Przejdź do forum
Eliminacje MŚ 2014

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Eliminacje MŚ 2014

16 Posty
13 Użytkownicy
0 Reakcje
737 Wyświetlenia
Thorek
Oldschool Grinder

Rozlosowane zostały grupy eliminacyjne Mistrzostw Świata 2014r. Trafiliśmy do grupy H.

Grupa H
1. Anglia
2. Czarnogóra
3. Ukraina
4. Polska
5. Mołdawia
6. San Marino

Co sądzicie o takim losowaniu?

15 odpowiedzi

Ten mundial nie dla nas Anglia murowany faworyt, wg mnie Czarnogóra druga, Ukraina trzecia, Polska czwarta. Chciałbym się mylić ale patrze realnie jak wszystkie drużyny grają na tą chwilę.

zychuwdt
Oldschool Grinder

Nice, może nie będziemy na ostatnim miejscu :f_biggrin:, a tak na poważnie to nie widzę wielkich szans na bezpośrednie wyjście z grupy.
Może dzięki sporej dozie szczęścia załapiemy się na baraże.

Rakolinho
Oldschool Grinder

Do pierwszego meczu roznie moze byc, zarowno Czarnogora moze wyrosnac na mega swietna druzyne ale moze i zaczac strasznie dolowac. Tak naprawde nie wiemy w jakiej formie sa aktualnie Polacy i Ukraińcy. No ale piłkarzy faktycznie Anglicy Czarnogorcy i Ukraińcy maja aktualnie lepszych. Ogolnie uwazam jednak ze moglo byc gorzej. Tak ogolnie jednak uwazam ze ranking fifa jest beznadziejny w ustalaniu rozstawien bo nie jest obiektywny, np KRLD, ale czy jest cos lepszego?

maroon99
PokerStrategist

Gdyby ktoś mi zaproponował tą grupę przed losowaniem to brałbym ją w ciemno ;) Mogliśmy trafić o wiele gorzej. Anglii możemy urwać punkty, i zawsze jesteśmy podbudowani psychiczni, Polacy czekają na drugie Wembley. Z kolei mecze z Czarnogórcami i Ukraińcami są do wygrania, więc na pewno będzie wiele emocji. Już mamy 6 ciekawych meczy, no i będziemy rozgrywać mecze u siebie na jednych z najlepszych stadionów w Europie, przy najlepszych kibicach. Mamy szansę awansować z baraży.

Może mi ktoś przybliżyć potencjał drużyny narodowej Czarnogóry? Skąd tak młody zespół ma siłę która może zagrozić?

szok38
Elite Grinder

Napisane przez nuktap
Może mi ktoś przybliżyć potencjał drużyny narodowej Czarnogóry? Skąd tak młody zespół ma siłę która może zagrozić?

Jajecznica? Po trzy jajka na głowę?

Zobacz sobie wyniki Czarnogóry w ostatnich kwalifikacjach, gdzie grali baraże z Portugalią

MarcinEmpik
Poker Player

Wg mnie losowanie średnio udane bo już na starcie wiadomo, że bezpośredniego awansu nie będzie. Myślę że teraz najważniejsza sprawa to dobry terminarz, np. mecz z Anglią u siebie w ostatniej kolejce gdzie przeciwnik ma już zapewniony awans a nam zwycięstwo daje baraże to było by coś.

SeBiX7
PokerStrategist

Napisane przez Thorek
Grupa H
1. Anglia
2. Czarnogóra
3. Ukraina
4. Polska
5. Mołdawia
6. San Marino

myślę, że tak będzie wyglądało końcowe zestawienie tej grupy :f_tongue:

a tak serio to fajna grupa, Czarnogóra będzie czarnym koniem, Polsce będzie ciężko wyjść, ale za to mecze będą ciekawe:)

jestes pewien ze bedziemy wyzej od moldawi ?:P

a tak na powaznie to licze to na ze młodziki ograją sie do konca fazy grupowej euro i potem przejmie ich jakis sensowny coach ktory bedzie potrafil z nimi cos ugrac , mysle ze 2 miejsce jest w zasiegu, nie ma co patrzec na aktualna forme druzyn ktorych poziom zmienia sie z kazdym rokiem..

szkoda że nie grupa D ;/

no ale lepiej odpaść lub awansować z takiej co mamy niż nie awansować z D bo był by wstyd.

SeBiX7
PokerStrategist

Napisane przez pakohc
jestes pewien ze bedziemy wyzej od moldawi ?:P

a tak na powaznie to licze to na ze młodziki ograją sie do konca fazy grupowej euro i potem przejmie ich jakis sensowny coach ktory bedzie potrafil z nimi cos ugrac , mysle ze 2 miejsce jest w zasiegu, nie ma co patrzec na aktualna forme druzyn ktorych poziom zmienia sie z kazdym rokiem..

dokładnie, ale Smuda nie nadaje się na trenera reprezentacji to trzeba sobie szczerze powiedzieć.

np. taki Sobota ze Śląska w meczach w LE mega mi imponował i na tego typu graczy trzeba stawiać ;)

YasQ
Oldschool Grinder

Napisane przez kacperus
szkoda że nie grupa D ;/

no ale lepiej odpaść lub awansować z takiej co mamy niż nie awansować z D bo był by wstyd.

D ?(

1. Holandia
2. Turcja
3. Węgry
4. Rumunia
5. Estonia
6. Andora

Przeciez z niej by byly jeszcze mniejsze szanse na wyjscie niz z naszej.

SeBiX7
PokerStrategist

chyba chodzilo mu bardziej o E
grupa E:
Norwegia,
Słowenia,
Szwajcaria,
Albania,
Cypr,
Islandia

TimotheeS
Elite Grinder

Weeeeeeeeee, ale fajnie!
Mamy szansę!!!!!!!.....................

(..........na 4te miejsce)

Jak dla mnie to obojętne w zasadzie jest na kogo byśmy trafili, bo albo nasi zaczną w końcu grać, albo dalej będą sobie kopać..... :)
A mogliśmy trafić lepiej, zawsze można powiedzieć potem, że przynajmniej to nie wstyd odpaść z grupy z Hiszpanią, Francją i Czechami.....
A tak znowu będzie niedosyt pewnie, że prawie ograliśmy Czarnogórę, niewiele brakło by wygrać z Ukrainą, a z Anglią graliśmy pięknie jak nigdy, a przegraliśmy jak zawsze :D

I nie żebym był pesymistą, ale patrząc realnie, nie mamy zbyt wielu szans, bo i nasi 'kopacze' niestety nie reprezentują jeszcze odpowiedniego poziomu....

Aczkolwiek - GL nasi! :)