Siemka wszystkim.
Planuje zacząć inwestować na giełdzie w niedalekiej przyszłości i pomyślałem, że zapytam na forum o parę rzeczy, może znajdzie się ktoś kto już inwestuje i udzieli odpowiedzi albo podzieli się swoją historią inwestora.
Kończę właśnie studia inżynieryjne (czekam na termin obrony), przede mną jeszcze 1,5roku mgr’a i przez ten czas chce zobaczyć czy gra na giełdzie da jakieś efekty.
Doświadczenie w inwestowaniu mam małe tzn. od 3lat wrzucam kasę miesięcznie na AEGONa gdzie mam 3 fundusze i tyle w praktyce. Jeżeli chodzi o teorie to przeczytałem (dość dawno wiec będę odświeżał) Zawód inwestor giełdowy Eldera, Bezpieczne strategie inwestycyjne, Analiza fundamentalna Ritchiego (obie nie w całości więc znów powtórka przede mną) i arty na WWW banku ochrony środowiska.
Teraz pytania:
1. Doradźcie jakie pozycje jeszcze przeczytać bo jest tego mnóstwo a nie chce tracić czasu na coś co mi się nie przyda (oczywiście później będę czytał i te mniej polecane).
2. Które biuro maklerskie wybrać?
3. Jest sens zapisać się na szkolenie o GPW organizowane przez szkołę giełdową?
4. Jakie stronki internetowe polecacie do informacji giełdowych?
Wszystkie inne informacje którymi możecie się podzielić a o które z racji mojego małego doświadczenia nie zapytałem będą mile widziane.