Tylko i wyłącznie na Korwin-Mikkiego , a do parlamentu to WiP - Wolność i Praworządność , ale jakby UPR się dostała to też by było spoko
.
Bo im nie chodzi o stołki i koryto tylko żeby w końcu koryto zlikwidować!
Taa UPR i Korwin Mike, czyli banda nieprzekraczające progu wyborcze...powodzenia;)
Idee mają świetne, program w oparciu o podstawy klasycznego liberalizmu i austriackiej szkoły ekonomicznej.
Imo, mogliby coś zdziałać, jednak na pewno nie jest to też idealna partia, jednak na pewno lepsza niż POPiSy.
@BUZZER85 zastanawiałeś się dlaczego nie przekraczają progu wyborczego?
Dlaczego z Mikkiego na każdym kroku robi się idiotę? Dlaczego w mediach o jego poglądach się nie mówi?! Odpowiedź jest prosta... Ten k***idołek specjalnie go pozostawia na marginesie , bo gdyby jego pomysły zostały wdrożone to adios z oszustami ,złodziejami , mordercami(no z nimi na szubienice) do kryminału!
W sumie nie ironizuje tylko się wściekam,że media cały czas gadają o karecie bęcwałów (PO,PiS,SLD,PSL) i że tylko te partie w każdych sondażach są ukazywane jako pewni faworyci. Nie daje się wyboru. Możliwy jest wybór tylko z tych partyj socjalistycznych. Widać jak się w Magdalence 20 lat temu ugadali. Raz "my" raz "wy"... .
. A tak apropo... Gdyby wybory mogłyby coś zmienić to oni zabroniliby wyborów...
Prawda jest taka ze z kim mlodym i bardziej ogarnietym nie pogadasz na temat polityki ten popiera JKM i partie typu UPR, a to naprawde wiele wiele osob, jedyny problem jest taki ze nie chce sie im isc glosowac albo glosuje na mniejsze zlo bo UPR nie ma szans - to taka zamknieta petla :D. Dlatego ogarnac sie zacisnac poslady i na nastepnych wyborach glosujemy wszyscy na UPR
W sumie tam w UPR zawirowania były i JKM wystąpił ze swojej partii i założył Wolność i Praworządność, ale jak już wspomniałem
: chodzi o zlikwidowanie koryta! Nie ważne kto to zrobi =), ale żeby to zrobił :].
Dlatego pisalem niejako oddzielnie o JKM i UPR, ale zasadniczo chodzi o zupelnie inny poglad na polityke niz jest do tej pory
Ale wychyl sie z pogladame ze JKM jest ok w gronie przystojniaków (PO) lub frustratów (PiS) to Cie wysmieja przez to co pisał Leptus87. Kazdy tylko uważa ze dla JKM kobieta to podgatunek po jedynym programie w jakim wystapił w TVN (podajze Dzien Dobry TVN).
Imo, jakaś partia w końcu powinna realnie dążyć do:
- rozpocząć proces prywatyzacji szkół, uczelni, szpitali i innych firm skarbu państwa.
- za kasę z tej prywatyzacji zlikwidować państwowy system emerytalny
- doprowadzić do federalizacji kraju (ograniczenie władzy centralnej, zwiększenie siły samorządów)
- zmniejszyć wydatki skarbu państwa, a co za tym idzie podatki.
Niestety, jakoś nikt się do tego nie kwapi.
No, ale prezydent tego nie zrobi.
no perfectto jak same partie socjalistyczne są u władzy no to jak mają się do tego kwapić ?!:D
Dlaczego takiej wypowiedzi JKM nie można obaczyć w telewizorni?
Ja bardzo cenie JKM. Po jego wypowiedziach czasami mam wrażenie, że czyta mi w myślach
Szkoda tylko, że żyjemy w kraju, w którym wolność słowa jest tylko z pozoru.
Nie przesadzajmy też w drugą stronę
Rząd jest jedynie instytucją mająca na celu ułatwienie życia każdemu obywatelowi, a nie myślenia za niego. Tutaj uwidacznia się postawa stereotypowego polaka, pasibrzucha, który od łaski pójdzie na wybory, a po nadal biduli że nic się nie zmieniło. Dalej nie ruszając się z fotela i wegetując myśli że odpowiednia władza będzie żyć za niego.
Zaradni poradzą sobie niezależnie od partii rządzących, lecz po co te kłody pod nogami?
Moim skromnym zdaniem, jedynie partie skrajnie liberalne, mogą cokolwiek wnieść w życie tego państwa. Zaprzestać śmiesznemu narzucaniu wartości, i dać obywatelom wolną rękę. Co za tym idzie, zalegalizować narkotyki, wszystkie. Używki typu alkohol, tytoń, powszechnie dostępne i równie degradujące społeczeństwo są obecnie przyjęta normą. Zajeżdża lekko ksenofobią.. Poza tym, skoro mogę farmaceutycznie zmieniać działanie organizmu (leki), dlaczego zabraniają mi poprawić w ten sam sposób zdolności umysłowych? Każdy ma swój rozum.
W dupe, zakładamy własną partię
Szwejk, a kto coś chce od rządu? Ja chce tylko, żeby nie wpieprzał się na każdym kroku i nie przeszkadzał. Tyle.
W internecie wszedzie liberalowie. Szkoda, ze na reszte spoleczenstwa sie te proporcje nie przekladaja
właśnie, rząd zamiast ułatwiać życie obywateli to je utrudnia ♠_confused:
hehe
"Rzeczpospolita to wielki burdel konstytucja to prostytutka a posłowie to kurwy" Józef Piłsudski