http://www.bankier.pl/wiadomosc/QE3-uchwalone-Fed-dodrukuje-pieniadze-2635989.html
nie liczylbym na szybkie odwrocenie trendu
trend jest spadkowy na eur/usd
roba teraz mini hosse na akcjach
eur/usd korekta 1.39 -1.42 ala minni hossa nie wiem ile bedzie trwala kilka tygodni do kilku miesiecy a pozniej nowe minima 1.18 ....
wiec chwilowo zlotowka bedzie sie umacniala wiec szybko wymeiniac
powinni jakis ruch korekcyjny an usd/pln zrobic wiec poziom 3.2x - 3.3 potraktowalbtym jako okzje na chwilowa szybka wymiane
pozniej okolice 2.8 sytuacja odwrotna i powinnismy powrocic w okolice 3.6
Czy w przeciągu miesiąca może się sytuacja poprawić? tzn. usd pójdzie w górę?
Czy teraz lepiej szybko wypłacać, bo przez najbliższy miesiąc/dwa będzie tylko gorzej?
Napisane przez kustra
Czy w przeciągu miesiąca może się sytuacja poprawić?
Oczywiście że może. Może się też pogorszyć. Wszystko już było w tym wątku
.
Napisane przez kustra
Czy teraz lepiej szybko wypłacać, bo przez najbliższy miesiąc/dwa będzie tylko gorzej?
bedzie teraz korekta na usd/pln nie wiem na 3.3x pozniej oslabiebienie..
i w grudniu tez powineinm byc poziom 3.3x przed wieksza korekta do 2.9x moze ciut niizej i stamtego poziomu juz bedzie sie tylko umacnialo ...
do 3.6
Kolego zender poprosimy komentarz na temat aktualnej sytuacji $/PLN i jak duży wpływ ma reelekcja Obamy...
Napisane przez zenderr
Napisane przez kustra
Czy teraz lepiej szybko wypłacać, bo przez najbliższy miesiąc/dwa będzie tylko gorzej?bedzie teraz korekta na usd/pln nie wiem na 3.3x pozniej oslabiebienie..
i w grudniu tez powineinm byc poziom 3.3x przed wieksza korekta do 2.9x moze ciut niizej i stamtego poziomu juz bedzie sie tylko umacnialo ...
do 3.6
w tej chwili leci w dół - mamy 3.06, jakiś update jeśli chodzi o Twoje prognozy, czy podtrzymujesz to co pisałeś?
jak pisałem - to jest wrózenie z fusów - raz mu się uda i jest pro, raz nie i bedzie próbowqał odkręcić
Może ktoś ogarnięty jakieś prognozy na dolara zapodać, nie wiem kiedy mam wypłacać?
Napisane przez ripper92
Może ktoś ogarnięty jakieś prognozy na dolara zapodać, nie wiem kiedy mam wypłacać?
Właśnie,ktoś ogarrnia co sie dzieje z dolarem? nie chodzi mi nawet o prognozy co jakies fundamentalne informacje co sie dzieje..
z EUR/PLN dzieje sie tyle że zagraniczni inwestorzy uciekają z polskich obligacji:
http://stooq.pl/q/?s=10ply.b&c=1m&t=c&a=lg&b=0
wiekszosc mówi o tym że kończy się luzowanie ilościowe QE3 w stanach, ale tak na prawde to może być zwykła moda, albo 1raport analityka pimco (najwiekszy fundusz obligacji na swiecie).
USD/PLN to tak zwany cros EUR/PLN i EUR/USD, wiec tego się nie analizuje. a EUR/USD to za trudny rynek żeby cokolwiek powiedzieć
Napisane przez zenderr
Napisane przez kustra
Czy teraz lepiej szybko wypłacać, bo przez najbliższy miesiąc/dwa będzie tylko gorzej?bedzie teraz korekta na usd/pln nie wiem na 3.3x pozniej oslabiebienie..
do 3.6
Solid prognoza
hejka, nie jestem jakiś ekonomistą czy tam innym co się na tym zna dlatego pytam, może ktoś wie. Czy to:
http://www.wiadomosci24.pl/artykul/konczy_sie_terror_dolara_do_chin_iranu_i_rosji_dolacza_japonia_305811.html?sesja_gratka=0881fe0f6e5a2ed3d79ebb4cfc075a26
Będzie miało duże odbicie na kursie dolara i lepiej wszystko zacząć wypłacać puki dostanie się chociaż to 3zł za dolara i czy resztę prze konwertować na jakieś € czy tam funty
Napisane przez ablazer
Napisane przez ripper92
Może ktoś ogarnięty jakieś prognozy na dolara zapodać, nie wiem kiedy mam wypłacać?Właśnie,ktoś ogarrnia co sie dzieje z dolarem? nie chodzi mi nawet o prognozy co jakies fundamentalne informacje co sie dzieje..
To się dzieje, że świat się wypina na dolara. Po III wojnie będziemy mieli do wyboru ruble, yuany, rupie, złoto, filtry powietrza.
Hehe, coś niesamowitego.. nie muszą używać zaplecza wojskowego, by doprowadzić do destrukcji USA, wystarczy tylko wojna ekonomiczna i cybernetyczna. Ciekaw jestem jak to będzie wyglądać za 30-40 lat.
po huj sie tym zajmowac,
po1 i tak sie nie ma zadnej wplywu
po2 i tak nie da sie niczego przewidzieć
po3 i tak nie wiadomo co lepsze, dominacja usa, czy dominacja azji, czy dominacja islamu
jałowa dyskusja Panowie