Przejdź do forum
Jak długo śpicie?

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Jak długo śpicie?

72 Posty
62 Użytkownicy
0 Reakcje
4,393 Wyświetlenia
JuelzWicco
PokerStrategist

U mnie to dziwnie wygląda , im dłużej śpie tym później bardziej chce mi sie spać , jak pośpie 6-7 godzin przed uczelnią to cały dzień jestem rześki , dziś spałem ~10 godzin obudziłem się o 12.30 i o 17.30 już mi sie oczy kleiły.

P.S Zdecydowanie powinienem już spać :D

zbysio
PokerStrategist

Ja w ogole nie spie

szok38
Elite Grinder

Napisane przez zbysio
Ja w ogole nie spie

Nie wiele inaczej _confused:

mko101
Oldschool Grinder

Ogolnie na tygodniu jakies 7h. Na weekendzie troche krocej zazwyczaj, ze wzgledu na MTT :f_grin:

Felicissimus
Oldschool Grinder

Nie śpię bo trzymam kredens

kawe
PokerStrategist

Ja też sporo śpię ale 3-4 dni temu odkryłem pewien sekret mojego kimania :D a mianowicie koledzy często "sapali" i się śmiali że śpię jak borsuk, że oni tam spią 6-7 godzin i że blablabla..... (jak miałem prace - systematyczność - to kładłem się spać zazwyczaj o tej samej godzinie i starczało około 7h)

..... no i jeden z tych kumpli aktualnie u mnie zamieszkuję i sypia na łóżku obok. Mimo że nie miał problemów ze snem, ma systematyczny dzień (praca) no i oczywiście sypiał po te ~7 h (mówi że starczy), to teraz u mnie sypia też jak borsuk :D 2ga noc 23 kimono - łejk ap 10:40 | 3cia noc 1:00 kimono - łejk ap ~ 12 itd. itd.

Czyli musi być jakaś zależność w tym skoro ten kumpel od lat sypiał normalnie ;) hehe reszta towarzystwa jak im powiedzieliśmy że u mnie jest klątwa Tutenchamona, piaski czasu i festiwal kanibali na łożu zrobili --> ?( :f_eek:

!!! P.S. !!!

Ludziki ! Jeżeli macie problem ze snem proponuję wyGooglować hasło "melatonina" - poczytać i lecieć do apteki. W Polsce mało popularna jeszcze a ogólnie rzecz biorąc po licznych badaniach nie zauważono skutków ubocznych po za wyjątkami takimi jak ból głowy itp.

bersu
Elite Grinder

ja tez nie potrafie normalnie zasypiac... normalnie udaje mi sie okolo 2-4 nad ranem... ale czasami pozniej... i mimo ze czasem po zasnieciu okolo 5 nad ranem, wstaje ok 12 (ok 7h snu) to i tak pozniej w nocy nie moge zasnac... pewnie jakas nerwica i bezsennosc... to sie leczy... pewnie pojde niedlugo do lekarza z tym, bo ostatnio odkad wyplacam wiecej z pokerka to robie wszystkie mozliwe badania... (mam 23 lata, ale organizm strasznie przemelanzowany...) w ostatnich 2 miesiacach na wszystkie badania i rozne lekarstwa, witaminy, itp wydalem ok. 2-3 tys zl...
ale pewnie nic mi to nie da, skoro mialem sie oszczedzac (serce/kardiolog) a dzisiaj cala noc melanz w klubach, a ok 5 nad ranem agencja t****... (duzo mlodszych osob tutaj i kobiet czyta, wiec nie chce demoralizowac...)... ide spac.. pozdro

kawe
PokerStrategist

bersu,

wyGoogluj "melatonina" _thumbsup: też się z tym problemem borykam :rage: :rage: :rage: i czasem kładę się spać i patrzę w sufit 2 godziny :ayfkm: :facepalm:

Dinopo
PokerStrategist

Ja mam bardzo roznie sypiam dosc nie regularnie co jest ogolnie be...
Przewaznie sypiam 6-8h... i jak wstane to jestem wyspany...
Jednak u mnie problemem jest "dosypianie".
Zdarza mi sie nawet czasem spac po 12h... tzw wstaje po 8... i nie ma nic do roboty czekam na znajomego czy cos i robie sobie drzemki godzinne...
I co godzine sie przebudzam... patrze na zegarek... ee jeszcze chwilke :facepalm:
Anyway na szczescie dzieki Ogame... potrafie nastawic swoj organizm by wstal na dana godzine bez budzika... i to po 1-2h snu... , a nie gram juz kupe czasu i nie uzywam tej "specjalnej zdolnosci" dosc czesto :P

Sposób na bezsenność: książka/myszka w dłoń, a do łóżka wracamy, gdy zaczynamy ziewać.

Swoją drogą, gdzie to ja ostatnio czytałem, że ludzie śpiący 5-7 godzin żyją najdłużej? Choć z drugiej strony, jeśli dobrze pamiętam metodologia tych badań była troszkę kontrowersyjna.

Anyway kolejny dzień z rzędu, gdy spałem <<7h i jest spoczko.

kapelusznik
Oldschool Grinder

10h izi, gdy mam wolne, a niestety gdy pracuję: 6-7 :facepalm:

Fafarafa
Elite Grinder

5,5-6h max w dwóch ratach (4-7 / 10-13).