Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Na pohybel hejterom!!! NL4 SH 20+bb/100 challenge!

273 Posty
60 Użytkownicy
1595 Reakcje
40.8 K Wyświetlenia
borderliner
PokerStrategist

jesteś pewny ze to downswing?

Odpowiedz
Cytat
RubinPlayer Autor wątku
RubinPlayer
Oldschool Grinder

Napisane przez borderliner
jesteś pewny ze to downswing?

Przekonamy się.
Sam jestem ciekaw.
To mój pierwszy tak długi dystans na tym limicie.

Odpowiedz
Cytat
boroboro12
Poker Player

Nigdy nie robić wypłat przed rozpoczęciem wyzwania, bo Ci downswicza włączą i cholera wie jak długo będzie trzymał.

Lepszy jeden wniosek wyciągnięty przez autopsję, niż 100 z dupy ...

To mówisz, że trochę żałować, że nie wszedłem w te 20bb/100 :thinking:

Odpowiedz
Cytat
Panmorz
Oldschool Grinder

Napisane przez boroboro12

Nigdy nie robić wypłat przed rozpoczęciem wyzwania, bo Ci downswicza włączą i cholera wie jak długo będzie trzymał.

Lepszy jeden wniosek wyciągnięty przez autopsję, niż 100 z dupy ...

To mówisz, że trochę żałować, że nie wszedłem w te 20bb/100 :thinking:

A to już nie można wchodzić?
:thinking:

Odpowiedz
Cytat
Moderator
baadnewz01
Oldschool Grinder

Idąc tym tropem, to pewnie Viktor nie wypłaca nic, a żyje tym, że sobie popatrzy w cashiera :yaoming: serio Rubin? myślałem, że Ty trochę poważniejszy facet jesteś :facepalm:

Odpowiedz
Cytat
Panmorz
Oldschool Grinder

To Ty brodaczu z moich ziem nie wiedziałeś, że włączają doomswitcha ?
Mi już nie raz włączali
:truestory:

Spoiler

:coolface:

Odpowiedz
Cytat
RubinPlayer Autor wątku
RubinPlayer
Oldschool Grinder

Miałem wysmażyć solidnego i niezbyt miłego posta, ale stwierdziłem że szkoda mojego czasu i zdrowia.
Swingi i bad run wystarczająco testują mój mindsed.
I niepotrzebna kolejna gówno burza.

Napisane przez baadnewz01
Idąc tym tropem, to pewnie Viktor nie wypłaca nic, a żyje tym, że sobie popatrzy w cashiera :yaoming: serio Rubin? myślałem, że Ty trochę poważniejszy facet jesteś :facepalm:

Ogarnij się brodacz.
Myślałem że chociaż Ty umiesz wyczuć ironię.
No chyba że genialnie trolujesz.

Temat włączanego doomswitcha po wypłacie środków jest tak często poruszany na forum, że pozwoliłem sobie do niego nawiązać.
Nawet rozsądna i do bólu racjonalna Fruzia poruszyła kiedyś w jakimś wątku ten temat, jak ją krótko po wypłacie wariancja przeorała tak że zobaczyła krokodyla na wykresie.

Sprawa jest prosta. Ostatnie dwa tygodnie runowałem jak młody bóg, więc korekta w końcu musiała mnie dopaść.
Pech chciał że akurat na starcie wyzwania, w trakcie niskiego rolla po wypłacie i że akurat taka gwałtowna i głęboka.
Ostatni raz taką miałem w Grudniu to przerwałem grę do końca roku.

Myślałem że takich spraw nie muszę tłumaczyć tak dosłownie jak krowie na rowie.

Pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat
fruzia
Oldschool Grinder

Napisane przez RubinPlayer
Nawet rozsądna i do bólu racjonalna Fruzia poruszyła kiedyś w jakimś wątku ten temat, jak ją krótko po wypłacie wariancja przeorała tak że zobaczyła krokodyla na wykresie.

To był żart (raczej na pewno :f_biggrin:). Forma odreagowania na zjazd bankrolla / kiepską grę.
Gdybym w to wierzyła to bym nie grała. W końcu jestem "rozsądna i do bólu racjonalna" .
Muszę to mężowi pokazać :D

Odpowiedz
Cytat
boroboro12
Poker Player

A to już nie można wchodzić?

No jak w 5-ty dzień trwania Challendzu _confused: Pisząc wszedłem miałem oczywiście na myśli zakład, gdzie już Rubin chyba pod wpływem emocji zaczął przebijać swoje oferty byleby cokolwiek zdziałał, że czekałem kiedy rzuci hasło 55bb/100 _evil: Zapewne można byłoby za obustronną zgodą zrobić nowy challendze, ale ja o tym zakładzie pisałem przekornie _wink:

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

W sprawie rigged pokerów w większym mniejszym stopniu jakoś zdania nie zmienię, ale nie chce mi się burz rozpętać, natomiast poprawiłem sobie mój mindset i zacząłem się oszukiwać, że mimo, że wiem co jest grane to po prostu, jeśli coś wypłacam tzn., że musiałem mieć jakiś :profit: więc teraz po prostu spadają te głupie karty w których przeciwnik miewa 4.5%-15% i 3x w momentach walki o pełne BI akurat nie fartownie przegrywam. Trudno nie zawsze można wygrywać a suma sumarum narzekam na rigged pokery z których i tak tysiące wypłacałem :banana:

P.S Żałuje, że jednak nie miałeś więcej czasu i nie napisałeś tego posta :roto2:

Odpowiedz
Cytat
RubinPlayer Autor wątku
RubinPlayer
Oldschool Grinder

Napisane przez fruzia

Napisane przez RubinPlayer

To był żart (raczej na pewno :f_biggrin:). Forma odreagowania na zjazd bankrolla / kiepską grę.
Gdybym w to wierzyła to bym nie grała. W końcu jestem "rozsądna i do bólu racjonalna" .
Muszę to mężowi pokazać :D

No i ja pisząc o unikaniu wypłat, pisałem z przekąsem, właśnie z powodu tego zbiegu okoliczności.
Ale Pan moderator mnie zawiódł.
Nie sądziłem że weźmie to na poważnie.

P.S.
Miło mi że mogłem Cię rozbawić :f_drink:

Dzień 5.

Odpowiedz
Cytat
ShakeMeDown
PokerStrategist

Ty przypadkiem nie jesteś za dobry na to nl4 ? 100% serious

Odpowiedz
Cytat
AutystycznyAndrzej
Elite Grinder

Dasz radę! :f_drink:
Wystarczy zmienić wymagany winrate na -20bb/100hh

Odpowiedz
Cytat
Panmorz
Oldschool Grinder

@Rubin
Zostało Ci 5€ ?
Czyli 1bi?

Co dalej?

Odpowiedz
Cytat
borderliner
PokerStrategist

Napisane przez Panmorz
@Rubin
Zostało Ci 5€ ?
Czyli 1bi?

Co dalej?

Spoko, spoko, to tylko downswing, wariancja odda niebawem tone siana i się wyrówna 20bb/100 :f_drink:

Odpowiedz
Cytat
RubinPlayer Autor wątku
RubinPlayer
Oldschool Grinder

Napisane przez Panmorz
@Rubin
Zostało Ci 5€ ?
Czyli 1bi?

Co dalej?

Czekamy :D

Już pisałem że przesadziłem trochę z wypłatą, ale moim celem nie było kozaczenie, tylko fakt oczekiwanego spłynięcia 90€ z promocji.
Chciałem mieć w okolicach 100€ w bankrolu. Zostawiłbym 10€, ale wtedy nie mógłbym grać 4 stołów, więc zostawiłem 20€.

Celem wyzwania jest maksymalny możliwy wr, a nie próba zbudowania się niemal od zera.

Okazało się że trochę się pomyliłem. W okolicach 10 każdego miesiąca a czasem nawet wcześniej, to spływa kasa z RR jak się ktoś załapie.
Dzisiaj sprawdzałem, w zeszłym miesiącu kasę za "CashPoint" dostałem 14-02 po południu.
Mam sporo pracy w domu i koło domu i szkoda mi czasu na granie jednego stolika.

Więc czekamy.

Dzisiaj, najdalej jutro kaska wpłynie i wtedy przycisnę z volume, a teraz przyda mi się trochę odpoczynku od poksa i odprężenia psychiki podczas pracy fizycznej.

Pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat
DzikiHenry
Oldschool Grinder

Napisane przez Panmorz
@Rubin
Zostało Ci 5€ ?
Czyli 1bi?

Co dalej?

Spoko, spoko, to tylko downswing, wariancja odda niebawem tone siana i się wyrówna 20bb/100 :f_drink:

nie wnikajac w Pana Rubina ale to było mocne :D

Odpowiedz
Cytat
RubinPlayer Autor wątku
RubinPlayer
Oldschool Grinder

Żeby nikt nie myślał że zrezygnowałem.
Kasa dzisiaj wpłynęła po 17.
Wolałem poczekać, bo nie po to robiłem ostatnio dwie wypłaty, żeby za chwilę wpłacać z powrotem.

Calutkie 90 ojro.

Tylko nie jestem pewien czy dzisiaj coś będzie z gierki.
Tak się zawziąłem z pracą, że przez 5 godzin ciąłem drzewo.
Jestem już po krótkiej drzemce i mocnej kawie, ale nadal nie mam siły myszką ruszać i oczy mam na agrafki.

Chyba zrobię coś co mam do zrobienia a co nie wymaga intensywnego myślenia i pójdę spać.
Gra nie zając, nie ucieknie.

Odpowiedz
Cytat
borderliner
PokerStrategist

Na Unibet grając nl4 2k rąk dziennie dostałeś 90E z rakebacku za zeszły miesiąc?

Odpowiedz
Cytat
Czeksoon
PokerStrategist

Chyba się uda, 90e wrzucone do profitu :coolface:

Odpowiedz
Cytat
RubinPlayer Autor wątku
RubinPlayer
Oldschool Grinder

Napisane przez Panmorz
@Rubin
Zostało Ci 5€ ?
Czyli 1bi?

Co dalej?

Będzie dokładnie tak jak mówisz krokodylku.

Niech tylko wreszcie przestanę przegrywać takie spoty:
Reise za pota na flopie i push na turnie z mojej strony, a i tak fisza sprawdziła i sru.

Przeciwników też ostatnio mam bardziej wymagających:

Spoiler

Jedyne co mnie tak naprawdę martwi, to moje volume.
Tylko to jest dla mnie w tej chwili zmartwieniem.

Dzień 8.

Odpowiedz
Cytat