Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Hud do SitnGo

18 Posty
11 Użytkownicy
0 Reakcje
3,540 Wyświetlenia
hapotam
Legacy Member

Hey!

Napiszę Wam jakie statystyki wyświetlam sobie na stole podczas gry i chciałem zapytać czy czegoś istotnego mi brakuje, bądź co mam, a w sumie nie jest mi potrzebne...

Generalnie na prośbę poniżej - niech wątek będzie ogólnie dotyczył statystyk SITOWYCH!

VPIP / hands
PreflopRaise
Limp
3bet

Flop,Turn, River CB
Fold to flop CB
Steal
Fold vs steal

Czekam na rady ;)

Odpowiedz
Cytat
17 odpowiedzi
muuuka
PokerStrategist

To trochę puste i ogólnikowe ale raczej sam powinieneś wiedzieć jakich danych potrzebujesz do analizy graczy w turniejach które grasz - brakuje ci czegoś to dorzucasz, nie korzystasz to wywalasz. Rozumiem, że to non turbo stąd tyle statystyk postflop? Wygląda ok (może nawet za dużo jak river bet), pewnie bym jeszcze aggression factor dorzucił no i limp to trochę overkill jak dla mnie - wiadomo, że gość typu 18/4 limpuje.

Odpowiedz
Cytat
hapotam Autor wątku
hapotam
Legacy Member

Dzięki za porady, to są non turbo ;)
Generalnie to wiem jakie potrzebuję, dlatego po pół roku robię generalny remont w moich statach i dlatego potrzebowałem porady aby może dodać coś co się przyda a nie zdaję sobie sprawy z tego, że się przyda ;)

Odpowiedz
Cytat

Na stole:
Hands | Stack Depth | 3Bet Pre | Cbet Flop
VP$IP | PFR | Fold to 3Bet Pre | Fold to Cbet Flop

Popup:
Donkbet Flop | Att To Steal | WTSD| AF Pre | AFq Pre
Fold to Donkbet Flop | Fold To Steal | W$SD| AF Flop | AFq Flop

Do statystyk na późniejszych streetach trzeba mieć dużą próbkę, więc imo w SNG są one mało przydatne.

Info na temat AF i AFq muszę sobie odświerzyć - wtedy wrzucę ję na stół. Uprzedzajac pytanie - Używam dwóch naraz, ponieważ obiło mi się o uszy, że porównując je do siebie można wyciągnąć wiele informacji, ale jak napisałem musze sobie odświeżyć info na ich temat.

Zastanawiałem się jeszcze nad wciśnięciem limp/fold oraz bet/fold, ale niestety na te statystyki potrzeba dużej próbki, więc o wiele lepiej wyciągać te informacje z VP$IP i PFR. Zresztą i tak jak na SNG mam już rozbudowanego huda.

Ps. Było kilka takich wątków, ale jakoś w każdym nie ma konkretnej odpowiedzi... Może w tym temacie się to zmieni i jeszcze kilka osób wrzuci swoje hud'y. Stąd prośba - Edytuj tytuł na "Statystyki do huda w SitnGo" bez określenia wpisowego :)

Odpowiedz
Cytat
deltoos
PokerStrategist

Ja 180 turbo naparzam z vpip, pfr, steal, fold bb to steal i hands. Kiedys mialem jeszcze af, first in i fold sb to steal ale w sumie nie patrzyłem na nie za bardzo wiec odchudziłem i nie brakuje mi ich wlasciwie :)

Odpowiedz
Cytat
Czebix
PokerStrategist

VP$IP/PFR/RFI/HANDS
FoldToSteal/SB Steal/BU Steal/CO Steal/Fold vs Resteal
to było dla graczy, hero statów nie wyświetlam wcale, dla stołu:
VP$IP/PFR/Avg Stack(BB)

Odpowiedz
Cytat
muuuka
PokerStrategist

Wyświetlanie statów dla Hero ma sens, szczególnie w non turbo. Przydaje się przeciwko randomom, którzy mogą patrzeć na nasz image.

Odpowiedz
Cytat
Czebix
PokerStrategist

Napisane przez muuuka
Wyświetlanie statów dla Hero ma sens, szczególnie w non turbo. Przydaje się przeciwko randomom, którzy mogą patrzeć na nasz image.

Słusznie prawisz :sdrink ale da radę i bez tego imo.

Odpowiedz
Cytat

Napisane przez evLeisure
Na stole:

Gdzie jest coś takiego jak Stack Depth? Jakoś nie mogę tego znaleźć :)

Odpowiedz
Cytat

Statystykę tę ściągnąłem z tej strony, bo nie ma jej oryginalnie w PT3. Teraz znajdziesz ją tam pod nazwą "LIVE Stack in BB (holdem tourney)".

Odpowiedz
Cytat

Mój hud od czasu powyżego wpisu zmienił się całkowicie. Najbardziej z powodu przejścia z nonturbo na turbo. Poniżej post z jednego bloga (click), w którym opisałem swojego huda.

Napisane przez evLeisure

Spoiler

Spoiler

Spoiler

Spoiler

"Lower Opacity Until Mouse Over" oznacza, że dopóki nie najadę na hud myszką to jest on zależnie od ustawień zupełnie niewidoczny lub trochę przezroczysty. Jeśli ktoś podobnie jak ja huda hero używa tylko czasem, aby przypomnieć sobie jaki ma wizerunek na danym stole to jest o świetna opcja. Moją ilość BB pokazuje mi TN.

Att to steal oraz fold to steal mam mniejszą czcionką oraz z wyświetloną próbką, ponieważ niejednokrotnie mając na kogoś nawet >500h statystyki te są niemiarodajne. Zresztą w takiej formie są imo bardziej czytelne.

Popup'y jak w HM'ie. Pierwszy wyświetla się po kliknięcie po prostu na hud, a drugi po kliknięciu w att to steal oraz fold to steal.

Odpowiedz
Cytat
stekubuk
Oldschool Grinder

Zaczynam swoją przygodę z Hud'em. ;)

Co polecacie wrzucić przede wszystkim?
Gram [45] z wpisowym 0.25$, non turbo.

Pozdrawiam i odświeżam temat

Odpowiedz
Cytat

evLeisure napisał sensowną konfigurację HUDa kilka postów wyżej. Na początek Ci wystarczy.

Napisane przez evLeisure
Na stole:

Popup:
Donkbet Flop | Att To Steal | WTSD| AF Pre | AFq Pre
Fold to Donkbet Flop | Fold To Steal | W$SD| AF Flop | AFq Flop

Do statystyk na późniejszych streetach trzeba mieć dużą próbkę, więc imo w SNG są one mało przydatne.

Info na temat AF i AFq muszę sobie odświerzyć - wtedy wrzucę ję na stół. Uprzedzajac pytanie - Używam dwóch naraz, ponieważ obiło mi się o uszy, że porównując je do siebie można wyciągnąć wiele informacji, ale jak napisałem musze sobie odświeżyć info na ich temat.

Zastanawiałem się jeszcze nad wciśnięciem limp/fold oraz bet/fold, ale niestety na te statystyki potrzeba dużej próbki, więc o wiele lepiej wyciągać te informacje z VP$IP i PFR. Zresztą i tak jak na SNG mam już rozbudowanego huda.

Ps. Było kilka takich wątków, ale jakoś w każdym nie ma konkretnej odpowiedzi... Może w tym temacie się to zmieni i jeszcze kilka osób wrzuci swoje hud'y. Stąd prośba - Edytuj tytuł na "Statystyki do huda w SitnGo" bez określenia wpisowego :)

Odpowiedz
Cytat

W nonturbo faktycznie jest to dobry hud.

Zamieniłbym tylko miejscami cbet flop i fold to cbet z att to steal i fold to steal oraz dodał popup ze stealem podzielonym na pozycje.

W przyszłości jak będziesz już bez problemowo rozumiał wszystkie statystyki to zamień popupa na oryginalnego HM'owskiego.

Odpowiedz
Cytat
stekubuk
Oldschool Grinder

Ustawiłem sam i wyszło mi prawie tak samo jak w Twoich wskazówkach ;)
Pomocna rzecz. ^^

Odpowiedz
Cytat
visca
Oldschool Grinder

Ktoś wie jak Live amt BB z PT nazywa się w HM?

Potrzebuję ustawić pożądnie huda do turbo w HM, a różni się troszkę od PT, więc mam problemy. Póki co nic nie znalazłem (oprócz screenów powyżej, trochę pomogły :) ). Szukam dalej. Chyba, że macie jakieś foty z configa, najlepiej HM1?

Odpowiedz
Cytat
wsngwo6
Poker Player

ja mam narazie

vpip/prf/cbet flop/cbet turn
tot fold to steal/tot steal/fold to resteal/3bet

sng regular

Odpowiedz
Cytat

a co oznacza dokładnie statystyka Live amt BB ? ?

Juz wiem :P Stack in BB

Tym razem lepsze mam pytanie :D Co zrobić zęby było widać zrobiony przez siebie popup. myślałem ze będzie w zakładkach ale go nie ma....

Odpowiedz
Cytat