Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Na pohybel hejterom!!! NL4 SH 20+bb/100 challenge!

273 Posty
60 Użytkownicy
1595 Reakcje
40.8 K Wyświetlenia
RubinPlayer
Oldschool Grinder

Witam wszystkich.
Dla lepszej czytelności wątku opis i moje przemyślenia umieściłem w spoilerze.

Spoiler

W brew pozorom mój challenge nie jest wymierzony w Stafa.
Jego wyczyn mnie tylko zainspirował, a burza w wątku Mwalera zmobilizowała.
Podziwiam gościa, naprawdę. Pełen szacun dla niego. Tyle że dla mnie osobiście kiedy patrzę na osiągnięte WR podczas tej próby sił, całe przedsięwzięcie przestaje mieć sens.
Oczywiście to indywidualna sprawa.
Stafu miał swoje powody, a ja wyrażam tylko swoją subiektywną opinię.

Jeśli chodzi o mnie, to widzę tu tylko sens, jeśli chcielibyśmy sprawdzić swoją wytrzymałość, zobaczyć czy damy radę. Zmobilizować się do regularnej, systematycznej ciężkiej pracy i przy okazji spróbować zarobić na zakładach.
Innego sensu nie widzę.
Co innego gdyby to było chociaż mid stakes. No wtedy te 3,0577bb/100 wyglądało by przyzwoicie i dawało realne korzyści.
No bo co jeśli ktoś chciałby zrobić wyzwanie nie dla wyzwania tylko żeby uzbierać rolla do ataku na wyższe limity.
Wystarczy że podwoiłby WR z 3 na 6bb/100 a wystarczyło by mu "tylko" 250k rozdań na taki sam wynik finansowy.
A co jeśli wykręciłby 9bb/100?
No wtedy 300$ miałby po 167k rąk. To i może byłby czas na naukę.
A o swobodniejszej i przyjemniejszej grze niż mas multi tabling przez tyle godzin dziennie chyba nawet nie muszę wspominać.
Ci co czytają mojego bloga, wiedzą że mam problem z wygospodarowaniem czasu na grę, dlatego też tak bardzo zaintrygował mnie challenge Stafu.
Poker coś słabo mi idzie, pomimo starań i ponownie musiałem wrócić na NL4.
Więc zacząłem się zastanawiać czy przy tak małym wolume które robię, grając tylko 4 stoliki, jestem wstanie wykręcić na tyle solidne WR żeby w podobnym czasie co Stafu móc osiągnąć podobny wynik finansowy??
Jeśli się dobrze sprężę, to jestem wstanie średnio rozgrywać 2 500 rozdań dziennie.
To i tak trudne tempo do utrzymania, bo przy 4 stolikach potrzeba na to 5 do 6 godzin dziennie.
Ale gdybym utrzymał takie tempo, wykręcając jednocześnie 10bb/100, to po 30 dniach i 75k rąk miałbym 300€ profitu z gry.
Czyli mniej więcej tyle co Stafu, ale bez wyczerpującego mas tablingu i godząc grę z obowiązkami domowymi.

No i tu narodził się pomysł wyzwania.

Od bardzo dawna nie ukończyłem żadnego postanowienia które sobie zadałem. Więc nadszedł czas żeby to zmienić.
A ponieważ i tak muszę grindować NL4 żeby odbudować rolla, to jest idealna okazja do tego żeby wreszcie ukończyć jakieś wyzwanie i przy okazji zmobilizować się do regularnej systematycznej pracy. A przy takim wolume jest szansa że i czas na naukę się znajdzie, więc ten challenge nie będzie zmarnowanym czasem w żadnym pokerowym aspekcie.
W dodatku będę miał okazję rozegrać jakąś sensowną próbkę na jednym limicie żeby się sprawdzić, bo podczas ciągłego skakania po limitach trudno obiektywnie ocenić własnego skilla na poszczególnych stawkach.

Cele wyzwania:
1. Cel: 100k rozdań w maksymalnie 40 dni z WR nie mniejszym niż 20bb/100 na NL4 SH.

Spoiler

Maksymalny czas wyzwania to 40 dni (2,5k rąk dziennie razy 40 = 100k) jeśli jednak czas pozwoli i wyrobię się wcześniej, to po osiągnięciu 100k rąk wyzwanie zostaje ukończone. Jeśli przekroczę 40 dni, ponoszę porażkę.

Miejsce gry: UNIBET

Warunki gry:
1. Gra bez trackera.
2. Bez HUD-a.
3. Bez selekcji stolików.
4. Limit NL4 SH regular.
5. Waluta Euro.

Spoiler

Dla tych co nie znają Unibetu. Na tym roomie nie działa żaden trcker ani HUD ponieważ historia rozdań nigdzie się nie zapisuje. Dostępna jest tylko on-line bezpośrednio w sofcie, w formie uniemożliwiającej jakiekolwiek jej z kopiowanie czy wnikliwszą analizę. Można sobie poprzeglądać pojedyncze rozdania w mało czytelnej formie, to wszystko.
Selekcja stołów nie istnieje, ponieważ jesteśmy sadzani losowo na stoliki i nigdy nie wiemy gdzie trafimy i z kim.
Gracze mogą zmieniać nicki i avatary 3 razy dziennie, oraz posiadać 5 nicków i avatarów jednocześnie, dowolnie się miedzy nimi przełączając w ciągu dnia.
Przykład: schodzimy ze stolika, zmieniamy awatara na inny z naszej kolekcji i wchodząc ponownie do gry mamy już nowy. Jeśli trafimy na ten sam stolik, to nikt nie będzie wiedział że z nami już grał. Ale my również nigdy nie wiemy z kim gramy.

Weryfikacja wyników.
1. Historia gry.
2. Historia konta.
3. Nagrania sesji.

Spoiler

Skoro nie ma HUD-a ani trackera, to jak precyzyjnie zweryfikować wyniki?
Są na to sposoby, trochę niewygodne, ale są.
Na Unibecie nie ma licznika rozdań, jest tylko prymitywny (w stosunku do starszej wersji) licznik obejrzanych flopów.
Ale za to support na prośbę przysyła w pliku csv historię z naszej gry za zadany okres.
Importujemy ten plik np. do exela i mamy tam daty i dla każdego dnia osobno ilość zapłaconego rake, ilość obejrzanych flopów, ilość rozdań, łączna kwota wejść na stoliki, łączna kwota zejść i wynik końcowy.
Nie ma limitów, ale to można zweryfikować na podstawie historii konta którą można obejrzeć on line. Tam po kwotach wejść na stoliki można łatwo zweryfikować jaki limit jest grany. Są tam wszystkie wejścia, zejścia oraz dokupienia wraz z datą i dokładną godziną, a także ewentualne bonusy czy premie, więc można łatwo sprawdzić czy odliczyłem je od stanu konta.
Przykładowa historia gry:

Taki plik można łatwo przerobić, bo to tylko plik tekstowy, ale jeśli będą zakłady, to osobie o najbardziej nieposzlakowanej opinii lub ewentualnie obstawiającej najwyżej, pokarzę na teamviewer moją historię konta oraz przy otwartej skrzynce mailowej poproszę na drugim kompie na czacie o historię gry i otrzymany mail natychmiast przekażę na wskazane mi skrzynki mailowe uczestników zakładu lub zapiszę na dysk i wyślę skypem na żywo, w zależności od życzenia.
Drugi komp niestety konieczny, ponieważ podczas proszenia o historię gry zawsze trzeba podawać wszystkie swoje dane weryfikacyjne.
W przypadku zakładów zamierzam też nagrywać wszystkie sesje, więc potem mógłbym udostępnić nagranie np. z najbardziej zarobionej lub najbardziej przegranej sesji uczestnikom zakładu.

Przewidywany start wyzwania: 9 Marca.
Zakończenie po osiągnięciu 100k rozdań lub 17 Kwietnia o 23:59.

Motywacja?

Sprawić by po tym wyzwaniu, wszelkie inne gówno i dupo challenge na stawkach do NL5 z WR mniejszym niż 10bb przestały mieć sens i stały się raczej powodem do politowania i współczucia a nie podziwu.
Noi oczywiście NA POHYBEL HEJTEROM !!

Odpowiedz
Cytat
272 odpowiedzi
Grihikt
Poker Player

GL :f_drink:

Odpowiedz
Cytat
Stellified
PokerStrategist

:pcuser:

Odpowiedz
Cytat
ShakeMeDown
PokerStrategist

gl :f_drink: Pytanie tylko czemu Unibet skoro soft chujowy, brak huda i brak table selection?

Odpowiedz
Cytat
RubinPlayer Autor wątku
RubinPlayer
Oldschool Grinder

Napisane przez ShakeMeDown
gl :f_drink: Pytanie tylko czemu Unibet skoro soft chujowy, brak huda i brak table selection?

Bo bardzo polubiłem ten room za świetną obsługę klienta i całokształt.
Od pół roku nie grałem nigdzie poza Unibetem.
Do nowego softu już się przyzwyczaiłem, a dla mnie osobiście większość wad tego roomu jest zaletami.

Odpowiedz
Cytat
Stafu
Poker Player

A za miesić pojawi się "Nie być jak RubinPlayer, czyli 20tyś rak w 30dni z solidnym WR NL10 Challenge" a za rok jedna ręka w miesiąc challenge nl2000, nie być jak wszyscy

Odpowiedz
Cytat
Antares404
PokerStrategist

Dawaj Stafu na unibeta grajcie challenge na określoną ilość godzin/zysk i kto lepszy :D

Odpowiedz
Cytat
RubinPlayer Autor wątku
RubinPlayer
Oldschool Grinder

Napisane przez Stafu
A za miesić pojawi się "Nie być jak RubinPlayer, czyli 20tyś rak w 30dni z solidnym WR NL10 Challenge" a za rok jedna ręka w miesiąc challenge nl2000, nie być jak wszyscy

Nie popadajmy w skrajności.
Napisałem w opisie że Cię podziwiam i że ten challenge nie jest wymierzony w Ciebie.
Chodzi tutaj o moje subiektywne zdanie na temat mas tablingu z niskim wr.
Twoje wyzwanie jedynie mnie zainspirowało.
I przyznasz że chwytliwy tytuł.

Swoją drogą, co tam tyle bazgroliłeś na mnie w tym komentarzu, że aż 4 razy go edytowałeś ? :f_biggrin:

Odpowiedz
Cytat
yoovan
PokerStrategist

GL!

Odpowiedz
Cytat
RubinPlayer Autor wątku
RubinPlayer
Oldschool Grinder

No kurwa dalej, czekam aż minusy przeważą plusy.

Odpowiedz
Cytat
boroboro12
Poker Player

Spokojnie Rubin, bo się odwodnisz ... Brakuje mi tu jednego takiego zakładu, bo ani Ty nie wyjechałeś z taką inicjatywą i jak widać nawet nikt o tym nie napomniał, także mam rozumieć, że to jest takie pro domo sua _confused:

Odpowiedz
Cytat
Pietrenko
PokerStrategist

GL

Odpowiedz
Cytat
RubinPlayer Autor wątku
RubinPlayer
Oldschool Grinder

Napisane przez boroboro12
Spokojnie Rubin, bo się odwodnisz ... Brakuje mi tu jednego takiego zakładu, bo ani Ty nie wyjechałeś z taką inicjatywą i jak widać nawet nikt o tym nie napomniał, także mam rozumieć, że to jest takie pro domo sua _confused:

Właśnie mnie zminusowali prawdopodobnie za propozycję zakładu więc ją usunąłem.
Widocznie boją się przegranej.

Odpowiedz
Cytat
boroboro12
Poker Player

Dobra przekonałeś mnie usunę tego minusa, kosztem plusa i równowagi, bo jeszcze jakieś zbędne myśli zaprzątną Twoją głowę. Ja bym się założył tylko po co jak wiem, że przegram :f_ugly:

Odpowiedz
Cytat
adifanstal
PokerStrategist

Dziwisz się, że Cię zminusowali? O co chcesz się zakładać? 10bb/100 to standardowy winrate regów na NL4, 100k rąk w nawet nie miesiąc, tylko 40 dni to tez nie volume. Pewnie z palcem w d*pie uda Ci się wypełnić ten challenge. I moim zdaniem nijak to się ma do challengu Stafu. Nie wiem, po co na wszystko patrzeć jak materialiści. Stafu pobił jakiś tam rekord, udowodnił niedowiarkom, naprawdę się poświęcił, a ludzie przeliczają jego wyczyn na pieniadze. Przy czym najczęściej osoby grając tez micro.

Odpowiedz
Cytat
HatchetHarry75
Legacy Member

Rubin fajnie piszesz, fajne rzeczy robisz, a tu niestety próbujesz wieźć się na plecach Stafu na przysłowiowy "krzywy ryj". Why?

Odpowiedz
Cytat
boroboro12
Poker Player

100k rąk w nawet nie miesiąc, tylko 40 dni to tez nie volume.

W sumie racja, nawet jak na Unibetowy traffic ... A Stafu to serio kozak, oczywiście On gra pewnie +20 stołów i jest jednym z lepszych wyjadaczy NL2 i piszę to ja :f_wink:, ale weź tu graj codziennie ok. 17-18K rąk :pcuser:

Odpowiedz
Cytat
Moderator
baadnewz01
Oldschool Grinder

Go, go Rubin FTW! Ode mnie masz "okejke" :D

Odpowiedz
Cytat
borderliner
PokerStrategist

Jak już chcesz być jak Stafu to zachowuj się tak jak on. Jak mu pisali na początku hejty i cisnęli bekę to miał to w dupie. Wymyślił sobie challenge i konsekwentnie to robił. Jak widać dla Ciebie motywacją jest sława i pieniądze a nie sama gra i wyniki.

Odpowiedz
Cytat
Panmorz
Oldschool Grinder

Napisane przez RubinPlayer
No kurwa dalej, czekam aż minusy przeważą plusy.

No po tym wpisie to na pewno minusy przeważą.
Masz to, jak w banku
:yaoming:

Odpowiedz
Cytat