Przejdź do forum
Poker room dla Cieb...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Poker room dla Ciebie

1,875 Posty
599 Użytkownicy
13 Reakcje
196.2 K Wyświetlenia
Skibcio Autor wątku
Skibcio
PokerStrategist

Witaj Janeare,

Rozumiem, że taka rozbieżność w limitach i rozmiarach stołów wynika z przyzwyczajeń ze starego Everest Poker? Lepiej jest się chyba skupić na jednym typie stołów... raczej SH, bo FR ciężko znaleźć.

Oprócz PokerStars i starego Everest Poker grałaś chyba jeszcze na Cake Poker, teraz już Win Cake. Nowy Everest Poker nie przypadł Ci do gustu? Jeśli tak to obawiam się, że podobnie będzie z innymi skinami sieci iPoker...

Warianty są dwa. Pierwszy to sieć Ongame, EuroPoker oraz Poker Heaven. Nie ma tam praktycznie, żadnych stołów FR, tzn. nie ma trafiku na FR, stoły są _ugly: Na SH już jest dużo lepiej. Limity wyglądają nieco inaczej, ponieważ stawki na jakich możesz grać to nl10, nl20, nl30, nl50, nl100 itd. Sieć Ongame jest dużo mniejsza od iPoker, więc jak napisałaś w innym temacie można tu się poczuć bardziej swojsko.

EuroPoker
- promocje i informacje
- VIP System
- bonus od pierwszej wpłaty
- Promocja VIP Gemstone

Poker Heaven
- promocje i informacje
- VIP System
- Promocja VIP Gemstone

Drugim wariantem jest sieć Microgaming, Unibet Poker oraz 24hPoker. Rakeback na tych poker roomach jest większy niż na Ongame. Grasz jednak w €, prawie wszystkie stoły są anonimowe. Uważam, że oprogramowanie jest dużo lepsze, jednak bardzo różni się od tego, które znasz ze starego Everest Pokera. Podobnie jak na Ongame, praktycznie nie istnieją tu stoły FR.

Unibet Poker
- promocje i informacje
- 30% rakebacku i Unibet Plus
- Rake race na Unibet Poker po 5000 €

24hPoker
- promocje i informacje
- VIP System (30% rakebacku)
- Promocja VIP Gemstone

Pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat
pavendus
PokerStrategist

Czy jest inna opcja niż PokerStars?

-gram FL SH
-0,25/50
-tygodniowo 10-15h
-bankroll 330$
-chce wejść na wyższe stawki, przydałaby się mobilizacja w postaci bonusu, i dostęp do nowych materiałów, mam niepodpięte konto :/

Odpowiedz
Cytat

1.Jaki rodzaj/odmianę pokera grasz? (no-limit, fixed-limit, SnG, MTT, Omaha ...)
-Holdem NL

2.Na jakim limicie grasz? (przykład: NL25, SnG 11 $, FL 0,50 $ / 1 $)
- 0,05/0,1

3.Czy są to stoliki short handed, full ring, czy może heads-up?
- Full ring

4.Ile czasu poświęcasz na grę? (przykład: "gram 3 godziny w tygodniu" lub "generuję 1000 $ rake'u w miesiącu)
- Gram minimalnie 2h dziennie

5.Jaki jest Twój obecny bankroll?

- Mam 150 $

6.Jakie są Twoje cele na najbliższe miesiące?

- Zarabiać po około 4 dolarów dziennie (średnio)

Gram już dosyć długo, bardzo dużo ćwiczę, mógłbym grać na wyższych limitach, ale narazie nie będę inwestował tyle pieniędzy. Dotychczas grałem na PokerStars. Używaż Holdem Manager.

Odpowiedz
Cytat
Head Admin
spinek
PokerStrategist

Cześć pavendus,

Spoiler

Napisane przez pavendus
Czy jest inna opcja niż PokerStars?

-gram FL SH
-0,25/50
-tygodniowo 10-15h
-bankroll 330$
-chce wejść na wyższe stawki, przydałaby się mobilizacja w postaci bonusu, i dostęp do nowych materiałów, mam niepodpięte konto :/

Jeżeli chcesz się rozwijać w fixie i pokonywać kolejne limity, to pozostaje tylko PokerStars. Tam zawsze znajdziesz stoły i chętnych do gry.

Sam miałem taki sam problem jak Ty - niepodpięte konto na PokerStars, a również grywam fixa.

Rozwiązałem to w ten sposób, że aby zdobyć status pogrywałem trochę w sieci iPoker. Z promocją 10 StrategyPoints każdego dnia naprawdę bardzo łatwo jest osiągnąć złoty status. Wystarczy regularnie rozgrywać ze 100 rąk dziennie na stawkach 0,25/0,50 i złoty status jest w zasięgu ręki.

Po prostu od czasu do czasu dorzucałem do sesji stolik z iPoker i niejako przy okazji wyrabiałem status na PokerStrategy.com ;)

Na iPoker nie o każdej porze znajdziesz stół (wcześnie rano raczej nie ma żadnych gier na tym limicie), ale popołudniami i wieczorami można znaleźć całkiem przyjemne stoły.

Jeżeli byłbyś zainteresowany siecią iPoker to polecam Poker770. Przy założeniu konta możesz otrzymać 20$. Za 1$ rake'u otrzymasz 5 StrategyPoints.

Poker770
- promocje i informacje
- VIP Club
- Cotygodniowe freerolle dla depozytorów z pulą 1000 $
- Odbierz 20 $ darmowej gotówki na Poker770

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
pavendus
PokerStrategist

Dzięki spinek ;) jutrzejsza sesja już z dodatkowym stolikiem 770

Odpowiedz
Cytat

PLEASE ADVICE

Odpowiedz
Cytat
venatici
PokerStrategist

Napisane przez Wardelson

Spoiler

1.Jaki rodzaj/odmianę pokera grasz? (no-limit, fixed-limit, SnG, MTT, Omaha ...)
-Holdem NL

- 0,05/0,1

- Full ring

4.Ile czasu poświęcasz na grę? (przykład: "gram 3 godziny w tygodniu" lub "generuję 1000 $ rake'u w miesiącu)
- Gram minimalnie 2h dziennie

- Mam 150 $

- Zarabiać po około 4 dolarów dziennie (średnio)

Gram już dosyć długo, bardzo dużo ćwiczę, mógłbym grać na wyższych limitach, ale narazie nie będę inwestował tyle pieniędzy. Dotychczas grałem na PokerStars. Używaż Holdem Manager.

Cześć Wardelson,

Jeżeli chodzi o gry FR, to zdecydowanie najlepszy traffic jest na PokerStars
PokerStars
- promocje i informacje
- VIP System

Jeżeli jednak nie chcesz już tam grać, to wieczorami znajdziesz stoliki FR na micro limitach w sieci iPoker, z której tak jak spinek wyżej polecam

Poker770
- promocje i informacje
- VIP Club
- Cotygodniowe freerolle dla depozytorów z pulą 1000 $
- Odbierz 20 $ darmowej gotówki na Poker770

Jeżeli ten poker room nie przypadnie Ci do gustu daj znać, postaram się wyszukać coś innego.

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat

-SNG

- Mid/High

- FR

- Gram minimalnie 3h dziennie

- X

- Nie moge grac ani na FTP, ani na P* przez najblizsze 2-3 miesiace i szukam alternatywy. Niekoniecznie musi byc to room oferujacy gre na Mid/High, ale jakis spory bonus, ktory da sie szybko zrobic lub tez kilka bonusow na roznych roomach(wlasnie w 2-3 miesiace). Chodzi mi o to zeby cos robic i zarobki byly mozliwe jak najwyzsze. Rodzaj SNG nie gra wlasciwie roznicy, ale lepiej >9man. Nie chce grac 6max lub HU.

Odpowiedz
Cytat
Olokolo1990
Oldschool Grinder

1. Głównie MTT, w ciągu dnia i przy małej ilości czasu SnG.
2.MTT 11$, SNG 22$
3. FR
4.3-8h
5.2000$
6.Wygrywać regularnie turnieje MTT, zdobyć platynę
7.podpiete: Party, 770, Wiliam Hill
Niepodpiete: Starsy, FTP,PKR

Odpowiedz
Cytat
doxdoxdox0
PokerStrategist

-Holdem NL

- NL10, moze jakies shoty NL20/25 niedlugo

- SH

- ~40k rąk miesiecznie

- bezpieczny jak na NL10

NL25, NL50, NL100

grałem do tej pory na ipokerze (titan, poker770). mam podpiete tez konto na WH i niepodpiete na winnerze. gralem generalnie speedpokera, ale wiem, ze poza starsami i ipokerem raczej nie da rady, wiec normalne stoly tez beda ok.

interesuje mnie przede wszystkim dobry rakeback (na tle samego rakeu), np. jak sie ma ladnie wygladajacy 30%RB na unibecie w porownaniu do starsow na moje limity. jak sie ma unibet do 24hpoker, ew. inne roomy

Odpowiedz
Cytat
Munio
Poker Player

Witam serdecznie,

Porszę o pomoc w wyborze poker-roomu.

- odmiana no limit
- najniższe stawki, od zera, budowanie bankrollu od początku
- najlepiej czuję się przy 5-6 graczach licząc w tym mnie - ale jestem otwarty na zmiany
- mogę poświęcić 3 godziny dziennie na czystą grę (nauka, filmiki, czytanie itp - liczone osobno)
- w planach wpłacenie 50$ i budowanie bankrollu od tej kwoty - zgodnie z zasadami budowania bankrollu
- posiadam na PokerStart przypisane do PS oraz TitanPoker (sam nie wiem czy przypisane do PS czy nie...) sprawdzę...
- cele do końca tego roku: ogarnąć tą ogromną stronę (pokerstrategy) ;) czytać, uczyć się, oglądać filmy, poznać oprogramowanie pomocnicze...co do samej gry chciałbym dobrze czuć się na najniższych stawkach. Nie mam wymagań co do powiększenia bankrolla do końca tego roku...ledwo się tu jeszcze poruszam.

Zależy mi na pokerroomie przyjaznym nowym graczą: dużo słabych graczy ;) niskie prowizje, fajne bonusy...ciekawy bonus od wpłaty własnej. Mam konto na PokerStars ale wcale nie wykluczam tego pokerroomu - zdam się na Wasze doświadczenie.

Będę wdzięczny za pomoc.

EDIT: okazało się że jednak dostanę dodatkową darmową gotówkę od pokerstrategy - wybrałem TitanPoker gdyż był on do wyboru jako poker-room na który dostanę gotówkę. Konto jest przypisane do PokerStrategy. Czy był to fatalny wybór roomu ? :P

Pozdrawiam
Piotrek

Odpowiedz
Cytat
LeXeRo
Poker Player

Zamierzam grac MSS NL5-10 SH i zastanawiam sie nad wyborem PS czy FTP , co polecacie ?

Odpowiedz
Cytat
Head Admin
spinek
PokerStrategist

Hej buejk,

Spoiler

Napisane przez buejk
-SNG

- Mid/High

- FR

- Gram minimalnie 3h dziennie

- X

- Nie moge grac ani na FTP, ani na P* przez najblizsze 2-3 miesiace i szukam alternatywy. Niekoniecznie musi byc to room oferujacy gre na Mid/High, ale jakis spory bonus, ktory da sie szybko zrobic lub tez kilka bonusow na roznych roomach(wlasnie w 2-3 miesiace). Chodzi mi o to zeby cos robic i zarobki byly mozliwe jak najwyzsze. Rodzaj SNG nie gra wlasciwie roznicy, ale lepiej >9man. Nie chce grac 6max lub HU.

Bardzo ciężko będzie Ci coś znaleźć. Największy traffic jest na PokerStars, a na pozostałych pokerroomach raczej niewielki, a im wyżej tym gorzej.

Przeglądnąłem przecież w sumie sporą sieć iPoker, ale ciężko coś tam znaleźć. Może wieczorami coś tam się trafi za 10$+1$, 20$+2$, 30$+3$, ale nie wygląda to obiecująco :(

W miarę dobry ruch jest na Jackpocie 5$+1$ (za wygranie 5 pod rząd przysługuje nagroda 15000$). Był jeszcze podobny Jackpot z większą nagrodą za 50$+9$, ale ostatnio go wycofali.

Niestety, musisz sam sobie to przeglądnąć i ocenić. Nie wygląda to najlepiej, ale może coś dla siebie znajdziesz.

Większość pokerroomów z iPoker ma bardzo podobny bonus od pierwszej wpłaty. Szczegóły znajdziesz w podwieszonych wątkach na forum danego pokerroom'u.

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
Head Admin
spinek
PokerStrategist

Hej Olokolo1990,

Spoiler

Napisane przez Olokolo1990
1. Głównie MTT, w ciągu dnia i przy małej ilości czasu SnG.
2.MTT 11$, SNG 22$
3. FR
4.3-8h
5.2000$
6.Wygrywać regularnie turnieje MTT, zdobyć platynę
7.podpiete: Party, 770, Wiliam Hill
Niepodpiete: Starsy, FTP,PKR

A w czasie sesji mieszasz turnieje z różnych pokerroom'ów? Na tych, na których masz już konto założone pewnie dobrze orientujesz się w ofercie. W sieci iPoker zawsze możesz założyć konto na nowym pokerroomie, jeżeli chciałbyś mieć bonus od pierwszej wpłaty ;)

Słyszałem, że na PokerHeaven też bywają całkiem ciekawe turnieje, które można dorzucić do sesji. Może warto spróbować?

Poker Heaven
- promocje i informacje
- Promocja VIP Gemstone

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
Head Admin
spinek
PokerStrategist

Hej doxdoxdox0,

Spoiler

Napisane przez doxdoxdox0
-Holdem NL

- NL10, moze jakies shoty NL20/25 niedlugo

- SH

- ~40k rąk miesiecznie

- bezpieczny jak na NL10

NL25, NL50, NL100

grałem do tej pory na ipokerze (titan, poker770). mam podpiete tez konto na WH i niepodpiete na winnerze. gralem generalnie speedpokera, ale wiem, ze poza starsami i ipokerem raczej nie da rady, wiec normalne stoly tez beda ok.

interesuje mnie przede wszystkim dobry rakeback (na tle samego rakeu), np. jak sie ma ladnie wygladajacy 30%RB na unibecie w porownaniu do starsow na moje limity. jak sie ma unibet do 24hpoker, ew. inne roomy

Jeżeli zainteresowany jesteś siecią Microgaming, to polecam 24hPoker. Jest tam chyba więcej stołów na interesujących Cię limitach niż na Unibecie (Unibet jest co prawda bardziej rozpoznawalną marką, ale ma tylko własne stoliki i przez to jest ich trochę mniej).

Rakeback 30% + bonus od pierwsze wpłaty (20% rakeback'u) w sumie daje niezłe 50% zwrotu rake'u.

Na MicroGaming jest też odmiana szybkiego pokera - nazywa się Blaze Poker. Aktualnie na NL10 jest 108 graczy, którzy grają właśnie na szybkich stołach. Poza tym są też zwykłe stoliki i stoliki anonimowe (tych jest najwięcej), na których nie widać nicków graczy.

Więcej informacji znajdziesz w poniższych linkach:

24hPoker
- promocje i informacje
- VIP System (30% rakebacku)
- Promocja VIP Gemstone

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
Head Admin
spinek
PokerStrategist

Hej Munio,

Spoiler

Napisane przez Munio
Witam serdecznie,

Porszę o pomoc w wyborze poker-roomu.

- odmiana no limit
- najniższe stawki, od zera, budowanie bankrollu od początku
- najlepiej czuję się przy 5-6 graczach licząc w tym mnie - ale jestem otwarty na zmiany
- mogę poświęcić 3 godziny dziennie na czystą grę (nauka, filmiki, czytanie itp - liczone osobno)
- w planach wpłacenie 50$ i budowanie bankrollu od tej kwoty - zgodnie z zasadami budowania bankrollu
- posiadam na PokerStart przypisane do PS oraz TitanPoker (sam nie wiem czy przypisane do PS czy nie...) sprawdzę...
- cele do końca tego roku: ogarnąć tą ogromną stronę (pokerstrategy) ;) czytać, uczyć się, oglądać filmy, poznać oprogramowanie pomocnicze...co do samej gry chciałbym dobrze czuć się na najniższych stawkach. Nie mam wymagań co do powiększenia bankrolla do końca tego roku...ledwo się tu jeszcze poruszam.

Zależy mi na pokerroomie przyjaznym nowym graczą: dużo słabych graczy ;) niskie prowizje, fajne bonusy...ciekawy bonus od wpłaty własnej. Mam konto na PokerStars ale wcale nie wykluczam tego pokerroomu - zdam się na Wasze doświadczenie.

Będę wdzięczny za pomoc.

EDIT: okazało się że jednak dostanę dodatkową darmową gotówkę od pokerstrategy - wybrałem TitanPoker gdyż był on do wyboru jako poker-room na który dostanę gotówkę. Konto jest przypisane do PokerStrategy. Czy był to fatalny wybór roomu ? :P

Pozdrawiam
Piotrek

Jak najbardziej Titan Poker to dobry wybór. Poza tym, że otrzymasz darmowe 10$+20$ od PokerStrategy.com na dobry start, ten room oferuje wiele ciekawych promocji dla graczy.

Warto się z nimi zapoznać, bo do niektórych z nich trzeba się zapisać na stronie Titan Pokera. Proponuję w szczególności zapoznać się z promocjami:
$3,000 Beginners Races
Cash Game Academy
Weekly Cash
Titan Treasures

Szczegóły na temat tych promocji znajdziesz na stronie pokerroom'u (w wersji angielskiej, nie wszystkie informacje są po polsku). O części z nich można też przeczytać w dziale forum poświęconym Titan Poker.

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
Head Admin
spinek
PokerStrategist

Hej LeXeRo,

Napisane przez LeXeRo
Zamierzam grac MSS NL5-10 SH i zastanawiam sie nad wyborem PS czy FTP , co polecacie ?

Generalnie w tym wątku wybieramy spośród pokerroom'ów będących w ofercie PokerStrategy.com. Full Tilt Poker nie jest partnerem PokerStrategy.com, więc ciężko, żebym Ci go polecił ;)

Na pewno na PokerStars jest o wiele większy traffic.

PokerStars
- promocje i informacje
- VIP System

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat

-Holdem NL
-mtt(szukam z dobra pula gwarantowana)
- nl5
- mtt 2$-16.5$
- SNG 0.5$-2.5$

- Fullring (mtt i SNG)
- Fullringi i shorty ( w przypadku cashy)

- gram 4-5 godzin dziennie (w MTT staram sie stawiac na turbasy badz ew 10minutowce), gdy jest deep oczywiscie siedze do konca

5.Jaki jest Twój obecny bankroll? Szczególnie ważne jest to dla graczy tych najniższych limitów. Powodem jest to, że rake na tych stawkach jest zdecydowanie wyższy, w porównaniu do innych limitów. Tak więc, jeśli pozwala Ci na to bankroll, będziemy raczej sugerowali przejście na wyższy limit, abyś mógł korzystać z niższego rake'u.
- 200$ na MTT i SNG

- pragne całkowicie przejść na turnieje MTT
- gram na pokerstars, ale nie mam podpietego konta pod Pokerstrategy
- oczywiscie w miare regularnie shipowac turki;]
- oczywiscie ciągła nauka i chec nabijania strategypointsow dla wiekszej selekcji treningow
- nie oszukuje ze chciałbym w poczatkowych fazach przedewszystkim utrzymac moj bankroll , shipy przyjda z czasem
- sukcesywne zwiekszanie wpisowego do turniejow (oczywiscie nie łamiąc zasad Bankroll managment)

aha tak na marginesie czy moglibyscie mi powiedzieć jakich programow wspomagajacych warto uzywać będąc graczem MTT?

Odpowiedz
Cytat
Skibcio Autor wątku
Skibcio
PokerStrategist

Witaj Kanade,

Granie regularnie, aż tylu wariantów pokera nie jest zbyt dobre. Szczególnie jeśli robisz to podczas jednej sesji. Lepiej się skupić na cashach, MTT lub SnG, ale nie na trzech naraz.

Dużo ciekawych turniejów znajdziesz w sieci iPoker. Fieldy są dużo mniejsze niż na PokerStars przez co pule nagród będą także mniejsze, jednak szansa na dostanie się do ITM jest przez to większa. W ten sposób zmniejszysz wariancję co jest wskazane dla osób których bankroll nie jest duży.

Dobrym wyborem jest William Hill. Otrzymasz tam najwięcej, bo aż 5 StrategyPoints za 1$ raku. Z pewnością znajdziesz turnieje, które będą Ci odpowiadać. Dodatkowo jeśli wpłacisz pieniądze po 8 grudnia otrzymasz wejściówkę do freerolla z pulą 10 000 $. Po dokonaniu wpłaty 200 $ na William Hill, po kilku dniach otrzymasz 200 StrategyPoints, co automatycznie podniesie Twój status do srebra. Więcej szczegółów znajdziesz w poniższych linkach:

William Hill

- promocje i informacje

- VIP System

- Zimowe promocje: freeroll z pulą 10 000 $ na William Hill

Jeśli chodzi o programy pokerowe to podstawą są trackery. Hold'em Manager lub PokerTracker, oba te programy mają 30 dniowe wersje trialowe.

Warto zainteresować się także darmowym programem do liczenia Equity danej ręki: Equilab.

W późnych fazach turniejów, a szczególnie na final table pomocne są programy związane z ICM, na początku może to być darmowy ICM Trainer.

Wszystkie te programy znajdziesz na stronie z programami pokerowymi:

-> Poker Tools

Po uzyskaniu srebrnego statusu uzyskasz większy dostęp do materiałów szkoleniowych. Dzięki nim korzystanie z tych oraz bardziej zaawansowanych programów będzie łatwiejsze.

Pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat
okipoki
PokerStrategist

Siemanko
czy jakis room poza PS posiada gry NLH speed poker full ring ?

Odpowiedz
Cytat