Przejdź do forum
Poker room dla Cieb...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Poker room dla Ciebie

1,875 Posty
599 Użytkownicy
13 Reakcje
196.2 K Wyświetlenia
Kuba242
PokerStrategist

Jaki rodzaj/odmianę pokera grasz? (no-limit, fixed-limit, SnG, MTT, Omaha ...)
NL

Na jakim limicie grasz? (przykład: NL25, SnG 11 $, FL 0,50 $ / 1 $)
NL5

Czy są to stoliki short handed, full ring, czy może heads-up?
full ring

Ile czasu poświęcasz na grę?
Mogę poświęcić średnio 2 - 3 godziny dziennie. Ewentualnie po 5 - 6 godzin 3 razy w tygodniu. Na pewno nie więcej.

Jaki jest Twój obecny bankroll?
150$

Na których poker roomach posiadasz już konto (przypisane/nieprzypisane do PokerStrategy.com)?
Przypisane:
everest, 770poker, williamhill, bet365
nieprzypisane:
pokerstars, 888poker, cherrypoker, partypoker

Jakie są Twoje cele na najbliższe miesiące?
Przejść na wyższe stawki

Grałem do tej pory na poker770, bonusy fajne, ale traffic mały.

Odpowiedz
Cytat
venatici
PokerStrategist

Cześć Kuba242,

Spoiler

Napisane przez Kuba242
NL

NL5

full ring

Ile czasu poświęcasz na grę?
Mogę poświęcić średnio 2 - 3 godziny dziennie. Ewentualnie po 5 - 6 godzin 3 razy w tygodniu. Na pewno nie więcej.

150$

Na których poker roomach posiadasz już konto (przypisane/nieprzypisane do PokerStrategy.com)?
Przypisane:
everest, 770poker, williamhill, bet365
nieprzypisane:
pokerstars, 888poker, cherrypoker, partypoker

Przejść na wyższe stawki

Grałem do tej pory na poker770, bonusy fajne, ale traffic mały.

Na samym początku, przepraszam, że musiałeś tyle czekać.
Niestety nie mam dla Ciebie dobrych wieści. Traffic w grach FR już praktycznie umiera i najlepszy znajdziesz na PokerStars. Widzę jednak, że chcesz przechodzić na wyższe stawki. Co powiesz na taki pomysł. Jak wygląda u Ciebie wyrabianie bonusu od pierwszej wpłaty na Poker770? Jeżeli już go wyrobiłeś to może dobrym pomysłem byłoby przeniesienie się na inny poker room z sieci iPoker i wyrobienie bonusu tam? Następnie znowu przeniesienie się dalej. W ten sposób dzięki samemu bonusowi + rakebackowi Twój bankroll będzie się powiększał, będziesz miał notki i ready na swoich przeciwników, podczas gdy oni na Ciebie nie będą mieli, bo będziesz zmieniał swój nickname po każdym wyrobieniu bonusu. Jednym minusem jest właśnie traffic, będziesz musiał się z nim przemęczyć, ale nic nie da się w tej kwestii lepszego wykombinować.

Jeżeli chciałbyś skusić się na jakiś nowy poker room z sieci iPoker to polecam Ci w pierwszej kolejności
Winner Poker lub
paddypowerpoker

Gra na tych poker roomach pozwala Ci na szybsze zdobywanie StrategyPoints bo dostajesz aż 4 StrategyPoints za 1$ wygenerowanego rake'u. A dodatkowo przy depozycie dostaniesz aż 500 StrategyPoints, co daje Ci od razu status złoty i dostęp do większej ilości materiałów szkoleniowych, co niewątpliwie pomoże Ci piąć się w górę po stawkach :f_thumbsup: _thumbsup:

Jeżeli żaden z tych poker roomów nie przypadł Ci do gustu, to może spodoba Ci się
Mansion Poker, który daje 3 StrategyPoints za 1$ wygenerowanego rake'u, bonus od pierwszej wpłaty 200% aż do 2000$ i ciekawy system VIP.

Jeżeli żaden z tych poker roomów Ci nie odpowiada to daj znać, poszukamy czegoś innego :sdrink :sdrink

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
maniek160593
PokerStrategist

Witam,
Gram Holdema MTT i sng na mikrostawkach.
Stoliki FR
Na grę poświęcam ile tylko mogę, minimum 3h dziennie.
Bankroll jakim dysponuje to obecnie 95$ na PokerStars i 63$ na FTP.
Posiadam konta na wczesniej wspomnianych P* i FTP, oraz na poker770, WH i chyba na 888 ale bez zadnych srodkow na tych roomach.
Moje cele na najblizszy czas to budowanie bankrolla, zwiekszanie swoich umiejetnosci i wchodzenie na wyzsze stawki.
Prosze o jakas porade o jakie poker roomy moge sobie teraz poszerzyc moja gre najlepiej zeby byly w ofercie PS ;)
Dzieki wielkie ;)

Odpowiedz
Cytat
7WaysToWin
PokerStrategist

Jaki rodzaj/odmianę pokera grasz? No limit
Na jakim limicie grasz? jeszcze nie gram, planuję zacząć NL2
Czy są to stoliki short handed, full ring, czy może heads-up? SH lub FR - praktycznie obojętne, unikam HU.
Ile czasu poświęcasz na grę? jak czas pozwoli - powiedzmy 1-3h dziennie, w weekendy więcej.
Jaki jest Twój obecny bankroll?10$ w kieszeni
Na których poker roomach posiadasz już konto (przypisane/nieprzypisane do PokerStrategy.com)? nie posiadam nigdzie konta
Jakie są Twoje cele na najbliższe miesiące? jak najszybciej piąć się po drabince limitów, byłbym zadowolony z osiągnięcia bankrolla pozwalającego mi spokojnie grać na NL10

Jestem początkującym graczem, grając na wirtualne pieniądze spróbowałem gry na kilku roomach, najabrdziej do gustu (tylko dzięki szacie graficznej i możliwych do ustawienia samemu avatarach :f_biggrin:) przypadł mi P*. Chciałbym od czasu do czasu zagrać jakiś freeroll. Nie wiem, czy na tych stawkach jest sens w zwracanie uwagi na rakeback, ale jeśli jest, to też chciałbym, by oferta danego roomu była korzystna dla mnie.

Odpowiedz
Cytat
Skibcio Autor wątku
Skibcio
PokerStrategist

Witaj maniek160593,

Chciałbym zaproponować Ci PKR. Niedługo na tym poker roomie odbędzie się freeroll dla depozytorów z pulą 10 000 $. Śledź więc nasze newsy w weekend. Warto się nim zainteresować, ponieważ w poprzednich edycjach brało w nim udział mniej więcej 300 osób, więc bilet do tego turnieju jest warty ~30 $, a otrzymasz go za darmo. Dodatkowo na PKR jest dużo interesujących MTT, jednak w prawie wszystkich bierze udział mała liczba graczy. Łatwiej jest więc dotrzeć do ITM, a dzięki temu ograniczysz wariancję w MTT.

Na PKR otrzymujesz stały 30% rakeback, bonus od depozytu oraz możesz wziąć udział w systemie VIP tego poker roomu, który da Ci kilka dodatkowych % rakebacku. W przypadku kupna biletów do comiesięcznego MiniMastera za 6 $, zwrot rake'u z systemu VIP wynosi ok. 6%.

PKR

- promocje i informacje

- bonus od pierwszej wpłaty

Pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat
Skibcio Autor wątku
Skibcio
PokerStrategist

Witaj 7WaysToWin,

Masz status brązowy na PokerStrategy.com, więc prawdopodobnie odebrałeś już darmowy bankroll od PokerStrategy. Chyba posiadasz już konta na innych poker roomach...

Jeśli chcesz wpłacić minimalną kwotę to warto połączyć Twoją wpłatę z darmową gotówką od depozytu. Napisałeś, że grałeś już na PokerStars więc do wyboru pozostały dwa poker roomy z sieci iPoker.

Pierwszym z nich jest Poker770, drugi to Betfred Poker. Poker roomy te posiadają wspólną pulę graczy, identyczne oprogramowanie oraz podobne oferty w systemie VIP. W przypadku Poker770, możesz otrzymać 20 $ darmowej gotówki, a na Berfred Poker 10 £ w tokenach turniejowych.

Poker770

- promocje i informacje

- VIP Club

- Odbierz 20 $ darmowej gotówki na Poker770

Betfred Poker

- promocje i informacje

- VIP Club

- Darmowe 10 £ w tokenach turniejowych na Betfred Poker

Oprócz darmowej gotówki lub tokenów turniejowych otrzymasz bonus od depozytu oraz bęziesz brać udział w systemie VIP tych poker roomów.

Pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat
nrb1337
PokerStrategist

Witam!

Jaki rodzaj/odmianę pokera grasz? -> Gram cash FR i SH, w najbliższym czasie będę chciał się skupić na zwykłych stołach SH. FR gram minimum 12 stołów, SH 6-9.

Na jakim limicie grasz? -> NL5/NL10 bardzo zmiennie, obecny roll pozwala na NL5 i przy tym zostańmy.

Ile czasu poświęcasz na grę? Gram sporo - powyżej 100k hands miesięcznie.

Jakie są Twoje cele na najbliższe miesiące? -> Granie jednego konkretnego rodzaju gry dłużej niż 10k rozdań :ayfkm:

Ogólnie gram na starsach ale zastanawiam się czy nie przenieść się chwilowo na inny room żeby wyrobić 1st depo czy mieć lepszy rakeback.

Mam podpięte konta na Poker770, WilliamHill. Na WH mam już złożony 1st depo i bonus do wyrobienia 40$. 770 1st depo był robiony. Mam konta na 888 i bet365 na które nic nie wpłacałem.

Zależy mi na StrategyPoints, rakebacku i jako takim trafficu, mam na myśli tu traffic SH bo myślę, że o graniu 12+ stołów FR poza starsami mogę zapomnieć.

Na starsach mam 100$, WH 20$.

Thank you from the mountain i pozdrawiam!

Odpowiedz
Cytat

Cześć nrb1337,

skoro zdecydowałeś się przerzucić na SH, to wybór jest dość duży. Na początek polecam Ci wyrobić ten bonus na William Hill skoro już jest uruchomiony:

William Hill
- promocje i informacje
- VIP System
- Zimowe promocje: freeroll z pulą 10 000 $ na William Hill

Ewentualnie mam jeszcze kilka propozycji:

Betfred Poker
- promocje i informacje
- VIP Club
- Darmowe 10 £ w tokenach turniejowych na Betfred Poker

Tutaj masz bonus od pierwszej wpłaty równy 250% i dostajesz 500SP przy depozycie. Nie grałem tam jednak i nie wiem czy da radę wyciąnąć te 9 stołów. Jeśli będziesz miksował NL5/NL10 to na luzie.

Poker Heaven
- promocje i informacje
- VIP System
- Promocja VIP Gemstone

Room podpięty pod PokerStrategy.com oferuje 500SP przy depozycie i 30% rakebacku.

Robiąc taki volume szybko powinieneś zorientować się gdzie Ci się gra dobrze.

Powodzenia na stołach :)

Odpowiedz
Cytat
Panmorz
Oldschool Grinder

Może mi ktoś dokładnie przedstawić aktualną sytuację w przypadku założenia konta na PKR i podpięciu go pod PokerStrategy?
Jakie są tego korzyści?
Czy jest jakaś darmowa gotówka, stały deal? Bonus od pierwszej wpłaty?
Czy powyższe wykluczają się? Czyli np jak wyrabia się bonus od wpłaty, to za to ma się mniejszy rake back itp?
Widzę, że traffic na PKR jest tragiczny :(
Jakie stoły, jakie stawki da się tam w miarę płynnie grać?
Jak długo trwa cashout na Skrilla?

Odpowiedz
Cytat

Napisane przez Panmorz

Widzę, że traffic na PKR jest tragiczny :(

PKR jest tworzony pod rekreacyjnych karciarzy.

Odpowiedz
Cytat
zuczek92
PokerStrategist

Heja,

Jaki rodzaj/odmianę pokera grasz? No-limit
Na jakim limicie grasz? Nl50
Czy są to stoliki short handed, full ring, czy może heads-up? SH, 6 stołów
Ile czasu poświęcasz na grę? Ok 40h/msc, w tym roku chcę zwiększyć volume do 50 godzin
Jaki jest Twój obecny bankroll? ~35BI na NL50
Na których poker roomach posiadasz już konto (przypisane/nieprzypisane do PokerStrategy.com)? P*, Party, 888
Jakie są Twoje cele na najbliższe miesiące? Cel na ten rok to grać na NL200, to, na czym mi zależy to dobry soft (ten na 888 to jakaś porażka), dobry rakeback, dużo fishy i niski poziom u regów. Z dodatkowego oprogramowania używam HM2 i TST

Z góry dzięki za pomoc

Odpowiedz
Cytat
kard00
BlackMember

Witam,

Jako, że kończę wyrabianie bonusu od pierwszej wpłaty na william hillu pod koniec miesiąca zamierzam się przenieść na inny room. Chciałbym kontynuować granie Speed holdema dlatego interesuje mnie któryś z roomów z sieci iPoker.

Poszukuję głównie roomu na którym są najlepsze korzyści od pierwszego depozytu ewentualnie jakieś inne fajne bonusy płynące ze speed holdema (pamiętam że kiedyś na betfair był rake race tylko i wyłącznie dla szybkich stołów, ale to już chyba nieaktualne)

Odpowiedz
Cytat
Skibcio Autor wątku
Skibcio
PokerStrategist

Witaj Panmorz,

Wybacz za późną odpowiedź. Widziałem, że już założyłeś konto na PKR.

Pytania te powinny raczej pojawić się w dziale PKR, bo dotyczą tego poker roomu, a nie problemu z jego wyborem. Jeśli już tu je zadałeś to postaram się pomóc.

Zakładając konto na PKR otrzymujesz 30% rakeback, to jak jest naliczany wyjaśnił jeden z naszych użytkowników:

-> PKR - bonus od pierwszej wpłaty

Oprócz rakebacku, możesz brać udział w systemie VIP, który daje ok 4-7% rakebacku + dochodzi do tego bonus od depozytu. Szczegóły w linkach poniżej.

Jeśli chodzi o trafic to już odpowiedziałem w innym temacie. PKR jest poker roomem, na którym raczej się nie multitabluje, w związku z tym ilość stołów jest dużo mniejsza.

Wypłaty to raczej sprawa indywidualna, u każdego może wyglądać to trochę inaczej. Kilku użytkowników wpisało się w poniższym temacie:

-> Wypłata z PKR

PKR

- promocje i informacje

Pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat
Skibcio Autor wątku
Skibcio
PokerStrategist

Witaj zuczek92,

Posiadasz przypisane konto na PokerStars do PokerStrategy.com. W takim przypadku najlepszym rozwiązaniem jest moim zdaniem pozostanie na tym poker roomie. Mamy początek roku więc może warto powalczyć o status Supernova. 50 godzin miesięcznie na nl50 raczej nie wystarczy, żeby zdobyć ten status. Jest to jednak początek roku i dużo może się zmienić. Wyższy limit... Większe volume...

PokerStars

- promocje i informacje

- VIP System

Alternatywą jest moim zdaniem sieć iPoker, np. William Hill.

5 StrategyPoints za 1 $ rake'u. Bonus od depozytu w wysokości 200% wpłaconej kwoty do 2000 $. Dodatkowo na tym poker roomie posiadamy ofertę Gemstone. W styczniu kamienie posiadają potrójną wartość, w lutym podwójną, a w kwietniu będą wypłaty. Jest to moim zdaniem bardzo dobra oferta, dla osób, które szukają dużego rakebacu:

William Hill

- promocje i informacje

- VIP System

- Promocja VIP Gemstone

Pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat
Skibcio Autor wątku
Skibcio
PokerStrategist

Witaj kard00,

Szkoda, że nie napisałeś na jakich poker roomach masz konto.

W Twoim przypadku najlepiej zainteresować się jednym z trzech poker roomów:

- William Hill

- Betfair Poker

- Titan Poker

Na William Hill jest promocja Gemstone, jednak nie napisałeś na jakim limicie grasz i w związku z tym nie wiem czy wykonalne jest w Twoim przypadku zdobycie statusu platynowego na PokerStrategy.com

W przypadku Betfiar Poker są to promocje "The Bank Job: wygraj do 300 $" oraz "Natural Born Grinders: drabinka z pulą 20 000 $!". Jednak podobnie jak w przypadku William Hill, trzeba wygenerować sporo rake'u.

Na Titan Poker, jest fajna promocja "Zgarnij co tydzień do 20 $!" oraz "Dołącz do comiesięcznej Bonanzy z pulą 10 000 $!". Uważam, że to jest najlepszy wybór w Twoim przypadku.

Pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat
Panmorz
Oldschool Grinder

@Skibcio
Dzięki za odpowiedź.
Tak, wczoraj założyłem konto na PKR i podpiąłem oczywiście pod PokerStrategy.
Jestem przyzwyczajony do Poker Stars, więc soft PKR to dla mnie kosmos, ale jakoś się w tym łapię.
Pozdrawiam :sdrink

Odpowiedz
Cytat
waski33
PokerStrategist

aloszka!

zależy mi na poker roomie, gdzie mogę w miarę szybko wbić punky poker stategy, ale też, żeby oferta rakebackowa nie była zbyt złodziejsjka :D ogólnie to soft WH, P* i titan odpadają niestety.

ofc, info dot. bonusów gdzie są najkorzystniejsze również byłoby bardzo miłe

dziękuję za pomoc :)

Odpowiedz
Cytat
psychonauta
Oldschool Grinder

To i ja zdam sie na wasza pomoc : ) Szukam pokerroomu na ktorym bede mogl bez problemu grac SNG HU. Prefetuje gre na 1 stole. Najlepiej aby rake byl nie wiekszy niz 10%. Stawki jakie chce grac na poczatku to mysle ze 2-5$ i w miare szybkie przejscie na 10$. Wplacic mam zamiar 200$. To tyle.

Mam konta na :
poker770
pokerstars
betfair
titanpoker
unibet
everest poker
mansion poker

Odpowiedz
Cytat
Muniek24
PokerStrategist

Jaki rodzaj/odmianę pokera grasz? NL/ Mtt(głównie freerolle)
Na jakim limicie grasz? NL 2/4 sh
Ile czasu poświęcasz na grę? ogólnie to myśle że na początek chciałbym grać min 3h na gre 3h na naukę albo i więcej ale to jest min.
Jaki jest Twój obecny bankroll? myśle że 20-30$
Na których poker roomach posiadasz już konto : nie podpięte mam na bet365 poza tym przypisane mam na WH, poker770 (brałem darmową gotówke) titan poker
Budowanie bankrolla na nl 10
Rozpoznawanie fishy na stole
Dalsza nauka na Ps

Odpowiedz
Cytat
Garggamel
Oldschool Grinder

Cześć.
Proszę pilnie zorientowanych o pomoc w wyborze nowego roomu, będę bardzo wdzięczny za szybką reakcję.

NL SH 6 max

NL5

short handed

Ile czasu poświęcasz na grę? (przykład: "gram 3 godziny w tygodniu" lub "generuję 1000 $ rake'u w miesiącu)

W najbliższych kilkunastu tygodniach (poświęcam) mam zamiar poświęcać 6 godzin dziennie, później max 3,5 godziny.

20 buyinów (BSS) na NL5

Posiadam przypisane konto do pokerstrategy na P*

Oklepane, ale prawdziwe "grać NL SH 6 max i wspinać się po limitach".
Ja wiem, że P* są bezkonkurencyjni pod względem "usług" i całej "reszty", ale muszę zmienić room - proszę nie pytać dlaczego, taki mus.

Na nowym roomie najważniejsze są dla mnie następujące rzeczy:

1.Traffic na NL5 SH i wszystkich wyższych stawkach,chciałbym wiedzieć na przyszłość, jakie są najwyższe stawki na zaproponowanym roomie
(na tą chwilę), na których będzie się dało o prawie każdej porze dnia i nocy odpalić bez większego problemu przynajmniej 6-8 stołów (NL50,200, czy może wyżej?). Czy jakieś Ryby będą pływać na zaproponowanym roomie na stawkach wyższych niż NL50, czy to już będzie tylko "kilka stołów" z typem Regurals/Tight/Nit.
To niemożliwe, ale chcę coś najbardziej zbliżonego do P*, coś co jest na drugim miejscu pod tym względem po P* w odmianie jaką się zajmuję.

2.Możliwość podpięcia nowego roomu pod pokerstrategy i zdobywanie strategypoints.

3.Oprogramowanie roomu musi bez problemu współpracować z Poker Tracker 4.

4.To przepaść miedzy P* a resztą, ale oprogramowanie nowego roomu powinno być na tyle sprawne żeby dało radę zapamiętać rozmiary i ustawienia 6-8 stolików, by nie trzeba było używać jakiś dodatkowych "wspomagaczy".

5.Oprogramowanie przyjazne w użytkowaniu (nie pod względem kolorków i setek tematów stołów i kart do wyboru - to mnie nie interesuje), nie wieszające się i działające płynnie na szybkim komputerze, chodzi o ogólny komfort użytkowania.

6.Jakieś Bonusy od pierwszej wpłaty, itd. - mile widziane, ale nie jest to najważniejsze.

7.Proszę o podanie ewentualnych podchwytliwych opłat na zadanym roomie ( prowizje od cashoutów, czy inne zmyślne wynalazki) i o podanie różnicy w pobieranym rake'u względem P*.

Więcej rzeczy nie pamiętam, za wszystkie serdecznie żałuję i postanawiam....Nie, to nie ta bajka ;)
Ogólnie to wszystkie moje wymagania,niby tego sporo ale może da się coś wymyślić, najważniejsze są punkty od 1-5.
Proszę pilnie o pomoc w wyborze :fdrink.

Odpowiedz
Cytat