Przejdź do forum
Pokonać siebie [nl5...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Pokonać siebie [nl5]

4 Posty
2 Użytkownicy
0 Reakcje
184 Wyświetlenia
diabelb
Oldschool Grinder

Witajcie, o sobie mogę napisać tyle, że mam na imię Dawid i studiuję w Toruniu

Początki mojej przygody z pokerem - agro donk:
W pokera grywam już jakieś dwa lata. Zaczynałem jako typowy donk. Pierwsze rozdanie rozegrałem na platformie Betfair – miałem tam konto bukmacherskie, jakieś 10$ więc postanowiłem się „zabawić”. Odpaliłem jeden stolik nl4 i po godzinie miałem czyste konto :sdrink:sdrink

Niedługo po tym znalazłem stronkę pokerstrategy, nauczyłem się co to cbet, dostałem kapitał startowy i bawiłem się maksymalnie kilka miesięcy na nl2 sh. Całość oczywiście przegrałem.

Następnie z nudów wpłaciłem kolejne 50$ tym razem z własnej kieszeni. Poczytałem trochę o strategii i pojawił się pierwszy postęp – przegranie bankrolla zajęło mi kilka razy dłużej niż za pierwszym razem – sukces ;).

Powoli zaczynam wygrywać
Ponownie jakiś czas przerwy od pokera i kolejna wpłata 50$ - to był już 3 bankroll. Tym razem nadal grałem bardziej dla zabawy, jednak czytałem od czasu do czasu trochę teorii, analizowałem coś tam, wrzuciłem parę rozdań co oceny i przegrywałem coraz wolniej aż w końcu zacząłem wygrywać na nl2 sh. Po przejściu nl2 bujałem się jakiś czas pomiędzy nl2 sh a nl5 sh, a następnie pomiędzy nl5 sh a nl10 sh. Gdy w końcu udało mi się przejść na nl10 sh pojawił się zoom poker. Gierki te trochę różnią się od normalnych stolików, do tego mój mindset leży i kwiczy więc oczywiście sporo tam przegrałem i spadłem limit niżej. I tym sposobem dobrnęliśmy do dnia dzisiejszego. Aktualnie jestem na nl5 sh z bankrollem 149.78$.

Cele:
Dlaczego zakładam bloga? Przyznam, że to nie jest mój pierwszy blog. Próbowałem już wcześniej, ale bardziej dla zabawy. Z czasem zmieniło się moje podejście do pokera. Nie jestem już donkiem, ale dobrym graczem również nie jestem. Po batach jakie dostałem na nl10 ZOOM postanowiłem usystematyzować swoją wiedzę i zająć się pokerem bardziej na poważnie.

Poniżej przedstawiam cele, które zamierzam osiągnąć:

Długoterminowe (2-3 lata):
- zbudować umiejętnonści oraz mindset gracza wygrywającego na midstakes (nl400-600)
- nauka angielskiego oraz hiszpańskiego – zdobycie certyfikatów TELC na poziomie przynajmniej B2
- praca nad kondycją fizyczną

Krótkoterminowe (do końca roku):
Biję stawki nl50:
- regularne codzienne sesje w miarę możliwości co najmniej 1k rozdań dziennie
- regularna nauka teorii (70%gra, 30% teoria)
- analiza każdej sesji, wątpliwe rozdania wstawiam na forum do oceny
- do końca maja przeczytać ze zrozumieniem wszystkie artykuły z ścieżki - naukowej średniozaawansowanej
- do końca kwietnia obejrzę całą serię 'Crushing microstakes' oraz 'Powoli i do przodu'
- gram 9 stołów
- na nl10 wchodzę gry zdobędę rolla 250$
- codziennie oceniam 5 losowych rozdań wrzuconych na forum z moich stawek a następnie porównuję sposób myślenia z oceną trenera.
- 2-3 razy w tygodniu wpis na blogu
- w miarę możliwości biorę udział w treningach dla nl sh

Nauka języków:
- codziennie uczę się 20 słówek z języka angielskiego oraz hiszpańskiego z pomocą programu supermemo
- przynajmniej raz w tygodniu biorę udział w treningu nl sh w języku angielskim i staram się zrozumieć jak najwięcej ;) w przyszłości dojdzie jeszcze trening w języku hiszpańskim.
- raz w tygodniu podrywam 'laski' na skype w języku angielskiem
- hiszpański puki co na spokojnie, ale najpierw muszę nabyć jakieś podstawy ;)

Praca nad kondycją:
- codzienne pompki, brzuszki oraz przysiady po przebudzeniu
- dwa razy w tygodniu godzinny bieg
- w miarę możliwości 2-3 razy w tygodniu siłka

Mindset:
- biorę udział w treningach lechrumskiego
- oglądam przynajmniej 1 film tygodniowo dotyczący mindsetu oraz wyciągam odpowiednie wnioski
- raz na 2 miesiące czytam wybraną książkę związaną z mindsetem

I to by było tyle na początek. Od jutra zaczynamy ;)

Odpowiedz
Cytat
3 odpowiedzi
SparcoPL
Oldschool Grinder

Kropa

Odpowiedz
Cytat
diabelb Autor wątku
diabelb
Oldschool Grinder

Ostatnio postanowiłem przenieść się z Pokerstars na Europoker więc za dużo nie grałęm. Pojawił się jednak pewien problem - oprogramowanie ongame delikatnie mówiąc jest do dupy. Głównym problemem były skróty klawiszowe, autorebay, betsizingi oraz archaiczny layout. Poszperałem trochę w necie i trzy pierwsze rozwiązałem za pomocą oprogramowania OngBetter, które szczerze polecam. Natomiast gotowej skórki która nie sprawiała by moim oczom bólu, niestety nie mogłem znaleźć, dlatego postanowiłem dostosować do ongame skórkę do której się już zdążyłem przyzwyczaić. Kilka godzin dłubania i wyszło coś takiego:

Powyższy screen to lekko podrasowany Europoker :sdrink. Zmodyfikowany plik resources.jar - może komuś się przyda.

Edit: Postanowiłem jednak od razu udostępnić ;)

Odpowiedz
Cytat
diabelb Autor wątku
diabelb
Oldschool Grinder

Od ostatniego wpisu rozegrałem kilka sesji na ongame i myślę że zostanę tam na dobre. Na początku ciężko było przestawić się z softu P* na Europoker. Bez OngBetter oraz modyfikacji wyglądu granie 6 stolików było dla mnie straszcznie obciążające. Jednak po dostosowaniu oprogramowania gra stała się o wiele przyjemniejsza i aktualnie bez problemu ogarniam 9 stołów. Jedyna rzecz która trochę mnie irytuje, to konieczność zaglądania do historii, aby zobaczyć mucked cards. Jednak poziom graczy zdecydowanie wynagradza tą niedogodność.

Odpowiedz
Cytat