Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko
317 Posty
25 Użytkownicy
0 Reakcje
6,841 Wyświetlenia
brommy Autor wątku
brommy

Dobra krótkie podsumowania zaległych dni:

• Dzień: 2 IX
  • Saldo: -16.7BB
  • Rąk: 445
  • Czas: 92min
  • Progres: 54% (171%)
  • Bad calls: 3BB (-10BB)
  • Ręce [blog]: 5
  • Ręce [forum]: 7
  • Dzień: 3 IX
  • Saldo: +23.9BB
  • Rąk: 1287
  • Czas: 264min
  • Progres: 54% (171%)
  • Bad calls: 2BB (-12BB)
  • Ręce [blog]: 5

Skończyłem czytać artykuły z platyny. :f_biggrin:

Ogólnie rzecz ujmując weekend dość intensywny. Co do gry jednak są rzeczy, które zaczęły mnie męczyć. O tym napiszę później :)

Odpowiedz
Cytat
brommy Autor wątku
brommy

Quizy ciąg dalszy:

• Srebrny egzamin dojrzałości - 17/20
    Posiadasz solidne podstawy teoretyczne. Jednakże w niektórych sytuacjach nie byłeś pewien swoich decyzji i dlatego powinieneś zająć się szczegółami z odpowiednich artykułów, abyś mógł w przyszłości podejmować pewne decyzje.
  • Unimproved over cards - 20/22
    Bardzo dobrze! Trudne rozgrywanie unimproved over cards nie sprawia ci zbyt wielu trudności. Dzięki temu możesz znacznie podnieść własny winrate, jeżeli wiesz, w jaki sposób maksymalnie można wykorzystać over cards. Jesteś również w stanie we właściwym momencie je spasować. Tak trzymać!
  • Gra w niepodbitych pulach - 16/20
    Twoja gra w niepodbitych pulach jest solidna, ale istnieją sytuacje, w których mógłbyś otrzymać więcej value lub ewentualnie mniej betować. Jeżeli jeszcze trochę poćwiczysz, wkrótce znajdziesz się w najlepszej grupie.
    Rzadko mi się zdarza w takiej grać, więc nie mam doświadczenia :D
    Jednak z tym się nie zgodzę:

Spoiler

Zadanie 4:

0.50 / 1.00 Fixed-Limit Hold'em (4 - handed)

Preflop: Hero is BB with 8 :spade: , 5 : :diamond:
    CO folds, BU calls, SB folds, Hero checks

Flop: (2.50 SB) A :club:, J :diamond:, 5 :heart: (2 players)
    Hero ?

Bet (1 Pkt)
    Check/fold (0 Pkt)
    Check/call (2 Pkt)

Twoja odpowiedź: Bet (1 Pkt)

Tutaj możesz zagrać check/call. Pula jest mała i dlatego przy ochronie ręki otrzymasz mniej value, ale niezmiernie zyskuje indukcja blefu. Jeżeli postawisz zakład, to raczej nie sprawdzi cię słabsza ręka i nie spasuje silniejsza - często już nie wygrasz takiej małej puli. Jeżeli jednak sprowokujesz przeciwnika, aby postawił tutaj zakład z bezwartościową ręką, to byłoby to dobre zagranie.

Jak dla mnie to częściej jesteśmy wobec takiego limpu w tyle (jakieś pockety, a nawet jak connectory to na turnie może wziąć check behind. Dla mnie tutaj jest bet/fold na flopie i turnie. A na riverze bez ulepszenia check/fold

Tutaj kolejne zaprzeczanie temu co się pisze, jak dla mnie:

Spoiler

0.50 / 1.00 Fixed-Limit Hold'em (5 - handed)

Preflop: Hero is SB with K :heart: , 5 :heart:
    MP3 calls, CO folds, BU calls, Hero calls, BB checks

Flop: (4.00 SB) T :heart: , 5 :spade: , 5 :club: (4 players)
    Hero ?

Check/raise (2 Pkt)
    Bet (1 Pkt)
    Check/call (1 Pkt)

Tutaj możesz spróbować zagrać check/raise. Board jest suchy, a twoja ręka prawie nie do pokonania. Przeważnie fishe betują, jeżeli są ostatni w kolejności i wszyscy przed nim czekali. Dlatego szansa na postawienie zakładu przez przeciwnika jest bardzo wysoka. Poza tym, darmowa karta ci nie zaszkodzi, gdyż prawie nie ma rąk, które mogłyby zagrać check/call. Nie stracisz value. Daj przeciwnikom szansę, aby coś trafili na turnie i mogli cię w ten sposób wypłacić.
    Jeśli zagram c/r to mogę zyskać co najwyżej 2BB, a może i nawet tylko na tym zakończyć, bo c/r będzie mocno wyglądać i jeszcze wyrzucę innych. Jak zagram db, to ktoś może próbować dobierać i wg mnie zarobię więcej.

• Drawy do koloru - 17/20
    Gratulacje. Opanowałeś rozgrywanie drawów do koloru i wiesz, kiedy najlepiej zastosować odpowiednie zagranie. Tak trzymaj.
    W sumie to dzięki nim najwięcej zarabiam :f_cool:
  • Gra na turnie i riverze bez pozycji z inicjatywą - 5/20
    Twoja gra jest bardzo niepewna. Zbyt szybko poddajesz się na turnie, albo zbyt często stawiasz na nim zakład kontynuacyjny. Możliwe również, że przeciwko niektórym przeciwnikom jesteś zbyt powściągliwy. Obejrzyj sobie filmy, zajmij się analizą oceny rozdań na forum, bierz udział w treningach oraz intensywnie pracuj nad swoją grą.

Może i tak jest, ale co do odpowiedzi, w których jest liczone equity, jak z takimi odpowiedziami dyskutować, jak nie są podane wcześniej żadne statystyki, aby określić, czy faktycznie taki zakres, który podali jest dobry? Do tego jakoś mnie argumenty tam mnie nie przekonują, co oczywiście nie znaczy, że są niepoprawne. [

• Słabe drawy - 13/20
    Już zrozumiałeś koncepty rozgrywania over cards oraz backdoor draws. Być może brakuje ci jeszcze matematycznej wprawy, aby ocenić opłacalność sprawdzeń. Potrzebujesz jej, aby wyrobić sobie wyczucie w praktycznej grze. Przecież przy stole nie masz czasu, aby przerobić wszystkie pytania i obliczenia, które prowadzą do podjęcia prawidłowej decyzji. Zadaj sobie trochę trudu i analizuj wybrane ręce, aby udoskonalić swoją grę ze słabymi drawami. Jeżeli osiągnąłeś już status platynowy, to zajrzyj do poniższego artykułu:
    Heads-up na flopie OOP: C/C bez inicjatywy – bez showdown value

Dobra z quizów na dzisiaj koniec :D
Wszystkie ze srebra przerobione.

Czas na jakąś kolację :)

Odpowiedz
Cytat
Huricano

Zadanie 4:

Preflop: Hero is BB with 8 Spade , 5 : Diamond

Flop: (2.50 SB) A Club , J Diamond , 5 Heart (2 players)
Hero ?

Bet (1 Pkt)
Check/fold (0 Pkt)
Check/call (2 Pkt)

Tutaj możesz zagrać check/call. Pula jest mała i dlatego przy ochronie ręki otrzymasz mniej value, ale niezmiernie zyskuje indukcja blefu. Jeżeli postawisz zakład, to raczej nie sprawdzi cię słabsza ręka i nie spasuje silniejsza - często już nie wygrasz takiej małej puli. Jeżeli jednak sprowokujesz przeciwnika, aby postawił tutaj zakład z bezwartościową ręką, to byłoby to dobre zagranie.

Jak dla mnie to częściej jesteśmy wobec takiego limpu w tyle (jakieś pockety, a nawet jak connectory to na turnie może wziąć check behind. Dla mnie tutaj jest bet/fold na flopie i turnie. A na riverze bez ulepszenia check/fold

Zakład stawia się albo dla value albo blefu...right?
Czyli:
a) żeby sprawdziła gorsza ręka
b) żeby spasowała lepsza ręka
Przecież to wiesz prawda?
Więc:
a) jaka gorsza ręka sprawdzi?
b) jaka lepsza ręka spasuje?

Jeśli chodzi o punkt B to :ayfkm: natomiast nad A się chwilę można zastanowić bo skoro gość limpował to znaczy, że jest 'bad'. Ale jak bardzo? Czy on będzie peelował flopa z 87s "od tak bo jest tanio"? Czy KQ wchodzi w jego limping range? A może sprawdzi z T9 licząc na strita...? Są jeszcze 22-44 i gorsze 5x ale czy to jest 50% rąk żeby valuebet był dochodowy? :f_eek:

Problem brommy polega na tym, że Ty stawiasz zakład tylko po to aby "sprawdzić gdzie jestem" czyli nie owijając w bawełnę łamiesz wszelkie teorie i zachowujesz się jak kompletny donk/fish. Kiedy zagrasz bet masz łatwą decyzję na raise, kiedy grasz check masz mega mindfucka. Albo sprawdzisz na flopie i przy kolejnych jego zakładach na turnie i riverze uznasz, że palisz kasę albo gość Ci zagra check behind a Ty dalej nie wiesz co zrobić na turnie.

Obstawiając samemu gra jest łatwiejsza niż check/callując. To jest normalne w każdej odmianie pokera.

Wyobraż sobie sytuację w NL holdem. Nit 12/10 otwiera z EP sprawdzasz na pozycji z TT i spada flop 2 7 8. Gość cbetuje...o wiele łatwiej jest tutaj zagrać raise/fold, daje Ci to poczucie bezpieczeństwa...jeśli gość Cię 3betnie to ma wyższą parę od Twojej i pasujesz, jeśli spasuje to miał overcards. Masz easy game. Jeśli tylko callniesz to po jego 2nd barell na turnie głupiejesz...co nie zmienia faktu, że przebicie na flopie było złe bo umożliwiło mu spasowanie gorszych rąk a zostawienie lepszych = nie wykonałeś value raise i nie wykonałeś bluff raise. Dokładnie tak jak w Twoim przykładzie.
Bet jest zły chyba, że gość naprawdę super light peeluje flopa...

Odpowiedz
Cytat
brommy Autor wątku
brommy

Napisane przez Huricano

Zadanie 4:

Preflop: Hero is BB with 8 Spade , 5 : Diamond

Flop: (2.50 SB) A Club , J Diamond , 5 Heart (2 players)
Hero ?

Bet (1 Pkt)
Check/fold (0 Pkt)
Check/call (2 Pkt)

Zakład stawia się albo dla value albo blefu...right?
Czyli:
a) żeby sprawdziła gorsza ręka
b) żeby spasowała lepsza ręka
Przecież to wiesz prawda?
Więc:
a) jaka gorsza ręka sprawdzi?
b) jaka lepsza ręka spasuje?

Jeśli chodzi o punkt B to :ayfkm: natomiast nad A się chwilę można zastanowić bo skoro gość limpował to znaczy, że jest 'bad'. Ale jak bardzo? Czy on będzie peelował flopa z 87s "od tak bo jest tanio"? Czy KQ wchodzi w jego limping range? A może sprawdzi z T9 licząc na strita...? Są jeszcze 22-44 i gorsze 5x ale czy to jest 50% rąk żeby valuebet był dochodowy? :f_eek:

Problem brommy polega na tym, że Ty stawiasz zakład tylko po to aby "sprawdzić gdzie jestem" czyli nie owijając w bawełnę łamiesz wszelkie teorie i zachowujesz się jak kompletny donk/fish. Kiedy zagrasz bet masz łatwą decyzję na raise, kiedy grasz check masz mega mindfucka. Albo sprawdzisz na flopie i przy kolejnych jego zakładach na turnie i riverze uznasz, że palisz kasę albo gość Ci zagra check behind a Ty dalej nie wiesz co zrobić na turnie.

Obstawiając samemu gra jest łatwiejsza niż check/callując. To jest normalne w każdej odmianie pokera.

Wyobraż sobie sytuację w NL holdem. Nit 12/10 otwiera z EP sprawdzasz na pozycji z TT i spada flop 2 7 8. Gość cbetuje...o wiele łatwiej jest tutaj zagrać raise/fold, daje Ci to poczucie bezpieczeństwa...jeśli gość Cię 3betnie to ma wyższą parę od Twojej i pasujesz, jeśli spasuje to miał overcards. Masz easy game. Jeśli tylko callniesz to po jego 2nd barell na turnie głupiejesz...co nie zmienia faktu, że przebicie na flopie było złe bo umożliwiło mu spasowanie gorszych rąk a zostawienie lepszych = nie wykonałeś value raise i nie wykonałeś bluff raise. Dokładnie tak jak w Twoim przykładzie.
Bet jest zły chyba, że gość naprawdę super light peeluje flopa...

Przykład jest z SH, więc może tam to trochę inaczej wygląda, ale ja na FR spotykam się z limpami i to są ręce typu Ax, pockety oraz suited connectors.

Wobec każdej z tych rąk można grać WA/WB, tylko, że jeśli ma Ax, to stracimy -2,5BB, jeśli ma wyższego pocketa -1,5BB (zakładając, że na riverze zagra check behind). Jeśli ma suited connetors może i zagra beta na flopie, ale na turnie może wziąć check behind i wygramy +0,5BB, bo pewnie na river też nie sprawdzi tego. Teraz przydałoby się policzyć jak często co dokładnie będzie mieć. Uśrednijmy, że jeśli ma Ax, pocketa to tracimy średnio 2BB, więc jakbyśmy chcieli, aby nasze zagranie wyszło na zero, to musi mieć te connectory 4x razy częściej niż Ax/pocketa. Prawda jest taka, że nie lubię grać WA/WB z UNKiem przy takim boardzie. Wolę dać mu kredyt, na jego raise niż grać c/c z bottom parą, bo jak dla mnie za rzadko będę do przodu, a grając jeszcze bez pozycji jak jestem z przodu tracę value.

Wolę zagrać bet, bo nawet jak mi zagra calldown z niskim pocketem to stracę i tak niewiele więcej niż jakbym grał c/c, zaś z Ax stracę mniej przy grze c/c. Do tego grając dodatkowo bet na turnie mogę zmusić niskiego pocketa do zrzucenia, co w przypadku c/c jestem w stanie jedynie spowodować, że to on straci value grając check behind, ale to mi nie przynosi profitu.

Co do Twoich argumentów Huricano może i masz rację, że wolę grać jak to nazwałeś bezpieczniej. Wolę grać agresywniej, bo skoro ja mam inicjatywę to ja częściej zmuszam do błędu niż błąd popełniam.

W każdym razie dzięki za odpowiedź, ale jeśli chodzi o ten przykład to naprawdę nie widzę sensu tutaj grać c/c + calldown. Leża dwie OC, które mogą mi dać jakieś FE, a ja mam tylko bardzo niską bottom parę, więc ja osobiście widzę szansę na wyrzucenie lepszej pary (pocketa), a wobec reszty jego zakresu tracę tyle samo. To jest mój tok myślenia jeśli chodzi o ten dokładnie przykład.

Odpowiedz
Cytat
brommy Autor wątku
brommy

# 6

SB: 17/14/7.3/1.5/38/6.9k
CO: 14/10/5.7/1.9/35/6k

Grabbed by Holdem Manager
Limit Holdem $0.50(BB) Replayer
SB ($12)
BB ($11.35)
Hero ($17.60)
UTG+1 ($12.15)
UTG+2 ($3.45)
MP1 ($19)
MP2 ($27)
CO ($29.85)
BTN ($8)

Dealt to Hero J♠ J♦

Hero raises to $1, fold, fold, fold, fold, CO raises to $1.50, fold, SB raises to $2, fold, Hero calls $1, CO calls $0.50

FLOP ($6.50) 2♥ 5♦ 6♣

SB bets $0.50, Hero raises to $1, CO calls $1, SB raises to $1.50, Hero calls $0.50, CO calls $0.50

Tutaj chcę się przekonać czy SB przypadkiem nie ma AK. W sumie tutaj początkowo chciałem grać raise/fold, bo on nie zagrałby mi 3b z AK. Później jednak stwierdziłem, że pula jest dość spora, więc sprawdzę czy złapię swojego outa na turnie i tam gram check/fold

TURN ($11) 2♥ 5♦ 6♣ 5♣

SB bets $1, Hero folds, CO raises to $2, SB calls $1

Nie ma haczyka nie ma sensu się pchać wobec QQ+

RIVER ($15) 2♥ 5♦ 6♣ 5♣ J♥

SB checks, CO bets $1, SB calls $1

Spoiler

CO shows A♥ A♠
(Pre 50%, Flop 50.0%, Turn 50.0%)

SB shows A♣ A♦
(Pre 50%, Flop 50.0%, Turn 50.0%)

CO wins $8.25
SB wins $8.25

Odpowiedz
Cytat
brommy Autor wątku
brommy

# 7

BTN: 16/10/4.0/2.0/31/3.4k
Notki: coldcall IP z QJs, JTs.

SB ($32.05)
BB ($12)
UTG ($35.90)
UTG+1 ($5)
UTG+2 ($30.30)
Hero ($12)
CO ($49.25)
BTN ($25.75)

Dealt to Hero XX

fold, fold, fold, Hero raises to $1, fold, BTN calls $1, fold, BB calls $0.50

FLOP ($3.25) Q♥ 5♠ A♠

BB checks, Hero bets $0.50, BTN raises to $1, BB folds, Hero raises to $1.50, BTN calls $0.50

Obstawiłem go raczej na drawa. Z Ax grałby fold albo 3b wobec mnie. Może jeszcze mieć QT-QK. Jednak mimo wszystko bardziej widzę u niego jakiś draw. Dlatego gram 3b, aby pokazać, że mam Ax i chcę bronić go, bo jest FD.

TURN ($6.25) Q♥ 5♠ A♠ 4♥

Hero bets $1, BTN calls $1

Nie wlazł żaden :spade: więc gram beta, tutaj podejrzewam, że zrzuciłbym się na jego raise, bo nie zauważyłem, aby z FD po 3b ode mnie na [F] grał jeszcze raz raise [T], wtedy obstawiłbym go na made hand, które mnie bije.

RIVER ($8.25) Q♥ 5♠ A♠ 4♥ 6♣

Hero bets $1, BTN folds

Na river skoro na turnie nie przebił, to jestem prawie pewien, że ma FD, więc kolejny bet, aby dać mu szansę się pozbyć, mimo wszystko pewnie lepszej ręki :)

Spoiler

Hero shows T♣ 9♣

Hero wins $7.90

Odpowiedz
Cytat
brommy Autor wątku
brommy

# 8

MP3: 18/14/9.5/2.2/40/5k
Notki: 3b IP z 88, AJs [PF]

Limit Holdem $1(BB) Replayer
SB ($74.50)
BB ($44.75)
UTG ($54.25)
Hero ($29)
UTG+2 ($75)
MP1 ($24)
MP2 ($24.75)
MP3 ($35.50)
CO ($82.50)
BTN ($47.75)

Dealt to Hero K♦ Q♥

fold, Hero raises to $2, fold, fold, fold, MP3 raises to $3, fold, fold, fold, fold, Hero calls $1

FLOP ($7.50) K♠ 4♥ 5♦

Hero checks, MP3 bets $1, Hero calls $1

Nie chcę tutaj grać mu c/r, bo wobec większości jego zakresu (a już szczególnie po notkach) jestem do przodu. Na c/r może mi się zrzucić już na flopie, a max na turnie z pocketem lub Ax. Jednak patrząc na jego agresję postawi second barrel (wg statów w 86%), więc gram tylko call.

TURN ($9.50) K♠ 4♥ 5♦ 2♥

Hero checks, MP3 bets $2, Hero calls $2

Podobnie tutaj na value line zrzuci mi się z Ax oraz pocketa. Więc również tylko call z zamierzeniem donk beta na turnie. Jeśli zagram na riverze db ma any card, może mi sprawdzić z pocketem, czego nie zrobi w większości przypadkach, po value line. Do tego mimo wszystko nie chciałbym zobaczyć od niego 3b na [T], bo wtedy max na riverze powinienem się zrzucić, a przy jego agresji mógłby zagrać.

RIVER ($13.50) K♠ 4♥ 5♦ 2♥ 6♣

Hero bets $2, MP3 calls $2

Na riverze niby 3x robi strita, ale podejrzewam, że ani on mnie na to nie obstawia, ani on też tego zakresu nie ma.

Spoiler

Hero shows K♦ Q♥
(Pre 44%, Flop 91.2%, Turn 95.5%)

MP3 shows 9♠ 9♣
(Pre 56%, Flop 8.8%, Turn 4.5%)

Hero wins $16.75

Odpowiedz
Cytat
brommy Autor wątku
brommy

# 9

Kolejna ręka z tym samym graczem.

CO: 18/14/9.5/2.2/40/5k
Notki: 3b IP z 88, AJs [PF]

SB ($10.80)
BB ($12)
UTG ($45.70)
UTG+1 ($63)
UTG+2 ($20.90)
MP1 ($15.10)
Hero ($12)
MP3 ($33.50)
CO ($18.75)
BTN ($9)

Dealt to Hero 6♦ 6♣

fold, fold, fold, fold, Hero raises to $1, fold, CO raises to $1.50, fold, fold, fold, Hero calls $0.50

FLOP ($3.75) 7♥ 6♠ 9♦

Hero checks, CO bets $0.50, Hero raises to $1, CO calls $0.50

Tym razem cisnę ze swoim setem, board nie jest wbrew pozorom za przyjemny do tego on też mógł tutaj dobrze trafić.

TURN ($5.75) 7♥ 6♠ 9♦ T♦

Hero bets $1, CO raises to $2, Hero raises to $3, CO calls $1

Tutaj gram b/3b i fold na CAP. On nie grałby mi tutaj na takim boardzie Call 3b [T] i raise [R] z 88. Z 88 czy też 8x (chociaż tutaj nie widzę żadnego sensownego zakresu u niego typu 8x, ale mniejsza o to).

RIVER ($11.75) 7♥ 6♠ 9♦ T♦ K♠

Hero checks, CO bets $1, Hero raises to $2, CO calls $1

Skoro nie zagrał mi CAP na turnie, ale mimo wszystko grał raise to znaczy, że coś złapał, więc stwierdziłem, że patrząc na jego agresję spróbuję c/r =) Wyszło, więc +1BB za fancy play :D

Spoiler

Hero shows 6♦ 6♣
(Pre 55%, Flop 86.9%, Turn 95.5%)

CO shows A♠ T♣
(Pre 45%, Flop 13.1%, Turn 4.5%)

Hero wins $15.25

Odpowiedz
Cytat
brommy Autor wątku
brommy

# 10

BB: 15/12/6.3/2.3/35/4.1k

SB ($10)
BB ($70.50)
UTG ($17)
UTG+1 ($39)
UTG+2 ($72.75)
MP1 ($82.75)
CO ($19)
Hero ($24)

Dealt to Hero Q♣ A♦

fold, fold, fold, fold, fold, Hero raises to $2, fold, BB calls $1

FLOP ($4.50) 7♠ T♠ K♥

BB checks, Hero bets $1, BB raises to $2, Hero calls $1

Na pre-flopie zagrał mi tylko call, zaś na flopie gra c/r. To może być Kx, Tx, QJ, FD albo jakiś inny pocket. Zakres dość szeroki.

TURN ($8.50) 7♠ T♠ K♥ K♦

BB bets $2, Hero raises to $4, BB calls $2

Tutaj gram raise/fold (od razu mówię, że o ile często tak gram, tak samo często takie samo zagranie gram z made hand, więc nie wydaję mi się, aby ktoś mnie tutaj próbował mnie wyrzucić 3betem na turnie z drawem).
Na [R] jeśli nic nie trafię gram free SD. Wobec drawów zyskuję +1BB, a na riverze nie daję się też wyrzucić unimprove. Wobec pocketów, Kx, Tx tracę tyle samo.

RIVER ($16.50) 7♠ T♠ K♥ K♦ 8♣

BB checks, Hero checks

Spoiler

Hero shows Q♣ A♦
(Pre 73%, Flop 69.8%, Turn 84.1%)

BB shows J♠ Q♦
(Pre 27%, Flop 30.2%, Turn 15.9%)

Hero wins $15.75

Odpowiedz
Cytat
brommy Autor wątku
brommy

# 11

UTG: 15/13/6.8/2.4/39/5.5k
UTG+2: 24/4/4.7/1.5/45/422

SB ($39.25)
BB ($26.25)
UTG ($61.25)
UTG+1 ($38)
UTG+2 ($44.25)
MP1 ($49.75)
Hero ($24)
CO ($69.50)
BTN ($97.25)

Dealt to Hero T♦ T♠

UTG raises to $2, fold, UTG+2 raises to $3, fold, Hero calls $3, fold, fold, fold, fold, UTG calls $1

Tutaj celowo nie chcę grać CAP, aby zobaczyć czy UTG ma zakres na CAP, UTG+2 ma tak wąski 3b, a CAP jeszcze nie grał na te 400rąk+, więc stawiam go na QQ+ oraz AK. UTG, gra tylko call, więc u niego zakres CAP odpada.

FLOP ($10.50) J♣ A♥ Q♣

UTG checks, UTG+2 bets $1, Hero calls $1, UTG raises to $2, UTG+2 calls $1, Hero calls $1

Na [F] mam GS, więc według outów gram call. Nie patrzę na to, że jest FD, bo tutaj mimo wszystko będzie rzadko, także liczę sobie mimo wszystko 4outy. Outy na T raczej nie liczę, bo patrząc na zakres UTG+2, QQ+ oraz AK, to nie jest dla mnie dobry out. UTG gra c/r [F], więc ma JJ lub AJ/AQ.

TURN ($16.50) J♣ A♥ Q♣ T♣

UTG bets $2, UTG+2 raises to $4, Hero calls $4, UTG calls $2

Na [T] niestety spada moja dyszka. Tutaj UTG+2 gra raise, więc podejrzewam, że ma KK, bo z AK grałby 3b na [F]. Także stwierdziłem, że jak trafię FH mogę być do przodu. Teraz jednak jak na to rozdanie patrzę to prawdę mówiąc nie wiem dokładnie jak liczyć sobie outy. Na pewno na T jest czysty, ale jak spadnie As wcale mnie nie ratuje, jak spadnie Q/J wciąż mogę być w tyle. Także tutaj sądzę, że powinien być fold.

RIVER ($28.50) J♣ A♥ Q♣ T♣ A♦

UTG checks, UTG+2 bets $2, Hero calls $2, UTG raises to $4, UTG+2 calls $2, Hero folds

Na riverze spada właśnie As, podczas sesji stwierdziłem, że mimo wszystko zagram call, ale na raise już doszło do mnie, że UTG w tym momencie ma lepszego fulla, więc fold. Jednak teraz jak myślę sobie o tym to fold już na turnie powinien być.

Spoiler

UTG shows Q♠ A♠
(Pre 31%, Flop 77.3%, Turn 11.4%)

UTG+2 shows K♥ K♠
(Pre 69%, Flop 22.7%, Turn 88.6%)

UTG wins $37.50

Odpowiedz
Cytat
brommy Autor wątku
brommy

No to czas na podsumowanie dnia dzisiejszego :)

• Dzień: 4 IX
  • Saldo: +41.3BB
  • Rąk: 1213
  • Czas: 192min
  • Progres: 118% (107%)
  • Bad calls: 6BB (-16BB)
  • Ręce [blog]: 11

Co do Progresu dzisiaj zrobiłem 6 quizów. Z czego z jedno nawet wynikła malutka dyskusja =) Oraz na blogu znajduje się już pierwsza dziesiątka ciekawszych rąk =)

Widzę, że dzisiaj mój blog dostał kolejną dyszkę. :f_thumbsup:
Dzięki =)

Dobra miałem dzisiaj trochę popisać. Ostatnio zauważyłem, że coś jest nie tak. MH (Men's Health) leży nie przeczytany już ponad miesiąc, a kiedyś trwało to max 3 dni!!! W chacie syf, bo przecież siostra jeszcze się nie wprowadziła, więc po co sprzątać, a zawsze znajdzie się jakaś wymówka, a to wracałem na Mazury, a to jakaś impreza, a to coś tam...

Prawda jest taka, że ostatnio trochę przesadziłem z grą =) Nie ukrywam, że o ile raczej nie tyle co tiltowałem, co raczej próbowałem za wszelką cenę zarobić i wyjść z lekkiego dołka finansowego. Dołek dalej jest, ale termin się trochę wydłużył, więc może i jeszcze nie wyszedłem na prostą, ale widzę, że górka jest już mniej stroma =)

Teraz widzę, że jak tylko ciśnienie związane z terminem zarobienia "grosza" jest trochę oddalony, nagle znajduję czas na naukę pokera, zaś sesje znów trwają w okolicach godziny czasu =)

Może i krótko i bez większych emocji, ale prawda jest taka, że:

I am back on track =)

Odpowiedz
Cytat
brommy Autor wątku
brommy

KURWA!!!!

PokerStars Turniej nr 435648987, Limit Hold'em
Super Satelita
Wpisowe: $20.00/$2.00 USD
19 graczy
Łączna pula nagród: $380.00 USD
Turniej docelowy nr 2011090020 Wpisowe: $215.00 USD
1 wejściówek do turnieju docelowego

Turniej rozpoczął się o 05/09/2011 13:43:00 CET [05/09/2011 7:43:00 ET]

Drogi/Droga Saint Runner,

Ukończyłeś turniej na 2gi miejscu. Nagroda w wysokości 22,00 USD została przelana na Twoje konto prawdziwych pieniędzy.

Gratulujemy!

Dziękujemy za udział w grze.

Decydująca przed ostatnia ręka:

Spoiler

Poker Stars Limit Hold'em Tournament - t600.00/t1200 Limit - 2 players - View hand 1433090
DeucesCracked Poker Videos Hand History Converter

BTN/SB: t16076.00 26.79 BBs - VPIP: 45, PFR: 35, 3B: 11, AF: 1.9, Hands: 311
Hero (BB): t12424.00 20.71 BBs - VPIP: 28, PFR: 20, 3B: 11, AF: 1.8, Hands: 304964

Pre Flop: (1.5 SB) Hero is BB with 3 :club: A :diamond:
BTN/SB raises, Hero calls

Flop: (4 SB) A :heart: 2 :diamond: 3 :heart: (2 players)
Hero checks, BTN/SB bets, Hero raises, BTN/SB 3-bets, Hero caps!, BTN/SB calls

Turn: (6 BB) Q :heart: (2 players)
Hero bets, BTN/SB raises, Hero calls

River: (10 BB) K :diamond: (2 players)
Hero checks, BTN/SB bets, Hero calls

:f_cry:

Odpowiedz
Cytat
brommy Autor wątku
brommy

Jakby ktoś się nudził i chciał obejrzeć moje zmagania na 6-max w tej satelitce to:

http://www.speedyshare.com/files/30188637/WCOOP_20_satelite.rar

PS wartości merytorycznej raczej dużo nie ma =)

Sporo błędów i wolnych przemyśleń, ponadto szumi, ale może warto :D

Odpowiedz
Cytat
brommy Autor wątku
brommy

Ktoś ściągnął plik :O

Odpowiedz
Cytat
Peterus24

Ja na pewno ściągnę jak wrócę z pracy. Obiecuję brommy :f_thumbsup:

Odpowiedz
Cytat