Przejdź do forum
Poker room dla Cieb...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Poker room dla Ciebie

1,875 Posty
599 Użytkownicy
13 Reakcje
196.2 K Wyświetlenia
Skibcio Autor wątku
Skibcio
PokerStrategist

Witaj okipoki,

Tego typu rodzaj gier występuje tylko na PokerStars. Obawiam się, że to się nie zmieni. Stolików FR jest w sieci coraz mniej, a do tego wariantu rozgrywki potrzeba bardzo dużego trafiku, żeby gra była płynna.

Jeśli szukasz alternatywy dla PokerStars to musiałbyś grać na zwykłych stołach FR lub przenieść się na SH. Druga opcja jest dużo bardziej przyszłościowa.

Daj znać jeśli potrzebowałbyś pomocy w wyborze poker roomu.

Pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat
okipoki
PokerStrategist

Jaki rodzaj/odmianę pokera grasz?
-NL

Na jakim limicie grasz?
NL5 mam nadzieje ze zaraz NL10 :rolleyes:
gram jak już wspomniałem FR, sporadycznie grałem SH na ipoker jedynie żeby wyrobić parę SP

Ile czasu poświęcasz na grę?
na sama grę myślę ze z 4 godziny średnio dziennie

Na których poker roomach posiadasz już konto (przypisane/nieprzypisane do PokerStrategy.com)?
nie mam przypisanego jedynie pokerstars

Jakie są Twoje cele na najbliższe miesiące?
dalej pracować regularnie nad gra i wznosić się na wyżyny ;)
gram zooma który jest dla mnie odpowiedni , dodatkowo nie posiadam wystarczajacego monitora aby grac wiele zwykłych stolików na raz
glowna przeszkoda jest brak przypisanego konta na poker stars wiec niski status nie pozwala mi oglądać wszystkich produkcji których bym chciał
nie chce jak na razie rezygnować z FR i nie wiem czy jednoczesne granie FR i SH nie będzie źle wpływać na mój rozwój ?? nie mam przekonania do SH nie znam właściwie różnić, stad moje obawy
chciałem jeszcze dodać ze mówiąc kolokwialnie nie lubię oczojebnych roomow , spędzając długie godziny przed komputerem chciałbym coś co zminimalizuje skutki uboczne wielogodzinnego patrzenia sie w ekran :f_rolleyes:

Odpowiedz
Cytat

Jaki rodzaj/odmianę pokera grasz?
NLHE ZOOM
Na jakim limicie grasz?
NL5/NL10
Czy są to stoliki short handed, full ring, czy może heads-up?
SH
Ile czasu poświęcasz na grę?
4h dziennie
Na których poker roomach posiadasz już konto (przypisane/nieprzypisane do PokerStrategy.com)?
żadnym
Jakie są Twoje cele na najbliższe miesiące?
Dojść do NL25

Poszukuje dobrego roomu ze speed pokerem na którym będę mógł grać NL25 i wyrobić bonusy

Odpowiedz
Cytat
Skibcio Autor wątku
Skibcio
PokerStrategist

Witaj okipoki,

Wybacz za brak odpowiedzi.

Nie masz przypisanego tylko PokerStars? Rozumiem, że masz przypisane wszystkie inne poker roomy do PokerStrategy.com?

Na wspomniany przez Ciebie layout stołów jest rozwiązanie. Praktycznie wszystkie poker roomy z oferty PokerStrategy.com da się w mniejszy, bądź większy sposób modyfikować. Jest to trochę pracochłonne, ale efekty mogą być bardzo fajne. Jeśli jednak nie chcesz tego robić to możesz wybrać poker room, który nie jest "oczojebny" _wink:

Jeśli grałeś w sieci iPoker to polecam zainteresować się poker roomami takimi jak Titan Poker, Betfair Poker lub Winner Poker. Layout tych stołów składa się głównie z ciemnych kolorów. Możesz zobaczyć jak wyglądają standardowe stoły w poszczególnych poker roomach odwiedzając zakładkę Poker Roomy:

-> Najlepsze bonusy pokerowe online

W sieci iPoker są stoły typu Speed, odpowiednik Zoom Pokera z PokerStars. Jednak na iPoker występują tylko stoły SH. Jeśli chcesz grać FR to pozostają Ci niestety tylko zwykłe stoły. Polecam jednak zacząć grę na SH, bo w sieci coraz mniej jest stolików FR i nic nie wskazuje na to, żeby sytuacja ta miała się zmienić.

Pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat
Skibcio Autor wątku
Skibcio
PokerStrategist

Witaj Loucass,

Jest kilka poker roomów na których możesz grać w wariant szybkiego pokera. Najlepszym poker roomem jest na pewno PokerStars, jednak nie jest on jedynym miejscem gdzie taki wariant pokera występuje. W sieci iPoker znajdziesz stoły Speed Poker, a w sieci Microgaming Blaze Poker.

Wybór masz dość duży. Widzę jednak, że do tej pory nie odebrałeś darmowej gotówki od PokerStrategy.com. Polecam zacząć od Tego kroku. Osoby które odbierają od nas darmową gotówkę, otrzymują także dodatkowe bonusy od depozytu, warto z nich skorzystać.

Warto wybrać np. Poker770. Oprócz darmowych 10 $ po wpłaceniu własnych środków otrzymasz od razu dodatkowo 20 $, a po siedmiu dniach na Twoje konto wpłynie kolejne 10 $. Nie zapomnij o bonusie od depozytu, srebrnym statusie na PokerStrategy.com oraz freerolach:

-> Odbierz 40 $ darmowej gotówki na Poker770

Więcej informacji o Poker770 znajdziesz w poniższych linkach:

Poker770

- promocje i informacje

- VIP Club

- bonus od pierwszej wpłaty

- Cotygodniowe freerolle dla depozytorów z pulą 1000 $

Pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat

Witam,

szukam pokerromow gdzie będą jakiekolwiek stoły FR nl25/50, mogą tworzyć się tylko w godzinach szczytu, znam 888poker, PS i FTP, czy gdzieś jeszcze jest szansa znaleźć FR z tych limitów?

pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
venatici
PokerStrategist

Napisane przez sekundap
Witam,

szukam pokerromow gdzie będą jakiekolwiek stoły FR nl25/50, mogą tworzyć się tylko w godzinach szczytu, znam 888poker, PS i FTP, czy gdzieś jeszcze jest szansa znaleźć FR z tych limitów?

pozdrawiam

Cześć,

z tego co widzę to stoliki FR z tych stawek odpalają się na

PKR

Nie są to jakieś powalające liczby, bo w tym momencie są po 2 stoliki z NL25 i NL50.

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat

Szukam pokerroomu dla początkujących z darmową gotówką, Gram na mikrostawkach najczęściej S'n'g. Najbardziej zależy mi na tym, żeby pokerroom miał dostępną aplikację na androida. Mam podpięte konto na Titan Poker i nie jestem z niego zadowolona. Bardzo często wywala mnie w trakcie rozgrywki (zresztą widać, że nie tylko mnie). Ponowne zalogowanie się do stołu zajmuje trochę czasu. Mam też konto na 888 i tam nie mam tego typu problemów. Wszystko działa szybko i bezawaryjnie zarówno na kompie jak i na tablecie. Zależy mi na pokerroomie, który mogę podpiąć do PS.

Odpowiedz
Cytat
kamilxait
Legacy Member

Pokerroom dla:
NL2
Raczej fullring
Mam konto na starsach
Mam 20$
Gdzie gra na tym limicie jest łatwa i nie ma duzo regow?

Odpowiedz
Cytat

Cześc

• Jaki rodzaj/odmianę pokera grasz? (no-limit, fixed-limit, SnG, MTT, Omaha ...)
    No-Limit SnG
  • Na jakim limicie grasz? (przykład: NL25, SnG 11 $, FL 0,50 $ / 1 $)
    $1 SnG
  • Czy są to stoliki short handed, full ring, czy może heads-up?
    full ring (9)
  • Ile czasu poświęcasz na grę? (przykład: "gram 3 godziny w tygodniu" lub "generuję 1000 $ rake'u w miesiącu)
    Około 8-12 turniejów w ciągu całego dnia. Warto zaznaczyć, że są to turnieje regular, a nie turbo.
  • Jaki jest Twój obecny bankroll? Szczególnie ważne jest to dla graczy tych najniższych limitów. Powodem jest to, że rake na tych stawkach jest zdecydowanie wyższy, w porównaniu do innych limitów. Tak więc, jeśli pozwala Ci na to bankroll, będziemy raczej sugerowali przejście na wyższy limit, abyś mógł korzystać z niższego rake'u.
    $45
  • Na których poker roomach posiadasz już konto (przypisane/nieprzypisane do PokerStrategy.com)?
    Titan poker (tam aktualnie gram) i Poker Stars. Nie mam nigdzie przypisanego konta.
  • Jakie są Twoje cele na najbliższe miesiące?
    Jako początkujący, postanawiam się szkolić w dużych ilościach.
    - przejrzeć wszystkie niezbędne lekcje na pokerstrategy ze statusu basic, brąż i srebro
    - ogarnąć w jak najlepszym stopniu kocepcje ICM
    - w bardzo dużym stopniu pracować nad grą push/fold
    - oglądać w miarę możliwości oferowane treningi live
    - stać się graczem, któremu łatwo przychodzą zyski ze swoich turniejów :)

Jeśli coś mogę dodać poza powyższymi punktami.

1.Na TitanPoker zauważyłem, że jest bardzo duży rake przy sng $1. Aż 20%. PokerStars oferuje dwukrotnie mniejszy rake. Więc przejście na inną platformę mogłoby się wydawać sensowne, ale jak to się ma do poziomu przeciwników? Są tam trudniejsi gracze, którzy mogli zjadać mój bankroll mimo mniejszego rake?

2. Na TP gram sng regular - 7 mintowe blindy, natomiast na PS są 10 minutowe. Wiem też, że większość osób gra turbo, co przyczynia się do większej wariancji. Z tego powodu zastanawiam się, czy mój bankroll wystarczyłby na odmianę turbo, żebym mógł grać swobodnie, bez presji. Jednak jaką odmianę wybrać, jeśli zależy mi na zysku? Weźmy pod uwagę takie czynniki jak:
- poziom graczy na obu odmianach
- jestem początkujący (jednak szybko rozwijający się)

Z góry dziękują za wskazówki, jednocześnie proszę o w miarę rozbudowaną odpowiedź podpartą argumentami. Chciałbym po prostu, oprócz wiedzieć gdzie grać, również dokładnie wiedzieć, dlaczego tam grać.

Pozdrawiam!

Odpowiedz
Cytat
jahjah1986
Poker Player

Witam,

pytanie właściwie jedno P* czy FTP

chce pograć SnG (do 0,25$), trochę ZOOM lub Rush (0,01-0,02$) ,
może DoN też micro - i tu nie wiem jaka oferta jest na FTP bo na P* chyba zaczynają się od 1,5$ ?

Oba konta już mam , niestety nie podpięte do PS.

Może na którymś jest jakaś ciekawa promocja od wpłaty lub wygrywa w programach lojalnościowych , gdzie "niższy" poziom...

Proszę o pomoc w wyborze w zasadzie między tymi 2 PR.

Odpowiedz
Cytat
Skibcio Autor wątku
Skibcio
PokerStrategist

Witaj golebiaRNMD,

Niestety niektórzy z naszych użytkowników zgłaszali problemy z poker roomami z sieci iPoker.

Najlepszym wyborem jest w takim razie PokerStars. Poker room ten posiada najlepsze oprogramowanie, dostępne także na systemie android. Bardzo duży trafik i niski rake. Dodatkowo osoby, które zakładają nowe konto mogą otrzymać darmowe 20 $ oraz 124 tickety do freerolli.

PokerStars

- promocje i informacje

- VIP System

- Za darmo 20 $ i 124 tickety na PokerStars

Pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat
Skibcio Autor wątku
Skibcio
PokerStrategist

Witaj kamilxait,

Poziom generalnie na większości poker roomów jest zbliżony. Na niskich limitach w dalszym ciągu jest niski, warto jednak się szkolić żeby grać lepiej od swoich przeciwników.

Widzę, że do tej pory nie odebrałeś swojej darmowej gotówki. Polecam to zrobić ponieważ z 20 $ możesz w bardzo łatwy sposób zrobić 80 $ oraz zdobyć bonus od depozytu w wysokości 40 $. Wystarczy, że wybierzesz Poker770 i postąpisz zgodnie z instrukcją z poniższego linku. Na Poker770 oraz na inne poker roomy z sieci iPoker, do której należy ta platforma, wielu graczy otrzymuje darmową gotówkę. Nie wszyscy ją szanują, warto to wykorzystać.

Poker770

- promocje i informacje

- VIP Club

- Wykonaj pierwszy depozyt przez Skrilla i otrzymaj 20 $ za darmo (60 $ w przypadku połączenia tej promocji z promocjami na Poker770)

Pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat
Skibcio Autor wątku
Skibcio
PokerStrategist

Witaj Siemandero,

Weź pod uwagę fakt, że jeśli grasz na Titan Poker to masz już jakąś bazę rozdań, powinieneś kojarzyć niektóre osoby, a także znasz oprogramowanie. Są to dość mocne argumenty, aby pozostać w sieci iPoker. Jeśli nie masz powiązanego konta z PokerStrategy.com to możesz wybrać inny poker room z tej sieci. Z tego samego powodu co w przypadku kamilxait chciałbym polecić Ci Poker770. Jeśli nie masz jeszcze konta na Skrillu to po jego założeniu i skorzystaniu z promocji opisanych w w poniższym newsie, możesz otrzymać darmowe 60 $ oraz bonus od depozytu w wysokości 200% wpłaconej kwoty.

20% rake faktycznie możesz być uciążliwy, jednak przy dobrej grze powinieneś dać radę go pokonać, szczególnie jeśli będziesz korzystać z promocji jakie oferuje ten poker room. Bonus od depozytu to odpowiednik 29% rakebacku, system VIP da kolejnych kilka procent, wiec realny rake, który płacisz wyniesie ok 10%.

Poker770

- promocje i informacje

- VIP Club

- Wykonaj pierwszy depozyt przez Skrilla i otrzymaj 20 $ za darmo (60 $ w przypadku połączenia tej promocji z promocjami na Poker770)

Pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat
Skibcio Autor wątku
Skibcio
PokerStrategist

Witaj jahjah1986,

Full Tilt Poker niestety nie jest partnerem PokerStrategy.com w przeciwieństwie do PokerStars. Z tego powodu nie mogę udzielić Ci odpowiedzi na to pytanie, mógłbym zostać posądzony o stronniczość _frown:

Polecam założyć konto powiązane z PokerStrategy.com, aby móc korzystać z naszych materiałów szkoleniowych oraz promocji skierowanych do graczy z powiązanymi kontami.

Pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat
jahjah1986
Poker Player

Niestety posiadam już konta w większości PR , zakładane dość dawno zanim mnie ten temat w ogóle interesował bardziej. Z podpiętych do PS miałem PP i WH. Ze względu na oprogramowanie chyba jednak wpłace na p*.

Odpowiedz
Cytat
Avterlife
Oldschool Grinder

Jaki rodzaj/odmianę pokera grasz? No limit
Na jakim limicie grasz? NL5/NL10
Czy są to stoliki short handed, full ring czy heads-up? SH
Ile czasu poświęcasz na grę? 3-5 godzin dziennie
Jaki jest Twój obecny bankroll? 200$
Jakie są Twoje cele na najbliższe miesiące? Wejsc na nl20

Odpowiedz
Cytat
Skibcio Autor wątku
Skibcio
PokerStrategist

Witaj Avterlife,

Nie napisałeś gdzie do tej pory grałeś i czy Ci się tam podobało czy nie. To jest bardzo przydatna informacja. Traffic i dobre promocje dla gracza nl5/nl10 SH znajdziesz na wszystkich poker roomach z oferty PokerStrategy.com.

Jakbyś napisał gdzie grałeś i co ci się tam podobało lub nie, to wtedy mógłbym Ci pomóc.

Pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat
Avterlife
Oldschool Grinder

Wybacz, grałem do tej pory na Pokerstars. Szukam bardziej soft roomu gdyz uwazam ze na Pokerstars jest zbyt mało słabych graczy.

Odpowiedz
Cytat
Skibcio Autor wątku
Skibcio
PokerStrategist

Grałeś chyba też na poker roomach z sieci iPoker: Poker room dla Ciebie i chyba na William Hill? Możesz wybrać jeden z poker roomów sieci iPoker lub jeśli gra tam Ci z jakiś powodów nie pasowała to może lepiej poszukać innego miejsca, np. Poker Heaven. Poker room ten należy do dwóch sieci jednak ja proponuję wybrać sieć Ongame.

Jest to mniejsza sieć niż iPoker, jednak traffic na stołach nl4(najniższe stawki w sieci Ongame) do nl100 jest raczej wystarczający do gry.

W tym momencie traffic wygląda następująco:

nl4 ~30 stołów

nl10 12 stołów

nl20 5 stołów :(

nl30 17 stołów

Oprogramowanie trochę różni się od innych poker roomów, ponieważ gry SH są rozgrywane na stołach 10 osobowych. Gdy przy stole jest 5 graczy masz większy wybór miejsca. Przy 6 osobach nikt nie może się dosiąść do stołu.

Poker Heaven

- promocje i informacje

- VIP System

- Świąteczne Poszukiwanie Skarbu z pulą 10 000 $

Pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat