Przejdź do forum
kurs dolara , bankr...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

kurs dolara , bankructwo USA

379 Posty
119 Użytkownicy
1 Reakcje
58.9 K Wyświetlenia
kmagott
PokerStrategist
zenderr
PokerStrategist

trend jest spadkowy na eur/usd
roba teraz mini hosse na akcjach
eur/usd korekta 1.39 -1.42 ala minni hossa nie wiem ile bedzie trwala kilka tygodni do kilku miesiecy a pozniej nowe minima 1.18 ....

wiec chwilowo zlotowka bedzie sie umacniala wiec szybko wymeiniac :P

powinni jakis ruch korekcyjny an usd/pln zrobic wiec poziom 3.2x - 3.3 potraktowalbtym jako okzje na chwilowa szybka wymiane

pozniej okolice 2.8 sytuacja odwrotna i powinnismy powrocic w okolice 3.6

Odpowiedz
Cytat
kustra
Elite Grinder

Czy w przeciągu miesiąca może się sytuacja poprawić? tzn. usd pójdzie w górę?
Czy teraz lepiej szybko wypłacać, bo przez najbliższy miesiąc/dwa będzie tylko gorzej?

Odpowiedz
Cytat
aember
PokerStrategist

Napisane przez kustra
Czy w przeciągu miesiąca może się sytuacja poprawić?

Oczywiście że może. Może się też pogorszyć. Wszystko już było w tym wątku :)

.

Odpowiedz
Cytat
kozak5678
Oldschool Grinder

i moze stac w miejscu zapomniales dodac

Odpowiedz
Cytat
zenderr
PokerStrategist

Napisane przez kustra
Czy teraz lepiej szybko wypłacać, bo przez najbliższy miesiąc/dwa będzie tylko gorzej?

bedzie teraz korekta na usd/pln nie wiem na 3.3x pozniej oslabiebienie..

i w grudniu tez powineinm byc poziom 3.3x przed wieksza korekta do 2.9x moze ciut niizej i stamtego poziomu juz bedzie sie tylko umacnialo ...
do 3.6

Odpowiedz
Cytat
czarnyyy0
PokerStrategist

Kolego zender poprosimy komentarz na temat aktualnej sytuacji $/PLN i jak duży wpływ ma reelekcja Obamy...

Odpowiedz
Cytat
siweq86
Oldschool Grinder

jak myślicie jak długo jeszcze $ będzie rósł? :)

Odpowiedz
Cytat
Fafarafa
Elite Grinder

Napisane przez zenderr

Napisane przez kustra

i w grudniu tez powineinm byc poziom 3.3x przed wieksza korekta do 2.9x moze ciut niizej i stamtego poziomu juz bedzie sie tylko umacnialo ...
do 3.6

w tej chwili leci w dół - mamy 3.06, jakiś update jeśli chodzi o Twoje prognozy, czy podtrzymujesz to co pisałeś?

Odpowiedz
Cytat
A1varo
Poker Player

jak pisałem - to jest wrózenie z fusów - raz mu się uda i jest pro, raz nie i bedzie próbowqał odkręcić

Odpowiedz
Cytat
ripper92
BlackMember

Może ktoś ogarnięty jakieś prognozy na dolara zapodać, nie wiem kiedy mam wypłacać?

Odpowiedz
Cytat
ablazer
Elite Grinder

Napisane przez ripper92
Może ktoś ogarnięty jakieś prognozy na dolara zapodać, nie wiem kiedy mam wypłacać?

Właśnie,ktoś ogarrnia co sie dzieje z dolarem? nie chodzi mi nawet o prognozy co jakies fundamentalne informacje co sie dzieje..

Odpowiedz
Cytat
NumberOne1
Elite Grinder

z EUR/PLN dzieje sie tyle że zagraniczni inwestorzy uciekają z polskich obligacji:
http://stooq.pl/q/?s=10ply.b&c=1m&t=c&a=lg&b=0
wiekszosc mówi o tym że kończy się luzowanie ilościowe QE3 w stanach, ale tak na prawde to może być zwykła moda, albo 1raport analityka pimco (najwiekszy fundusz obligacji na swiecie).

USD/PLN to tak zwany cros EUR/PLN i EUR/USD, wiec tego się nie analizuje. a EUR/USD to za trudny rynek żeby cokolwiek powiedzieć ;)

Odpowiedz
Cytat
panpankracy
Elite Grinder

Napisane przez zenderr

Napisane przez kustra

do 3.6

Solid prognoza

Odpowiedz
Cytat
Alocha18
PokerStrategist

hejka, nie jestem jakiś ekonomistą czy tam innym co się na tym zna dlatego pytam, może ktoś wie. Czy to:
http://www.wiadomosci24.pl/artykul/konczy_sie_terror_dolara_do_chin_iranu_i_rosji_dolacza_japonia_305811.html?sesja_gratka=0881fe0f6e5a2ed3d79ebb4cfc075a26

Będzie miało duże odbicie na kursie dolara i lepiej wszystko zacząć wypłacać puki dostanie się chociaż to 3zł za dolara i czy resztę prze konwertować na jakieś € czy tam funty

Odpowiedz
Cytat
yoovan
PokerStrategist

Napisane przez ablazer

Napisane przez ripper92

Właśnie,ktoś ogarrnia co sie dzieje z dolarem? nie chodzi mi nawet o prognozy co jakies fundamentalne informacje co sie dzieje..

To się dzieje, że świat się wypina na dolara. Po III wojnie będziemy mieli do wyboru ruble, yuany, rupie, złoto, filtry powietrza.

Odpowiedz
Cytat

Złoto all-in :thinking:

Odpowiedz
Cytat
MrM1lo
PokerStrategist

Hehe, coś niesamowitego.. nie muszą używać zaplecza wojskowego, by doprowadzić do destrukcji USA, wystarczy tylko wojna ekonomiczna i cybernetyczna. Ciekaw jestem jak to będzie wyglądać za 30-40 lat.

Odpowiedz
Cytat
wieczko
PokerStrategist

:pcuser:

Odpowiedz
Cytat
NumberOne1
Elite Grinder

po huj sie tym zajmowac,
po1 i tak sie nie ma zadnej wplywu
po2 i tak nie da sie niczego przewidzieć
po3 i tak nie wiadomo co lepsze, dominacja usa, czy dominacja azji, czy dominacja islamu

jałowa dyskusja Panowie

Odpowiedz
Cytat