Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Magia Umysłu

248 Posty
35 Użytkownicy
0 Reakcje
7,737 Wyświetlenia
wienzi555 Autor wątku
wienzi555
PokerStrategist

Napisane przez streamus
brak czutki, trzeba bylo zrzucic pre

Nie miałem wyjścia przy innych stakach kto wie :) jak widać trwałem bez kart a dostając monstera odpadłem z hukiem . Jedno jest pewne nie byłem w śród wybrańców losu którym żarło any 2 wrzuca cię na nowy stolik i zanim zobaczysz kto co gra już jest po zawadach z donkiem a6 of .
Grałem cały turniej dobrze czutka tu już nie miała nic do rzeczy bo się dusiłem i czekałem na kartę by powalczyć o przetrwanie .
Kiedy wariancja nie jest z nami przy takiej liczbie graczy to na tym etapie ciężko przetrwać jeśli się przegrywa z kk na A6 66 na flopie .
Po prostu pech .

Odpowiedz
Cytat
wienzi555 Autor wątku
wienzi555
PokerStrategist

Jestem przejazdem we Wrocławiu _cool: w jakimś Hostelu hehe
Zryty ostro i zmęczony po całym dniu jazdy :)
Udało się na chwilę na neta wskoczyć ...

Odpowiedz
Cytat
wienzi555 Autor wątku
wienzi555
PokerStrategist

Dzisiaj jestem w Opolu 125 szkół z Dolnośląskiego wyplenione w 4 dni hahah
sam jestem w szoku kipię energią pokonam każdą przeszkodę wejdę na szczyt po sukces Pokerowy .
Tutaj gdzie jeżdżę najcieplejsze tereny Polski pogoda nabita aż miło _cool:

Udało mi się znaleźć nocleg w schronisku dla młodzieży i mam neta :)
rano pobudka i Opolskie i jadę do kumpla na Pokera do Jastrzębia po pracy _cool: jutro pęknie z 500 km

:diamond: :diamond: :diamond: :diamond: :diamond:

Odpowiedz
Cytat
wienzi555 Autor wątku
wienzi555
PokerStrategist

Jestem w Mac Donaldzie w Jastrzębiu _cool:
1500 km pękło w tym tygodniu około 155 szkół
już jestem bliżej Mety _cool:

Odpowiedz
Cytat
wienzi555 Autor wątku
wienzi555
PokerStrategist

Jutro Gliwice i wracam do Myślenic około 350 szkół zaliczone jeszcze około 150 zostało .
Już bliżej mety zmęczenie narasta 3500km około w 13 dni jak dobrze pójdzie w przyszłym tygodniu kończę najdalsze trasy Opolskie i Dolnośląskie zaliczone.
Został mi Śląsk i trochę małopolskiego.
W sobotę zaliczyłem imprezę u kumpla Integracyjną od niego z pracy w
Jastrzębiu Zdrój na farcie poskładało się _cool:

Odpowiedz
Cytat
wienzi555 Autor wątku
wienzi555
PokerStrategist

Jak fart to fart :) zjechana tarcza i cały klocek do 0 na szczęście dotarłem do domu parę ciekawych manewrów bez hamulca śmierć zaglądała w oczy _cool:
ale co tam dzisiaj day of zostało jeszcze trochę jutro zamierzam kończyć małopolskie i w przyszłym tygodniu wracam na max 2 dni na Śląsk i albo wracam do poksa albo jeszcze coś dorobię do budżetu .
Dzisiaj zagrałem parę HU ostatnio coś mnie ciągnie do 1 na 1 to chyba najtrudniejsze wyzwanie ale i może najbardziej dochodowe się okazać kto wie
dobry pokerzysta powinien poznać wszystkie odmiany bo nigdy nie wiadomo co dalej .

Wczoraj miałem śmieszną sytuację w sekretariacie w szkole wchodzę jak zwykle do szkoły potem sekretariat i straszny hałas cały budynek się trzęsie brakowało tylko by cegły spadały za plecami zeschizowanej laski gadam z nią załatwiam co trzeba na koniec odszedłem metr i wychodząc mówię dzisiaj taki Dzień świra a laska na to się drze Nic pana nie słyszę buhahahhaha
Warunki pracy masakra jakiś remont piętro wyżej i ledwo było cokolwiek słyszeć borowanie miała konkretne i dzień w pracy masakra hehe Polska _thumbsup:

Odpowiedz
Cytat
streamus
PokerStrategist

"moj drogi pamietniczku, dzisiaj odwiedzilem Tumidaj i zrobilem 250 szkol, jutro bede w Swedziworach i mam zamiar wykonac plan 180 szkol"

najwazniejsze, ze sie nie poddajesz !!! i roll rosnie jak na drozdzach

fascynujace, moze zaloz twittera albo jeszcze lepiej kamerke w samochodzie i live streaming ; ]

Odpowiedz
Cytat
Mocnym
Oldschool Grinder

Czym handlujesz w tych szkołach?

Odpowiedz
Cytat
wienzi555 Autor wątku
wienzi555
PokerStrategist

Napisane przez Mocnym
Czym handlujesz w tych szkołach?

Rozwożę taki program dla szkół 10 edycja Tesco dla szkół nic nie sprzedaję tylko zawożę tubę z plakatem i informacjami na temat tego konkursu Zdrowo Najedzeni . Szkoły przystępujące(podstawowe,gimnazjum,specjalne ) chcąc wziąć udział mają nagrać filmik 2 minutowy na temat zdrowego żywienia - mogą wygrać pracownie multimedialne , tablety , kamerki HD dla uczniów .
500 szkół zostało mi jakieś 75 właśnie zakończyłem małopolskie po centrum Krakowa _cool:

Odpowiedz
Cytat
wienzi555 Autor wątku
wienzi555
PokerStrategist

Napisane przez streamus
"moj drogi pamietniczku, dzisiaj odwiedzilem Tumidaj i zrobilem 250 szkol, jutro bede w Swedziworach i mam zamiar wykonac plan 180 szkol"

najwazniejsze, ze sie nie poddajesz !!! i roll rosnie jak na drozdzach

fascynujace, moze zaloz twittera albo jeszcze lepiej kamerke w samochodzie i live streaming ; ]

Widzę że te AA zostało Ci w pamięci _cool:
Nic się nie martw damy radę kasę trzeba zarabiać to tu to tam chcąc się rozwijać taka kolej rzeczy . Nikt nie mówił że będzie łatwo mam dziecko i rodzinę i w pierwszej kolejności muszę chcąc nie chcąc zapewnić rodzinie pewne finanse zwłaszcza po przejściach jakie miałem ! Będziesz miał kiedyś dziecko o ile będziesz mieć jaja by na to się zdecydować to zobaczysz jak życie nagle zmieni się w Nightmare Level . Nie tylko pokerem się żyje choćbym tego chciał .
Nawet wyrozumiała Kobieta zaakceptuje twojego Pokera ale kasa musi być...

Odpowiedz
Cytat
wienzi555 Autor wątku
wienzi555
PokerStrategist

500 szkół - zadanie wykonane !!!

Wracam do Pokera _cool:

Niecały miesiąc i po sprawie około 5 tyś km zrobione dzisiaj już miałem dość jazdy po śląsku gdzie wszystko jest rozkopane i ludzie opryskliwi w szkołach na szczęście koniec !!
Mogę wracać do Gry długo na to czekałem _cool:

Odpowiedz
Cytat
wienzi555 Autor wątku
wienzi555
PokerStrategist

Tak mam na awatarze na Jokerstarsie hehe to by się zgadzało _cool:

Jestem za hehe gruba ś ... a nigdy nie jest zła heh

Odpowiedz
Cytat
wienzi555 Autor wątku
wienzi555
PokerStrategist

Zaczynam powoli wchodzić w nową odmianę pokera HU czasami musiałem zagrać hu w jakimś turnieju gdzie udawało się dojść do końcowej fazy ale były to sporadyczne wyskoki . Jednak lubię grając MTT lub 50/50 stg grać z jednym graczem cała wiedza jaką udało mi się zdobyć po roku zmagań w końcu spróbowałem przełamać się do Huds Up . Ciężko stwierdzić czy to odmiana dla mnie ale chcę spróbować tej właśnie odmiany by mieć więcej gier z których można by coś tam wyciągać . Ostatnio miałem dzień że przegrywałem wszystko jak popadnie i się tym nie przejmowałem ale różnica polegała na tym że grałem dość luźno i wyższe stawki i nie kontrolowałem kasy i tak po którymś bad becie z rzędu już mi było wszystko jedno aczkolwiek wiem że grając swoje nie przegrałbym tych 35$ które straciłem w parę godzin na koniec zagrałem sobie Muraya + Berdycha w ćwierćwinałach mastersa i udało się rzutem na taśmę wyjść na 0 a że mecze rozgrywały się następnego dnia postanowiłem wziąć odwet i udało mi się wygrać 13 HU pod rząd nie wiem na ile miałem Up Swing na ile sam przyczyniłem się do takiego fajnego wyniku że odrobiłem parę dolców z dnia wcześniejszego . Problem polega na tym że wyszło ze mnie zmęczenie z jazdy samochodem o porach między 5-16 i rozbiło mnie to bardzo około 5 tyś km do tego dziecko chore w domu i w dalszym ciągu nie mogę skupić się na grze trochę się wypaliłem i staram się zregenerować . Właśnie dzieciak buduje coś z klocków i strasznie się tłucze :) około 11 wstępuje w niego demon i roznosi pół chaty po takich paru godzinkach zamiast gry w pokera marzy mi się sen i odpoczynek .
Już wiadomo dlaczego mając rodzinę zawsze jest pod górkę to dziecko chore to mniej czasu to żona ciśnie itd itd staram się godzić wszystko i jest ok ale rozwój zajmie mi więcej czasu niż bym chciał z drugiej strony ktoś się ładnie rozwinie a będzie marzyć o rodzinie np tak że nie jest źle zwłaszcza że parę miesięcy temu mieszkałem zupełnie gdzie indziej i w gorszych warunkach itd.
Wracając do samej gry HU oglądnąłem 2 produkcje Zapolka i dość dobrze się to słuchało . Chciałem dodać odnosząc się do wcześniejszych postów gdzie rozmawialiśmy na temat Intuicji to sam Zapolek który już coś osiągnął w pokerze podkreślał że dobrze jak parę miesięcy będziemy grać bez statystyk i nauczymy się korzystać z własnej intuicji generalnie sama Intuicja pokerowa daje moim zdaniem najwięcej a HM to dodatek który daje wiele nowych możliwości . Najbardziej brakuje mi chyba HM do analizy zagrań do oceny przeciwnika i wielu innych ciekawych opcji które posiada HM .
Muszę kończyć bo mały chce bajkę _cool:

Konsekwentnie do celu krok po kroku ...

Odpowiedz
Cytat
wienzi555 Autor wątku
wienzi555
PokerStrategist

PokerStars Turniej nr 652010255, No Limit Hold'em
Wpisowe: $1.00/$0.10 USD
2179 graczy
Łączna pula nagród: $2179.00 USD
Turniej rozpoczął się o 19/10/2012 13:00:00 CET [19/10/2012 7:00:00 ET]

Drogi/Droga wienzi555,

Ukończyłeś turniej na 6y miejscu. Nagroda w wysokości 75,17 USD
została przelana na Twoje konto prawdziwych pieniędzy.

Odpadłem z D10 s(treflach) z A8 przy flopie A210 (A2 w treflach)
pula 600 tyś ja byłem short stakiem mając 300tyś po alinie na flopie

A210 turn 8 river 2 kolor ani 10 ani d nie kupiłem mówi się trudno musiałem grać przeciwnik zaczekał a potem po moim podbiciu wrzucił alina

Turniej uważam za udany być może gdybym grał bardziej na wariata może nawet i bym był top 3 lub nawet wygrał ale krok po kroku robiłem swoje !!!
To moja pierwsza wygrana w takim turnieju mam na myśli Final Table w końcu wbiłem się tam gdzie chciałem sukces tym bardziej cieszy iż to pierwsze wolne popołudnie jakie miałem ostatnio od 2ch miesięcy _cool:

CAMON ------------------------- Jee hehe _cool:

Odpowiedz
Cytat
wienzi555 Autor wątku
wienzi555
PokerStrategist

Wienzi schodzi na ziemię ...
Wiem że jest masa pokerzystów i osób które też grają w bukmacherke nie będę tutaj nic ściemniał szukam Pokerzysty na dość dobrym poziomie Wygrywającego i kogoś kto zarazem lubi zakłady bukmacherskie !
Co po niektórzy już mnie poznali jako tako z blogowania zawsze byłem indywidualistą jednakże szukałem bratnich dusz w dążeniu do celu mam przyjaciół którzy grają ale zawsze stoi coś na drodze by móc współpracować na wysokim poziomie !

1 przyjaciel siedzi w USA tam miał problemy z pokerem itd (rozbieżność godzin słaby kontakt)
2 przyjaciel siedzi we Włoszech i ciężko mu zaufać bo jest ostrym Hazardzistą :nh
3 przyjaciel ma żonę dziecko i on jest od bukmacherki w pokera nigdy nie grał
4 cały czas ma zabawę w głowie i szuka swojego miejsca na ziemi
5 ty siedzi w londynie

itd

Suma sumarum ja też mam rodzinę i dziecko i co poniektórzy myślą że to coś zmienia ja tutaj już nieraz opisywałem jakie miałem problemy nie poddałem się wyszedłem na prostą wróciłem do rodziny i swoje piekiełko przetrwałem bo wiem którędy droga ...

Szukam kogoś do rozwoju Pokera od strony analitycznej statystyk itp ja mam wiedzę którą mogę się dzielić zarówno Bukmacherską jak i w pokerze co nie co udało mi się po roku dowiedzieć .
Jestem trochę zmęczony już nie chcę się za wiele powtarzać kiedyś na początku pisałem o bukmacherce i wiem że sporo osób zarówno obstawia jak i gra równocześnie w pokera . Ja chyba najbardziej chciałbym dotrzeć do takich osób które w pokera się już trochę wybiły a lubią sport i typują ja oferuję wiedzę sportową za pomoc w rozwoju pokerowym .
Jeśli ktoś ma podobne cele i kuma pokera i sport to też chętnie nawiąże kontakt . Generalnie może to być nawet grupa osób zawsze można spróbować ! Rok się powoli kończy a od nowego roku sezon tenisa na nowo startuje i karuzela się kręci. Mam nadzieje że dozwolony jest taki post na blogu . Czekam na jakieś konkrety _cool:

Odpowiedz
Cytat
wienzi555 Autor wątku
wienzi555
PokerStrategist

PokerStars Turniej nr 631422086, No Limit Hold'em
Wpisowe: $0.91/$0.09 USD
45 graczy
Łączna pula nagród: $40.95 USD
Turniej rozpoczął się o 20/10/2012 18:10:48 CET [20/10/2012 12:10:48
ET]

Drogi/Droga wienzi555,

Ukończyłeś turniej na 1szy miejscu. Nagroda w wysokości 12,73 USD

Dzisiaj wolne popołudnie z braku energii i zlasowany brain po wczorajszych walkach zagrałem 45 i udało się wygrać widać Hu daje efekty heh _cool:

W dalszym ciągu czekam na jakieś konkretne propozycje myślę że w całej społeczności pokerowej jest wielu z którymi można iść na szczyt _cool:

Odpowiedz
Cytat
wienzi555 Autor wątku
wienzi555
PokerStrategist

Wczoraj trochę poobserwowałem naszych graczy około 22:00 23:00 patrzyłem jak gra kuubek i natknąłem się na madavastera akurat kiedy oglądałem jego fartowne poczynania i całkiem przyzwoitą grę gość wygrał życiówkę przynajmniej na starsach może się mylę ale w statach tak potwierdza.
Gratuluje dobrego turnieju poległ w Hu 99 vs JJ . Wygrana 4k prawie całkiem dobre pieniądze . Obaj dobrze cisnęli zauważyłem ogromną różnicę gry nie chodzi o poziom a o podejmowanie ryzyka i agresji .
Biorąc pod uwagę ich grę jestem spokojny czas zrobi swoje muszę się przebić!!
Wczoraj analizowałem pewne statystyki i widać że mam wysoką skuteczność grając moją grę z czasem kiedy będzie większy bankrol i większa pewność poluźnię swoją grę w niektórych momentach to się opłaci niekiedy odpadnie się z hukiem . Wiem już jak wiele zależy od pieniędzy i wszystkie moje wypłaty które robiłem były kopaniem sobie dołka i zahamowaniem w rozwoju .
Już od teraz buduje bankrol i nie wypłacam nic do momentu kiedy będę mógł sobie na to pozwolić . Po ostatnim FT trochę nadzieje odżyły 100$ za 2 dni to całkiem dobry wyskok po ostatnich miechach wiecznego dawnswingu warto było się nie poddawać i wiem że mam szansę wybić się przynajmniej na przyzwoity level zarówno finansowy jak i Pokerowy . Większa kasa większa swoboda manewru większe profity więcej wolnego czasu więcej ludzi koło ciebie itd .
Rok się powoli zbliża ku końcowi może uda się przygotować rola na 2013 tak by stworzyć sobie szansę by się wybić z mikro sam sobie zdaję sprawę że gram ze słabymi graczami i już tak jak kiedyś grałem początkowo za wysoko to teraz za długo siedzę na dole drabiny fajnie było ale teraz idę w górę zawsze osiągałem swoje cele tylko w siebie nie wierzyłem teraz wiem że chcę wejść na nowy szczebel nowy level .
Umiejętności są doświadczenie jest życie w rodzinie unormowane pieniądze jako tako są - patrząc parę miesięcy wstecz kiedy musiałem się zmierzyć z samotnością i postawić wszystko na 1 kartę mogę powiedzieć że opłaciło się przetrwałem pokazałem bliskim że wiem co robię i co najważniejsze zdobyłem cenne doświadczenie dzięki któremu wiem na kogo mogę liczyć na kogo nie .
Dodatkowo sytuacja zmusiła mnie bym ewoluował na nowy level życia zmierzyłem się z przeciwnościami losu i jestem z tego dumny .
Może to nie było zbyt mądre ale serce i dusza mnie prowadziły to coś wykonałem skok i zapłaciłem cenę za sukces który się już realizuje w mojej głowie i krok po kroku osiągnę cel . Odpocząłem zregenerowałem siły po dawnswingu przetrwałem piekło te doświadczenia procentują w morderczych mtt i wiem że to do nich jestem stworzony i tą odmianę powinienem kontynuować jako priorytet . Muszę sam sobie to uświadomić !
HU będę trenował i chcę być lepszym graczem w tej odmianie ale na dłuższą metę wiem że nie będę jej zwolennikiem . Najbardziej lubię długie mordercze turnieje kiedy słaniając się na resztkach sił można sięgać po najlepsze wygrane i z tego co widzę gracze którzy się wybijali to głównie MTT .
Więc trzeba się powoli ukierunkować liznąłem większość odmian HNL najbardziej pasują mi MTT i STg też są całkiem ciekawe w końcu im mniej osób w danym turnieju tym większa szansa na sukces i mniejsza wariancja .
Dopiero rok mojej przygody jest ok zrobię wszystko by rodzina która postawiła na mnie krzyżyk ponieważ postawiłem na pokera i uważają mnie za hazardzistę patrzyła kiedyś na mnie z podziwem i chcę im utrzeć po prostu nosa i tak będzie . Dopiero zaczynam poznawać świat na nowo całe życie reagowałem impulsywnie , agresywnie, emocjonalnie zupełnie nie panując nad swoją ogromną energią . Jakieś pół roku temu podczas tiltu potrafiłbym wymordować gołymi rękami wszystko co tylko kojarzy mi się z oszustwem i złem . Im więcej energii w człowieku tym więcej niebezpieczna podczas agresji . Tym bardziej się cieszę że mogę kontrolować samego siebie bo jestem ze świata dobra a niestety podczas emocji często wchodziłem na dark side i niszczyłem dosłownie wszystko i często najbardziej sam na tym cierpiałem dążąc do samo destrukcji . Na szczęście te czasy powoli odchodzą aczkolwiek to nie jest tak że nie jestem na to podatny bo ja to ja pies to pies a kot to kot itd . Grając na zakładach często popełniałem ten sam błąd że nie przestrzegałem swoich zasad i w momentach kiedy wygrywałem zapominałem jak śliski ten temat jest i jak łatwo wpaść w czarną serię i opuścić dobry tor.
Wiem jak blisko jest sukces na wyciągnięcie ręki a z drugiej strony trzeba włożyć jeszcze sporo pracy by to wszystko się zrealizowało jedno jest pewne Nie poddam się choćby nie wiem co już tego dowiodłem i nie zatrzyma mnie nikt ani nic . Nie tak łatwo odmienić swój los ale to jest możliwe pewnie gdybym się urodził w bogatej rodzinie albo miał wieczne wsparcie podostawał włości spadki to nie miałbym tego charakteru i siły ducha którą mam dlatego dziękuje światu za to że jestem tu i teraz . Faceci chyba tak mają chcą Walczyć rywalizować itd mamy to w krwi podoba mi się jak gram turniej wyskakują mi kolejne smoki niszczyciele magicy każdy z kimś tam się utożsamia i można to wyrazić grając i rywalizując w Pokera .
Próbowałem w życiu wiele nie przypuszczałem że Poker da mi to czego zawsze szukałem - podkreślam nawet gdybym miał już do końca życia mieć dawnswing to wiem że było warto bo chcąc nie chcąc aby stać się lepszym graczem musimy zacząć od samych siebie przynajmniej tak było w moim przypadku . Wiele razy śmierć zaglądała mi w twarz i wiem że takie doświadczenia wzmacniają człowieka każdego z nas może złapać tu i teraz zawsze i wszędzie . Wiem że nie potrzebuję żadnej pomocy by sobie poradzić ale też wiem ile zaoszczędziłbym czasu gdybym połączył siły z odpowiednimi ludźmi . Życie to życie wiem swoje ale warto spróbować może kiedyś ktoś zrozumie o co mi chodzi _cool:
Ważna jest droga i cel to mnie uratowało kiedy miałem problemy i przeciwstawiłem się światu i bliskim bo zamiast się użalać i zamartwiać miałem cel . Od kwietnia minęło prawie pół roku moje życie od koszmaru zmieniło się w coś całkiem sympatycznego kłopoty przejściowe nie muszą oznaczać porażki człowieka wszystko ma swój sens .
Szedłem zawsze pod górę pamiętam i chcę zobaczyć jej szczyt i tam znaleźć swój spokój , dostatek , sukces .
Dostaję teraz w domu tyle miłości że jeden pan Bóg wie że warto było być fer i nie ulegać presji .
Poker może prowadzić do samobójstw do depresji jak wmawiała mi rodzina ale może też prowadzić do miłości , dostatku , szczęścia i wielu innych , myślę że tak jest ze wszystkim ! To zależy os nas i jak postrzegamy świat jak kreujemy sobie życie i czy potrafimy być szczęśliwi tu i teraz .
Mogę przecież powiedzieć sobie chłopie marnujesz czas piszesz do ludzi którzy cię nie rozumieją i mają w dupie czy coś osiągniesz w życiu czy nie ale wiem o tym że są jednostki które są wyjątkowe i rozumieją więcej widzą więcej , czują więcej itd . Poza tym spędzam miło czas słuchając muzyki i nastrajam się pozytywnie do kolejnych dni ...
Podsumowując - warto słuchać wewnętrznego głosu robić to co się ma ochotę bo życie mamy tu i teraz ,próbowałem żyć dla innych i byłem nieszczęśliwy i unieszczęśliwiałem innych, sukcesy smakują bardzo , zaczyna się od małych większe przyjdą z czasem . Życie jest naprawdę cudem wystarczy to dostrzegać .

Odpowiedz
Cytat
SirBadFate
PokerStrategist

wienzi555 kropa, dopiero odnalazłem Twój niezwykły blog w tej gęstwinie randomowych.
Nie patrz na hejterów tylko rób dalej swoje, dołączam do twoich fanów których pewnie już masz sporo :fdrink
Keep Up !

Odpowiedz
Cytat
wienzi555 Autor wątku
wienzi555
PokerStrategist

Dziękuje za słowa otuchy zmagam się cały czas z dawnswingiem .
Opanowałem Emocje ale co z tego jak moje 85% 90% przegrywa po 20 razy z rzędu szok !!!! KK na turniejach w ważnym momencie wszystkie seriami w pałe :) No nic staram się zaprzyjaźnić z bad betami i jak to nawzwałeś keep going ...
Muszę zebrać myśli i napiszę co dalej ...

Generalnie Bankrol prawie 300$ tera zamiast wypłacać to wpłacam już nie boję się trzymać rola w jednym miejscy i znalazłem bratnią duszę z którą będę szedł dalej . Cały czas mi jedno pytanie w głowie chodzi czy to ja mam aż takiego pecha czy te starsy są riged bo ileż można razy przegrywać alina o kase mając po 85% 90% i więcej i to seriami .
Ostatnio śmiałek sprawdził moje KK z 49 pik i poukładało mu streta do 9 no i tak to właśnie jest KK nie oszukując z 20 razy rzędowo zawsze Ax a jak nie ma As to 4ry do koloru ... Wychodzę z tego wszystkiego break even ale to marne pocieszenie !!!

Jest za to duży progres z opanowaniem Tiltu ostatnio po serii bad betów nawet nie ruszyło mnie i potrafiłem grać swoją A game dzięki temu wiem na czym polega prawdziwy poker . Jak zaczynałem ktoś mi kiedyś powiedział opanujesz tilt + bankrol i można coś zdziałać przynajmniej być graczem wygrywającym co już w tym momencie daje jakiś tam sukces ...
Wariancja na mikro okropna ... Dawnswing do tego stopnia że np gram 90 to zajmuje 13 miejsce nadziewając się na KK :) Normalna ściana !!!
63 miejsce w the bigu za 2,2 na 4 koła kk z Ak oczywiście a podało za 200 tyś chipsów ... Podniosłem skila w MTT głównie na tym się skupiam i emocje opanowane w dużym stopniu bo trudno powiedzieć że na 100% bo to chyba nie możliwe zawsze trzeba być czujnym . Staram się też nie grać zmęczony i jak już gram to Pełne skupienie można wiele wyciągać wniosków grając MTT ale głównie na 1 stoliku może są i tacy co więcej są w stanie ogarniać stołów zwłaszcza przy dobrej znajomości HM . Czasem mi go brakuje ale prawda jest taka że grając skupionym można dużo wywnioskować po paru minutach gry ... Zdaję sobie sprawę jak ułatwia grę kiedy wiemy czy podbija nam fishka czy reg itd ale jakoś się przyzwyczaiłem do takiej gry przynajmniej na razie i tak wciąż ciągne 1 stolik bądź 2 pracuje nad skutecznością i widać że ona jest na wysokim procencie a więc swoje zdobycze mam po roku gry ...
Może uda się podbudować bankrola przestawiłem się na nocki w dzień rodzina itd . Jakoś godzę życie rodzinne i Pokera jest to skomplikowane ale dla chcącego nic trudnego . Czas pokaże ...Na dole drabiny zawsze mniej chętnych do podania ręki ale to nic z czasem może ja będę patrzył z góry w co wierzę coraz bardziej . 1wszy raz w życiu jestem cierpliwy nie mam oczekiwań nie śpieszę się chce grać dobrego pokera i przełamać dawnswing który już z pół roku daje mi wycisk ale jak wiele się nauczyłem .
Z początku nazywałem to uściskiem smoka heh a teraz już mi nic nie przeszkadza koledzy tylko z niedowierzaniem kręcą głową jak można przegrać AA z A9 o wejście na ostatnie 2 stoliki na 2 tyś osób wcześniej jeden jedyny ods itd . Puki co mam siłę i Motywacje idę po swoje ...
Bloga trochę odpuściłem ponieważ stwierdziłem że mało do kogo docieram bo jestem trochę z innej bajki i do tego gram w Pokera Defensywnie :)
Pozdrawiam pokrewne dusze ...

Odpowiedz
Cytat