Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Siema

5 Posty
2 Użytkownicy
0 Reakcje
447 Wyświetlenia

Cześć.
Ostatnio odkryłem w sobie pociąg do nauki gry w pokjera. Grałem nie raz ale nigdy więcej niż 5zł za buy-in'a bardziej rekreacyjnie. On-line grałem jedynie za wirtuale (50k na p*), parę freerolli ale nawet to bez sukcesów - 70-80 miejsce. Tak więc zacząłem studiować grę, zarejestrowałem się na pokerstrategy, zacząłem czytać Internet Texas Hold'em Winning Strategies From An Internet Pro (Matthew Hilger) i mam nadzieję na lepszą grę. Dawno nie miałem takiej chęci do nauki czegoś co nie jest związane z moją profesją dlatego mam nadzieję na efekty ;)

pewnie początek będzie trudny patrząc chociażby na posty na forum (które dla nieznających slangu i słownictwa jest ciężki do rozszyfrowania). Nie liczę na taryfy ulgowe bo wiem, że każdy sukces rodzi się w bólach, także do roboty!!! :pokerface:

Odpowiedz
Cytat
4 odpowiedzi
AdisJuve

Cześć kosaml,

Trafiłeś doskonale - z PokerStrategy.com możesz osiągnąć sukces i naprawdę sporo się nauczyć. Z pewnością jest to świetny przystanek.

Rozwiązałeś już quiz, który jest przepustką do otrzymania darmowej gotówki? Polecam, wiele osób zaczynało właśnie od darmowego kapitału. Niektóre z tych osób dzisiaj są trenerami. Świetnym przykładem takiego gracza jest chociażby bąbel92 (tutaj jego blog - polecam!).

Na początku musisz pamiętać, że gra na wirtualne pieniądze znacząco się różni. Poziom jest wyższy, ale nie na tyle, by sobie z nim nie poradzić.

Jeśli powiesz mi coś więcej o tym, co planujesz grać (jaką odmianę) to będę mógł wskazać Ci ciekawe materiały szkoleniowe na początek. Warto swoją ścieżkę edukacyjną zaplanować tak, by ciągle się rozwijać.

Czekam na Twoją odpowiedź. :sdrink

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Dzięki za bloga - rzeczywiście ciekawy. Wiem, że poziom między wirtualnymi $ a prawdziwymi jest znaczący :)

Gram Holdem'a najczęściej NL, czasem Omahę, ale jeszcze nie zdecydowałem się co do FR czy SH. SH są charakterystyczne dla większych stawek rajt? więc wychodzi na to, że lepiej zacząć od FR :f_cool:

Odpowiedz
Cytat
AdisJuve

Cześć,

Polecam zacząć właśnie od stolików FR. Gry są prostsze, doskonale wprowadzają w "świat" pokera.

Jak tylko Twój status zmieni się na brąz (otrzymanie kapitału, bądź zdobycie Strategy Point na jednej z naszych platform) to polecam zacząć od tych serii:

Stoliki FR:

babel92 - Step by step: cześć 1
babel92 - Step by step: cześć 2
babel92 - Step by step: cześć 3
babel92 - Step by step: cześć 4
babel92 - Step by step: cześć 5
babel92 - Step by step: cześć 6

Z kolei jeśli chodzi o omahę, to najlepszym wyborem jest Akademia PLO:

lechrumski & Destrukt - Akademia PL​O - Wprowadzenie
lechrumski & Destrukt - Akademia PL​O - ręce startowe - część 1
lechrumski & Destrukt - Akademia PL​O - ręce startowe - część 2
lechrumski & Destrukt - Akademia P​LO - Callowanie Preflop
lechrumski & Destrukt - Akademia P​LO - 3-betowanie na preflopie
lechrumski & Destrukt - Akademia PL​O - VPIP i PFR w praktyce
lechrumski & Destrukt - Akademia PL​O - 3-betowanie w praktyce
lechrumski & Destrukt - Akademia PL​O - Cbetowanie

Gdybyś miał jakieś pytania - śmiało pisz.

Pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Zaczynam właśnie step by step z Bablem92, dzięki wielkie za rozpiskę ;)

Odpowiedz
Cytat