Witajcie, o sobie mogę napisać tyle, że mam na imię Dawid i studiuję w Toruniu
Początki mojej przygody z pokerem - agro donk:
W pokera grywam już jakieś dwa lata. Zaczynałem jako typowy donk. Pierwsze rozdanie rozegrałem na platformie Betfair – miałem tam konto bukmacherskie, jakieś 10$ więc postanowiłem się „zabawić”. Odpaliłem jeden stolik nl4 i po godzinie miałem czyste konto :sdrink:sdrink
Niedługo po tym znalazłem stronkę pokerstrategy, nauczyłem się co to cbet, dostałem kapitał startowy i bawiłem się maksymalnie kilka miesięcy na nl2 sh. Całość oczywiście przegrałem.
Następnie z nudów wpłaciłem kolejne 50$ tym razem z własnej kieszeni. Poczytałem trochę o strategii i pojawił się pierwszy postęp – przegranie bankrolla zajęło mi kilka razy dłużej niż za pierwszym razem – sukces ;).
Powoli zaczynam wygrywać
Ponownie jakiś czas przerwy od pokera i kolejna wpłata 50$ - to był już 3 bankroll. Tym razem nadal grałem bardziej dla zabawy, jednak czytałem od czasu do czasu trochę teorii, analizowałem coś tam, wrzuciłem parę rozdań co oceny i przegrywałem coraz wolniej aż w końcu zacząłem wygrywać na nl2 sh. Po przejściu nl2 bujałem się jakiś czas pomiędzy nl2 sh a nl5 sh, a następnie pomiędzy nl5 sh a nl10 sh. Gdy w końcu udało mi się przejść na nl10 sh pojawił się zoom poker. Gierki te trochę różnią się od normalnych stolików, do tego mój mindset leży i kwiczy więc oczywiście sporo tam przegrałem i spadłem limit niżej. I tym sposobem dobrnęliśmy do dnia dzisiejszego. Aktualnie jestem na nl5 sh z bankrollem 149.78$.
Cele:
Dlaczego zakładam bloga? Przyznam, że to nie jest mój pierwszy blog. Próbowałem już wcześniej, ale bardziej dla zabawy. Z czasem zmieniło się moje podejście do pokera. Nie jestem już donkiem, ale dobrym graczem również nie jestem. Po batach jakie dostałem na nl10 ZOOM postanowiłem usystematyzować swoją wiedzę i zająć się pokerem bardziej na poważnie.
Poniżej przedstawiam cele, które zamierzam osiągnąć:
Długoterminowe (2-3 lata):
- zbudować umiejętnonści oraz mindset gracza wygrywającego na midstakes (nl400-600)
- nauka angielskiego oraz hiszpańskiego – zdobycie certyfikatów TELC na poziomie przynajmniej B2
- praca nad kondycją fizyczną
Krótkoterminowe (do końca roku):
Biję stawki nl50:
- regularne codzienne sesje w miarę możliwości co najmniej 1k rozdań dziennie
- regularna nauka teorii (70%gra, 30% teoria)
- analiza każdej sesji, wątpliwe rozdania wstawiam na forum do oceny
- do końca maja przeczytać ze zrozumieniem wszystkie artykuły z ścieżki - naukowej średniozaawansowanej
- do końca kwietnia obejrzę całą serię 'Crushing microstakes' oraz 'Powoli i do przodu'
- gram 9 stołów
- na nl10 wchodzę gry zdobędę rolla 250$
- codziennie oceniam 5 losowych rozdań wrzuconych na forum z moich stawek a następnie porównuję sposób myślenia z oceną trenera.
- 2-3 razy w tygodniu wpis na blogu
- w miarę możliwości biorę udział w treningach dla nl sh
Nauka języków:
- codziennie uczę się 20 słówek z języka angielskiego oraz hiszpańskiego z pomocą programu supermemo
- przynajmniej raz w tygodniu biorę udział w treningu nl sh w języku angielskim i staram się zrozumieć jak najwięcej
w przyszłości dojdzie jeszcze trening w języku hiszpańskim.
- raz w tygodniu podrywam 'laski' na skype w języku angielskiem
- hiszpański puki co na spokojnie, ale najpierw muszę nabyć jakieś podstawy
Praca nad kondycją:
- codzienne pompki, brzuszki oraz przysiady po przebudzeniu
- dwa razy w tygodniu godzinny bieg
- w miarę możliwości 2-3 razy w tygodniu siłka
Mindset:
- biorę udział w treningach lechrumskiego
- oglądam przynajmniej 1 film tygodniowo dotyczący mindsetu oraz wyciągam odpowiednie wnioski
- raz na 2 miesiące czytam wybraną książkę związaną z mindsetem
I to by było tyle na początek. Od jutra zaczynamy