Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

PART TIME PROs

317 Posty
25 Użytkownicy
0 Reakcje
6,846 Wyświetlenia
brommy Autor wątku
brommy

Napisane przez klz03
Joł ziomuś!

Podoba mi się Twoje podejście i zadziorność, o to w tym chodzi.

Mam kilka drobnych uwag, ale drobniutkich. Granie stylem "LAG" to tak naprawdę mrzonka, gdyż w pokerze powinno się grać tak, jak pozwala przeciwnik. TZN. Nie możesz grać teoretycznie stylem "lag" kiedy grasz z CS'ami przy stole, bo betowanie w nich 3 razy z niczym to jak walenie głową w mur. Zawsze to trzeba jakoś rozgraniczyć.

Na tagów dobra strategia to właśnie coś zbliżonego do laga, ale trzeba to umiejętnie stosować (nie twierdzę, że ty tego nie robisz).

Generalnie nie przypisuj sobie łatek w stylu "jestem lagiem" bo w twojej głowię powstanę pewne schematy, które potem będziesz usilnie stosował, i których będzie ciężko się oduczyć. Lepiej zawsze grać pod konkretnego rywala i taki schemat stworzyć.

Idę grindować! Może coś Ci tu jeszcze skrobnę (jeśli masz ochotę).

Pozdro i powodzenia!

Pisz śmiało :)

Dla mnie gra stylem Loose to czasem loose agressive wobec TAGów oraz czasem loose passive wobec CSów kiedy nie jestem pewien czy jestem do przodu. Co do 3betów i ogólnie blefów wobec CSów to chyba był mój pierwszy krok w drodze do zielonego winrate'u. Kiedyś nie potrafiłem zrozumieć jak on nie może tego zrzucić, przecież ja podbijam i mówię mu, że mam mocną rękę, dlaczego ten debil nie wierzy, że nie blefuję i mam mocną rękę!! grrr dlaczego ten debil znowu sprawdził, what a luckbox... grrrr.... i tak w kółko. Później stwierdziłem kurde skoro oni tak mają, że sprawdzają tak czy siak, czy coś mają czy nie to po co mam gamblować z nimi gram value albo dobieram za darmo z nimi jak jestem w tyle :D

Teraz to brzmi banalnie, ale prawda jest taka, że kiedyś przeczytałem Biblię pokerzysty i tam była mowa, że trzeba być agresywnym! Tylko nie wiem dlaczego umknęło mi, że nie na każdego należy wywierać taką presję, bo ona i tak nic nie daje :D

Każdy z nas uczy się na błędach :) ważne, aby je wyłapywać prędzej lub szybciej :D Mówiąc, że gram jak LAG, mam na myśli, że szerzej otwieram, że częściej staram się izolować słabszego gracza, częściej chcę z nim grać HU i później albo staję się AGRO albo WEAK-PASSIVE dopiero wtedy zaczyna się prawdziwe dostosowanie do przeciwnika. Oczywiście bez popadania w skrajność, że CAPuję skałkę, która 3betowała z 72o :D Chociaż nie powiem jak widzę, że w puli jest trochę osób, to 67s może być ok dla mnie na CAP, szczególnie jeśli mam pozycję :) Wtedy czemu nie :) Jak widzę, że ktoś ma niski WTS i od MP lubi trochę luźniej otworzyć to czemu go dużo luźniej nie 3betować :) raczej to mam na myśli pisząc o grze stylem LAG :) biorę pod uwagę sporo wartości statystyk i dostosowanie się do przeciwnika jest na pewno u mnie istotne nie wobec każdego pozwolę sobie na 3bet z taką samą ręką.

Na każdym stricie, na każdej karcie jest ponowna analiza, WA czy WB i co dalej :)

Co do łatek, że jestem LAGiem, to szczerze mówiąc nie wiem o jakich schematach mówisz. U mnie nie ma czegoś takiego jak stały zakres 3betu. Owszem jeśli chodzi o otwieranie to mam jakie ręce otwieram na UTG, jakie na MP, ale co do CO i BU to już jest kwestia blindów :) Dodatkowo sądzę, że muszę brać pod uwagę łatkę LAGa, bo tak mnie inni widzą i trzeba to wykorzystywać. Czasem jak widzę, że typek mnie chce zajeździć swoją agresją wtedy czekam na rękę i gram przeciw niemu, na końcu dodaję na czacie: tak ja też mogę mieć mocną rękę :) i co ciekawe proste fraza, a typek zmienia podejście do mnie. Nie muszę chyba mówić na czyją korzyść? :)

Bawię się swoim stylem, nie gram standardowo, zresztą sami widzicie moje rozdania :) Myślę jak tutaj zagrać, aby on dał mi taki czy inny zakres jeśli mam drawa czasem gram go jak made hand, a czasem pasywnie, czasem pasywnie też zagram IP z TP czy z innym silniejszym układem, jeśli wiem, że zmylę go takim zagraniem i on oceni mój zakres ręki na inny niż posiadam i z gorszą ręką, którą mógłby spasować poczuję się WA :)

Więc myślę, że jakoś się staram dostosowywać do przeciwnika :) Owszem raz lepiej raz gorzej :D

Co do tej zadziorności to ona mi się kojarzy z konsekwentnym wykonywaniem czegoś, a w tym miejscu jeszcze wciąż muszę popracować, ale wyrażeniem pieprzony idealista możesz to zastąpić :D

Odpowiedz
Cytat
brommy Autor wątku
brommy

Tak na wstępie chciałbym oznajmić, że polscy gracze FL polubili FL FR$2/$4 :D

Spoiler

Wiem Trzcinek, że obiecałem Ci tutaj pokazać swoją rękę, ale po krótkiej chwili zastanowienie doszedłem do wniosku, że jednak będziemy grać ze sobą, więc to czy zagrałem tak z made hand czy może blefowałem będzie dla Ciebie informacją i może to zostać użyte przeciwko mnie, więc sry, ale nie podam swojej ręki :)

Dzisiaj tylko jedna sesja, bo i tak wróciłem ze spotkań z pracy późno, do tego nie ma co dobrego dnia przeciągać :) Chociaż fakt, że patrząc jaki był dzisiaj good run, pewnie powoli trzeba się doszukiwać korekty :) Ale co ma być to będzie :D

• Dzień: 19 VIII
  • Saldo: +188.05$
  • Rąk: 459
  • Czas: 64min
  • Progres: 27% (131%)
  • Bad calls: -3BB (-102BB)

Pobity rekord :D

Spoiler

Grabbed by Holdem Manager
Limit Holdem $2(BB) Replayer
SB ($76.50)
BB ($37)
UTG ($82.50)
UTG+1 ($65)
Hero ($113)
MP1 ($53)
MP2 ($66)
MP3 ($25)
CO ($103)
BTN ($64)

Dealt to Hero J♥ J♠

fold, fold, Hero raises to $4, fold, MP2 raises to $6, fold, fold, fold, fold, BB raises to $8, Hero calls $4, MP2 calls $2

FLOP ($25) 4♣ T♥ J♣

BB bets $2, Hero calls $2, MP2 raises to $4, BB raises to $6, Hero calls $4, MP2 raises to $8, BB calls $2, Hero calls $2

TURN ($49) 4♣ T♥ J♣ 4♦

BB bets $4, Hero calls $4, MP2 raises to $8, BB raises to $12, Hero calls $8, MP2 raises to $16, BB calls $4, Hero calls $4

RIVER ($97) 4♣ T♥ J♣ 4♦ 9♣

BB checks, Hero checks, MP2 bets $4, BB calls $4, Hero raises to $8, MP2 calls $4, BB calls $1 (AI)

MP2 shows A♦ A♠
(Pre 66%, Flop 8.2%, Turn 4.8%)

BB shows K♣ K♠
(Pre 18%, Flop 14.1%, Turn 4.8%)

Hero shows J♥ J♠
(Pre 16%, Flop 77.7%, Turn 90.5%)

Hero wins $115

2x coldcall, szczerze mówiąc to myślałem co z riverem, bo ewidentnie wyglądało to na to, że dobieram do czegoś, ale założyłem, że gracz, który będzie mieć KK+ może QQ+, ale niech to będzie tylko KK+ jeśli nie zobaczy donka na riverze na takim boardzie obstawi mnie na Jx, z którym jak fish gram calldown. Stąd też decyzja o c/r na riverze :) Nie zauważyłem jednak, że jeden z graczy prawie się skrócił, więc i tak nikt z nich nie zagrałbym fold na mojego donka, a c/r wcale nie dał mi dużo więcej, a podjąłem jednak ryzyko, że dostanę ch b. Na szczęście (moje oczywiście) udał się trick :D

Widzę, że ostatnio te wygrane trochę odciągają mnie od teorii, co jest błędem. Owszem mam ciśnienie na hajs w tym miesiącu jak nigdy, ale to i tak mnie nie usprawiedliwia, więc poczytam sobie dzisiaj jeszcze jakiś artykuł.

P.S. do listy został już doliczony. Został mi ostatni ze złota: Podstawowe założenia pokera i to dzisiaj ogarnę :)

Także dzisiejszy dzień kończę z takim bananem na ustach jaki większość osób ma oglądając poniższy eksperyment psychologiczny :D

:diamond: :diamond: :diamond: :diamond: :diamond: :diamond: :diamond: :diamond: :diamond: :diamond: :diamond: :diamond: :diamond: :diamond: :diamond: :diamond: :diamond: :diamond: :diamond: :diamond: :diamond: :diamond: :diamond:
Spoiler

Odpowiedz
Cytat
trzcinek

Czemu wszyscy sa na czerwono a ja na inny kolorek? Rozumiem ze idzie w niebieski bo fish;]

Odpowiedz
Cytat
brommy Autor wątku
brommy

Napisane przez trzcinek
Czemu wszyscy sa na czerwono a ja na inny kolorek? Rozumiem ze idzie w niebieski bo fish;]

PART TIME PROs

Tutaj jest odpowiedź :)
Żeby nie adnotacja do niebieskiego dostałbyś zółty kolorek :D

Odpowiedz
Cytat
brommy Autor wątku
brommy

Wczoraj wpisu nie było, bo nie było czasu, pograłem, oddałem hajs i wypad na piwko :D

• Dzień: 20 VIII
  • Saldo: -174.10$
  • Rąk: 487
  • Czas: 75min
  • Progres: 36% (124%)
  • Bad calls: -1BB (-103BB)

Powoli zaczynam przerabiać już arty z platynki :)

Czas cosik pograć :)

Odpowiedz
Cytat
brommy Autor wątku
brommy

Pisałem już jak mnie Tzen1 irytuje??!!

Edit: luckbux!

Odpowiedz
Cytat
thefoe

Napisane przez brommy

2,6 mln rak, wow. Jedzie na rb, jak ma SNE to jest z 80 tys USD do przodu.

Odpowiedz
Cytat
brommy Autor wątku
brommy

Napisane przez thefoe

Napisane przez brommy

2,6 mln rak, wow. Jedzie na rb, jak ma SNE to jest z 80 tys USD do przodu.

PokerStars Team Member.

Odpowiedz
Cytat
brommy Autor wątku
brommy

Kolejny dzień na minus, ale jakoś taki minus zniosę :)

• Dzień: 21 VIII
  • Saldo: -206.80$
  • Rąk: 4108
  • Czas: 596min
  • Progres: 45% (115%)
  • Bad calls: -17BB (-120BB)

Dodatkowo turnieje + steller = +91,94USD

Muszę jak najszybciej mieć odłożony hajs, bo robię sobie ciśnienie na grę. Zamiast sobie odpuścić, męczy mnie jedna myśl, nie stać Cię na taki swing, musisz to odrobić. Nie jest to tilt, bo swoje dalej gram, ale raczej usilna walka z wariancją.

Co do FL FR $2/$4, to Trzcinek stwierdza, że ostro farcę :P ale ogólnie rzecz ujmując dzisiaj co do tego limitu, to w ciągu 400 rąk poleciało szybkim tempem 100BB, następnie 400rąk lekko w górę, lekko w dół, aby przez kolejne 800rąk się odbić do -40BB. Po tym jak myślałem, że już swing za mną jeszcze raz w ciągu 200rąk zgubiłem około 75BB :) później znowu rzeźbienie i powoli jednak zielona linia pięła się do góry kończąc dzień na tym limicie na -30BB także w miarę przyzwoicie jak na swing od +25BB do -105BB (razem 130BB =)) Ważne, że mimo wszystko się odbiłem :)

Jutro pewnie też będzie ostrzejszy grind :) Chciałbym do końca miesiąca wbić jeszcze 11k FPP, aby mieć bonus za 300USD. Dość realne, ale trzeba się mimo wszystko trochę spiąć :)

Odpowiedz
Cytat
chudyand1

Hej hej ja planuje we wrześniu ugrać 25 K fpp co by ustrzelić ten za 650 $ dla platyny. Problem polega na tym, że na fl 50 to jest mnóstwo pracy. Pewnie zapał ze mnie zejdzie jak z przebitego balona po tygodniu ale założenie jakieś tam mam. Może było by inaczej gdybym nie miał głupiego pecha w stylu chciałem chyba w czerwcu rozegrać 100 K rąk to odechciało mi się po 2 dniach bo trafił mnie największy zjazd ever. Chciałem powtórzyć to w sierpniu to trafił mnie najdłuższy okres BE ever i brakło motywacji. Mógł by jakiś up największy w życiu trafić mnie we wrześniu dla odmiany czego sobie i tobie życzę.

Ps. Skoro te złe sprawdzenia tyle cię kosztują to przestań je robić :)

Odpowiedz
Cytat
brommy Autor wątku
brommy

Napisane przez chudyand1
Hej hej ja planuje we wrześniu ugrać 25 K fpp co by ustrzelić ten za 650 $ dla platyny. Problem polega na tym, że na fl 50 to jest mnóstwo pracy. Pewnie zapał ze mnie zejdzie jak z przebitego balona po tygodniu ale założenie jakieś tam mam. Może było by inaczej gdybym nie miał głupiego pecha w stylu chciałem chyba w czerwcu rozegrać 100 K rąk to odechciało mi się po 2 dniach bo trafił mnie największy zjazd ever. Chciałem powtórzyć to w sierpniu to trafił mnie najdłuższy okres BE ever i brakło motywacji. Mógł by jakiś up największy w życiu trafić mnie we wrześniu dla odmiany czego sobie i tobie życzę.

Ps. Skoro te złe sprawdzenia tyle cię kosztują to przestań je robić :)

Staram się i powiem Ci, że z każdym dniem jest ich trochę mniej :) Kurde wczoraj nie poprawiłem wyniku Bad calls. Wiem, że to może marne tłumaczenie, ale na $2/$4 jednak wciąż pojawiają się dla mnie nowi gracze i czasami niestety muszę sprawdzić czy nie grał wobec mnie za luźno, bo tutaj więcej osób próbuje mnie izolować konektorami czy też z broadway hands, szczególnie z suited cards, dlatego czasami sobie na to pozwalam, ale mimo wszystko wydaję mi się, że jest ich coraz mniej =)

Edit: BONUS 650USD = 50k FPP, więc rozumiem, że masz już 25k FPP

Odpowiedz
Cytat
brommy Autor wątku
brommy

Ja nie wiem czy wszyscy gracze z $2/$4 uciekli na $3/$6?? :f_eek:

Odpowiedz
Cytat
brommy Autor wątku
brommy

Małe sprostowanie Tzen1 jest słaby, ale przyciąga masę luckboxów!!

Odpowiedz
Cytat
brommy Autor wątku
brommy

Nie robię wpisu, ani nic nie piszę prócz jednego zdania.

Jeśli dzisiaj nie przyjdzie korekta po wczoraj, będę mieć problemy finansowe tyle w temacie....

Odpowiedz
Cytat
thefoe
ajej87

To nie jest downswing, korekta nie przyszła :P

Odpowiedz
Cytat
brommy Autor wątku
brommy

Panowie, chcecie to komentujcie, ale to Wy gracie max $0.5/$1, jak któryś z Was będzie wygrywającym na $2/$4 to śmiało możecie komentować, jak na razie skomentować mnie może Trzcinek lub Klz03.

Wy bierzcie się za grę micrusy :)

Tyle w temacie ;]

Edit: do tego zjazd był szybciej niż 12k rąk, ale co to zmienia?
Edit2: Ajej87 miałeś jaja pochwalić się na blogu jak ładnie szło, czemu jak przyszedł gorszy okres milczałeś?
Edit3: jeżeli Was pocieszę to powiem, że w ciągu ostatnich dni straciłem jakieś 1k USD, możecie czuć się dumni. Jeden przez Was zwanych jako niepokorny zaliczył MEGA zjazd :) Jeśli Was to cieszy to mogę nawet wykres wrzucić. Prawdy i tak nie zmienicie, że ani jeden ani drugi z Was nawet nie zrobił shotów na limity, na których przegrałem tyle kasy.

Z mojej strony to wszystko, ale jak chcecie to macie cały blog do spamowania :)

Także czekam na komentarze :)

Edit4: żeby Wam się jeszcze weselej zrobiło, przez tą stratę będę mieć kłopoty finansowe! :) Jednak tak jak pisałem wcześniej wciąż czekam komentarze z Waszej strony. Ktoś może z Was zaryzykuje stwierdzenie, że jestem słaby =)

Edit5: poprawa nicka

Odpowiedz
Cytat
ajej87

Napisane przez brommy

Edit2: Ajej97 miałeś jaja pochwalić się na blogu jak ładnie szło, czemu jak przyszedł gorszy okres milczałeś?
Edit3:Prawdy i tak nie zmienicie, że ani jeden ani drugi z Was nawet nie zrobił shotów na limity, na których przegrałem tyle kasy.

Pamiętam jak kiedyś do kogoś uderzyłeś, że przekręcił Twój nick, że bardzo tego nie lubisz, a tymczasem sam przekręcasz nicki.

Blog zamknąłem, na co już od dawna wskazuje temat (chociaż niedługo może będzie reaktywacja) i owszem, wrzuciłem na koniec screena z gry.

A żebyś wejść wyżej muszę mieć rolla. A że zrobiłem cashout i pomyślałem, że zdobędę póki co doświadczenie na 0.5/1$ to wyszło jak wyszło.

W ogóle co to za atak? "Wy bierzcie się za grę micrusy :) ? Co to ma być?

Odpowiedz
Cytat
brommy Autor wątku
brommy

Napisane przez ajej87

Napisane przez brommy

Edit2: Ajej97 miałeś jaja pochwalić się na blogu jak ładnie szło, czemu jak przyszedł gorszy okres milczałeś?
Edit3:Prawdy i tak nie zmienicie, że ani jeden ani drugi z Was nawet nie zrobił shotów na limity, na których przegrałem tyle kasy.

Pamiętam jak kiedyś do kogoś uderzyłeś, że przekręcił Twój nick, że bardzo tego nie lubisz, a tymczasem sam przekręcasz nicki.

Blog zamknąłem, na co już od dawna wskazuje temat (chociaż niedługo może będzie reaktywacja) i owszem, wrzuciłem na koniec screena z gry.

A żebyś wejść wyżej muszę mieć rolla. A że zrobiłem cashout i pomyślałem, że zdobędę póki co doświadczenie na 0.5/1$ to wyszło jak wyszło.

W ogóle co to za atak? "Wy bierzcie się za grę micrusy :) ? Co to ma być?

Faktycznie przepraszam, palec się omsknął, ale w pamięci miało było 87.

Napisałeś, że zamykasz blog, a później po jakimś krótkim czasie wrzuciłeś jak Ci to świetnie idzie, że nie próżnujesz. Jednak tak jak chyba i tam napisałem łatwo się mówi o sukcesach, trudno się przyznać do porażki.

Atak taki sam jak z Twojej strony, próbowałeś sarkazmu/ironii nie dziw się, więc zostałeś skonfrontowany z faktami :)

Nie będę się tutaj w żaden sposób tłumaczyć, ale jak jesteś w stanie sobie wyobrazić jak mocno zdenerwowany może być człowiek, który stracił tyle play money, to może się nie będziesz tak dziwić skąd ten atak. A tak dodatkowo powiem, że jest on taki sam jak i Twój wpis na blogu, po którym on nastąpił.

Co do tego, aby grać wyżej to hmm jedni mają bankroll inni nie ;]

Odpowiedz
Cytat
ajej87

brommy ja tylko "biłem" do tego, że nie uznajesz pojęcia downswingu, pół żartem pół serio. Może rzeczywiście, to co masz to nie jest downswing, a tylko shooty na wyższy limit, które często kończą się spadkiem, ale mniejsza z tym.

Odpowiedz
Cytat