Witam,
Grałem swego czasu gry cashowe, max nl25, ale postanowiłem przenieść się na odmianę SNG. Moje doświadczenie w tej odmianie jest bardzo małe, więc miałbym kilka pytań, które pomogą mi zacząć.
1. Od czego najlepiej zacząć przygodę z SNG? Zastanawiam się czy jako niedoświadczony gracz powinienem zacząć od stołów 9 osobowych czy może mogę się od razu rzucić na stoły z większą ilością graczy.
2. Po jakiej próbce gier i jakim roi zwiększać ilość graczy? Kiedy mogę uznać, że ogarniam jeden tryb i nadaję się na grę z większą ilością przeciwników?
3. Ile buy inów jako początkujący gracz? Zaznaczę, że chcę grać odmianę turbo, non turbo trwa trochę za długo. Aktualnie grałem trochę 45 os. turbo posiadając około 140 buy inów.
4. Zastanawiam się nad jakimś programem do analizy własnej gry, myślałem nad SitNGo Wizard. Nie wiem tylko czy będzie to dobre posunięcie, ponieważ program kosztuje 100$, a na tę chwilę jest to prawie połowa mojego bankrolla. Oczywiście jestem w stanie kupić program i zejść na niższe stawki, uważam, że ta inwestycja może się szybko zwrócić.
5. Jeżeli nie SitNGo Wizard, to co?
6. Jaki stosunek nauki do gry na tym etapie? W pewnym momencie pewnie można grać zdecydowanie więcej niż poświęcać czasu na naukę, ale może z początku odwrócić te proporcje?
7. Jakieś rady?
Pozdrawiam, Qbaloz