Przejdź do forum
Prawo przyciagania ...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Prawo przyciagania - Magia?

102 Posty
32 Użytkownicy
0 Reakcje
11.2 K Wyświetlenia
kaarols
PokerStrategist

_thumbsup:

MonaiPlox
PokerStrategist

O rety, ale bełkot :f_cry:

Huricano
PokerStrategist

Napisane przez pokermaster555

Śmiejcię się dalej z tego..., dalej bądzcie NIKIM jak chcecie, wyśmiewajcie innych

Zawsze myślałem że aby w życiu coś osiągnąć i stać się KIMŚ to trzeba po prostu za******lać (w różnym tego słowa znaczeniu) , dzięki że wyprowadziłeś mnie z błędu, od dziś leżę c**jem do góry i kumuluję myśli :f_thumbsup:

Nie trzeba ciężko pracować żeby coś osiągnać...

Wyczuwam jad w twoich słowach Huricano. Rage Po co tyle agresji

Nie wyobrażasz sobie jak spokojnym jestem człowiekiem :)
Ten nick to dla odwrócenia uwagi przy stole żeby wszyscy myśleli, że gram jak maniak :D

dlrzz
PokerStrategist

A potem mamy w kraju bandę nierobów narzekających, jak to ich życie strasznie oszukało, jak to nie mieli perspektyw, jak to wszystko jest umawiane przez kumpli, przyjaciół. Mamy frustratów narzekających na władzę, na ludzi dokoła, na innych, którzy nie uwierzyli, a jednak w jakiś sposób żyją. "Ale jak żyją? To przecież my mieliśmy magiczny sposób na polepszenie swojego życia... Raz się udało, drugi raz też... Chcieliśmy za dużo?" Tak, bo inni też chcieli, ale robili coś, żeby się doskonalić w tym kierunku. "Szczęście mieli"

Magia... Magią jest to, że ludzie chwytają się wszystkich sposobów, żeby tylko nic nie robić. Kupują sto książek, w której miała być zawarta wiedza, w jaki sposób zarabiać... Odpowiedzi nie znaleźli. Bo szukali magii. Cały wysiłek, który wkładacie w to, żeby znaleźć jakikolwiek sposób na łatwe zarobienie pieniędzy, moglibyście przełożyć na AKTUALNE zarabianie tych pieniędzy. Ale nie, bo tak jest łatwiej...

"Chcecie się założyć, że mamy rację?" Co mi z Twojego zakładu? Czy w jakiś sposób go zrealizujesz, gdy przegrasz? Nie ma takiej szansy. To jest internet. Nie znam Ciebie, ty nie znasz mnie. Równie dobrze możesz zniknąć stąd za miesiąc, dwa, pół roku.

Huricano
PokerStrategist

"Chcecie się założyć, że mamy rację?" Co mi z Twojego zakładu? Czy w jakiś sposób go zrealizujesz, gdy przegrasz? Nie ma takiej szansy. To jest internet. Nie znam Ciebie, ty nie znasz mnie. Równie dobrze możesz zniknąć stąd za miesiąc, dwa, pół roku.

"Chcecie się założyć, że mamy rację?"
Gdzie jest ten cytat? Nie mogę znaleźć... ?(

Huricano
PokerStrategist

Paingod popatrz na osoby wypowiadające się negatywnie w tym temacie. Żadna z nich nie nie osiągneła...dlaczego? Bo mają negatywne podejście do świata i wszystkiego w około...

Oglądałem film sekret ale z tego co tu czytam, wychodzi na to, że muszę sobie wizualizować przed snem, sytuacje w której gram na PLO stawkach Nosebleed, miażdżę wszystkich prosów. Przestanę się uczyć a będę wizualizował sobie to i tylko grał, jak myślicie zadziała? No chyba nie ;)

Napisane przez Huricano
Paingod popatrz na osoby wypowiadające się negatywnie w tym temacie. Żadna z nich nie nie osiągneła...dlaczego? Bo mają negatywne podejście do świata i wszystkiego w około...

A znasz tych ludzi, że mówisz o nich w taki sposób?
Nie wywyższaj się. Jeśli ktoś w to nie wierzy to nie musi.

maesky87
Oldschool Grinder

Ludzie, a może dowiedzielibyście się najpierw na czym polega prawo przyciągania zanim napiszecie bzdury typu: "aha wystarczy leżeć w łóżku, zwizualizować i niedługo to będę mieć"

Proces przyciągania polega na:
1. manifestacji życzenia
2. wizualizacji i niezachwianej wierze
3. działaniu przybliżającym nas do osiągnięcia celu

kaarols
PokerStrategist

@maesky87

jakie podejmiesz działania, żeby odrosła Ci noga?

Huricano
PokerStrategist

Napisane przez maesky87
Ludzie, a może dowiedzielibyście się najpierw na czym polega prawo przyciągania zanim napiszecie bzdury typu: "aha wystarczy leżeć w łóżku, zwizualizować i niedługo to będę mieć"

Proces przyciągania polega na:
1. manifestacji życzenia
2. wizualizacji i niezachwianej wierze
3. działaniu przybliżającym nas do osiągnięcia celu

Widać ktoś zrozumiał z tego coś więcej niż "wystarczy leżeć chujem do góry"

alnair
Poker Player

@Huricano
Zgadzam się z Tobą i odpowiadam ,że prawo przyciągania działa.

To nie jest magia, ale nieświadome działanie umysłu ludzkiego. Nieświadome, lub świadome jeśli już ktoś je pozna i zacznie stosować. :f_thumbsup:

Czy czytaliście kiedyś Biblię:
"Wszystko, o cokolwiek byście się modlili i prosili, tylko wierzcie że otrzymacie, a spełni się wam"
(Mt. 11,24)

Alchemika P.Coelho?
" Kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały Wszechświat działa potajemnie, by udało Ci się to osiągnąć..".

"Maksimum osiągnięć" B.Tracy:
"..Prawo przyciągania mówi,że każdy z nas jest żywym mangnesem.Nieustannie przyciągasz do siebie ludzi i sytuacje, które odpowiadają twoim głownym myślom...Wszystko , co w życiu przyciągnąłeś do siebie jest rezultatem tego, kim jesteś.Przede wszystkim decydują o tym twoje myśli."

Tak wielu z Was korzysta z porad Leszka który ciagle nawija o pozytywnym nastawieniu do sesji, wierze w sukces sesji na plus, ciagłym skupieniu sie na celu..itp itd
Wszystko to sa składowe prawa przyciągania.

Można wiele powiedzieć na ten temat, gdyż jest bardzo obszerny.
W tej chwili piszę posta na tym forum. Wierzcie lub nie , ale od kilku dni chciałem coś naskrobać , jednak nie znajdowałem żadnego tematu w którym mógłbym coś wrzucić od siebie, aż do dzisiaj! :f_rolleyes: _thumbsup: Ciekawe? :f_confused:
Ale ja wiem,że to nie przypadek :f_thumbsup:

:facepalm: Tyle sądzę o tej teorii

co do filmu to chodzi o 'the secret' z 2006 roku?

co do teorii - nawet ma sens, jakby tak kopać dluzej to moznaby stworzyc teorie:
gdy ktos sie modli do boga bo bardzo chce zeby np ktos z rodziny wyzdrowial itp to tak naprawde sie to udaje nie dlatego ze sie modli tylko dlatego ze podswiadomosc bardzo tego chciala tak ?
idąc dalej.. jak ktos nagle sie zacznie o cos modlic to jest wieksza szansa ze mu sie to uda niz rutyniarzowi ktory modli sie o rozne rzeczy po kilkanascie razy dziennie z przyzwyczajenia, ktore juz tak dobrze 'nie przyciąga' czyż nie ?

No dobra ale chłopak który interesował się jaszczurkami, stracił nogę po czym mu odrosła... panie daj pan spokój.

Można w to wierzyć lub nie i moim zdaniem, nie ma to nic do tego czy ktoś w życiu osiągnie.

Mysle, ze mylisz podstawowe pojecia.
Jest roznica miedzy wplywem nastawienia na TWOJE dzialania (lechrumski), a na dzialania SWIATA (teoria przyciagania)

Ktos mi wczesniej odpowiedzial, ze jego brat znalazl 100zl, bo ktos ciagle myslał, ze je zgubi. Moze tak, ciagle sprawdzal, czy ma je w kieszeni, az w koncu mu wypadly, ale to wciaz zadne prawo przyciagania. Co za brednie.

NIESTETY MUSICIE POGODZIC SIE Z TYM, ZE WASZA TEORIA NIEUDOWODNIONA, NIGDY NIE BEDZIE PRAWDZIWA, A UDOWODNIC SIE JEJ NIE DA. TAKICH DZIWNYCH TEORI MOZE BYC NIESKONCZENIE WIELE I KAZDA Z NICH BEDZE GLUPIA.

Napisane przez Miszchalek
No dobra ale chłopak który interesował się jaszczurkami, stracił nogę po czym mu odrosła... panie daj pan spokój.

Można w to wierzyć lub nie i moim zdaniem, nie ma to nic do tego czy ktoś w życiu osiągnie.

TAK można uwierzyć , że komuś noga odrosła :facepalm: :facepalm: :facepalm:

kaarols
PokerStrategist

To o czym mówicie to wynik procesów poznawczych (aka moj post na 2 stronie).
Robienie z tego "prawa", magii lub doczepianie religii itp. świadczy o tym, że jesteście zmanipulowani przez marketingowców "the secret".

graj3k
PokerStrategist

Hah, przez przypadek zobaczyłem ten temat i pewne wypowiedzi zmusiły mnie do wpisania tu.

Jeśli ktoś ze sceptyków chce się wypowiedzieć jeszcze w tym temacie, to niech poczyta chociaż jeden artykuł, albo obejrzy "the secret" i wtedy się wypowie, bo wasze sprowadzanie tego całego zjawiska do "a, pomyśle se że chce mieć złotego penisa i puff, mam go" jest trochę żałosne...

Ogólnie nie rozumiem udziału w dyskusji bez żadnego merytorycznego przygotowania, a przede wszystkim chęci dyskusji. Zapraszam do zadawania konkretnych pytań na ten temat, chętnie odpowiem.

Co do mnie, jestem wielkim zwolennikiem "prawa przyciągania" przy czym dla mnie jest to bardzo złożona kwestia. Są różne poglądy nt. tego w jaki sposób to działa, ale moim zdaniem - nieważne jak, ważne że działa:)

Moja teoria bazuje na podobnej zasadzie, jaką opisał kaarols.
W 80% jest to czysta psychologia, autosugestia, automobilizacja, whatever, w każdym razie koncentrowanie codziennie się na danej rzeczy i kojarzenie jej z pozytywnymi emocjami nakręca nas do działania co w rezultacie daje pozytywne efekty. Aczkolwiek wg mnie jest w tym jakieś 20% czegoś niewyjaśnionego...

Pytacie jak to może znaleźć zastosowanie w pokerze. Otóż według mnie scenariusz jest następujący:

Po pierwsze, w filmie The Secret, powiedziane było, że złe myśli mają setki razy słabszą moc sprawczą niż dobre. Według mnie coś w tym jest.
Dlatego też, nie powinno się myśleć "Chcę niszczyć wszystkich graczy i zabierać od nich kasę, żeby trafiali same bad beaty" itp itd

Zamiast tego powinniście myśleć "chcę wzbogacić się na pokerze, wygrywam dużo pieniędzy i wydaję je na przyjemności, jestem szczęśliwy, że dobrze mi idzie" itp itd. Pozytywne emocje >> większy efekt (nawet jeśli chodzi o samą psychologię"

A co do rzeczy troszkę "niewyjaśnionych" to skąd wiecie, że "coś" wam podpowie jaki stół wybrać, o której porze usiąść do gry itp?:) to wszystko przecież wpływa na to jakie karty dostaniecie, kto wie, czy wasza "intuicja" nie zacznie działać lepiej?:)

Zamiast narzekać, warto spróbować:)

Pozdrawiam i chętnie podejmę dalszą dyskusję, która będzie kulturalna, będzie miała sens i wartość merytoryczną:)

Napisane przez macko70

Napisane przez Miszchalek

TAK można uwierzyć , że komuś noga odrosła :facepalm: :facepalm: :facepalm:

Można wierzyć w to, że komuś noga odrośnie ale nigdy się to nie stanie, przecież to niemożliwe i do tego śmieszne. ;)

alnair
Poker Player

#pakohc
"..gdy ktos sie modli do boga bo bardzo chce zeby np ktos z rodziny wyzdrowial itp to tak naprawde sie to udaje nie dlatego ze sie modli tylko dlatego ze podswiadomosc bardzo tego chciala tak ?

Prawo działa jedynie na osobę, która je stosuje. Podświadomie musi więc chcieć wyzdrowieć osoba chora ,a nie Ty. _thumbsup:

"..idąc dalej.. jak ktos nagle sie zacznie o cos modlic to jest wieksza szansa ze mu sie to uda niz rutyniarzowi ktory modli sie o rozne rzeczy po kilkanascie razy dziennie z przyzwyczajenia, ktore juz tak dobrze 'nie przyciąga' czyż nie"

Różnie możesz interpretować sowo "modlitwa". Może to być prośba, dziękczynienie..itp,jednak w PP chodzi o to, zeby wyrobić w swojej podświadomości wrażenie, że daną rzecz juz posiadasz. Nie powtarzasz "dziękuje za nowy rower..", ale " mam nowy rower, jestem jego właścicielem" =)