Przejdź do forum
Poker room dla Cieb...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Poker room dla Ciebie

1,875 Posty
599 Użytkownicy
13 Reakcje
196.2 K Wyświetlenia
dlrzz
PokerStrategist

Na bossmedii jest strasznie mało stołów FR. Nie znajdziesz ich tak dużo, by pograć 8-12 na raz, a grałbyś pewnie cały czas z tymi samymi osobami.

Na 888 jest teraz odpalone 11 stolików (same Jackpot), ale są to stoliki 10 osobowe i jakieś 1/3 stolika ma niepełny stack (25$-40$). Jakbyś chciał się rozeznać z tym roomem, zapraszam do forumowych wątków:

888poker
- promocje i informacje
- VIP System
- bonus od pierwszej wpłaty

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
PawelWolczyk
Oldschool Grinder

Witam! Zastanawiam sie nad zmianą poker roomu. Obecnie gram na everest poker.

Gram w NL10, full ring, gram ok 5 godzin w tygodniu, obecnie bankroll wynosi ok 100$, na pokerstrategy mam podpiete konto z everest i partypoker.

Moim celem jest przejscie na NL25 po osiągnieciu 400$ w jak najkrótszym czasie :)

Dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam!

Odpowiedz
Cytat
salyk
Oldschool Grinder
Spoiler

Napisane przez PawelWolczykWitam! Zastanawiam sie nad zmianą poker roomu. Obecnie gram na everest poker. Gram w NL10, full ring, gram ok 5 godzin w tygodniu, obecnie bankroll wynosi ok 100$, na pokerstrategy mam podpiete konto z everest i partypoker.Moim celem jest przejscie na NL25 po osiągnieciu 400$ w jak najkrótszym czasie :)Dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam!

Szczerze powiem, że 100$ na nl10 to dość agresywny bankroll :) Co do stolików FR to polecałbym Ci albo sieć OnGame:

bwin
- promocje i informacje
- VIP System
- OnGame Points Race po 50 000 $

Betfair Poker
- promocje i informacje
- VIP System

EuroPoker
- promocje i informacje
- VIP System

Lub po prostu wrócić na PP
PartyPoker
- promocje i informacje
- VIP Club

Gdybyś jednak decydował się na powrót na PP, to najpierw napisz do nich i poproś o jakiegoś reload bonusa. Często ulegają takim prośbom, a to by Ci się bardzo przydało ;)

Odpowiedz
Cytat
Refic
Oldschool Grinder
Spoiler

Napisane przez PawelWolczyk
Witam! Zastanawiam sie nad zmianą poker roomu. Obecnie gram na everest poker.

Gram w NL10, full ring, gram ok 5 godzin w tygodniu, obecnie bankroll wynosi ok 100$, na pokerstrategy mam podpiete konto z everest i partypoker.

Moim celem jest przejscie na NL25 po osiągnieciu 400$ w jak najkrótszym czasie :)

Dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam!

Witaj PawelWolczyk,

w tym wypadku mogę Ci polecić:

William Hill
- promocje i informacje
- VIP System

PokerStars
- promocje i informacje
- VIP System

Na powyższych roomach jest bardzo dobry traffic jeśli chodzi o full ringi.
Jednak, jesteś do końca przekonany, że chcesz opuszczać everest poker? Może lepszym wyjściem byłoby pozostanie na Everescie, dopóki Twój roll nie urośnie jeszcze trochę. Z tego co wiem, jest tam bardzo niski poziom więc myślę, że szybko zbudujesz większy bankroll.

Wtedy pomyślałbym nad przeniesieniem się, ponieważ więcej skorzystasz z bonusu od pierwszej wpłaty.

Pozdrawiam

edit:
No i dostałeś 2 różne nasze opinie. Myślę, że teraz masz w czym wybierać ;)
Zastanów się dokładnie nad tym, co Ci napisaliśmy.

Odpowiedz
Cytat

[*] Jaki rodzaj/odmianę pokera grasz? (no-limit, fixed-limit, SnG, MTT, Omaha ...)

No limit holdem.

[*] Na jakim limicie grasz? (przykład: NL25, SnG 11 $, FL 0,50 $ / 1 $)

nl25.

[*] Czy są to stoliki short handed, full ring, czy może heads-up?

sh.

[*] Ile czasu poświęcasz na grę? (przykład: "gram 3 godziny w tygodniu" lub "generuję 1000 $ rake'u w miesiącu)

90h w miesiącu = 1 800$ rake

[*] Na którym poker roomie masz konto podpięte do PokerStrategy.com (wyznacznikiem jest często otrzymywanie StrategyPoints)?

Do tej pory grałem na Starsach, ale mało jest tam skrajnie kreatywnych fishów i konto nie podpięte :(.

[*] Jakie są Twoje cele na najbliższe miesiące?

Uzbieranie 40bi na nl50.

Platforma musi być w miarę przyjazna do gry 9 stolików.

Odpowiedz
Cytat
kaczmar11
PokerStrategist

no limit !

nl 10

sh, Fr

70-100h W miesiącu

Party poker

Ciagle Się kształce (książki , filmiki ) pomału do przodu !

Odpowiedz
Cytat
salyk
Oldschool Grinder
Spoiler

Napisane przez ThomasTheKing[*] Jaki rodzaj/odmianę pokera grasz? (no-limit, fixed-limit, SnG, MTT, Omaha ...)No limit holdem.[*] Na jakim limicie grasz? (przykład: NL25, SnG 11 $, FL 0,50 $ / 1 $)nl25.[*] Czy są to stoliki short handed, full ring, czy może heads-up?sh.[*] Ile czasu poświęcasz na grę? (przykład: "gram 3 godziny w tygodniu" lub "generuję 1000 $ rake'u w miesiącu)90h w miesiącu = 1 800$ rake[*] Na którym poker roomie masz konto podpięte do PokerStrategy.com (wyznacznikiem jest często otrzymywanie StrategyPoints)?Do tej pory grałem na Starsach, ale mało jest tam skrajnie kreatywnych fishów i konto nie podpięte :(.[*] Jakie są Twoje cele na najbliższe miesiące? Uzbieranie 40bi na nl50.Platforma musi być w miarę przyjazna do gry 9 stolików.

Generujesz bardzo dużo rake'u, więc może Poker Heaven?

Poker Heaven
- promocje i informacje

Rakeback kusi, przy odpowiednich modach soft również jest znośny. Musisz jednak pamiętać, że są tam stoliki 5osobowe. Nie wiem czy będzie Ci to pasować.

Przy takim rake'u, który robisz może załapać się dość wysoko w rake race:
https://polska.pokerstrategy.com/news/pokerstrategy/Kt%C3%B3ry-wy%C5%9Bcig-rake-u-jest-dla-Ciebie-najlepszy-Przekonaj-si%C4%99-sam!_55725/

Gdyby Ci się udało osiągnąć diament, zyski mogą jeszcze się zwiększyć:
Nasza oferta VIP na Poker Heaven

Alternatywą jest również PartyPoker
PartyPoker
- promocje i informacje
- VIP Club

+ ich promocja Gladiator:
https://polska.pokerstrategy.com/news/pokerstrategy/Promocja-Gladiator-powraca-na-PartyPoker-ekstra-rakeback-a%C5%BC-do-44-_56600/

Odpowiedz
Cytat
salyk
Oldschool Grinder
Spoiler

Napisane przez kaczmar11no limit ! nl 10 sh, Fr70-100h W miesiącuParty pokerCiagle Się kształce (książki , filmiki ) pomału do przodu !

Według mnie, powinieneś się skupić na jednej odmianie (FR lub SH), tak po prostu łatwiej przyjdzie Ci się kształcić ;)

Wydaje mi się, ze pozostanie dalej na PP to dobry pomysł. Ewentualnie napisz do supportu PP z prośbą o reload bonus.

Co więcej, na PP będzie miała miejsce promocja Gladiator, która może pomóc Ci powiększyć rolla.
https://polska.pokerstrategy.com/news/pokerstrategy/Promocja-Gladiator-powraca-na-PartyPoker-ekstra-rakeback-a%C5%BC-do-44-_56600/

Niestety nie napisałeś ile wynosi Twój roll, więc ciężko mi dopasować inny room dla Ciebie, skoro nie wiem gdzie na jaki bonus możesz liczyć :f_mad:

Odpowiedz
Cytat

salyk, RB na PH kusi jednak z tego, co teraz widzę, wynika, że średnio na stoliku jest 2 short stacków ;) Właściwie trudno znaleźć stolik, żeby ktoś nie miał poniżej 60bb, a z shortami gra mi nie idzie :facepalm: Co do stolikó 5max - nie wiem za bardzo, chyba gra się nie różni za bardzo, a może gracze szaleją z agresją? :D

A PP... rb słaby, a poziom graczy w porównaniu z PH?

Odpowiedz
Cytat
yaahoo
PokerStrategist

Witam
Teraz ja bym poprosił o pomoc

Jaki rodzaj/odmianę pokera grasz? Holdem No Limit, SnG (chcę się uczyć), potemturnieje

Na jakim limicie grasz? Limit na razie najmniejszy czyli NL2, bo to dopiero początki

Ile czasu poświęcasz na grę? Kilka godzin dziennie razem z nauką teorii

Jaki jest Twój obecny bankroll? Po wygaśnięciu kapitału startowego chcę wpłacić około 20$ na początek oraz brać udział we freerolach

Na którym poker roomie masz konto podpięte do PokerStrategy.com (wyznacznikiem jest często otrzymywanie StrategyPoints)? FTP, mam też konto na partypoker i unibecie ale nie podpięte
Myślałem o Pokerstars

Jakie są Twoje cele na najbliższe miesiące? Wspinanie się po limitach, ciągłe uczenie się gry i mindsetu

Dzięki

Odpowiedz
Cytat
salyk
Oldschool Grinder

Napisane przez ThomasTheKing
salyk, RB na PH kusi jednak z tego, co teraz widzę, wynika, że średnio na stoliku jest 2 short stacków ;) Właściwie trudno znaleźć stolik, żeby ktoś nie miał poniżej 60bb, a z shortami gra mi nie idzie :facepalm: Co do stolikó 5max - nie wiem za bardzo, chyba gra się nie różni za bardzo, a może gracze szaleją z agresją? :D

A PP... rb słaby, a poziom graczy w porównaniu z PH?

Z tego co pamiętam (o ile agresja się nie zwiększyła) to dużo nie różniły się poziomy agresji pomiędzy 6max, a 5max. Może trochę luźniej grają.

Na nl25, poziom raczej niczym się nie różni, więc tym raczej kierować się nie można.

Odpowiedz
Cytat
yaahoo
PokerStrategist

Witam ponawiam

Jaki rodzaj/odmianę pokera grasz? Holdem No Limit, SnG (chcę się uczyć), potemturnieje

Na jakim limicie grasz? Limit na razie najmniejszy czyli NL2, bo to dopiero początki

Jaki jest Twój obecny bankroll? Po wygaśnięciu kapitału startowego chcę wpłacić około 20$ na początek oraz brać udział we freerolach

Na którym poker roomie masz konto podpięte do PokerStrategy.com (wyznacznikiem jest często otrzymywanie StrategyPoints)? FTP, mam też konto na partypoker i unibecie ale nie podpięte
Myślałem o Pokerstars

Jakie są Twoje cele na najbliższe miesiące? Wspinanie się po limitach, ciągłe uczenie się gry i mindsetu

Dzięki

Odpowiedz
Cytat
Refic
Oldschool Grinder

@Officer1
Nie musisz pisać ponawiać swoich postów, na pewno odpowiemy na każdą prośbę zamieszczoną w tym temacie.

Spoiler

Napisane przez Officer1
Witam ponawiam

Myślałem o Pokerstars

Dzięki

Na wstępie chciałbym zaznaczyć, że nie radzę Ci mieszać różnych odmian, najlepiej jeśli zajmiesz się jedną i skupisz na niej swoją uwagę, to znacząco przyspieszy Twój rozwój pokerowy ;)

Konto na Unibecie można podpiąć jeśli spełniasz pewne warunki: zajrzyj tutaj Chcesz podpiąć konto do PokerStrategy.com i nie wiesz czy to możliwe? Sprawdź tutaj!
Jednak nie polecam Tobie tam teraz grać, ponieważ nie ma tam limitu NL2, a gry prowadzone są w €.

Właściwie każdy room z naszej oferty będzie dla Ciebie dobry, każdy na którym gry są w $ i jest NL2. Jeśli jednak masz zamiar na poważnie zająć się później sng, to PokerStars wydaje się być rozsądnym wyborem.
Do mtt polecam PartyPoker, 888, sieć iPoker, tutaj odradzam PokerStars, ponieważ w turniejach gra tam bardzo dużo osób i trzeba mieć potężny bankroll, aby wytrzymać swingi.

PokerStars
- promocje i informacje
- VIP System

888poker
- promocje i informacje
- VIP System

PartyPoker
- promocje i informacje
- VIP Club

William Hill
- promocje i informacje
- VIP System

Titan Poker
- promocje i informacje
- VIP System

Poker770
- promocje i informacje
- VIP Club

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
yaahoo
PokerStrategist

dziękuję i sory za kłopot z tym powielaniem.

Refic,
a gdzie na tych niższych limitach czyli od NL2 do NL10 najłatwiej powiększać bankroll? gdzie jest dużo fishy, że grając ABC można stopniowo zwiększać wpływy?
Czy pokerstars będzie odpowiednie?

Na razie chce grać cashówki aby się uczyć + freerole. Później jednak moim celem będą turnieje wszelakie.

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
Refic
Oldschool Grinder

Tutaj znajdziesz Codzienne i cotygodniowe freerolle dla użytkowników PokerStrategy.com

Myślę, że może Ci się przydać ta strona ;)

Odpowiadając na Twoje pytanie, odpowiedź brzmi: wszędzie ;)

Jeżeli masz podpięte konto na PartyPoker, to możesz np. tam spróbować.

Odpowiedz
Cytat
kaczmar11
PokerStrategist

Ewentualnie napisz do supportu PP z prośbą o reload bonus.

Co mogą mi w tym pomoc ?

Odpowiedz
Cytat

Napisane przez Officer1
a gdzie na tych niższych limitach czyli od NL2 do NL10 najłatwiej powiększać bankroll?

Na Everescie, chociaż na tych limitach wolałbym skupić się na nauce, niż budowie rolla.

Pozdro m8 :sdrink

Odpowiedz
Cytat
salyk
Oldschool Grinder

Napisane przez kaczmar11
Ewentualnie napisz do supportu PP z prośbą o reload bonus.

Co mogą mi w tym pomoc ?

Mogą Ci dać reload bonusa :)

Odpowiedz
Cytat
elmander1991
Oldschool Grinder

Jaki rodzaj/odmianę pokera grasz? (no-limit, fixed-limit, SnG, MTT, Omaha ...)
Na jakim limicie grasz? (przykład: NL25, SnG 11 $, FL 0,50 $ / 1 $)
NL25

Czy są to stoliki short handed, full ring, czy może heads-up?
FR

Ile czasu poświęcasz na grę? (przykład: "gram 3 godziny w tygodniu" lub "generuję 1000 $ rake'u w miesiącu)
Około 20 godzin tygodniowo

Jaki jest Twój obecny bankroll? Szczególnie ważne jest to dla graczy tych najniższych limitów. Powodem jest to, że rake na tych stawkach jest zdecydowanie wyższy, w porównaniu do innych limitów. Tak więc, jeśli pozwala Ci na to bankroll, będziemy raczej sugerowali przejście na wyższy limit, abyś mógł korzystać z niższego rake'u.
około 70 BI

Na którym poker roomie masz konto podpięte do PokerStrategy.com (wyznacznikiem jest często otrzymywanie StrategyPoints)?
Unibet, PokerHeaven, PKR, 24hPoker, Betfred, PaddyPower, EuroPoker, MansionPoker, 888Poker

Jakie są Twoje cele na najbliższe miesiące?
Przejście na NL50

Odpowiedz
Cytat
kolanko1990
PokerStrategist

Jaki rodzaj/odmianę pokera grasz? (no-limit, fixed-limit, SnG, MTT, Omaha ...)
NL

Na jakim limicie grasz? (przykład: NL25, SnG 11 $, FL 0,50 $ / 1 $)
NL20-25

Czy są to stoliki short handed, full ring, czy może heads-up?
SH

Ile czasu poświęcasz na grę? (przykład: "gram 3 godziny w tygodniu" lub "generuję 1000 $ rake'u w miesiącu)
70h

Na którym poker roomie masz konto podpięte do PokerStrategy.com (wyznacznikiem jest często otrzymywanie StrategyPoints)?
Everest Poker,bwin,William Hill,Poker770,PartyPoker

Jakie są Twoje cele na najbliższe miesiące?
NL50

Odpowiedz
Cytat