Chce grac glownie NL SNG i MTT.
Chce grac od poczatku kariery pokerowej i wchodzic na wyzsze limity.
Stoliki full ring bardziej mi odpowiadaja.
Gram okolo 20 godzin tygodniowo.
Nie mam bankrollu poniewaz nie wiem jaki byl by solidny(bardzo konserwatywny)
Podpietych mam sporo pokerroomow ale jak widzialem nie dzialaja poprawnie , mam tu glownie na mysli PS i Party Poker.
Nauka teorii , Praktyka , pozytywne wyniki.
Napisane przez POLSKAPL
Chce grac glownie NL SNG i MTT.
Chce grac od poczatku kariery pokerowej i wchodzic na wyzsze limity.
Stoliki full ring bardziej mi odpowiadaja.
Gram okolo 20 godzin tygodniowo.
Nie mam bankrollu poniewaz nie wiem jaki byl by solidny(bardzo konserwatywny)
Podpietych mam sporo pokerroomow ale jak widzialem nie dzialaja poprawnie , mam tu glownie na mysli PS i Party Poker.
Nauka teorii , Praktyka , pozytywne wyniki.
Cześć
Dla Ciebie pewnie kluczową sprawą będzie zbudowanie bankrolla dlatego polecam spojrzeć w ten wątek dotyczący oferty freerolli tylko dla userów PokerStrategy.
Zwłaszcza godne polecenia są codzienne freerolle Freerolle
Gdy już uda się Tobie zgromadzić jakieś fundusze polecam grę na poker roomie z sieci iPoker gdyż jest tam spory traffic, niski poziom i duża liczba punktów SP za każdy 1$ rake. Znajdziesz tam zarówno dużo gier cash jak i SnG i MTT.
Poker770
- promocje i informacje
- VIP Club
- bonus od pierwszej wpłaty
William Hill
- promocje i informacje
- VIP System
Titan Poker
- promocje i informacje
- VIP System
pozdrawiam
1. Gram NL4 SH.
2.Około 30-40godzin tygodniowo gram.
3. Około 80$ (po miesiącu gry, po wpłacie 20$ na WH), przy czym wypłacałem 40$.
4.Podpięte mam pod WH i ś.p. FTP, P* odpada też.
5. Cel na najbliższe miesiące- NL10.
Na William Hill mam status Two Pair/3 of a Kind, czy opłaca mi się dalej na nim siedzieć? Troszkę niski rake back i bonus od pierwszej wpłaty mam wyrobiony.
@LUKLACH2
O takie warunki jakie byś chciał, jest praktycznie wszędzie bardzo ciężko.
Jedynym roomem, który odpowiadałby po części Twoim wymaganiom, jest:
William Hill
- promocje i informacje
- VIP System
Oczywiście możemy tutaj wziąć pod uwagę wszystkie roomy iPoker, jednak ten wydaje mi się najlepszy, z uwagi na dobry przelicznik 1$rake'u/SP.
Jedynym minusem sieci iPoker, jest brak rakebacku. Jest tam atrakcyjny program VIP, jednak na NL10 ciężko o wielkie ilości wyrabianego rake'u, stąd zwrot nie będzie też wielki.
Alternatywą może być:
Poker Heaven
- promocje i informacje
Tutaj jest stałe 30% rakebacku, trzeba tylko wygenerować 100€ rake'u miesięcznie. Jednak traffic nie jest aż taki dobry, w tym momencie jest 7 stolików NL10.
Mam nadzieję, że choć trochę pomogłem.
Pozdrawiam
Witam!
1) Omaha Pot Limit. To są moje początki i nie rozegrałem jeszcze ani jednej ręki w tej odmianie
2) Na początek myślałem o Pot Limit 0.02/0.04$ lub 0.02/0.05$
3) SH
4) Jestem w stanie poświęcić na pokera około 50h w tygodniu. Jednak dopiero poznaję tę grę i większość czasu przeznaczę na edukację. Z tygodnia na tydzień ta proporcja będzie się zmieniać na rzecz gry.
5) Na początek planuję przeznaczyć na Omahę 300$
6) Może być każdy room z ofert PS, oprócz pokerstars, bo konto mam niepodpięte. Jednak preferowałbym grę na roomie z przyzwoitym rakebackiem. Ilość możliwych do uzyskania poker strategy stoi na dalszym planie.
7) Jeśli chodzi o pokera, moim planem jest ostre szlifowanie Omahy.
Spoiler
Napisane przez moho666
1. Gram NL4 SH.
2.Około 30-40godzin tygodniowo gram.
3. Około 80$ (po miesiącu gry, po wpłacie 20$ na WH), przy czym wypłacałem 40$.
4.Podpięte mam pod WH i ś.p. FTP, P* odpada też.
5. Cel na najbliższe miesiące- NL10.Na William Hill mam status Two Pair/3 of a Kind, czy opłaca mi się dalej na nim siedzieć? Troszkę niski rake back i bonus od pierwszej wpłaty mam wyrobiony.
moho666
W twoim przypadku, dobrym wyjściem będzie pozostanie na WH i zbudowanie trochę większego rolla. Dobrą opcją byłoby potem, przeniesienie się na któryś room z 30% rakebackiem, wtedy mógłbyś jeszcze szybciej budować swojego rolla, jednak większość tych roomów, prowadzi gry w €, a na to z takim bankrollem nie możesz sobie w tym momencie pozwolić.
Jedyną alternatywą w tym momencie dla Ciebie będzie:
PKR
- promocje i informacje
Tutaj gry prowadzone są w $ i jest 30% rakeback.
Pozdrawiam
Spoiler
Napisane przez NequinPl
Witam!1) Omaha Pot Limit. To są moje początki i nie rozegrałem jeszcze ani jednej ręki w tej odmianie
2) Na początek myślałem o Pot Limit 0.02/0.04$ lub 0.02/0.05$
3) SH
4) Jestem w stanie poświęcić na pokera około 50h w tygodniu. Jednak dopiero poznaję tę grę i większość czasu przeznaczę na edukację. Z tygodnia na tydzień ta proporcja będzie się zmieniać na rzecz gry.
5) Na początek planuję przeznaczyć na Omahę 300$
6) Może być każdy room z ofert PS, oprócz pokerstars, bo konto mam niepodpięte. Jednak preferowałbym grę na roomie z przyzwoitym rakebackiem. Ilość możliwych do uzyskania poker strategy stoi na dalszym planie.
7) Jeśli chodzi o pokera, moim planem jest ostre szlifowanie Omahy.
NequinPl
Dla Ciebie, dobrym rozwiązaniem będzie:
Unibet Poker
- promocje i informacje
Omaha jest tam na niskim poziomie, traffic jest wysoki, a rakeback to 30%.
Unibet spełnia doskonale wszystkie Twoje wymogi.
Pozdrawiam
Napisane przez Modger
Szukam roomu NL10/25 FR(starsy mam niepodpięte)
Cześć
Mało trochę napisałeś o tym na czym Tobie zależy. Myślę, że dobrą alternatywą dla Ciebie będzie PartyPoker gdzie jest dobry traffic i bardzo dobry soft oraz wysoki przelicznik punktów StrategyPoints za każdego 1$ rake. Bardzo wielu graczy wybiera ten poker room jako pierwszy tym samym poziom nie jest zbyt wysoki.
PartyPoker
- promocje i informacje
- VIP Club
pozdrawiam
Rodzaj: no-limit, SnG, MTT
Limit: głównie mikro do 5$
Stoliki: Głównie full ring, ale ostatnio grywam max 6
Czas na grę: ok 35 godzin tygodniowo
Bankroll: cały czas jestem w trakcie "tworzenia". Dotychczas, gdy wygrałem jakąś większą kwotę, to wypłacałem, ale myślę nad utworzeniem bankrolla.
Konta podpięte pod PokerStrategy: Właśnie podpiąłem Everest Poker, ale gdy zaraz po utworzeniu konta ugrałem 120$ i chciałem wypłacić, dostałem mailem informację, że konto zostało zablokowane i następnym razem zabiorą mi wszystkie pieniądze na koncie.
Jakie są Twoje cele na najbliższe miesiące? Zadomowić się w pokerrromie, który będzie tak przyjazny jak pokerstars i tak szybko można powiększyść stan konta jak na Evereście
Ale tak na serio, to chciałbym przejść na NL20 z prawidłowym kapitałem, bo obecnie niszczę bez problemu NL10, ale teoretycznie nie powinienem grać na tych limitach mając 60$.
Napisane przez RL89pl
Rodzaj: no-limit, SnG, MTT
Limit: głównie mikro do 5$
Stoliki: Głównie full ring, ale ostatnio grywam max 6
Czas na grę: ok 35 godzin tygodniowo
Bankroll: cały czas jestem w trakcie "tworzenia". Dotychczas, gdy wygrałem jakąś większą kwotę, to wypłacałem, ale myślę nad utworzeniem bankrolla.
Konta podpięte pod PokerStrategy: Właśnie podpiąłem Everest Poker, ale gdy zaraz po utworzeniu konta ugrałem 120$ i chciałem wypłacić, dostałem mailem informację, że konto zostało zablokowane i następnym razem zabiorą mi wszystkie pieniądze na koncie.
Jakie są Twoje cele na najbliższe miesiące? Zadomowić się w pokerrromie, który będzie tak przyjazny jak pokerstars i tak szybko można powiększyść stan konta jak na EvereścieAle tak na serio, to chciałbym przejść na wyższe limity... NL10, bądź 20.
Tutaj poleciłbym Ci Party Poker.
O traffic nie masz co się martwić. Znajdziesz na pewno sporo stolików FR, jak i SH na tych stawkach.
Poziom graczy, jak wszędzie na tych limitach jest podobnie słaby.
Tak jak pisał ktosik wyżej, na Party Poker jest teraz bardzo fajny przelicznik Pokerstrategy Points za 1$ ugranego rake, więc szybciej wyrobisz wyższy status.
Więcej informacji o promocjach, samym roomie, klubu VIP znajdziesz pod tymi linkami:
PartyPoker
- promocje i informacje
- VIP Club
1. No limit
2. NL10
3. FR
4. 40-50h
5. 300$
6. Z oferty PS mógłbym grać na jednej z platform (proszę o wskazanie najlepszej): Everest, PokerHeaven, 24hpoker, 888poker, cakepoker, betfred
7. Przejście na wyższe limity. NL25, 50 itd. Chciałbym powoli budować bazę rąk, by mieć już wiedzę.
8. Chciałem grać na Pokerstars, ale niestety wcześniej założyłem konto nie z Waszego polecenia.
Dodatkowo napiszę, że gram ~10 stołów, by nie było problemu, że na jakimś roomie mam 6FR ;-)
Napisane przez AdisJuve
1. No limit
2. NL10
3. FR
4. 40-50h
5. 300$
6. Z oferty PS mógłbym grać na jednej z platform (proszę o wskazanie najlepszej): Everest, PokerHeaven, 24hpoker, 888poker, cakepoker, betfred
7. Przejście na wyższe limity. NL25, 50 itd. Chciałbym powoli budować bazę rąk, by mieć już wiedzę.
8. Chciałem grać na Pokerstars, ale niestety wcześniej założyłem konto nie z Waszego polecenia.Dodatkowo napiszę, że gram ~10 stołów, by nie było problemu, że na jakimś roomie mam 6FR ;-)
Witam,
Problemem przy Twoim doborze roomów może być ilość stolików, jakie chcesz grać. Jeśli nie masz konta założonego jeszcze na Party, to poleciłbym właśnie ten room:
PartyPoker
- promocje i informacje
- VIP Club
Jeśli jednak chciałbyś wybrać tylko z roomów, które podałeś, wtedy moim zdaniem najlepszy byłby betfred, należący do iPoker:
Betfred
- promocje i informacje
- VIP Club
- wyścig rake'u z pulą 2500 $
Jedynym problemem może być tutaj to, że znajdziesz 10 stolików otwartych prawie zawsze, ale będziesz często grał z tymi samymi graczami. Nie są oni na pewno na wysokim poziomie, ale musiałbyś poświęcić więcej czasu na analizę ich gry. Masa słabych graczy jest za to na 888poker (i bardzo dużo stolików FR), ale możesz mieć tylko 8 stolików otwartych na raz:
888poker
- promocje i informacje
- VIP System
Pozdrawiam
1 NL Holdem
2 NL10-50, ewentualnie SNG 5-10$
3 preferowane FR 8-12 stolikow
4 2-4h dziennie, ewentualnie więcej
Szukam roomu z dobrym bonusem od pierwszej wplaty
Odpadają : PP, P*, Everest, Poker770,Poker Heaven i chyba WH
Wskazany lepszy soft i większy ruch niż na Everescie
Napisane przez elmin1337
1 NL Holdem
2 NL10-50, ewentualnie SNG 5-10$
3 preferowane FR 8-12 stolikow
4 2-4h dziennie, ewentualnie więcejSzukam roomu z dobrym bonusem od pierwszej wplaty
Odpadają : PP, P*, Everest, Poker770,Poker Heaven i chyba WHWskazany lepszy soft i większy ruch niż na Everescie
![]()
Już trochę roomów zwiedziłeś
Nie było Cię jeszcze na OnGame, np. na
Betfair Poker, wydaje mi się, że to może być dobra opcja dla Ciebie. NL10-25 znajdziesz sporo stołów FR (aczkolwiek mniej niż SH), na nl50 mogą się dopiero zacząć problemy z table selection. Poza tym ogromny first depo, nawet do 2 500$, ale to już sam zdecydujesz, który bonus zechcesz wybrać:
https://polska.pokerstrategy.com/betfair-poker/download/
1. No-limit hold'em
2. wchodzę na NL10
3. short-handed
4. 7h/tydzień na 6 stolikach
5. 40BI
6. na wszystkich
7. utrzymanie sie na nl10, rozwój umiejętności i mindsetu, dodatni winrate
8. odpadaja starsy, partypoker, poker770 ( i raczej cale ipoker)
interesuje mnie jak najlepszy bonus i rb, w nastepnej kolejnosci niski poziom graczy a na koncu jakis w miare fajny soft
Napisane przez kunaguero5
1. No-limit hold'em
2. wchodzę na NL10
3. short-handed
4. 7h/tydzień na 6 stolikach
5. 40BI
6. na wszystkich![]()
7. utrzymanie sie na nl10, rozwój umiejętności i mindsetu, dodatni winrate![]()
8. odpadaja starsy, partypoker, poker770 ( i raczej cale ipoker)
interesuje mnie jak najlepszy bonus i rb, w nastepnej kolejnosci niski poziom graczy a na koncu jakis w miare fajny soft
Cześć
Ja proponuję grę na poker roomie z rakebackiem co znacznie może podreperować bankroll
Unibet Poker
- promocje i informacje
Jest jeszcze PokerHeaven ale tam by otrzymać rakeback trzeba wygenerować 100Euro rake co przy 7h/tygodniowo może być problemem.
pozdrawiam
Po zdaniu quizu pozostaje mi tylko 1 pokerroom do wykorzystania 50$.
Poker770 i bylem juz prawie pewny ze tam sie zarejestruje.
Dowiedzialem sie jednak ze ten bonus jest dawany na 10$ raty.
Mam takie pytanko czy jest w pozniejszym okresie czasu taka mozliwosc i
moze tez prawdopodobienstwo ze beda dawane kapitaly startowe na
platformie William Hill.
Przy czym czas nie gra dla mnie zadnej roli , biorac pod uwage jak dlugo zajelo mi zaliczenie quizu od momentu zarejestrowania sie na PS.
Dziekuje.
Jaki rodzaj/odmianę pokera grasz? (no-limit, fixed-limit, SnG, MTT, Omaha ...)
- No-Limit i MTT
Na jakim limicie grasz? (przykład: NL25, SnG 11 $, FL 0,50 $ / 1 $)
- NL5
Czy są to stoliki short handed, full ring, czy może heads-up?
- Short Handed
Ile czasu poświęcasz na grę? (przykład: "gram 3 godziny w tygodniu" lub "generuję 1000 $ rake'u w miesiącu)
- Generuję ok 200$ rake`u w miesiącu
Jaki jest Twój obecny bankroll? Szczególnie ważne jest to dla graczy tych najniższych limitów. Powodem jest to, że rake na tych stawkach jest zdecydowanie wyższy, w porównaniu do innych limitów. Tak więc, jeśli pozwala Ci na to bankroll, będziemy raczej sugerowali przejście na wyższy limit, abyś mógł korzystać z niższego rake'u.
- Bankroll 200$
Na którym poker roomie masz konto podpięte do PokerStrategy.com (wyznacznikiem jest często otrzymywanie StrategyPoints)?
- William Hill i Party Poker
Jakie są Twoje cele na najbliższe miesiące?
Systematycznie grać, pokonywać limity,
Napisane przez POLSKAPL
Po zdaniu quizu pozostaje mi tylko 1 pokerroom do wykorzystania 50$.
Poker770 i bylem juz prawie pewny ze tam sie zarejestruje.
Dowiedzialem sie jednak ze ten bonus jest dawany na 10$ raty.
Mam takie pytanko czy jest w pozniejszym okresie czasu taka mozliwosc i
moze tez prawdopodobienstwo ze beda dawane kapitaly startowe na
platformie William Hill.Przy czym czas nie gra dla mnie zadnej roli , biorac pod uwage jak dlugo zajelo mi zaliczenie quizu od momentu zarejestrowania sie na PS.
Dziekuje.
Odpowiem tak - nie wiemy.. To nie jest od nas zależne, a my nie posiadamy takich informacji. Prawdopodobieństwo zawsze jest..