Przejdź do forum
Kwalifikacje LE (Ru...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Kwalifikacje LE (Ruch - Austria, Wisła - Karabakh, Jaga - Aris)

145 Posty
40 Użytkownicy
0 Reakcje
7,551 Wyświetlenia
TimotheeS
Elite Grinder

Ruch - Austria...

Ruch jak na swoje możliwości gra dobrze, ale porównując ich do Austrii - widać przede wszystkim braki taktyczne.
Kiedyś tam pisałem o P. J. Zielińskim i jego słabym ustawianiu taktycznym drużyny Lecha, ale to co można oglądać w meczu Ruchu, to jest taka trochę 'gra podwórkowa'.
Niestety nie ma zorganizowanego pressingu (piłkarze latają po prostu za przeciwnikiem który aktualnie ma piłkę, nie odcinając mu w tym samym czasie możliwości podania do przodu i na boki), brak gry kombinacyjnej (klepka tylko z najbliższym partnerem, brak wychodzenia na pozycję innych zawodników) no i ten wspaniały pomysł na grę długimi podaniami - liczenie na farta i błąd rywala....
Wiem, nie ma co oczekiwać cudów od Ruchu, drużyna ma tylko 2, 3 przyzwoitych zawodników (skoro np. taki Grzyb występuje w pierwszym składzie, a to co on robi to...... :facepalm: ) ale po prostu oglądając taki mecz można naprawdę utwierdzić się w przekonaniu, że 'polska myśl szkoleniowa' i 'polskie szkolenie piłkarzy' to jest jeden z największych mankamentów polskiej kopanej.....
Nie dziwię się, że mamy problemy z eliminowaniem europejskich outsiderów. Sami nimi chyba jesteśmy w tej chwili.

Przez to nie dziwię się Legii, która kupiła sporo piłkarzy spoza naszego kraju - jednak Chorwaci, Serbowie, Portugalczycy, Brazylijczycy - oni przygotowaniem technicznym i taktycznym biją nas na głowę.
Dlatego też nie zdziwię się, jeżeli Legia (o ile ta ekipa odpowiednio szybko się zgra) będzie głównym kandydatem do mistrzostwa. Jedynie Wisła i może Lech (o ile kupią jeszcze jakiegoś dobrego napastnika i środkowego pomocnika) będą mogli powalczyć.....

Oby Wisła i Jaga zaprezentowały lepszy futbol (bardzo na to liczę) niż to co teraz oglądamy :)

Jak ktoś się ze mną nie zgadza, to proszę o komentarz, chętnie popolemizuję :D

Pozdro!

144 odpowiedzi
Kaczmarol
BlackMember

Jaga :facepalm:

Jaga widać ogarnia Europejska piłkę :D

mihasblondi
PokerStrategist

heh '9 jaga - aris 0-2......jada ich w co chca :)

mazaq
PokerStrategist
kaczuba
Oldschool Grinder

Wisła gogogo!

Kaczmarol
BlackMember

Jaga gol ;)

mazaq
PokerStrategist

macie gdzies wisłe do obejrzenia ?

Kaczmarol
BlackMember

polsat

mazaq
PokerStrategist

nie chce mi się włączać :rage:

kaczuba
Oldschool Grinder

Pilota nie masz? :rage:

Krzycz: MAMA! :rage:

mazaq
PokerStrategist

Nie wiem jaki prawem kibice Wisły naśmiewali się z Lecha Poznań w poprzednim temacie :facepalm:

mazaq
PokerStrategist

Karabach Agdam

:D :D :D :D :D :D :D :D :D

TimotheeS Autor wątku
TimotheeS
Elite Grinder

Lol, imo najlepszy poziom gry dziś przedstawia Jaga, która bądź co bądź gra dość przeciętnie... :D
Wisła.....lol. :rage:, :facepalm:
Żeby Azerowie ich uczyli gry.....
To już Lech przynajmniej grał lepiej niż Azerowie, ale mniej skutecznie.
A Wisła imo przez cały mecz ledwo dorównuje Azerom.
My jesteśmy zdecydowanie europejskimi outsiderami.
Podtrzymuję to co mówiłem - Legia powinna być mistrzem, z taką grą Wisła nawet na puchary nie powinna liczyć :D (Oczywiście wiem, że i tak będzie w top 3, bo reszta polskich zespołów jest jeszcze słabsza....)

mazaq
PokerStrategist

Polska piłka prezentuje wysoki poziom

Kaczmarol
BlackMember

Żurawski loooool co to miało być ?

TimotheeS Autor wątku
TimotheeS
Elite Grinder

Jak można pozwolić strzelać karnego NAJGORSZEMU PIŁKARZOWI NA BOISKU?????
Przecież on się już o własne nogi potyka!
Jego gra jest imo największym osłabieniem Wisły.
Zarówno w poprzedniej rundzie (gdzie miał jednak kilka dobrych zagrań, ale zdecydowanie był najgorszym Wiślakiem), ale przede wszystkim dziś.
Zwalnia wszystkie akcje, traci piłkę, niedokładnie podaje....
Jak można ściągnąć Brożka a zostawić niemrawego Żurawskiego?
LOL

Kaczmarol
BlackMember

nikt widocznie nie mial jaj żeby strzelić ...