Przejdź do forum
Poker room dla Cieb...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Poker room dla Ciebie

1,875 Posty
599 Użytkownicy
13 Reakcje
196.2 K Wyświetlenia

Jaki rodzaj/odmianę pokera grasz? (no-limit, fixed-limit, SnG, MTT, Omaha ...)

1. Na jakim limicie grasz? (przykład: NL25, SnG 11 $, FL 0,50 $ / 1 $)

HU SnG Super Turbo/Turbo - na limitach USD 100 - 500

2. Ile czasu poświęcasz na grę?

Rake powyżej USD 5000 w miesiącu

3. Na którym poker roomie masz konto podpięte do PokerStrategy.com (wyznacznikiem jest często otrzymywanie StrategyPoints)?

Titan, William Hill. Ponadto mam otwarte konta na Starsach, Party i Betfair nie podpięte do PS

Chciałbym wypróbowac inną sięc niż iPoker na roomie podpiętym do PS, żeby uczestniczyc w top250 i Gemstone promotion. Prosiłbym o porade z uwzględnieniem:

- rake (na Ipoker 5%)
-traffic, szczególnie na superturbo. na ipoker jest coraz słąbszy i grają sami regs
- poziom graczy

Programy lojalnościowe i potencjalny rake back sam sobie potrafię obliczyc więc prosiłbym tylko o info na powyższe 3 kwestie

Odpowiedz
Cytat
Henc2ol
PokerStrategist

1.Jaki rodzaj/odmianę pokera grasz? (no-limit, fixed-limit, SnG, MTT, Omaha ...)
-Holdem NL

2.Na jakim limicie grasz? (przykład: NL25, SnG 11 $, FL 0,50 $ / 1 $)
- NL5 NL10

3.Czy są to stoliki short handed, full ring, czy może heads-up?
- SH

4.Ile czasu poświęcasz na grę? (przykład: "gram 3 godziny w tygodniu" lub "generuję 1000 $ rake'u w miesiącu)
-OK 120H w miesiącu (ok 500$ rake)

5.Jaki jest Twój obecny bankroll? Szczególnie ważne jest to dla graczy tych najniższych limitów. Powodem jest to, że rake na tych stawkach jest zdecydowanie wyższy, w porównaniu do innych limitów. Tak więc, jeśli pozwala Ci na to bankroll, będziemy raczej sugerowali przejście na wyższy limit, abyś mógł korzystać z niższego rake'u.
- strategia BSS

6.Jakie są Twoje cele na najbliższe miesiące?
- Polepszyc swa gre na nl10
- gram na Everescie (podpięte konto do PS również partypoker)
-piąć się coraz wyżej w limitach,zważając na bankroll managment,uwolnić jakiś ciekawy bonus od pierwszej wpłaty
-i ciekawią mnie pokerroommy o fajnej opcji rakeback fish thumbsup
-grać regularnie w godzinach od późnych wieczornych

Odpowiedz
Cytat
arthmax
Oldschool Grinder

Witam.
Mam szybkie pytanie. Na jakim roomie z sieci iPoker (z wyjątkiem Titan'a, Poker770) jest najlepszy (najbardziej opłacalny) first depo ?? Jaki procentowy RB otrzymujemy?

Gram plo20-25 SH, 10 h w tygodniu.

Dzięki

Odpowiedz
Cytat
salyk
Oldschool Grinder

@elmander1991

Spoiler

Napisane przez elmander1991Jaki rodzaj/odmianę pokera grasz? (no-limit, fixed-limit, SnG, MTT, Omaha ...)Na jakim limicie grasz? (przykład: NL25, SnG 11 $, FL 0,50 $ / 1 $)NL25Czy są to stoliki short handed, full ring, czy może heads-up?FRIle czasu poświęcasz na grę? (przykład: "gram 3 godziny w tygodniu" lub "generuję 1000 $ rake'u w miesiącu)Około 20 godzin tygodniowoJaki jest Twój obecny bankroll? Szczególnie ważne jest to dla graczy tych najniższych limitów. Powodem jest to, że rake na tych stawkach jest zdecydowanie wyższy, w porównaniu do innych limitów. Tak więc, jeśli pozwala Ci na to bankroll, będziemy raczej sugerowali przejście na wyższy limit, abyś mógł korzystać z niższego rake'u.około 70 BINa którym poker roomie masz konto podpięte do PokerStrategy.com (wyznacznikiem jest często otrzymywanie StrategyPoints)?Unibet, PokerHeaven, PKR, 24hPoker, Betfred, PaddyPower, EuroPoker, MansionPoker, 888PokerJakie są Twoje cele na najbliższe miesiące?Przejście na NL50

Witam,

może czas spróbować PP?
PartyPoker
- promocje i informacje
- VIP Club
- bonus od pierwszej wpłaty

Co prawda rakeback nie jest ogromny, ale first depo + promocja gladiator:
https://polska.pokerstrategy.com/news/pokerstrategy/Promocja-Gladiator-powraca-na-PartyPoker-ekstra-rakeback-a%C5%BC-do-44-_56600/ może dać ciekawy zwrot.

Nie napisałeś swoich preferencji co do roomu, ale jeśli dobrze Ci się grało na iPoker to WilliamHill też jest świetnym wyborem:
William Hill
- promocje i informacje
- VIP System

Odpowiedz
Cytat
salyk
Oldschool Grinder

@kolanko1990

Spoiler

Jaki rodzaj/odmianę pokera grasz? (no-limit, fixed-limit, SnG, MTT, Omaha ...)NLNa jakim limicie grasz? (przykład: NL25, SnG 11 $, FL 0,50 $ / 1 $)NL20-25Czy są to stoliki short handed, full ring, czy może heads-up?SHIle czasu poświęcasz na grę? (przykład: "gram 3 godziny w tygodniu" lub "generuję 1000 $ rake'u w miesiącu)70hNa którym poker roomie masz konto podpięte do PokerStrategy.com (wyznacznikiem jest często otrzymywanie StrategyPoints)?Everest Poker,bwin,William Hill,Poker770,PartyPokerJakie są Twoje cele na najbliższe miesiące?NL50

Dobrym wyborem był by Poker Heaven:

Poker Heaven
- promocje i informacje

Wysoki, stały rakeback. Jedyne o czym musisz pamiętać, to to, że stoliki są tam 5max. To już zależy od tego czy będzie Ci to odpowiadać. Na PH mamy oczywiście też Rake Race.

Nie wiem, ile rake'u generujesz miesięcznie, ale możesz również zaznajomić się z tym newsem:
https://polska.pokerstrategy.com/news/pokerstrategy/Analiza-wy%C5%9Bcig%C3%B3w-rake-u:-sprawd%C5%BA,-kt%C3%B3ry-rake-race-jest-dla-ciebie-najlepszy_56732/

Odpowiedz
Cytat
Refic
Oldschool Grinder

@makumba1

Spoiler

Napisane przez makumba1
Jaki rodzaj/odmianę pokera grasz? (no-limit, fixed-limit, SnG, MTT, Omaha ...)

1. Na jakim limicie grasz? (przykład: NL25, SnG 11 $, FL 0,50 $ / 1 $)

HU SnG Super Turbo/Turbo - na limitach USD 100 - 500

2. Ile czasu poświęcasz na grę?

Rake powyżej USD 5000 w miesiącu

3. Na którym poker roomie masz konto podpięte do PokerStrategy.com (wyznacznikiem jest często otrzymywanie StrategyPoints)?

Titan, William Hill. Ponadto mam otwarte konta na Starsach, Party i Betfair nie podpięte do PS

Chciałbym wypróbowac inną sięc niż iPoker na roomie podpiętym do PS, żeby uczestniczyc w top250 i Gemstone promotion. Prosiłbym o porade z uwzględnieniem:

- rake (na Ipoker 5%)
-traffic, szczególnie na superturbo. na ipoker jest coraz słąbszy i grają sami regs
- poziom graczy

Programy lojalnościowe i potencjalny rake back sam sobie potrafię obliczyc więc prosiłbym tylko o info na powyższe 3 kwestie

Niestety w obecnej chwili, nie możemy nic Tobie zaproponować. Traffic na wszystkich roomach jest po prostu zbyt mały i na pewno Cię nie zadowoli.
Być może jakąś opcją jest granie na kilku roomach jednocześnie?

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
Refic
Oldschool Grinder

@guzieiro

Spoiler

Napisane przez guzieiro
1.Jaki rodzaj/odmianę pokera grasz? (no-limit, fixed-limit, SnG, MTT, Omaha ...)
-Holdem NL

2.Na jakim limicie grasz? (przykład: NL25, SnG 11 $, FL 0,50 $ / 1 $)
- NL5 NL10

3.Czy są to stoliki short handed, full ring, czy może heads-up?
- SH

4.Ile czasu poświęcasz na grę? (przykład: "gram 3 godziny w tygodniu" lub "generuję 1000 $ rake'u w miesiącu)
-OK 120H w miesiącu (ok 500$ rake)

5.Jaki jest Twój obecny bankroll? Szczególnie ważne jest to dla graczy tych najniższych limitów. Powodem jest to, że rake na tych stawkach jest zdecydowanie wyższy, w porównaniu do innych limitów. Tak więc, jeśli pozwala Ci na to bankroll, będziemy raczej sugerowali przejście na wyższy limit, abyś mógł korzystać z niższego rake'u.
- strategia BSS

6.Jakie są Twoje cele na najbliższe miesiące?
- Polepszyc swa gre na nl10
- gram na Everescie (podpięte konto do PS również partypoker)
-piąć się coraz wyżej w limitach,zważając na bankroll managment,uwolnić jakiś ciekawy bonus od pierwszej wpłaty
-i ciekawią mnie pokerroommy o fajnej opcji rakeback fish thumbsup
-grać regularnie w godzinach od późnych wieczornych

Dla Ciebie bardzo dobrym wyborem będzie room ze stałym rakebackiem.
Poprzez 30% stały zwrot środków, Twój bankroll urośnie dużo szybciej :)

Polecam takie o to roomy:
Unibet Poker
- promocje i informacje

Poker Heaven
- promocje i informacje

PKR
- promocje i informacje

Dodam również, że w tych dwóch pierwszych gry prowadzone są w €.

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
Refic
Oldschool Grinder

@arthmax

Spoiler

Napisane przez arthmax
Witam.
Mam szybkie pytanie. Na jakim roomie z sieci iPoker (z wyjątkiem Titan'a, Poker770) jest najlepszy (najbardziej opłacalny) first depo ?? Jaki procentowy RB otrzymujemy?

Gram plo20-25 SH, 10 h w tygodniu.

Dzięki

Polecam Ci:

William Hill
- promocje i informacje
- VIP System

Tutaj grając turnieje, nasz rakeback wynosi niecałe 43%, grając cash jak w Twoim przypadku, jest to trudniejsze do policzenia, ale myślę, że zwrot powinien oscylować w granicach 30-40%.

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
arthmax
Oldschool Grinder

thx Refic :)

pzdr

Odpowiedz
Cytat
Somebody1980
PokerStrategist

Witam.
Jaki room sugerujecie dla mnie, jeśli interesuje mnie głównie granie NLHE (SnG wielostołowe, max. do 180 os. na micro i niskich stawkach, czasem MTT).
Gram regularnie min. 3-4 dni/tyg. po kilkanaście godz. Interesuje mnie traffic SnG głównie w godz. 18-24. MTT w weekendy (ale nie tylko).
Gram głównie na Starsie i szukam odmiany oraz niższego poziomu graczy.
Mam podpięte konto na PokerHeaven, ale tam SnG raczej się nie pogra, zwłaszcza wielostołowych. Zaglądam tam coraz rzadziej.
Jeśli chodzi o cele i plany, to jest to raczej systematyczna poprawa gry i budowanie rolla.
Z góry dziękuje.

Odpowiedz
Cytat
Kanecki
Oldschool Grinder

Witam
zacząłem grać NL20 BSS FR na William Hill. Skończył mi się bonus powitalny i chcę zmienić room na taki gdzie %zwrotu rake'u będzie największy. Interesują mnie tylko inne skiny ipoker, ponieważ będę miał tych samych przeciników i nowy nick.
Ważne żeby czas wyrabiania bonusu był sensowny, na WH miałem 3 miesiące.
pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
salyk
Oldschool Grinder

@Somebody1980

Spoiler

Napisane przez Somebody1980
Witam.
Jaki room sugerujecie dla mnie, jeśli interesuje mnie głównie granie NLHE (SnG wielostołowe, max. do 180 os. na micro i niskich stawkach, czasem MTT).
Gram regularnie min. 3-4 dni/tyg. po kilkanaście godz. Interesuje mnie traffic SnG głównie w godz. 18-24. MTT w weekendy (ale nie tylko).
Gram głównie na Starsie i szukam odmiany oraz niższego poziomu graczy.
Mam podpięte konto na PokerHeaven, ale tam SnG raczej się nie pogra, zwłaszcza wielostołowych. Zaglądam tam coraz rzadziej.
Jeśli chodzi o cele i plany, to jest to raczej systematyczna poprawa gry i budowanie rolla.
Z góry dziękuje.

Szczerze, to nie ma alternatywy dla P* jeśli chodzi o SnG wielostołowe w tym momencie. Chyba tam musisz pozostać. Na innych roomach może się coś odpali, aczkolwiek sporadycznie..

Odpowiedz
Cytat
Somebody1980
PokerStrategist

Szczerze, to nie ma alternatywy dla P* jeśli chodzi o SnG wielostołowe w tym momencie. Chyba tam musisz pozostać. Na innych roomach może się coś odpali, aczkolwiek sporadycznie..

Skoro nie ma alternatywy dla Starsa to może chociaż kilka zdań podpowiedzi na temat ogólny SnG na innych roomach.
Czytałem różne wypowiedzi na temat SnG i wywnioskowałem, że można coś pograć np. na WH, Evereście, Unibecie. Jakieś sugestie?
Może ktoś z graczy z innych roomów może się wypowiedzieć.
Będę wdzięczny.

Odpowiedz
Cytat
andre1919
Oldschool Grinder

1. Gram Sng 180os. 8-15$, MTT turbo, na Poker Stars.

2.Gram ok 20h w tygodniu. 16 stołów.

3. Mam downswing od 3 miesięcy :facepalm:. Bankroll- zostało mi 500$.

Myślałem o zmianie poker roomu na inny, żeby skorzystać z bonusów od pierwszej wpłaty. Zmienić "otoczenie", żeby mój downswing się wreszcie skończył. ;)

4. Mogę podpiąć wszystkie konta poker roomów.(P* nie podpięte, punktów nie zbieram, od zamknięcia FTP kupuję punkty Poker Strategy)

5. Chcę odbudować bankroll, zakończyć downswing. Może łatwiej będzie to osiągnąć korzystająć z bonusów od pierwszej wpłaty. Czy znajdę odpowiedni ROOM, czy zostać na Starsach?

Odpowiedz
Cytat
galer
Oldschool Grinder

Na podobne pytanie odpowiadał wyżej salyk.

Niestety jeśli chodzi o turki 180os. to w tym momencie raczej jedynie P* zapewnia wystarczający traffic. Turków MTT też jest od groma i właściwie odpalają się co chwilę.

W tej chwili nie za bardzo mogę polecić inny poker room..

Moglibyśmy zaproponować coś z bonusem od pierwszego depozytu, dobrym softem itp. ale to wszystko nie rekompensuje braku ruchu w odmianie, która wybrałeś.

Odpowiedz
Cytat
PawelWi
PokerStrategist

To i ja spróbuję :

1. NL2 i NL5
2. Gram rekreacyjnie godzina do 2 godzin dziennie
3. Tylko cash SH
4. Banroll ok 80$ - 100$
5. Gram 6 stołów
6. Gram na William Hill, odpadają: Everest i Starsy
7. Cele - dodatni winrate ;)

Dodatkowe uwagi:
Na Wiliam Hill bardzo mi odpowiada poziom - szukam roomu gdzie będzie podobna ilość słabych graczy. Z tym że NL5 tutaj właściwie nie istnieje....

Szukam roomu na którym:
* Będzie podobny poziom do William Hill (zapewne wszędzie będzie tak samo albo podobnie)
* istnieje NL5 ;)
* 100 EUR rake w miesiącu na pewno nie ugram. Przelicznik rake/ strategy points mnie też nie interesuje za bardzo bo na tym poziomie mi spokojnie wystarczy srebro. Chciałem znaleźć room z jakimś przyjemnym bonusem na mikro (najlepiej żeby było dużo czasu na uwolnienie i zebym nie czekał miesiąc na wyrobienie 5$ bonusu ;)) albo z jakimś stałym rakebackiem. Przypuszczam że bonusu i tak całego nie wyrobię a zrównoważy to moje wahania rola bo jestem ostatnio delikatnie na minusie z powodu moich leaków.

Najwszniejsze dla mnie to bonus/ rakeback i to żeby spokojnie można było wybrać kilka stolików NL5.

Odpowiedz
Cytat
dlrzz
PokerStrategist
Spoiler

Napisane przez PawelWi
To i ja spróbuję :

1. NL2 i NL5
2. Gram rekreacyjnie godzina do 2 godzin dziennie
3. Tylko cash SH
4. Banroll ok 80$ - 100$
5. Gram 6 stołów
6. Gram na William Hill, odpadają: Everest i Starsy
7. Cele - dodatni winrate ;)

Dodatkowe uwagi:
Na Wiliam Hill bardzo mi odpowiada poziom - szukam roomu gdzie będzie podobna ilość słabych graczy. Z tym że NL5 tutaj właściwie nie istnieje....

Szukam roomu na którym:
* Będzie podobny poziom do William Hill (zapewne wszędzie będzie tak samo albo podobnie)
* istnieje NL5 ;)
* 100 EUR rake w miesiącu na pewno nie ugram. Przelicznik rake/ strategy points mnie też nie interesuje za bardzo bo na tym poziomie mi spokojnie wystarczy srebro. Chciałem znaleźć room z jakimś przyjemnym bonusem na mikro (najlepiej żeby było dużo czasu na uwolnienie i zebym nie czekał miesiąc na wyrobienie 5$ bonusu ;)) albo z jakimś stałym rakebackiem. Przypuszczam że bonusu i tak całego nie wyrobię a zrównoważy to moje wahania rola bo jestem ostatnio delikatnie na minusie z powodu moich leaków.

Najwszniejsze dla mnie to bonus/ rakeback i to żeby spokojnie można było wybrać kilka stolików NL5.

Witam PawelWi,

Problemem jest to, że grając niewiele, ciężko gdziekolwiek dostać rb, który byłby dosyć odczuwalny. Ale mam dla Ciebie dwie propozycje:

888poker
- promocje i informacje
- VIP System
Zalety: dostajesz 100% bonusu do 888$ od pierwszej wpłaty. Szacunkowy rakeback z wyrabiania tego bonusu to 20%. Masz 90 dni na uwolnienie tego bonusu. Na samym sofcie nie ma NL5, ale jest NL4 i NL6 - moim zdaniem różnorodność wyboru pozwoli Ci szybciej wejść na wyższe stawki, skoro są takie małe przeskoki między nimi. Stolików bardzo dużo. Brak NL2 - jest on tylko dla gry push or fold. Jest to też soft powiązany z kasynem. Dostajesz 1 SP za każdy 1$ wpłaty tam.

Albo:

PartyPoker
- promocje i informacje
- VIP Club
Zalety:
Jest na nim NL2 i NL4. Przy nowym depozycie od pierwszej wpłaty dostajesz 33% rakebacku. Czas na wyrobienie bonusu to 120 dni. Masa stolików. W Marcu dochodzi jeszcze promocja Gladiator przy której przy systematycznej grze możesz zdobyć 10-20$ więcej.

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
hakunamatata1
Oldschool Grinder

• Jaki rodzaj/odmianę pokera grasz? (no-limit, fixed-limit, SnG, MTT, Omaha ...)
NL
• Na jakim limicie grasz? (przykład: NL25, SnG 11 $, FL 0,50 $ / 1 $)
NL2 na Poker 888 na NL4 nie ma stolow FR i NL6 tez na lekarstwo
• Czy są to stoliki short handed, full ring, czy może heads-up?
FR
• Ile czasu poświęcasz na grę? (przykład: "gram 3 godziny w tygodniu" lub "generuję 1000 $ rake'u w miesiącu)
15godzin Tygodniowo powiedzmy:)
• Jaki jest Twój obecny bankroll? Szczególnie ważne jest to dla graczy tych najniższych limitów. Powodem jest to, że rake na tych stawkach jest zdecydowanie wyższy, w porównaniu do innych limitów. Tak więc, jeśli pozwala Ci na to bankroll, będziemy raczej sugerowali przejście na wyższy limit, abyś mógł korzystać z niższego rake'u.
150$ i gram to NL2 ale sie tam mecze te 8 stolow mocny grind zeby grac NL6 a nie podoba mi sie tam ten limit bo sa 4 stoly 6 max...wszedlem dzisiaj na NL6 2 polamane nutsy i to jeszcze sami regowie trafiaja...;/
• Na którym poker roomie masz konto podpięte do PokerStrategy.com (wyznacznikiem jest często otrzymywanie StrategyPoints)?
Pokerstars,Everest Poker,888Poker
• Jakie są Twoje cele na najbliższe miesiące?
Marzy mi sie NL10

Zostaly mi tez do uwolnienia 3 raty po 10$ na 888 Poker wiec tez stad moje pytanie :pokerface:

Odpowiedz
Cytat
Refic
Oldschool Grinder

@hakunamatata1

Spoiler

Napisane przez hakunamatata1
• Jaki rodzaj/odmianę pokera grasz? (no-limit, fixed-limit, SnG, MTT, Omaha ...)
NL
• Na jakim limicie grasz? (przykład: NL25, SnG 11 $, FL 0,50 $ / 1 $)
NL2 na Poker 888 na NL4 nie ma stolow FR i NL6 tez na lekarstwo
• Czy są to stoliki short handed, full ring, czy może heads-up?
FR
• Ile czasu poświęcasz na grę? (przykład: "gram 3 godziny w tygodniu" lub "generuję 1000 $ rake'u w miesiącu)
15godzin Tygodniowo powiedzmy:)
• Jaki jest Twój obecny bankroll? Szczególnie ważne jest to dla graczy tych najniższych limitów. Powodem jest to, że rake na tych stawkach jest zdecydowanie wyższy, w porównaniu do innych limitów. Tak więc, jeśli pozwala Ci na to bankroll, będziemy raczej sugerowali przejście na wyższy limit, abyś mógł korzystać z niższego rake'u.
150$ i gram to NL2 ale sie tam mecze te 8 stolow mocny grind zeby grac NL6 a nie podoba mi sie tam ten limit bo sa 4 stoly 6 max...wszedlem dzisiaj na NL6 2 polamane nutsy i to jeszcze sami regowie trafiaja...;/
• Na którym poker roomie masz konto podpięte do PokerStrategy.com (wyznacznikiem jest często otrzymywanie StrategyPoints)?
Pokerstars,Everest Poker,888Poker
• Jakie są Twoje cele na najbliższe miesiące?
Marzy mi sie NL10

Zostaly mi tez do uwolnienia 3 raty po 10$ na 888 Poker wiec tez stad moje pytanie :pokerface:

Ja tobie polecam:

PartyPoker
- promocje i informacje
- VIP Club

Znajdziesz tam sporo stołów odpowiadających Twoim wymaganiom, poziom jest również dosyć niski :) Możesz tam spokojnie budować rolla.

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
hakunamatata1
Oldschool Grinder

a Unibet albo Pokerheaven?? bo wczesniej w tym dziale rowniez byly mi proponowane:)

Odpowiedz
Cytat