Cześc
- Jaki rodzaj/odmianę pokera grasz? (no-limit, fixed-limit, SnG, MTT, Omaha ...)
No-Limit SnG
- Na jakim limicie grasz? (przykład: NL25, SnG 11 $, FL 0,50 $ / 1 $)
$1 SnG
- Czy są to stoliki short handed, full ring, czy może heads-up?
full ring (9)
- Ile czasu poświęcasz na grę? (przykład: "gram 3 godziny w tygodniu" lub "generuję 1000 $ rake'u w miesiącu)
Około 8-12 turniejów w ciągu całego dnia. Warto zaznaczyć, że są to turnieje regular, a nie turbo.
- Jaki jest Twój obecny bankroll? Szczególnie ważne jest to dla graczy tych najniższych limitów. Powodem jest to, że rake na tych stawkach jest zdecydowanie wyższy, w porównaniu do innych limitów. Tak więc, jeśli pozwala Ci na to bankroll, będziemy raczej sugerowali przejście na wyższy limit, abyś mógł korzystać z niższego rake'u.
$45
- Na których poker roomach posiadasz już konto (przypisane/nieprzypisane do PokerStrategy.com)?
Titan poker (tam aktualnie gram) i Poker Stars. Nie mam nigdzie przypisanego konta.
- Jakie są Twoje cele na najbliższe miesiące?
Jako początkujący, postanawiam się szkolić w dużych ilościach.
- przejrzeć wszystkie niezbędne lekcje na pokerstrategy ze statusu basic, brąż i srebro
- ogarnąć w jak najlepszym stopniu kocepcje ICM
- w bardzo dużym stopniu pracować nad grą push/fold
- oglądać w miarę możliwości oferowane treningi live
- stać się graczem, któremu łatwo przychodzą zyski ze swoich turniejów
Jeśli coś mogę dodać poza powyższymi punktami.
1.Na TitanPoker zauważyłem, że jest bardzo duży rake przy sng $1. Aż 20%. PokerStars oferuje dwukrotnie mniejszy rake. Więc przejście na inną platformę mogłoby się wydawać sensowne, ale jak to się ma do poziomu przeciwników? Są tam trudniejsi gracze, którzy mogli zjadać mój bankroll mimo mniejszego rake?
2. Na TP gram sng regular - 7 mintowe blindy, natomiast na PS są 10 minutowe. Wiem też, że większość osób gra turbo, co przyczynia się do większej wariancji. Z tego powodu zastanawiam się, czy mój bankroll wystarczyłby na odmianę turbo, żebym mógł grać swobodnie, bez presji. Jednak jaką odmianę wybrać, jeśli zależy mi na zysku? Weźmy pod uwagę takie czynniki jak:
- poziom graczy na obu odmianach
- jestem początkujący (jednak szybko rozwijający się)
Z góry dziękują za wskazówki, jednocześnie proszę o w miarę rozbudowaną odpowiedź podpartą argumentami. Chciałbym po prostu, oprócz wiedzieć gdzie grać, również dokładnie wiedzieć, dlaczego tam grać.
Pozdrawiam!