Ostatnio zauważyłem, że potrzebuje ponad 10h żeby się normalnie wyspać
Bardzo chciałbym się przestawić na 6-8h snu i wstawanie wcześnie rano ale nei potrafie się wyrobić
A wy jak długo śpicie?
Jeśli idę spać o 2 w nocy , to o 6 jestem gotowy do gry
Jesli idę spać o 3 w nocy, to nie potrafię wstać przed 9
Mój kumpel zażywa jakieś tabletki na bazie miłorzębu i podobno wystarcza mu 4-5h snu
Mam podobnie jak Ty problem z wyspaniem sie.
8 godzin to jest absolutnie minimum w moim przypadku a przewaznie spie 9-10
Napisane przez kortirion
Mój kumpel zażywa jakieś tabletki na bazie miłorzębu i podobno wystarcza mu 4-5h snu![]()
dobre info dzięki!
W jakims programie w tv mowili ze nie wazna jest ilosc a jakos snu. Ja ostatnio nie potrafie wstac wczesniej niz po 10h snu
U mnie minimum 8 albo jestem nie do życia, ale najlepiej to 9-10.
Tylko skąd czas na to brać, ja się pytam?!
Często natrafiam na informację, że sen trwający 6-8h jest objawem zdrowego organizmu i sam w sobie jest dobremu zdrowiu potrzebny. Zbyt krótki lub zbyt długi jest objawem jakichś kłopotów organizmu.
Z drugiej strony wiadomo - rozkład normalny, więc nie ma co od razu panikować. Komuś może wystarczać 5h snu, a ktoś inny może potrzebować 10h. Tak czy owak warto poeksperymentować i znaleźć dla siebie optimum.
Jak jestem ustawiony regularną porą chodzenia spac i wstawaniem na budzik to 7,5 spoko wystarcza, jak jestem rozstrojony nocnymi sesjami to czasem budzę się po 5 i jestem jak z dupy wyjęty, a czasem po 9h jestem niewyspany. Wniosek = trzeba trzymac reżim.
Napisane przez kaarols
Napisane przez kortirion
Mój kumpel zażywa jakieś tabletki na bazie miłorzębu i podobno wystarcza mu 4-5h snu![]()
dobre info dzięki!
Jednak info niepotwierdzone, bo on twierdzi teraz że mówił coś innego
Mi styka 7-8h, ale cięzko to policzyć bo byle co mnie potrafi obudzić ♠_frown:
Jak trzeba to wstaje po 5-6h, ale ogólnie to śpię 10-12h i wstaje wściekły że znów zmarnowałem pół dnia
To jest silniejsze ode mnie i wiem że jakbym wstawał wcześniej to byłbym szczęśliwszy - tylko ta niemoc jak trzeba się podnieść. Takie uczucie że wolałbym sobie strzelić w łeb niż się ruszyć... Najlepsze że jak się rozbudzę to jest super nawet po tych 6h.
Wygooglowałem metodę żeby kłaść budzik na drugi końcu pokoju - jakiś czas działało- niestety przestało
Aha a w nocy nie mogę zasnąć nawet jak wstałem po tych 6 godzinach
Napisane przez kwasu2307
Wygooglowałem metodę żeby kłaść budzik na drugi końcu pokoju - jakiś czas działało- niestety przestało
To może coś takiego: http://toys4boys.pl/Latajacy-budzik-item238.html
A preparat to był żeń-szeń, on wybrał akurat firmy Olimp. Brał go z innego powodu, ale przy okazji niwelował zmęczenie, więc i lepiej sypiał.
Napisane przez kwasu2307
Jak trzeba to wstaje po 5-6h, ale ogólnie to śpię 10-12h i wstaje wściekły że znów zmarnowałem pół dniaTo jest silniejsze ode mnie i wiem że jakbym wstawał wcześniej to byłbym szczęśliwszy - tylko ta niemoc jak trzeba się podnieść. Takie uczucie że wolałbym sobie strzelić w łeb niż się ruszyć... Najlepsze że jak się rozbudzę to jest super nawet po tych 6h.
haha zupełnie jakbym czytał siebie
Mam lepszą metodę, z tym że potrzebna jest druga osoba. Przetestowane - mąż mojej przyjaciółki chowa jej budzik gdzieś w pokoju, więc ona nie tylko musi wstać, ale też znaleźć budzik, żeby móc go wyłączyć. Działa od lat
Jak najdłużej się da. Śpioszek ze mnie.
U mnie działa cały czas i nie zanosi się na zmiany.
Nigdy nie kładę budzika koło łóżka, raz położylem i zaspałem na egzamin, no thanks. Przynajmniej 5 metrów ode mnie.