Przejdź do forum
Poker room dla Cieb...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Poker room dla Ciebie

1,875 Posty
599 Użytkownicy
13 Reakcje
196.2 K Wyświetlenia
galer
Oldschool Grinder

Napisane przez SparcoPL
Jaki rodzaj/odmianę pokera grasz? (no-limit, fixed-limit, SnG, MTT, Omaha ...)
- No-Limit i MTT

Na jakim limicie grasz? (przykład: NL25, SnG 11 $, FL 0,50 $ / 1 $)
- NL5

Czy są to stoliki short handed, full ring, czy może heads-up?
- Short Handed

Ile czasu poświęcasz na grę? (przykład: "gram 3 godziny w tygodniu" lub "generuję 1000 $ rake'u w miesiącu)
- Generuję ok 200$ rake`u w miesiącu

Jaki jest Twój obecny bankroll? Szczególnie ważne jest to dla graczy tych najniższych limitów. Powodem jest to, że rake na tych stawkach jest zdecydowanie wyższy, w porównaniu do innych limitów. Tak więc, jeśli pozwala Ci na to bankroll, będziemy raczej sugerowali przejście na wyższy limit, abyś mógł korzystać z niższego rake'u.
- Bankroll 200$

Na którym poker roomie masz konto podpięte do PokerStrategy.com (wyznacznikiem jest często otrzymywanie StrategyPoints)?
- William Hill i Party Poker

Jakie są Twoje cele na najbliższe miesiące?

Systematycznie grać, pokonywać limity,

Ja Ci polecę Poker Stars.

Jeśli chodzi o NL SH, to wybór jest dośc spory w roomach, ale chcąc połączyć to z grami MTT starsy wydają się być najlepszym rozwiązaniem.
Największy wybór turków, stawki do wyboru, do koloru, właściwie wszystkie możliwe rodzaje turniejów. Nigdzie nie znajdziesz tak bogatej oferty MTT jak właśnie tu.
Do tego dochodzi największy ruch na NL SH ze wszystkich roomów. Stolików jest multum i ZAWSZE znajdziesz taki, gdzie paru graczy będzie...słabiej ogarniać ;)

Tutaj masz wszelkie niezbędne informacje na temat tego poker roomu:

PokerStars
- promocje i informacje
- VIP System
- bonus od pierwszej wpłaty

Odpowiedz
Cytat

Cześć. Szukam roomu dla siebie. Grałem w pokera już sporo (za 50$ od PS i trochę wpłacałem na PP) lecz bez większych sukcesów. Chciałbym grać MTT SnG (cash bardzo rzadko) jak wiadomo mtt i sng na party to porażka ale soft najlepszy jak dla mnie.
Cele: pokonywać limity i być coraz lepszym, zadomowić sie na roomie.
Z czasem jest różnie. Bankroll 50$.

Z góry dzięki za sugestie.

Odpowiedz
Cytat
Franczo
PokerStrategist

Wracam po dłuższej przerwie do gry (jak i na forum PokerStrategy.com) :fuckyeah

W 90% będę grać NL BSS FR. Myślę, że zacznę od wpłacenia 50$, aby "zadomowić" się na nowo z grind(em). Chcę grać w różnych godzinach ( kiedy będę dysponował wolnym czasem) Niekiedy od 13 a czasem od 20. Uprzedzam, że P* odpada. RB mile widziany :nh

Odpowiedz
Cytat
Refic
Oldschool Grinder

@adex180

Spoiler

Napisane przez adex180
Cześć. Szukam roomu dla siebie. Grałem w pokera już sporo (za 50$ od PS i trochę wpłacałem na PP) lecz bez większych sukcesów. Chciałbym grać MTT SnG (cash bardzo rzadko) jak wiadomo mtt i sng na party to porażka ale soft najlepszy jak dla mnie.
Cele: pokonywać limity i być coraz lepszym, zadomowić sie na roomie.
Z czasem jest różnie. Bankroll 50$.

Z góry dzięki za sugestie.

Czemu twierdzisz, że mtt na PartyPoker to porażka? Osobiście bardzo dobrze gra mi się tam MTT ;)
Daj nam znać, czy bardziej będziesz skupiał się na mtt, czy na sng. Ponieważ jest wiele roomów na których można grać mtt, jednak nie mamy za dużego wyboru, jeśli chodzi o sng.

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
SparcoPL
Oldschool Grinder

Napisane przez galer

Napisane przez SparcoPL
- No-Limit i MTT

- NL5

- Short Handed

Ile czasu poświęcasz na grę? (przykład: "gram 3 godziny w tygodniu" lub "generuję 1000 $ rake'u w miesiącu)

Jaki jest Twój obecny bankroll? Szczególnie ważne jest to dla graczy tych najniższych limitów. Powodem jest to, że rake na tych stawkach jest zdecydowanie wyższy, w porównaniu do innych limitów. Tak więc, jeśli pozwala Ci na to bankroll, będziemy raczej sugerowali przejście na wyższy limit, abyś mógł korzystać z niższego rake'u.
- Bankroll 200$

Na którym poker roomie masz konto podpięte do PokerStrategy.com (wyznacznikiem jest często otrzymywanie StrategyPoints)?

Jeśli chodzi o NL SH, to wybór jest dośc spory w roomach, ale chcąc połączyć to z grami MTT starsy wydają się być najlepszym rozwiązaniem.
Największy wybór turków, stawki do wyboru, do koloru, właściwie wszystkie możliwe rodzaje turniejów. Nigdzie nie znajdziesz tak bogatej oferty MTT jak właśnie tu.
Do tego dochodzi największy ruch na NL SH ze wszystkich roomów. Stolików jest multum i ZAWSZE znajdziesz taki, gdzie paru graczy będzie...słabiej ogarniać ;)

PokerStars
- promocje i informacje
- VIP System

Właśnie obecnie gram na Poker Starsie ale myślałem nad zmianą ponieważ nie zdobywam SP bo Starsy nie podpięte a i myślałem o roomach z Rakebackiem na większości roomów nie mam konta wogóle np. Unibet ?? nie mam pojęcia jakaś inna opcja niż Pokerstars czy jest sens ?? A pozatym na starsach nie mam żadnych bonusów do wyrobienia a na innym bym dostał first depo.

Odpowiedz
Cytat
Refic
Oldschool Grinder

@Franczo

Spoiler

Napisane przez Franczo
Wracam po dłuższej przerwie do gry (jak i na forum PokerStrategy.com) :fuckyeah

W 90% będę grać NL BSS FR. Myślę, że zacznę od wpłacenia 50$, aby "zadomowić" się na nowo z grind(em). Chcę grać w różnych godzinach ( kiedy będę dysponował wolnym czasem) Niekiedy od 13 a czasem od 20. Uprzedzam, że P* odpada. RB mile widziany :nh

Z tak małym BR, ciężko będzie Tobie o dobry rakeback, jest jedna prosta przyczyna, będziesz grał zbyt nisko i będziesz wyrabiał zbyt mało rake'u.

Jeżeli Twój roll urósłby trochę, wskoczyłbyś na wyższy limit, to mógłbym Ci polecić:

Poker Heaven
- promocje i informacje

Jest tutaj 30% rakeback i sporo stołów full ring.
Jednak trzeba wyrobić 100€ rake'u, aby w ogóle otrzymać rakeback.

Jest to bardzo trudne przy takim br, jakim dysponujesz.

W tym momencie, polecam Tobie całą sieć iPoker, jest tam dobry traffic na full ringach, poziom jest bardzo niski na niskich limitach, spokojnie możesz sobie tam budować rolla _thumbsup:

William Hill
- promocje i informacje
- VIP System

WH jest dobrym wyborem, z uwagi na dobry przelicznik rake / SP, za 1$ rake'u dostajesz 5SP.

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat

Na PP mtt z małym wpisowym jest mało. Z moim rollem 50$ raczej tam nie poszaleje. i SnG jakies takie drogie tam jest.:)
A i raczej SnG chociaż MTT też lybie:)

Odpowiedz
Cytat
Refic
Oldschool Grinder

@adex180

Z takim rollem, to nigdzie w MTT nie poszalejesz ;)
Wariancja w turniejach jest ogromna i trzeba mieć solidny bankroll, jednak myślę że wszystko jest przed Tobą, buduj rolla, a pewnego dnia będziesz gotowy _thumbsup:

Jednak wracając do odpowiedniego roomu.

Jeśli chodzi o sng, to jedynym słusznym wyborem jest:

PokerStars
- promocje i informacje
- VIP System

Tylko tutaj znajdziesz odpowiednie stawki dla siebie i odpowiedni traffic.

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
galer
Oldschool Grinder

Napisane przez SparcoPL

Napisane przez galer

Napisane przez SparcoPL
- No-Limit i MTT

- NL5

- Short Handed

- Bankroll 200$

PokerStars
- promocje i informacje
- VIP System

Właśnie obecnie gram na Poker Starsie ale myślałem nad zmianą ponieważ nie zdobywam SP bo Starsy nie podpięte a i myślałem o roomach z Rakebackiem na większości roomów nie mam konta wogóle np. Unibet ?? nie mam pojęcia jakaś inna opcja niż Pokerstars czy jest sens ?? A pozatym na starsach nie mam żadnych bonusów do wyrobienia a na innym bym dostał first depo.

Hmmm... To może tak:

Skoro masz już konta na P*, Party Poker i William Hill, to proponuje zostawić Ci na nich niewielką część bankrolla. Te środki będą służyć do gry MTT. Mając tak rozbity bankroll zawsze znajdziesz dobre turki MTT.

Większość proponuje przelać na jakiś room z płaskim rakebackiem. Tam będziesz grać NL SH.
Ja tu wybrałbym Unibet Poker:

Unibet Poker
- promocje i informacje

Masz bonus od pierwszej wpłaty i jest stały rakeback, który na pewno pomoże Ci zbudować większy kapitał. Myślę, że to dobry wybór :fdrink

Odpowiedz
Cytat

Witam ponownie, ostatnio polecono mi tutaj do gry NL micro SH room Poker Heaven, min. ze względu na RB. Jako że gram NL4/5, a tam na tych levelach jest wyjątkowo mały traffic i 80% czasu kiedy chcę pograć nie ma z kim... Po 2 trzeba tam wypracować 100e rake aby otrzymać RB a ja nie jestem pewien czy mając traffic kiedy chcę grać by mi się to udało a co dopiero bez graczy... Tak więc zdecydowałem się porzucić RB póki nie dojdę conajmniej na NL10 i do tego czasu przenieść fundusze gdzie indziej, śledząc forum wywnioskowałem że odpowiadać mogą mi:
Party Poker
Everest Poker
888 Poker
Ewentualnie Unibet bo tam też jest RB ale jakoś nie sądzę żeby tam był większy traffic, no i raczej wolałbym grać w $$$.
Na co w tym wypadku polecicie przenieść środki i dlaczego tam a nie gdzie indziej? Prosiłbym o opisanie na które z nich warto i dlaczego, oraz na który warto najbardziej i dlaczego, pozdrawiam i dziękuję!

Odpowiedz
Cytat
dlrzz
PokerStrategist

Napisane przez zurekman
Witam ponownie, ostatnio polecono mi tutaj do gry NL micro SH room Poker Heaven, min. ze względu na RB. Jako że gram NL4/5, a tam na tych levelach jest wyjątkowo mały traffic i 80% czasu kiedy chcę pograć nie ma z kim... Po 2 trzeba tam wypracować 100e rake aby otrzymać RB a ja nie jestem pewien czy mając traffic kiedy chcę grać by mi się to udało a co dopiero bez graczy... Tak więc zdecydowałem się porzucić RB póki nie dojdę conajmniej na NL10 i do tego czasu przenieść fundusze gdzie indziej, śledząc forum wywnioskowałem że odpowiadać mogą mi:
Party Poker
Everest Poker
888 Poker
Ewentualnie Unibet bo tam też jest RB ale jakoś nie sądzę żeby tam był większy traffic, no i raczej wolałbym grać w $$$.
Na co w tym wypadku polecicie przenieść środki i dlaczego tam a nie gdzie indziej? Prosiłbym o opisanie na które z nich warto i dlaczego, oraz na który warto najbardziej i dlaczego, pozdrawiam i dziękuję!

Witam,

Czy wykorzystywałeś na tych roomach bonusy od pierwszej wpłaty? Taka informacja na pewno by nam się przydała przy obliczeniach. Ciężko o dobry rakeback na micro, a przynajmniej first deposit bonus osłodziłby Ci trochę grę :)

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
ktosik
Oldschool Grinder

Napisane przez zurekman
Party Poker
Everest Poker
888 Poker

Witam

Z podanych przez Ciebie trzech poker roomów ja bym wybrał Party Poker ze względu na największy traffic, najlepszy soft i bardzo dobry współczynnik StrategyPoints za 1$ rake.

PartyPoker
- promocje i informacje
- VIP Club

Na Everest jest zdecydowanie mniejszy traffic i może być dla Ciebie nie wystarczający podobnie jak na PH no i soft pozostawia czasem wiele do życzenia. Co do oferty 888 to plasuje się ona w moim odczuciu pomiędzy PP i Everestem.

pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat

Po ściągnięciu softów i oględzinach do finału wrzucam 888 i Party bo widać że jest tam z kim grać, 888 ma fajnie bo ma nl4 i nl6 a nie od razu nl10, jakie wnioski? Weźcie też pod uwagę poziomy graczy

@Dlrzz
Nie, jeszcze nie wykorzystywałem bonusów :).
@Ktosik
A jak tam z poziomem? Jest fishing?
PS: A co powiesz o Uni?

Odpowiedz
Cytat
kunaguero5
PokerStrategist

Napisane przez ktosik

Napisane przez kunaguero5
1. No-limit hold'em
2. wchodzę na NL10
3. short-handed
4. 7h/tydzień na 6 stolikach
5. 40BI
6. na wszystkich ;)
7. utrzymanie sie na nl10, rozwój umiejętności i mindsetu, dodatni winrate ;)

8. odpadaja starsy, partypoker, poker770 ( i raczej cale ipoker)
interesuje mnie jak najlepszy bonus i rb, w nastepnej kolejnosci niski poziom graczy a na koncu jakis w miare fajny soft

Cześć

Ja proponuję grę na poker roomie z rakebackiem co znacznie może podreperować bankroll

Unibet Poker
- promocje i informacje

Jest jeszcze PokerHeaven ale tam by otrzymać rakeback trzeba wygenerować 100Euro rake co przy 7h/tygodniowo może być problemem.

pozdrawiam

Unibet ssie bo na nl10 sa praktycznie same stoliki anonimowe, a te nie anonimowe sa oblężone przez nitow, takze to raczej odpada bo wole grac z HUDem.
A na tym pokerheaven trzeba wyrobic 100euro rake w miesiacu kalendarzowym czy moge zaczac od np 20 lutego do 20 marca?

Odpowiedz
Cytat
dlrzz
PokerStrategist

Napisane przez zurekman
@Dlrzz
Nie, jeszcze nie wykorzystywałem bonusów :).

Chciałem się dowiedzieć, bo skoro na micro ciężko z rb, to chociaż byś dostawał pieniądze z pierwszego depozytu. ktosik polecił Ci Party Poker i jest to jak najbardziej ok room do wyrabiania FDB. Jeśli chciałbyś jednak popatrzeć za innymi bonusami odwiedź jeden z moich ostatnich postów:

Gdzie najszybciej wyrobię 1st depo bonus ?

Napisane przez kunaguero5
A na tym pokerheaven trzeba wyrobic 100euro rake w miesiacu kalendarzowym czy moge zaczac od np 20 lutego do 20 marca?

Liczy się miesiąc kalendarzowy.

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
Domin87
Oldschool Grinder

1. Jaki rodzaj/odmianę pokera grasz? (no-limit, fixed-limit, SnG, MTT, Omaha ...)
SNG double or nothing, czasem NL full ring

2. Na jakim limicie grasz? (przykład: NL25, SnG 11 $, FL 0,50 $ / 1 $)
WH mi za bardzo nie poszło i musiałem zejść na niskie stawki, dOn z przedziału 2$ do 5$; cashówki FR micro stawki

3. Czy są to stoliki short handed, full ring, czy może heads-up?
Double or nothing szczególnie 6osobówki, rzadziej 10osobowe
4.
Kilka godzin dziennie
Zostało mi na WH 30 euro z wpłąconych 100, więc teraz jak będę się gdzieś przenosił to mam zamiar znowu około 100 $ wpłacić.
5.
Na Wh poker oraz Cake POker z którego uciekłem o wolne wypłaty i słąby ruch na niskich stawkach sng
6. Wspinać się na coraz wyższe limity dOn. Szukałbym takiego też roomu w którym nie byłoby tragicznie wyrobić bonus od pierwszej wpłaty no i byłby jakiś stały rake back, pozdro i dzięki z góry

Odpowiedz
Cytat
Refic
Oldschool Grinder

@Domin87

Spoiler

Napisane przez Domin87
1. Jaki rodzaj/odmianę pokera grasz? (no-limit, fixed-limit, SnG, MTT, Omaha ...)
SNG double or nothing, czasem NL full ring

2. Na jakim limicie grasz? (przykład: NL25, SnG 11 $, FL 0,50 $ / 1 $)
WH mi za bardzo nie poszło i musiałem zejść na niskie stawki, dOn z przedziału 2$ do 5$; cashówki FR micro stawki

3. Czy są to stoliki short handed, full ring, czy może heads-up?
Double or nothing szczególnie 6osobówki, rzadziej 10osobowe
4.
Kilka godzin dziennie
Zostało mi na WH 30 euro z wpłąconych 100, więc teraz jak będę się gdzieś przenosił to mam zamiar znowu około 100 $ wpłacić.
5.
Na Wh poker oraz Cake POker z którego uciekłem o wolne wypłaty i słąby ruch na niskich stawkach sng
6. Wspinać się na coraz wyższe limity dOn. Szukałbym takiego też roomu w którym nie byłoby tragicznie wyrobić bonus od pierwszej wpłaty no i byłby jakiś stały rake back, pozdro i dzięki z góry

Jeżeli chodzi o DONy 6-cio osobowe, to tylko na iPoker takie "chodzą", jest to również druga sieć, poza PokerStars na której spokojnie można grać sng, nie martwiąc się o traffic. Co do full ringów, również sieć iPoker ma jeden z lepszych trafficów.

Dlatego masz bardzo ograniczone możliwości, możesz zdecydować się pozostać na wh, lub przenieść się na:

PokerStars
- promocje i informacje
- VIP System

Jeżeli chodzi o rakeback, na wh jest system VIP i jaki on jest dla graczy wyrabiających mało rake'u, wszyscy wiemy ;)
Natomiast na PokerStars również jest system VIP o którym możesz poczytać wchodząc na podane przeze mnie strony.
Niestety grając obecne odmiany, nie masz możliwości grać na roomie ze stałym rakebackiem, bo po prostu nie ma takiego.

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
StahooKrk
Oldschool Grinder

Cześć,

NL100FR+
45-65k rąk/mies

Gdzie można pograć, interesuje 8-12 stołów, w godzinach 16-2:00

Odpada: Ongame, Stars, Party

Z góry dziękuje za pomoc.

Odpowiedz
Cytat
dlrzz
PokerStrategist

@StahooKrk

Spoiler

Napisane przez StahooKrk
Cześć,

NL100FR+
45-65k rąk/mies

Gdzie można pograć, interesuje 8-12 stołów, w godzinach 16-2:00

Odpada: Ongame, Stars, Party

Z góry dziękuje za pomoc.

Witam,

Nie wiem, czy znajdziesz na innych roomach 8-12 stołów z NL100+ FR, ale na Twoim miejscu wypróbowałbym sieć iPoker. Na przykład William Hill:

William Hill
- promocje i informacje
- VIP System

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
StahooKrk
Oldschool Grinder

dlrzz
Dzięki za radę.

Orientujesz się może jak wygląda ilość stołów na BossMedii oraz 888 ?

Odpowiedz
Cytat