Przejdź do forum
kurs dolara , bankr...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

kurs dolara , bankructwo USA

379 Posty
119 Użytkownicy
1 Reakcje
58.9 K Wyświetlenia
babel92
Oldschool Grinder

ale dla kursu PLN/USD to chyba bardzo dobrze, bo on zdaje zależy się od EUR/USD, right?

Odpowiedz
Cytat
atmosf3ar
PokerStrategist

już ok 3,45 zł za dolara .... ;] giełda pikuje w dół od kilku dni

Grecja :facepalm:

Odpowiedz
Cytat
zenderr
PokerStrategist

edzior :

dlaczego sie maja bac ??

spojdz na wykres ..
http://stooq.pl/q/?s=eurpln&c=1y&t=b&a=lg&b=0

eur/pln ===> up

jak juz wspominalem to nie maja sie czego bac
bo to chyba oni robia cashouty na pln ....
wiec problem sie ich nie tyczy
chyba ze masz oszczednosci w euro lub pln to glupota bylo nie przewalutowywac tego na dolary ale coz madry polak po szkodzie.....

czasem lepiej stracic cos za zerwanie lokaty 6% przy poziomie 3.1x i teraz byc zadowolonym z lepszego 10 % wzrostu ....

grecja dawno zbankrutowala kazdy to wiedzial cds ci to mowily
kwestia ze nie chcieli oficjalnie tego powiedziec prawdopodobnie zbliza sie ten moment ...
fakt byl taki ze najwiecej na bankructwie stracily by instutucje z niemiec i francji wiec oplacalo sie im to bardziej probowac utrzymywac przy zyciu bo kasa na ratowanie szla ze wpolnej kasy a nie glowne koszty by poniosly 2 wyzej wymienione kraje....

do do uposzczenia strefy euro przez grecje to chyba wlasnei to sie dzieje przyjecie na klate strat przez instutucje zreszta i tak juz przyjeli strate poprzednio od 50-70 % podczas restrukturyzacji dlugu greckiego...

wkoncu pijawki powinny poniesc konsekwencje euro pikuje powinni przetestowac 1.26 gdzie sie tam zatrzyma ciezko mi powiedziec czy bedzie to poziom 1.26 czy 1.25 moze anwet 1.24 oznaczalo by to opuszczenie grecji ze strefy euro co z pkt widzenia otwieralo by droge na eur/usd do poziomu 1.37 oznaczalo by to korekte na eur/usd ale nie zmiane trendu potrwala by ona do sierpnia wrzesnia i z tamtego poziomu kolejna fala uderzeniowa .....i cel 1.1x ....

dla usd/pln oznaczalo by to korekte na dolarze do poziomu 2.9- 3.1 i pozniej wedrowka na nowe szczyty

lub drugi scenariusz :
trzymaja dalej cieplego kartofelka w strefie euro i powolne osuwanie sie eur/usd

pierwszy scenariusz wydaje mi sie bardziej prawdopodbny chyba juz do tego dojrzali...
zreszta chinczycy przestali skupowac dlug europy wiec dali im jasny sygnal albo albo...

babel :

dla kursu tak
nie zalezy on od kursu eur/usd ale sytuacji globalnej na rynkach finansowych szczegolnie tyczy sie to rynku kapitalowego..
jesli sytuacja globalna sie pogarsza to sentyment do krajow emergin markets (wschadzacych) ktorych to gospodarka sie szybciej rozwija od krajow rozwinietych
sie pogarsza premia za ryzyko juz nie wystarcza wiec automatycznie jest odplyw kapitalu do bezpiecznej przystani ... co sie przeklada na oslabienie w tym wypadku zlotowki

ale nic nowego wsumie nie napisalem ... :f_thumbsup:
pozdro

Odpowiedz
Cytat
LudwikXIV
PokerStrategist

zender a jakie masz zapatrywania na tego typu teorie:

http://www.prisonplanet.pl/ekonomia/l_wiliams_ostatnie,p507219209

Co myślicie o tym? Trzeba podejść z dystansem czy coś jest na rzeczy?

Odpowiedz
Cytat
A1varo
Poker Player

smieszny jest tytuł w obecnych okolicznościach :)
Raczej EUR/USD, bankructwo Europy

Odpowiedz
Cytat
zenderr
PokerStrategist

to ze gospodarki sie chca uniezaleznic od $ to wiadomo
chinczyki i japonia sie wkurzala juz od dluzszego czasu na usa ze drukuja sobie pieniadze i przez to uszczuplaja sie ich rezerwy i nie maja na to wplywu...

to ze krach na dyrewatywach sie stanie to oczywiste ale duzy moze wiecej i tak na tym zarobia... wiec dla tych instytucji to najmniejszy problem wkoncu oni 3maja sztame z Fedem wiec reka reke....

to takie grozenie ameryce bo co niby zrobia z rezerwami walutowymi chinczyki i japonia (dla przypomnienia chinskie rezerwy walutowe 3.2 bln a japonia 1bln) jak i tak glownym rynkiem ich i tak jest usa :) wiec to troche skomplikowane
pozatym chinczyki i tak maja sporo poinwestowane w dlug usa

a to ze kazde panstow chce pomijac posrednikow to rozsadne i normalne
a wojny walutowe jzu trwaja od kilku dorych lat nas sie to nie tyczy nie posiadamy duzej sily wytworczej wiec z nami nikt wojny nie bedzie prowadzil to problem dla duzych gospodarek

tak ze duzo szumu i tyle...

fed bedzie podnosil stopy ale bedzie to potrzebne do walki z inflacja ...
teraz dolar drogi ameryce to napewno nie na reke ale dzieki mocnemu dolarowi surowce beda tansze wiec to moze troche pomoc wzrostowi globalnemu mam tutaj na mysli ze chiny moga probowac pociagnac dalszy wzrost na jako tako poziomie dzieki tanszym surowcom bo $ up to metale surowce down i ropa tez .....

a europa nie upadnie mysle ze europe czeka dodruk pieniadza i tyle w temacie...
Jak to mowia po wybuchu kurz opadnie i tyle...

Odpowiedz
Cytat
A1varo
Poker Player

Napisane przez zenderr
kanaguero nie dokonca sie zgodze z ta analiza
skoro jestesmy na 3.4 to napewno beda chcieli potestowac szczyty z maja 2010 i grudnia zeszlego roku z doswiadczenia wiem ze beda chceili znalesc jakis opor a ten poziom 3.4 to zaden opor

zawsze kurs szuka gdzies oporu lub wsparcia a poziom 3.4 to zaden dla mnei opor ...

pozdro

wiec bardziej mi sie tutaj widzi wyjscie powyzej szczytow czyli 3.6 poziom a pozniej korekta i od sierpnia wrzesnia kolejna fala umocnienia dolara... i pewnie nowy szczyt

pozdro

zrszeta nic nowego nei napisalem :D

trolololo
Nic nie działa :)

Odpowiedz
Cytat
zenderr
PokerStrategist

co nie dziala alvaro ??

Odpowiedz
Cytat
sojowyjarz
PokerStrategist

Napisane przez zenderr
co nie dziala alvaro ??

Przelej BM na jakiś serwis bukmacherski, bo widzę że masz czutkę.

Spoiler

Odpowiedz
Cytat
zenderr
PokerStrategist

Przelej BM na jakiś serwis bukmacherski, bo widzę że masz czutkę.

ze jak gambling ??

Odpowiedz
Cytat
zenderr
PokerStrategist

alvaro tak tak a swistak siedzi i zawija ...:)

tutaj masz dzienny uklad wiec niebawem mozesz sie szykowac na sprzedaz euro lub zakup zielonych ....nadchodzi powoli fala uderzeniowa przetestujemy i zjazdzik czy we wrzesniu czy w sierpniu co za roznica jak wiesz gdzie sprzedawac lub kupowac ...

Odpowiedz
Cytat
A1varo
Poker Player

człowieku, po prostu chciałem spojrzeć na jakąś twoją prognozę długoterminową i okazuje się że się nie sprawdza:

- miało być bicie rekordów z 2009/2010 3,60+ i szukanie nowych szczytów, a jest w okolicach 3.20-3.30
- miał być opór na 3.40, a był dopiero na 3.20, itd.

Cały post który cytowałem okazał się zwykłym wróżeniem z fusów. OK, ja nie chcę podważać twojej wiedzy, tylko pokazać że ten rynek jest nieprzewidywalny

Odpowiedz
Cytat
zenderr
PokerStrategist

to nie czytasz uwaznie....

po primo koles podal linka do analizy anala z gobtrotex ...
on twierdzil ze bedzie z poziomu 3.4x korekta ...

ja stwierdzilem

wiec bardziej mi sie tutaj widzi wyjscie powyzej szczytow czyli 3.6 poziom a pozniej korekta i od sierpnia wrzesnia kolejna fala umocnienia dolara... i pewnie nowy szczyt

sprawdz wykres i sie pozniej wypowiadaj bo nawet nie otworzyles wykresu i gadasz glupoty ... s tak bylo

czyli mialo byc 3.6 i z tego poziomu korekta

od sierpnia wczesnia twierdzilem ze bedzie korekta i kontunuacja trendu ....

dzisiaj miales fed i stierdzil ze jesli sie sytuacja w gospodarce nie poprawi to wprowadza qe3 ....

wiec to moze troche pokrzyzowac plany ...jak wprowadza bo same obietnice to jeszcze nic nie znaczy

pozatym przygladnij sie wykresom wklejalem tutaj i popsprawdzaj czy to wrozenei z fusow czy wiedza i podejmowanie decyzji na podstawie pewnych sygnalow ...

glupoty bredzisz ....

Odpowiedz
Cytat
A1varo
Poker Player

Napisane przez zenderr
kanaguero nie dokonca sie zgodze z ta analiza
skoro jestesmy na 3.4 to napewno beda chcieli potestowac szczyty z maja 2010 i grudnia zeszlego roku z doswiadczenia wiem ze beda chceili znalesc jakis opor a ten poziom 3.4 to zaden opor

zawsze kurs szuka gdzies oporu lub wsparcia a poziom 3.4 to zaden dla mnei opor ...

pozdro

pozdro

zrszeta nic nowego nei napisalem :D

Odnieś się do tego posta

Odpowiedz
Cytat
zenderr
PokerStrategist

przygladnij sie jeszcze raz co napisalem a tutaj masz wykres....

pisalem o biciu rekordow z kwietnia 2010 i grudnia 2011 na poziomie 3.6 a poznije korekta

right ??

wiec gdzie tutaj masz wrozenie z fusow ??

pozatym jak masz jakies dane to tez pewne rzeczy musisz weryfikowac ...

wiec nie rozumie o co chodzi z wrozeniem fusow....

nowych szczytow ine bedzie na dolarze....
bo fed prawdopodbnie bedzie drukowal pieniadze tak dzisiaj powiedzieli jak sie sytuacja nie poprawi w gospodarce....
a jak to zrobia to musisz sie dostosowac
wkoncu nikt nie jest oslem i zdania nie zmienia...

Odpowiedz
Cytat
zenderr
PokerStrategist

wiec albo ja jestem slepy i widze zly wykres albo ty nie uwaznie czytasz :)

Odpowiedz
Cytat
zenderr
PokerStrategist

nie pisalem odnosnie tego artykulu o oporze na 3.4

wiec czemu tak twierdzisz ...??

Odpowiedz
Cytat
zenderr
PokerStrategist

A1varo :

twierdzisz ze analizy jak i rynek fx to wrozenie z fusow ??

mozesz jakies komentarze zapodac do tego ...

/
/
/

wklejalem jakis czas temu mogles posprawdzac ....

uwazasz ze zobaczylem to w krysztalowej kuli czy tez cyganka mi to powiedziala...

wiec jak to jest z tymm wrozeniem z fusow bo nie rozumie czemu zaatakowales moje posty ??

jakies sprostowanie ??

Odpowiedz
Cytat
zenderr
PokerStrategist

A1varo :

twierdzisz ze analizy jak i rynek fx to wrozenie z fusow ??

mozesz jakies komentarze zapodac do tego ...

/
/
/

wklejalem jakis czas temu mogles posprawdzac ....

uwazasz ze zobaczylem to w krysztalowej kuli czy tez cyganka mi to powiedziala...

wiec jak to jest z tymm wrozeniem z fusow bo nie rozumie czemu zaatakowales moje posty ??

jakies sprostowanie ??

Odpowiedz
Cytat
michal401
Oldschool Grinder

Skad te ostatnie spadki kursu? Jakas szansa na poprawe w najblizszym czasie?

Odpowiedz
Cytat