Przejdź do forum
THOMASTHEKING nl25 ...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

THOMASTHEKING nl25 SH

178 Posty
50 Użytkownicy
1 Reakcje
21 K Wyświetlenia

szuwar mozesz mnie obrazac, nie dbam o twoje zdanie. Ale powierzajac swoje pieniadze obcej osobie o watpliwej reputacji to nie ja okazalem sie zwyklym frajerem, ktory nie potrafi poswiecic kilka chwil na weryfikacji osoby w ktora inwestuje wlasne srodki pieniezne. A moj post nie byl gloryfikacja tomka, ale nie oczekuje ze to zrozumiesz. Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
hellYeahEnT

Ale czemu nie napisal ktos kto przegladal watek i wiedzial ze waly kreci posta: "ja bym na niego uwazal, bo w przeszlosci oszukiwal" - i to by wystarczylo

Odpowiedz
Cytat
toMOKASYN

Gdybyście o tym napisali w jego ofercie stakingu gdzie oferował deal na nl25 albo nawet w jego feedbacku to nikt by w niego nie zainwestował.

Ok, spójrz: przyznaję, że mogłem po prostu napisać w wątku feedbackowym zamiast w ofercie, mój błąd. Ale też nie mów mi, że mam śledzić każdy jego wątek i pilnować czy może nie znalazł się ktoś kto mu nie wyśle swojego hajsu. Napiszę w drugim wątku a on za 3 dni zrobi następny i jestem pewien, że gdybyś w trzecim się nie odezwał, to nadal znaleźliby się ludzie, którzy by go stejknęli. Rozumiesz już o co mi chodzi? Jeśli ktoś nie dba o własne pieniądze, to ja też tego nie zrobię.

Z postem PMPlasta się nie zgadzam i nie łączcie mnie z tego typu poglądami. Nawet jeśli nie widzisz, franeczek, żadnej różnicy między tym, co piszę ja a tym co pisze plast.

Odpowiedz
Cytat
Jatzek3

Tez obserwuje to co się dzieje w tym wątku, nie byłem stakerem, ale do Thomastheking nastawiony byłem, bardzo negatywnie przed wystawieniem przez niego ofert stackingowy. z kilku powodów.
1)przed zdobyciem platyny był zbanowany
2)hejtował w kilku miejscach
3)jego avatar nie żwiadczy ożytkowniku zbyt dobrze.

Wystawił 1 ofertę stakingową, którą przeczytałem i w tym co było napisane, bodajże w feedbacku do tej oferty, czy wsamej ofercie, dużo osób miało mu za złe kradzież. Dałem mu handy w dół, nikt na ofertę nie poszedł.

Thomastheking wystawił drugą ofertę, bodajże na limit niżej i nie sądziłem, ze znajdzie inwestorów, po tym jak dosłownie kilka dni wcześniej wystawił ofertę z tak negatywnym feedbackiem, znalazł chętnych na ofertę i zaczął grać.

Założył bloga na forum i na początku szło mu całkiem nieźle z tego co pisał, póxniej przestał się odzywać, a z następnym wpisem poinformował, że wtopił rolla nie podając wyników, wykresów, ani niczego innego.

Tak ja to widzę.
I teraz wnikoski

1)osoby, które piszą o tym że ThomasTheKing ich oszukał wyświadczają wilczą przysługę inwestorom i dobrą przysługę dla ThomasTheKing, ponieważ jeżeli takie posty się pojawiają na forum, to ThomasTheKing, może już nie czuć się zobowiązany do oddania sumy pieniędzy-"Piszą, że jestem złdziej, chciałem im oddać pieniądzę, ale skoro tak piszą to mogą im nie oddawać" na takiej zasadzie
2)osobiście uważam, ze inwestorzy stracili swoje pieniądze już na wpłacają Thomasowi na konto
3)Nie ma co tutaj kogokolwiek oceniać, ThomasTheKing miał doświadczenie w wyłudzaniu pieniędzy, a osoby, które udzieliły mu zaufania najwyraźniej nie miały wcześniaj dużo do czynienia z takimi ludźmi, zapłacili więc za naukę. Moim zdaniem, macie szczęście, że tylko o taką kwotę chodzi, ponieważ w przyszłości będziecie pewnie podejmowali więcej warte decyzję, a jedyną podstawą ich podejmowania będzie zaufanie. Nie każdy potrzebuje się uczyć na błędach, ale jężeli mamy się na nich uczyć niech będą one tanie.

Spójrzcie na to z innej strony osoby takie jak thomastheking, jeżeli się rzeczywiście okaże nieuczciwy, bedą miały dużo ciężej w życiu, nie mając osób, które im ufają i którym mogą zaufać. Natomiast inwestorzy mogą wyciągnąć z tego przykładu jakąś nauczkę i w przyszłości nie popełniać podobnych błędów

Odpowiedz
Cytat
xiondz77

Ja mam pytanie z innej beczki.
Czy moderatorzy nie moga tak ustawic FEEDBAKU, zeby sie dalo zalozyc 1 temat przez jedna osobe mysle ze to troche by ulatwilo sprawe.
A z drugiej strony jestesmy wielka spoleczenstwem i mieszkamy w wielu miatach Polski i nie tylko mysle ze dalo by sie kazdego wystawiajacego oferte sprawdzic.
Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
hellYeahEnT

Napisane przez xiondz77
Ja mam pytanie z innej beczki.
Czy moderatorzy nie moga tak ustawic FEEDBAKU, zeby sie dalo zalozyc 1 temat przez jedna osobe mysle ze to troche by ulatwilo sprawe.
A z drugiej strony jestesmy wielka spoleczenstwem i mieszkamy w wielu miatach Polski i nie tylko mysle ze dalo by sie kazdego wystawiajacego oferte sprawdzic.
Pozdrawiam

No to chyba oczywiste ze tak powinno byc, jezeli tak nie ma to :facepalm:

Odpowiedz
Cytat
Rinnok

dobrze ze nigdy nie stakowalem ;) tak btw nie wiedzac o co chodzi w tym calym stakingu jak koles przegrywa to inwestorzy w ogole nie odzyskuja pieniedzy czy kolo ma obowiazek splacic iles tam % od tego co zainwestowali ?

Odpowiedz
Cytat
galer

Spokojnie. Może jeszcze sprawa się wyjaśni. Nie minęło dużo czasu.

Co do feedbacku i i samego wizerunku użytkownika ThomasTheKing, to mogę napisać, że sam w przeszłości wielokrotnie pisałem o tym, jak wobec mnie zachował się ten gracz (tak jak napisał szpaq2, naciąłem się na nim). Były też inne posty, innych użytkowników.

ThomasTheKing wystawił jedną ofertę wcześniej w dziale Staking i tam też wrzucone były negatywne komentarze o nim.
Czemu nie w feedbacku? Tego nie wiem, ale zanim zaczniecie obrażać siebie nawzajem, zauważcie, że temat w dziale Feedback w dalszym ciągu jest pusty! Macie pretensje o to, że nikt tam nic nie wpisał, ale mimo to żaden z Was nawet teraz nie napisał tam posta.

Po wpisaniu w wyszukiwarkę nicka, wyskakuje kilka tematów, które poddają w wątpliwość uczciwość tego użytkownika.

Mam nadzieję, że sprawa się rozwiąże i jednak nie stało się to, czego wszyscy się boimy.

Odpowiedz
Cytat

Tylko tutaj jest jeden wielki problem. Jestem aktywnym uczestnikiem i siedzę na tym forum sporo ale dopiero po postach GrudzienM znalazłem to że ten Thomastheking jest scammerem.
Zwyczajnie to forum jest za duże żeby wyłapać wszystkich takich oszustów.
Moim zdaniem nie ma szans że on odda kasę.
Piszę to z pełną świadomością. Po pierwsze to co zamieścił jako podsumowanie to jeden wielki fake i nie ma szans żeby w 25k hands przegrać 56BI, po drugie on tutaj miał 3 dni żeby zamieścić posta i to wszystko naprostować.
Nie zrobił tego więc nie ma co się łudzić że będzie miał odwagę się tutaj wypowiedzieć.

Pokerstrategy twierdzi że nie jest odpowiedzialne za dział staking. Ok,ale mimo wszystko potrzebujemy lepszych metod nadzorowania tego co się dzieje bo to jest w interesie wszystkich.
Prosty sposób- na 2+2 działa Hall of Shame gdzie każdy taki koleś trafia i już nikt mu nie zaufa. Nawet jak zamieści ofertę to modzi od razu linkują go do posta z Hall of Shame.

@GrudzienM Bez obrazy ale jak to się wszystko spierdoliło to jakoś od razu znalazłeś ten railing thread a jak wisiała jego oferta,założył bloga to nie widziałeś?, przez dobre kilka dni tego co się dzieje?
Pewnie że nie jesteś za to odpowiedzialny, ale np. ja czułbym się w obowiązku przestrzec innych, bo tak nakazuje zwykła ludzka uczciwość (nie wspominając o solidarności z innymi członkami naszej społeczności)

Odpowiedz
Cytat
imgoingtomirage

Każda nowa pojawiająca się oferta jest sprawdzana, czy jest zgodna z regulaminem i m.in. czy zawiera wątek z feedbackiem.

Każda osoba ma tylko jeden wątek z feedbackiem. To że wątek ThomasTheKing jest pusty to niestety jest wina tylko i wyłącznie użytkowników. Jak dobrze pamiętam, sam wspominałem w przypadku poprzedniej oferty, abyście wszystkie uwagi przenieśli do właśnie wątku z feedbackiem wyświadczając tym samym przysługę sobie i innym użytkownikom.

Przykro nam, że zostaliście oszukani. Mamy nadzieje, że uda się Wam odzyskać stracone pieniądze.

PS. Co do powyższej propozycji "hall of shame" to przekażę ten pomysł naszym adminom i zobaczymy co da się zrobić.

Pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat

Tak jak kilka postów wcześniej pisał Franeczek i Rebusik tutaj zawiniło po pierwsze typowo polskie zachowanie czyli wiem ze to oszust ale nie napiszę w feedbacku bo przecież kurwa to zajmie i 1 minutę lepiej teraz mieć bekę z inwestorów a jeszcze większe żal mam do moderatorów którzy pewnie wszyscy wiedzieli że oszukał wcześniej Galera i żaden nie przestrzegł przed Thomastheking a jak nie dołączysz do oferty feedbacku pomimo że jesteś uczciwy to kurwa usną ofertę _thumbsup: na to czas zawsze się znajdzie

Żeby nie było sam nie inwestowałem w ten stacking oraz część winy spada na inwestorów jednak weźcie pod uwagę fakt że koleś był długo na forum a jego feedback był czysty sam czasem stackuje i pierwsze co sprawdzam to feedback a nie 20 poprzednich stackingów

+1 Hall of shame i mam nadzieje że kiedyś będzie dane poznać Thomasa i wytłumaczyć mu co zrobił źle :ayfkm:

Odpowiedz
Cytat
panmarcepan

Napisane przez galer
Spokojnie. Może jeszcze sprawa się wyjaśni. Nie minęło dużo czasu.

Co do feedbacku i i samego wizerunku użytkownika ThomasTheKing, to mogę napisać, że sam w przeszłości wielokrotnie pisałem o tym, jak wobec mnie zachował się ten gracz (tak jak napisał szpaq2, naciąłem się na nim). Były też inne posty, innych użytkowników.

ThomasTheKing wystawił jedną ofertę wcześniej w dziale Staking i tam też wrzucone były negatywne komentarze o nim.
Czemu nie w feedbacku? Tego nie wiem, ale zanim zaczniecie obrażać siebie nawzajem, zauważcie, że temat w dziale Feedback w dalszym ciągu jest pusty! Macie pretensje o to, że nikt tam nic nie wpisał, ale mimo to żaden z Was nawet teraz nie napisał tam posta.

Po wpisaniu w wyszukiwarkę nicka, wyskakuje kilka tematów, które poddają w wątpliwość uczciwość tego użytkownika.

Mam nadzieję, że sprawa się rozwiąże i jednak nie stało się to, czego wszyscy się boimy.

jak to ując? przyganiał kocioł garnkowi... przykre jest dać się naciągnąć jakiemuś cwelowi. jeszcze przykrzejsze jest to co się dzieje teraz. drogi modzie moim skromnym zdaniem jeśli były co do gościa wątpliwości odnośnie jego uczciwości to ktoś taki nie powinien mieć możliwości wstawienia oferty. nie przerzucajcie winy na inwestorów, trzeba się liczyć z przegraną ale nie z bezczelnym oszustwem. to dwie różne sprawy.

Odpowiedz
Cytat
szuwar69

imo nie mozna miec pretensji do nikogo ze nie ostrzegl bo to nie lezy w niczyim obowiazku

ale jesli taki ktos teraz sie smieje i pisze rzeczy typu ktore kilka osob napisalo typu ze sami jestesmy sobie winni bo wiadomo ze to oszust (a nie chcialo im sie tego wczesniej napisac), albo gratulowanie mu (lol) to jest juz kurestwo i naprawde mi przykro ze tacy ludzie istnieja. Zygac mi sie chce na sama mysl ze ktokolwiek moze popierac taka cebulacka postawe.

Szczerze mowiac strata tych $ nie boli mnie zbytnio bo wiadomo ze dopuszczalem taka mozliwosc biorac udzial w stakingu. Bardziej mnie boli to ze sa tu tacy uzytkownicy jak op (jesli to wszystko jest prawda) i jak kilka osob ktore sie wypowiedzialo

Odpowiedz
Cytat
HollyGrail

Napisane przez franeczek

Napisane przez GrudzienM

Tylko że jak ma być lepiej jak taki Tifuxis okradł x czasu temu Gerv'a (trenera z angielskiej PS) na sporo hajsu i dalej sprzedaje swoje oferty i znajduje swoich inwestorów :ayfkm:

Możesz rozwinąć wątek/dać link?

Odpowiedz
Cytat
Dreadman7

Napisane przez HollyGrail

Napisane przez franeczek

Napisane przez GrudzienM

Tylko że jak ma być lepiej jak taki Tifuxis okradł x czasu temu Gerv'a (trenera z angielskiej PS) na sporo hajsu i dalej sprzedaje swoje oferty i znajduje swoich inwestorów :ayfkm:

Zobacz jego Feedback, tam więcej się dowiesz.

Tifuxis Feedback

Odpowiedz
Cytat

Napisane przez HollyGrail

Napisane przez franeczek

Tak jak napisał Dreadman7 masz wszystko w feedbacku. Nie wiem czemu tego nie zauważyłeś ?( Sam miałem tam postowac ale mnie imgoingtomirage ubiegł w 1 poście jego feedbacku.
Z tego co pamiętam dogadał się z Gervem na deal na nl25/nl50?? Wziął kasę i zniknął. Komunikacja się nagle skończyła. Trochę to śmieszne że inwestujecie w kolesia gdzie jak byk w feedbacku jest że kurwa złodziej :rage: :ayfkm:
Tak więc ci co go stakeują nie dosyć że dużo ryzykują to swoją kasą supportują oszusta

Odpowiedz
Cytat
Tifuxis

Napisane przez franeczek

Tak jak napisał Dreadman7 masz wszystko w feedbacku. Nie wiem czemu tego nie zauważyłeś ?( Sam miałem tam postowac ale mnie imgoingtomirage ubiegł w 1 poście jego feedbacku.
Z tego co pamiętam dogadał się z Gervem na deal na nl25/nl50?? Wziął kasę i zniknął. Komunikacja się nagle skończyła. Trochę to śmieszne że inwestujecie w kolesia gdzie jak byk w feedbacku jest że kurwa złodziej :rage: :ayfkm:
Tak więc ci co go stakeują nie dosyć że dużo ryzykują to swoją kasą supportują oszusta

Jeżeli o czymś nie masz pojęcia to się nie wypowiadaj.

Odpowiedz
Cytat
xiondz77

Proponowałbym pisać o konkretnych ludziach w ich Feedbackach a nie gdzie byle!
Jesli chcesz kogos oczernic lub innym stakujacym zwrocic na cos uwage pisz w jego watku a nie tu.Cięzko sie tak jak Tifuxisowi odniesc do Twoich oskarzen w Feedbacku do tego nie przeznaczonym.

Odpowiedz
Cytat
queristo

Napisane przez franeczek

W przypadku Tifuxisa mamy odpowiednie info w jego feedbacku, więc inwestorzy są świadomi ryzyka jakie podejmują. Jeśli uważają, że mimo wszystko jest to EV+, to dlaczego mieliby nie inwestować? Jeśli uważają, że jest to EV-, a mają ochotę przewalić trochę kasy, to również mają do tego prawo ;)

Napisane przez imgoingtomirage
Każda osoba ma tylko jeden wątek z feedbackiem.

Niezupełnie. Kiedyś magda25uk nie mogła znaleźć swojego wątku z feedbackiem i założyła drugi
Feedback - magda25uk

Akurat w tym przypadku to nie miało znaczenia, ale jak ktoś by chciał, to mógłby utrudnić inwestorom dotarcie do niewygodnych dla siebie informacji.

Odpowiedz
Cytat

Napisane przez Tifuxis

Napisane przez franeczek

Jeżeli o czymś nie masz pojęcia to się nie wypowiadaj.

Skoro nie mam racji to dlaczego wylądowałeś na Hall of Shame na 2+2?? Akurat tutaj się mylisz bo znam się bardzo dobrze z Gervem więc miałem informacje z pierwszej ręki.
Szczyt bezczelności żeby mi złodziej wypominał nazwanie złodziejem.
Prawda jest taka że zacząłeś spłacać Gerva dopiero z momentem jak zacząłeś tutaj się ogłaszać w dziale stakingu. Wcześniej jakoś przez paręnaście miesięcy(?) udawałeś głupa.
Miej trochę wstydu człowieku.

Napisane przez queristo
W przypadku Tifuxisa mamy odpowiednie info w jego feedbacku, więc inwestorzy są świadomi ryzyka jakie podejmują. Jeśli uważają, że mimo wszystko jest to EV+, to dlaczego mieliby nie inwestować? Jeśli uważają, że jest to EV-, a mają ochotę przewalić trochę kasy, to również mają do tego prawo ;)

Akurat tutaj się nie zgodzę. Przez to że ludzie inwestują w Tifuxisa wysyłają czytelne info. Możesz kogoś opierdolić z kasy a ludzie i tak ci będą wierzyć, tak więc nie spotkały go żadne konsekwencje.
Takich ludzi w środowisku powinien spotykać powszechny ostracyzm, a nie nagroda. Nie powinno być miejsca dla takich osób w naszej społeczności.

//Koniec offtopa. Zresztą nie widze potrzeby umieszczać więcej info o tifuxisie w jego feedbacku bo już w pierwszych postach jego feedbacku jest o tym info.
Tak więc ludzie którzy w niego inwestują mają pełną świadomość ryzyka.

Odpowiedz
Cytat