Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Siema!

23 Posty
7 Użytkownicy
0 Reakcje
2,127 Wyświetlenia
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

no tak, zgadzam się ale... teoretycznie szczęście w pokerze to 30%,wiec mając 9 graczy przy wpisowym 200$, gdzie wygrywa 3 uważasz że 6 miało pecha?

Odpowiedz
Cytat
Kozaczov

im szybciej to zrozumiesz tym lepiej, nie na każdym stole będziesz wygrywać grając wzorowo schematem i według wytycznych chociażby icm-u gdzie pushujesz niby monstera lub nie nie ważne i przegrywasz bo ktoś inny miał więcej szczęścia musisz patrzeć na to w inny sposób na tym stole odpadłem ale na drugim wygrałem i tak to się dzieje ... mnie na początku też irytowało że przegrywam ale powoli uświadamiam sobie że ten stolik przegrałem ale dwa kolejne wygrałem więc i tak na + jestem.

Co do przykładu z pokerowymi gwiazdami ma się to tak samo jeden turniej przegrał odpadł nawet nie dochodząc do kasy a za dwa tyg. w kolejnym wygrał turniej gdzie wygrał dwa razy więcej niż mógł w tym co odpadł i tak to się kręci to całe piękno pokera i brutalna rzeczywistość :)

Odpowiedz
Cytat
ELENDOR

Napisane przez jeneral86
Cześć Kozaczov!

Tak na szybko, Tobie osobiście polecam dwie rzeczy:

1. [BRM! Grasz widocznie turnieje ze zbyt dużym wpisowym jak na swój BR.
I nie wpłacaj co miesiąc małych kwot, lepiej uzbieraj sobie np 50 $ i wpłać je, abyś miał komfort gry, gdzie nad głową będzie Ci wisiało widmo torby.

2. Zacznij od STT, czyli gry w SnG jednostolikowych. To pozwoli trochę zmniejszyć wariancję, oraz pozwoli Ci w miarę sensownie piąć się w górę - przy okazji fifty fifty spory rake może zgubić początkujących.
Powodzenia przy stołach Chłopaki! ; )

Podpisuje się pod tym w ślepo.

Apropo podnoszenia się poziomu. Kiedyś różne stronki oferowały większy kapitał startowy, jak np. PS dawało 50$. Gro ludzi przewalało ten hajs i normalnym regom grało się lżej czerpiąc z nich profit. Teraz kiedy te "darowizny" są dużo mniejsze, prawie zerowe, ludzie zaczęli inaczej dysponować swoimi pieniędzmi, a co za tym idzie, ciężej je od nich wyciągnąć. I nie jest to raczej rozwijanie się strikcie pokerowo, tylko menadżersko :D

Odpowiedz
Cytat