Przejdź do forum
Żeby wygrać, trzeba...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Żeby wygrać, trzeba grać

632 Posty
48 Użytkownicy
1 Reakcje
19 K Wyświetlenia
zuczek92
PokerStrategist

Cześć:)

Ponieważ zbliża się maj a w raz z nim matura i na nadmiar czasu nie narzekam, oprócz gry w pokera i planów przygotowań do ww egzaminu postanowiłem popisać bloga ;p

Z góry przepraszam za ewentualne błedy w składni czy ubogie słownictwo ale jako uczeń mat-fizu nie dysponuję cała zawartościa słownika poprawnej polszczyzny w głowie :D

Hm krótko o mojej przygodzie pokerowej. Na PS zarejestrowałem się w dzień moich 18-tych urodzin, quiz zdany z wyróżnieniem, bonus wziąłem na PP i tak moja łódź wypłynęła na szerokie wody w poszukiwaniu rybek. Bonus przegrałem bo zachciało mi się grać na NL25 i wchodzić na stół za 20% bankrolla więc efekt był raczej oczywisty.

Na początku lutego udało mi się zająć 4-te miejsce w turnieju Polish weekly $500 freeroll za które otrzymałem 30$ i zacząłem sobie grać początkowo na NL10, chwilami na NL25. Ostatecznie udało mi się zrobić z tego 56$ i przegrać to w jeden dzień w wyniku bad beatów, tiltu i ogromnej głupoty po analizie kilku rozdań.

Tydzień temu wpłaciłem 50$ na PP i w ciągu dwóch dni grając tylko na NL10 udało mi się dojść do 22$ :facepalm: . W końcu się ogarnąłem, zszedłem na NL4 i wszystko szło świetnie. Dobiłem do 56$

W ten czwartek kolejne wysokie miejsce w Polish weekly $500 freeroll, tym razem 8-me, co zasiliło mój bankroll o kolejne 10$ i w czwartek szęśliwy poszedłem spać mając ostatecznie 66$.

W piątek wpadłem na genialny :facepalm: pomysł, żeby ugrać sobie do 70$ i pojść na NL25, zarobić trochę punktów bo wyrabiam sobie bonus 50$ który dostałem miesiąc temu a którego ważność kończy się za 4 dni więc aby skończy się na jednej racie 12,5$.

Przygoda na NL25 skończyła się ostatecznie -15$. A zakończyły ją dwie sytuacje w których postąpiłem słusznie wg mnie. Pierwsza:

MP3: $8,07 Hero: $11,52

0,1/0,25 No-Limit Hold'em (5 handed)

Preflop: Hero is BU with A :spade:, Q :diamond:

MP3 raises to $0,65, CO folds, Hero raises to $2,10, 2 folds, MP3 raises to $8,07 (All-In), Hero calls $5,97.

Flop: ($16,49) 7 :heart:, 2 :spade:, 2 :diamond:
Turn: ($16,49) J :club:
River: ($16,49) 9 :diamond:

Final Pot: $16,49

Results follow:
MP3 shows para dwójki A :heart: K :heart:
Hero shows A :spade:, Q :diamond:

MP3 wins with para dwójki A :heart: K :heart:

Szybki bluzg pod nosem, no ale cóz, zdaża się. Uzupełniłem do pełnego stacka o 5$ i dwie ręce później sytuacja która zakończyła moją przygodę z NL25

SB: $69,1 MP3: $1,8 Hero: $7,87

Preflop: Hero is CO with Q :heart:, Q :diamond:
MP2 folds, MP3 calls $0,25, Hero raises to $1,00, BU folds, SB calls $0,90.

Flop: ($2,50) 9 :spade:, 5 :spade:, 2 :heart:
SB bets $0,5, Hero calls $0,50.

Turn: ($3,50) K :club:
SB bets $1,66, Hero raises to $6,37 (All-In), SB calls $4,71.

River: A :diamond: ($16,24)

Final Pot: $16,24

Results follow:
Hero shows Q :heart:, Q :diamond:
SB shows para króle K :heart: J :heart:

SB wins with para króle K :heart: J :heart:

Tak, jak teraz na to patrze to może powinienem to aby sprawdzić, jak nie odpuśćić ale jakoś w tego króla nie wierzyłem i byłem lekko stiltowany po poprzedniej sytuacji.

Ostatecznie piątek zakończyłem z wynikiem -12,27$ i rollem 52,91$

Sobota do teraz a wydaje mi się że już dzisiaj nie siąde bo to, co sie dzieje to przechodzi ludzkie pojęcie. Udało mi się wyrobić pierwszą ratę bonusu, spadając do 40$ więc miałem 52,25$. Ogolnie, po podliczeniu głupich wycieczek na wyższe limity w celu zdobycia punktów i pieniędzy te 12,50$ kosztowało mnie 25$. Ale człowiek uczy się na błędach więc jestem dobrej myśli:D

Sobota kończy się z wynikiem -13,34$, rollem 52,07$ i lekkim tiltem. Ogolnie umijający tydzień wygląda następująco:

Wykres dotyczy dnia dzisiejszego :)

I jeszcze może pare ciekawszych rozdań z dzisiejszej gry i nierzadko pokaz "umiejętnośći" rybek:

0,02/0,04 No-Limit Hold'em

SB: $1,69 Hero: $1,57 CO: $4,07 BU: $0,74

Preflop: Hero is BB with A :club:, 4 :club:
CO calls $0,04, BU calls $0,04, SB calls $0,02, Hero checks.

Flop: ($0,16) T :club:, 7 :club:, 6 :club:
SB checks, Hero checks, CO checks, BU checks.

Turn: ($0,16) 6 :heart:
SB checks, Hero bets $0,12, CO folds, BU calls $0,12, SB folds.

River: ($0,40) 8 :club:
Hero checks, BU bets $0,16, Hero raises to $0,64, BU calls $0,42 (All-In).

Final Pot: $1,62

Results follow :
BU shows Q :spade: 6 :spade:
Hero shows kolor, as high A :club: 4 :club:

Hero wins with kolor, as high A :club: 4 :club:

Trochę pechowo dla przeciwnika ale cóż, zdarza się :D

Kolejna kolorowa historia:

SB: $3,16 Hero: $2,39

Preflop: Hero is CO with Q :club:, T :club:
MP3 folds, Hero raises to $0,12, BU folds, SB calls $0,10, BB folds.

Flop: ($0,28) 9 :club:, 5 :club:, 4 :club:
SB bets $0,08, Hero calls $0,08.

Turn: ($0,44) J :club:
SB checks, Hero checks.

River: ($0,44) 3 :club:
SB raises $2,96 (All-In), Hero calls $2,19 (All-In).

Final Pot: $5,59

Results follow :
Hero shows Q :club: T :club:
SB shows kolor, as high A :club: K :diamond:

SB wins with kolor, as high A :club: K :diamond:

Tym razem górą był przeciwnik ale nie mam sobie nic do zarzucenia w tym rozdaniu

I ostatnia fajna historia na dziś. Wszedłem sobie na stolik 6-cio osobowy gdzie siedzieli dwaj gracze i po dwóch rozdaniach zostałem przy stoliku sam, potrojony :D

Oto jak do tego doszło:

SB: $1,63 Hero: $1,6 BU: $1,56

Preflop: Hero is BB with Q :spade:, Q :club:
BU calls $0,04, SB raises to $0,12, Hero raises to $0,60, BU folds, SB calls $0,48.

Flop: ($1,24) T :club:, 8 :heart:, 4 :spade:
SB raises $1,03 (All-In), Hero calls $1,00 (All-In).

Turn: ($3,27) J :heart:
River: ($3,27) 2 :heart:

Final Pot: $3,27

Results follow:
SB shows najwyższa karta walet , dziesiątka kicker 9 :heart: 6 :club:
Hero shows para damy Q :spade: Q :club:

Hero wins with para damy Q :spade: Q :club:

Jeden gracz sobie poszedł, zostaliśmy we dwóch. Na jedno rozdanie :D

Hero: $3,08 BB: $1,52

Preflop: Hero is SB with K :spade:, Q :spade:
Hero raises to $0,12, BB calls $0,08.

Flop: ($0,24) K :diamond:, T :diamond:, 4 :spade:
Hero bets $0,17, BB raises to $1,40 (All-In), Hero calls $1,23.

Turn: ($3,04) 4 :heart:
River: ($3,04) 8 :diamond:

Final Pot: $3,04

Results follow (highlight to see):
Hero shows dwie pary, króle i czwórki K :spade: Q :spade:
BB shows K :heart: 2 :diamond:

Hero wins with dwie pary, króle i czwórki K :spade: Q :spade:

Na tym kończy się mój pierwszy post a raczej pierwsze wypracowanie :D

Have a good night, good luck in poker and see you tommorow!

Odpowiedz
Cytat
631 odpowiedzi
TomaszPB
PokerStrategist

Chociaż według mojego odczucia nie zapowiada się obiecująco to powodzenia życzę. I tak granie na NL4 to nie według BRM jeśli jest możliwość to może zejdź na NL2. Coś mi się wydaje, że i tak pękniesz i wejdziesz na jeszcze wyższy limit jak poprzednio chociaż mam nadzieję, że tak nie będzie :) Jeszcze raz powodzenia!

Odpowiedz
Cytat
JuelzWicco
PokerStrategist

te dwa pierwsze rozdania bardzo słabe , daj do oceny

1) stackowanie się z AQ na unka jest imo EV-

2) jak board jest bezpieczny dla twojej over pary to grasz tylko call a zaczynasz raisowac kiedy pojawia sie over card?

Odpowiedz
Cytat

Sorry że zaśmiecę twój pamiętnik prostym pytaniem, ale w jakim programie sporządzasz te statystyki i prezentujesz ręce?

Odpowiedz
Cytat
zuczek92 Autor wątku
zuczek92
PokerStrategist

@TomaszPB

Ja stosuje BRM wyzwania Fergusona któro mówi żeby nie wkupować się za więcej niż 5% swojego bankrolla do gry pieniężnej i Sit & Go i jak na razie wychodze na tym na + a nawet jak przytrafia sie downswing to straty sa niewielkie.
Nie ma mowy, następny limit będzie dla mnie dostępny przy bankrollu równym przynajmniej 80$ =) Te wejścia przez ostatnie dwa dni były spowodowane chęcia złapania szybciej puntów ze wzgędu na ww bonus. Zbyt mądre to nie było, fakt ale zostało mi wtedy troche punktów do wyrobienia a wpłaciłem kase głównie ze względu na ten bonus.

Dzięki i wzajemnie :)

@JuelzWicco

1) z AQ nie czułem się słaby tym bardziej że ten gracz grał szeroki zakres rąk i lubił blefować.

2) Zagrałem call bo chciałem z niego więcej wycisnąć pieniędzy i byłem lekko ztiltowany.
Twój post uświadomił mi że w niektórych sytuacjach jestem zbyt pewny siebie, dzieki

@SosCzosnkowy

Z Elephanta od PokerStrategy. Klikasz Strategia, przechodzisz do zakładki Poker Tools i tam jest to i kilka innych przydatnych pokerowych narzędzi. Jak wyrobisz 1000 SP dostaniesz licencję za free na zawsze, ja właśnie tak mam :) a tak masz do pobrania wersję trial na 21 dni

Odpowiedz
Cytat

Napisane przez zuczek92
@TomaszPB

Ja stosuje BRM wyzwania Fergusona któro mówi żeby nie wkupować się za więcej niż 5% swojego bankrolla do gry pieniężnej i Sit & Go i jak na razie wychodze na tym na + a nawet jak przytrafia sie downswing to straty sa niewielkie.
Nie ma mowy, następny limit będzie dla mnie dostępny przy bankrollu równym przynajmniej 80$ =) Te wejścia przez ostatnie dwa dni były spowodowane chęcia złapania szybciej puntów ze wzgędu na ww bonus. Zbyt mądre to nie było, fakt ale zostało mi wtedy troche punktów do wyrobienia a wpłaciłem kase głównie ze względu na ten bonus.

Nie wiem jak Ci wyszło 80$, :f_thumbsup:
ale mimo wszystko GL :D

Polecam:

Konwerter rozdań

Brodzik pokerowej wiedzy

Życzę sukcesów.
Pozdrawiam,
/G

Odpowiedz
Cytat
zuczek92 Autor wątku
zuczek92
PokerStrategist

Napisane przez Yoozel

Nie wiem jak Ci wyszło 80$, :f_thumbsup:
ale mimo wszystko GL :D

No jak to jak? Normalnie :D żeby wejść na wyższy limit wg Fergusona mogę wykorzystać max 5% swojego całkowitego bankrolla. Na stół wchodzę zawsze mając 40BB. Czyli na NL10 potrzebuje 4$:5%=4*20=80$ :D

Odpowiedz
Cytat

_thumbsup:

Odpowiedz
Cytat
zuczek92 Autor wątku
zuczek92
PokerStrategist

Dziennik pokładowy kapitana zuczka, ósmy dzień rejsu po oceanie PartyPoker

Może krótko o celach na ten rok. Gram zazwyczaj na tygodniu codziennie dwie sesje, jedna, po powrocie ze szkoly godzinę-połtorej, a druga, wieczorna od półtorej do dwóch godzin czyli mniej wiecej 2-3 godz dziennie. Cisnę na 2-3 stołach SH. Przy większej ilości nie do końca jestem dobrze skoncentrowany co wplywa na topnienie buyinu przy jednym lub wszystkich stołach, zależnie od sytuacji.

Cele pokerowe do września br:
-poprawić grę multitabling, żeby radzić sobie bez problemu na 6-8 stołach SH
-do matury zacząć grać i łowić rybki a nie samemu dać się złapać w sieć innego rybaka na poziomie NL25 czyli ustabilizowac bankroll na poziomie 200$ przez co wynika ze musze zarabiac dziennie 3-4$ czyli da radę bez większego problemu mam nadzieje :)
-po maturze zarobic sobie na netbooka ktorego trzeba bedzie kupic na studia w innym miescie czyli trzeba bedzie zarobic kolejne 400$ + przydalyby sie jakiekolwiek pieniazki na start w innym miescie ale to juz sie zobaczy ile sie uda
-na studiach dorabiac sobie pokerkiem zeby rodzice nie musieli się wysilac za bardzo na mnie :D
-i oczywiście nieustannie doskonalić i szlifować taktykę, żebym musiał coraz mniej czasu spędzać na analizie swoich błędów a coraz więcej na analizie cudzych

Cele pozapokerowe:
-zdać dobrze maturę
-dostać się na studiach w wawie lub kraku
-posprzątać pokój
-zacząć się uczyć do matury :facepalm:
-chyba tyle tak na szybko :D

W nauce do matury pomaga mi filozof naszych czasów Robert Burneika który głosi że:

NIE MA OPIERDALANIA SIE oraz że trzeba ĆWICZYĆ HARDKOROWO (ZADANKA Z MATMY I CHEMII)

To tyle, wskakuje w szalupę i idę na ryby, widzimy się wieczorem, ahoy !

Odpowiedz
Cytat
zuczek92 Autor wątku
zuczek92
PokerStrategist

Niedziela kończy się zarobkiem w wysokości 3,88$. W sumie niedużo ale biorąc pod uwagę fakt, że podczas sesji wieczornej przegrałem buyin i rebuy na jednym stole po czym na drugim odrobilem to i wyszedlem na plus dolarka to chyba nie jest tak źle :D

Tak z ciekawszych sytuacji dzisiaj to przytoczę te dwie:

Hero: $1,02 CO: $1,84 BU: $1,44
0,02/0,04 No-Limit Hold'em (4 handed)

Preflop: Hero is SB with Q :spade: Q :club:
CO raises to $0,16, BU calls $0,16, Hero raises to $1,02 (All-In), 2 folds, BU calls $0,86.

Flop: ($2,24) K :spade:, Q :heart:, 3 :diamond:
Turn: ($2,24) Q :diamond:
River: ($2,24) T :spade:

Final Pot: $2,24

BU shows 7 :diamond: 7 :club:
Hero shows kareta, damy Q :spade: Q :club:

Hero wins with kareta, damy Q :spade: Q :club:

Hero: $2,4 CO: $1,6
0,02/0,04 No-Limit Hold'em (6 handed)

Preflop: Hero is BB with A :spade:, 3 :club:
2 folds, CO calls $0,04, 2 folds, Hero checks.

Flop: ($0,10) K :spade:, J :spade:, T :club:
Hero bets $0,07, CO calls $0,07.

Turn: ($0,24) Q :club:
Hero bets $0,23, CO calls $0,23.

River: ($0,70) Q :diamond:
Hero bets $0,67, CO raises to $1,26 (All-In), Hero calls $0,59.

Final Pot: $3,22

CO shows Q :heart: 7 :heart:
Hero shows strit, do as A :spade:, 3 :club:

Hero wins with strit, do as A :spade:, 3 :club:

Tutaj mnie trochę zastanawia co kierowało moim przeciwnikiem na turnie i dalej gdy na stole leżał open end a on z parą dam ze średnim kickerem, bez zadnych innych drawów sprawdza bet. Dziwne i trochę głupie jak dla mnie.

Na tym kończymy pokerową niedzielę. Tak btw jutro, a w sumie dzisiaj o 8 mam poprawę z matmy z prawdopodobieństwa więc trzymajcie kciuki za mnie :D Mam nadzieję że będą jakieś zadania o kartach bo te robie bezbłędnie :D widzimy się wieczorkiem:)

Odpowiedz
Cytat
yazzitsu
Oldschool Grinder

Ja Cię Żuczek kojarzę z PartyPoker ;) Graliśmy parę dłoni :)
Trzymaj się i powodzenia!

Odpowiedz
Cytat
zuczek92 Autor wątku
zuczek92
PokerStrategist

Napisane przez yazzitsu
Ja Cię Żuczek kojarzę z PartyPoker ;) Graliśmy parę dłoni :)
Trzymaj się i powodzenia!

Widze:) i HM mi pokazuje że wygrałem od Ciebie 0,38$ :D bardzo lamiłem grając z Tobą? :D

Ok więc powracam, chociaż i tak nikogo to nie obchodzi :P

Od czasu, w którym przestałem pisać grałem coś tam sobie ale nie było to nic wielkiego i nie było o czym pisać. Dzisiaj zaczynam nakurw. A i bardzo prawdopodobne że spotkamy się od czerwca na P* :) Ale do końca maja na pewno będę grindził na Party.

Ogólnie to na początku maja wpłaciłem 50$ ze względu na reload bonus. Ugrałem aktualnie dwie raty, dzisiaj albo jutro będzie trzecia bo zostało mi 7 punktów.

6.05 miałem rolla ~ 76$ i od tego czasu przyszedł piękny swing i spieprzam się na dół na łeb na szyję. Od tego czasu na jedną sesję na plusie przypadają mi trzy na minusie :facepalm: :rage:

Ok, idę trenować, tak. Widzimy się przy stołach :D

Roll: 60,09$

Tak ostatnio mi się skojarzyło jak to oglądałem

"Karolinka grinduje, wiesz? A ci co? Oni? Grindują. Idę gindować. Tak"

Odpowiedz
Cytat
yazzitsu
Oldschool Grinder

Żuk dziś znowu widziałem cisnąłeś! Stawiam kropę, będę się przyglądał postępowi!
Pozdrawiam!

Odpowiedz
Cytat
zuczek92 Autor wątku
zuczek92
PokerStrategist

Właśnie widzę, że shortem będąc zniszczyłem Twoje AK moimi 55 bo myślałem że nic nie masz i chcesz pulę ukraść a przypadkiem złapałem fulla :D Dzięki i wzajemnie powodzenia przy stołach! Abyśmy ogrywali innych a nie siebie nawzajem _biggrin:

A odnośnie dzisiejszej giery to tak. Downswing nie opuszcza na cash zrobiłem dokładnie 1003 rozdań na czterech stołach SH i jest -9,08$. Po bad beatach że to brak słów. Wrzuciłem pare rozdań do oceny, ogólnie nie popełniam błędów, może czasem mam dziwny sizing ale to nic, poprawi się szybko. Z ciekawszych rozdań, co mi się dzisiaj przytrafia (trudno wybrać kilka, bo zaraz się zrobi pokaz 500 rozdań no ale wybrałem te najbardziej bolesne czy denerwujące)

Hand converted with online PokerStrategy.com hand converter:

Graj rękę

$0.02/$0.04 No-Limit Hold'em (6 handed)

Known players:
[tg]MP2$0.76:///////;MP3$1.88:///////;CO$2.92:///////;BU$1.31:///////;SB (Hero)$1.56:///////;BB$1.60:///////;[/tg]

Preflop: Hero is SB with Q:d, Q:c.
3 folds, BU calls $0.04, Hero raises to $0.20, BB folds, BU calls $0.16.

Flop: ($0.44) K:d, A:s, Q:s (2 players)
Hero bets $0.21, BU calls $0.21.

Turn: ($0.86) 9:c (2 players)
Hero bets $0.41, BU calls $0.41.

River: ($1.68) A:d (2 players)
Hero raises to $0.74, BU calls $0.49(all in) .

Final Pot: $2.91.
Results follow:

Hero shows a full-house, queens full of aces(Q:d Q:c).
BU shows a full-house, aces full of nines(9:s A:h).

BU wins with a full-house, aces full of nines(9:s A:h).

Bijących mnie rąk było dosłownie kilka. No ale co to by była za rozgrywka, gdybym wygrał, mając 72% przewagi preflop, 94% ma flopie i 95% na turnie. Nie ma opcji, żeby tych 5% nie wykorzystać :ayfkm:

Kolejne z rozdań co fishe potrafią:

Graj rękę

Known players:
[tg]MP2$1.60:///////;MP3$2.02:///////;CO$4.30:///////;BU$2.72:///////;SB (Hero)$1.88:///////;BB$0.94:///////;[/tg]

Preflop: Hero is SB with A:d, A:h.
2 folds, CO calls $0.04, BU calls $0.04, Hero raises to $0.24, BB calls $0.20, CO folds, BU calls $0.20.

Flop: ($0.76) T:s, 2:h, 7:c (3 players)
Hero bets $0.54, BB folds, BU raises to $2.35, Hero calls $1.10.

Turn: ($4.75) 8:h (2 players)

River: ($4.75) 4:s (2 players)

Final Pot: $4.75.
Results follow:

Hero shows a pair of aces(A:d A:h).
BU shows two pairs, tens and sevens(7:h T:h).

BU wins with two pairs, tens and sevens(7:h T:h).

To nic, że masz rękę totalnie z dupy, z którą nie powinenieś nawet myśleć o limpie a co dopiero o sprawdzeniu przeciwnika, który normalnie tak nie zagrywa, więc najprawdopodobniej ma coś mocnego. Przeciez jest w kolorze, więc na pewno siądzie. A jakże, siadło :facepalm:

Po prostu:

Następne:

Graj rękę

$0.02/$0.04 No-Limit Hold'em (5 handed)

Known players:
[tg]SB$3.48:///////;BB$1.60:///////;MP3$6.89:///////;CO (Hero)$2.62:///////;BU$2.47:///////;[/tg]

Preflop: Hero is CO with J:c, J:s.
MP3 calls $0.04, Hero raises to $0.20, 2 folds, BB calls $0.16, MP3 folds.

Flop: ($0.46) K:s, T:d, 6:s (2 players)
BB checks, Hero checks.

Turn: ($0.46) J:d (2 players)
BB bets $0.25, Hero raises to $0.50, BB raises to $1.40, Hero calls $0.90.

River: ($3.26) 4:c (2 players)

Final Pot: $3.26.
Results follow:

BB shows three of a kind, kings(K:d K:c).
Hero shows three of a kind, jacks(J:c J:s).

BB wins with three of a kind, kings(K:d K:c).

W tym rozdaniu była tylko jedna ręka, która mnie biła. I po grze przeciwnika w żaden sposób nie dało się domyśleć że trzyma KK. No ale gdyby nie miał ich to przecież gra nie miałaby sensu.

Edit: Troche mnie Aimboy wyprostował w tym rozdaniu cbet powinien zostać postawiony, może to by mnie uchroniło przed straceniem większej ilości $$, bo na jego raise bym zrzucał. Jest też trochę kiepski mój reraise tutaj ale to nie miało wpływu na przebieg tego rozdania, chociaż na inne może mieć, dlatego warto na to zwracać uwagę. Cóż, człowiek uczy się na błędach :)

Niżej wydawać by się mogło, że przeciwnik jest całkowicie zdominowany. No właśnie wydawać się. 75% przewagi preflop, 78 na flopie, 86% na turnie ale river musi być nie dla mnie.

Graj rękę

$0.02/$0.04 No-Limit Hold'em (5 handed)

Known players:
[tg]CO$2.49:///////;BU$1.02:///////;SB$6.58:///////;BB (Hero)$1.01:///////;MP3$1.79:///////;[/tg]

Preflop: Hero is BB with K:c, A:c.
MP3 raises to $0.12, CO calls $0.12, BU calls $0.12, SB folds, Hero raises to $1.01(all in), 2 folds, BU calls $0.89.

Flop: ($2.28) J:h, T:c, J:d (2 players)

Turn: ($2.28) 2:s (2 players)

River: ($2.28) K:h (2 players)

Final Pot: $2.28.
Results follow:

BU shows a straight, ace high(Q:c A:d).
Hero shows two pairs, kings and jacks(K:c A:c).

BU wins with a straight, ace high(Q:c A:d).

Wrzuciłem tutaj stacka, bo call przy trzech sprawdzeniach raisu niemiałby sensu, żadnych info przez to nie mam, a przebicie to byłoby 72% mojego stacka, więc instant push.

Podobnych przykładów mam dużo więcej w swojej bazie w HM ale za dużo by wymieniać.

Ogólnie dzisiaj wkurwiony niepowodzeniami na cashu poszedłem na sit&go (których nigdy wcześniej nie grałem). Pograłem sobie dyszki za 1$. Efekt? Na 14 turniei 2 razy trzecie miejsce (+1,6$) i 5 razy drugie (+2,4$). Jak na totalnego laika z S&G uważam, że to świetny wynik, i myślę, że będę się teraz kształcił w kierunku Sitów, a szczególnie gry heads up, bo to mi wychodzi bardzo słabo. Dominując na stole cały turniej jak przychodzi headsup to miejsce drugie. To nie jest fajne _cry: Mam zamiar teraz grać więcej sitów, dopóki nie opuści mnie ten jebany downswing.

Udało mi się odblokować już trzecią ratę bonusu od wpłaty w wysokości 5$, dlatego nie jest tak tragicznie z dzisiejszym całkowitym bilansem.

Roll:57,57$

To koniec na dzisiaj, good night :D

Odpowiedz
Cytat
zuczek92 Autor wątku
zuczek92
PokerStrategist

Dzisiaj zagrałem 4 sity za 1$. W jednym odpadłem jako bubble boy _cool:. W kolejnym miejsce drugie, czyli 2,4$ zasiliło mojego rolla. Po powrocie do domu kolejne dwa. W jednym odpadłem jako piąty a w ostatnim co? MIEJSCE PIERWSZE!! I kto jest zajebisty? :f_biggrin: :f_biggrin: _thumbsup: _ugly: 4$ wpłynęły na moje konto :D

A wygrałem tą oto akcją:

Party Poker No-Limit Hold'em Tourney, Big Blind is t (2 handed) Hand History converter Courtesy of PokerZion.com

Button (8730)
Hero (11270)

Preflop: Hero is BB with 4♥, A♥.
Button raises all in (8730) , Hero calls (8730).

Flop: (17 460) 6♥, Q♥, 8♥ (2 players)

Turn: (17 460) 5♦ (2 players)

River: (17 460) 2♣ (2 players)

Final Pot: 17 460

Button shows [ 4 :spade:, J :spade: ]high card Queen.
Hero shows [ 4 :heart:, A :heart: ]a flush, Ace high.
Hero wins 17,460 chips from the main pot with a flush, Ace high.

Button finished in 2 place and won $2.40 USD.
Hero finished in 1 place and won $4 USD.

YEEAAAHH !!:D

WHO'S THE BOSS? :D

Ok, pocisnę jeszcze trochę sitów wieczorkiem, teraz się zmywam, narazie :D

Roll: 59,97$

Odpowiedz
Cytat
BleakAmaranth
BlackMember

A które sity tam grasz? Rake tam jest ogromny, nie wiem czy się opłaca.

Odpowiedz
Cytat
zuczek92 Autor wątku
zuczek92
PokerStrategist

Gram sity 10-cio osobowe za 0,80$+0,2$. Mi się opłaca, bo wyrabiam jednocześnie bonus od wpłaty, który mi się kończy za tydzień a dopiero trzy raty z pięciu odblokowałem a wszystko przez maturę :P

Odpowiedz
Cytat
yazzitsu
Oldschool Grinder

Żuczek ja stosuje strategie "nie mosz - nie grosz" :) Na fiszów nie ma lekarstwa. Czasem to dobrze bo się wypłacają. Ostatnio spotkałem się ze nowym typem zagrywki z ich strony - czyli light 3 bet na cbeta na flopie :) nie ważne co mają na ręce ale raise musi być. Dlatego czasem nawet szkoda tego cbeta używać gdy nic się nie ma bo to strata kasy, oni i tak wejdą AI i fuksem trafią coś w stylu piąta para na riverze. Cierpliwie czekać i rozgrywać silne układy! Zerknij na mój blog czasem jak cisnę we własnej osobie!

Pozdro!

Odpowiedz
Cytat
zuczek92 Autor wątku
zuczek92
PokerStrategist

Wieczorem nie grałem za dużo ale troszkę wpadło, a jakże :D

Zacznę może od końca. Przed snem zagrałem sobie jeszcze półgodzinną sesję 100 rozdań i profit z niej to 1,67$

Otóż to, yazzi ładnie się wypłacają. To jest moja najbardziej dochodowa ręka. Na myślącym graczu jeśli już bym zarobił to przynajmniej 1$ mniej. A tutaj. 1,6$ na flush drawa. A jakże :D

Graj rękę

Known players:
[tg]MP2$1.43:///////;MP3$2.31:///////;CO$1.60:///////;BU$3.34:///////;SB$0.80:///////;BB (Hero)$1.55:///////;[/tg]

Preflop: Hero is BB with T:h, J:d.
3 folds, BU raises to $0.08, SB folds, Hero raises to $0.24, BU calls $0.16.

Flop: ($0.5) T:s, 4:h, J:s (2 players)
Hero bets $0.36, BU calls $0.36.

Turn: ($1.22) 2:h (2 players)
Hero raises to $0.95, BU calls $0.95.

River: ($3.12) 6:c (2 players)

Final Pot: $3.12.
Results follow:

BU shows high card ace(3:s A:s).
Hero shows two pairs, jacks and tens(T:h J:d).

Hero wins with two pairs, jacks and tens(T:h J:d).

Napisane przez yazzitsu

Ostatnio spotkałem się ze nowym typem zagrywki z ich strony - czyli light 3 bet na cbeta na flopie nie ważne co mają na ręce ale raise musi być.

A z taką zagrywką się jeszcze nie spotkałem spotkałem się bardziej z myśleniem "czwarta para z siódmym kickerem? Toż to jest nuts. Ale nie będę go raisował bo mi zrzuci. Będę tylko go sprawdzał."

A wcześniej zagrałem sobie jeszcze 8 sitków. Jeden wygrany ( :f_cool: ) w jednym drugie miejsce i w dwóch trzecie :D

Ogólnie dnia 24.05 zagrałem 12 sitów i profit z nich to 4$

Co pokazuje, iż mój roll to 63,24$

Idę coś pogram, ale żebyśmy tak po cichu nie siedzieli to może jakaś piosenka :)
Zapodam może coś od KATa dzisiaj

Odpowiedz
Cytat
yazzitsu
Oldschool Grinder

Tacy typowi calling station to też łatwy read. Taki gość ciśnie do rivera obojętnie jakie bety stawiasz. Jak nie trafi to fold jak trafi to koleś Cię raisuje i wiesz, że jak nie masz nutsa to nie wygrasz. Chociaż raz spłukałem kolesia, gdzie trzymaj coś w stylu Kx, a ja miałem AJ. 5 pików na stole, gość smiało callował mój AI po jego becie. Jacy to są optymiści _cool: aż się miło gra!

Żuk ja podczas gry słucham zloopowany jeden kawałek. Mianowicie ten:

Odpowiedz
Cytat