Przejdź do forum
Komorowski prezyden...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Komorowski prezydentem?

54 Posty
24 Użytkownicy
0 Reakcje
3,445 Wyświetlenia

Komorowski wygrał prawybory.

Mój scenariusz:
Komorowski rozpoczyna kampanię wyborczą. Jednak z czasem zaczyna tracić w sondażach. Donald Tusk decyduje się "poświęcić się" i jednak startuje w wyborach. Ktoś chce się założyć?

53 odpowiedzi
raas1337

Litwo ojczyzno moja...

Wątpię by tak się stało. Komorowski nie będzie tracić poparcia, Platforma jest zbyt silna. Myślę, że Komorowski już wygrał te wybory. Bez względu zresztą na to, kto by Platformę reprezentował, kandydat platformy ma zdecydowaną przewagę. Nie wyobrażam sobie reelekcji L. Kaczyńskiego.

kozak567

Napisane przez Yarpengeralt
Nie wyobrażam sobie reelekcji L. Kaczyńskiego.

a bylaby git :P

matelusz

Napisane przez kozak567

I wcale nie jest ona taka nierealna.

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Napisane przez matelusz

Napisane przez kozak567

+1.

Komorowski wg mnie ma małe szanse, nie jest to osoba, którą widzi się na stanowisku prezydenta, niezależnie od partii. Imo, jeśli Tusk, choć idiota, nie wkroczy to PO na prezydenturę ma małe szanse.

Napisane przez perfectto

Napisane przez matelusz

Napisane przez kozak567

+1.

Komorowski wg mnie ma małe szanse, nie jest to osoba, którą widzi się na stanowisku prezydenta, niezależnie od partii. Imo, jeśli Tusk, choć idiota, nie wkroczy to PO na prezydenturę ma małe szanse.

+1

Komorowskiemu wystarczy ogromne poparcie wewnątrz partii. Prawie 70% to naprawdę dobry wyniki. A cała partia na pewno będzie ciężko pracować, by Komorowski wygrał te wybory. Zresztą według sondaży kandydat platformy ma największe szanse w wyborach, bez względu na to kto nim jest.

A zresztą kto jest realnym przeciwnikiem dla Komorowskiego? Chyba nie Olechowski czy Szmajdziński? Oni w tych wyborach będą jedynie statystować, moim zdaniem. A Lech Kaczyński chyba oficjalnie jeszcze nie ogłosił czy będzie kandydował. Pamiętajcie, że ma on już swoje lata. Może nie będzie się czuł na siłach. Kampania to jednak wielki wysiłek i fizyczny i psychiczny.

KudlatyPL

yyyyy
Jakie wybory? Jakies wybory była jak nie patrzyłem? Znów nikt mi nic nie mówi... Chamsko chłopaki... :f_confused:

BUZZER85

Napisane przez perfectto
Komorowski wygrał prawybory.

Mój scenariusz:
Komorowski rozpoczyna kampanię wyborczą. Jednak z czasem zaczyna tracić w sondażach. Donald Tusk decyduje się "poświęcić się" i jednak startuje w wyborach. Ktoś chce się założyć?

heh ja się założę nawet o sto tysięcy starych, nowych, gwatemalskich czy jenów jak wolisz, że Tusk i tak nie wystartuje i to z bardzo prostej przyczyny;)

Urząd prezydencki on sam bardzo osłabił, a jak wiadomo, ten kto było w dotychczasowej historii prezydentem kończył po prezydenturze swój czas oraz wpływy na bieżącą sytuację. Tusk dobrze wie, iż realna władza w państwie leży w rękach premiera, a On jeszcze nie chce się rozstawać z władzą na rzecz pałacyku i obiadków dobroczynnych;)

To tak pokrótce, gdyż nie mam za bardzo czasu na wywody polityczno- administracyjne;D
pozdrawiam

krzyziu1

Czy to nie Komorowski kiedys powiedział wypowiadajac sie o beznadziejnym stanie polskiego sprzetu lotniczego ze polski pilot to nawet na drzwiach od stodoły poleci?

Jezeli to on mowil i ma zostac prezydentem z taka polityka to dziekuje bardzo.

70% z 50% którzy głosowali. Zenada ta frekwencja tym bardziej ze to tylko ich pomysl i ich sprawa.

Szwejk

Wybory to kpina. Tylko niewielki procent ludzi głosuje znając programy wyborcze, większość kieruje się powiązaniem z konkretną partią oraz tym co usłyszy z wielce wiarygodnych źródeł. Szczera prawda, że wybory odzwierciedlają poziom wykształcenia społeczeństwa. Żyjemy w intelektualnym mule. :facepalm:

Jak wyglądałby rozkład wyników gdyby każdy z osobna przekształcił swój światopogląd na odpowiadająca mu partię polityczną. Podejrzewam, że dzisiejsza sytuacja polityczna obróciłaby się o 180 stopni.

Oczywiście, to co powiem uderza niejako w ludzi popierających PiS, ale nie trzeba być zbyt rozgarniętym by zauważyć, że im bardziej wykształceni ludzie, tym częściej głosują na PO. Uogólniając ludzie z wykształceniem podstawowym głosują na Prawo i Sprawiedliwość, a Ci ze średnim i wyższym na Platformę. Oczywiście jest to uogólnienie. Wykształceni ludzie po prostu widzą, że spośród tych dwóch partii Platforma jest mniejszym złem. A że poziom wykształcenia naszych obywateli stale rośnie, nie sądzę, by kandydat PiSu miał jakiekolwiek szanse w wyborach prezydenckich.

krzyziu1

Oczywiście, to co powiem uderza niejako w ludzi popierających PiS, ale nie trzeba być zbyt rozgarniętym by zauważyć, że im bardziej wykształceni ludzie, tym częściej głosują na PO. Uogólniając ludzie z wykształceniem podstawowym głosują na Prawo i Sprawiedliwość, a Ci ze średnim i wyższym na Platformę. Oczywiście jest to uogólnienie. Wykształceni ludzie po prostu widzą, że spośród tych dwóch partii Platforma jest mniejszym złem. A że poziom wykształcenia naszych obywateli stale rośnie, nie sądzę, by kandydat PiSu miał jakiekolwiek szanse w wyborach prezydenckich.

:facepalm:

i nie popieram PiS

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Mądrych ludzi jest <2% i oni raczej nie głosują ani na PiS, ani na PO.

Napisane przez perfectto
Mądrych ludzi jest <2% i oni raczej nie głosują ani na PiS, ani na PO.

Czyli na co?

Endurx

w ogóle nie głosują _thumbsup:

Urbi23

Aż szkoda, ze UPR jest tak niszowa :/

krzyziu1

Korwin Mikke :f_thumbsup:

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Dla mnie świetnym kandydatem byłby pan Kluska, niestety raczej nie zgodzi się kandydować, a nawet jeśli tak, to w tym kraju takie osobowości wiele nie zdziałają.