Przejdź do forum
Poker room dla Cieb...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Poker room dla Ciebie

1,875 Posty
599 Użytkownicy
13 Reakcje
196.2 K Wyświetlenia
venatici
PokerStrategist

Cześć Pokerfsw,

Napisane przez Pokerfsw
Obecnie gram na platformie IPN ale jest tam jak dla mnie juz zbyt mało MTT szukam podobnego roomu z ktorym moglbym powiazac konto pokerstrategy i zbierac pointy.

1.Jaki rodzaj/odmianę pokera grasz? (no-limit, fixed-limit, SnG, MTT, Omaha ...)
-micro MTT

2.Na jakim limicie grasz? (przykład: NL25, SnG 11 $, FL 0,50 $ / 1 $)
-0-5e

3.Czy są to stoliki short handed, full ring, czy może heads-up?
-full ring

4.Ile czasu poświęcasz na grę? (przykład: "gram 3 godziny w tygodniu" lub "generuję 1000 $ rake'u w miesiącu)
-20h+ tygodniowo

5.Jaki jest Twój obecny bankroll? Szczególnie ważne jest to dla graczy tych najniższych limitów. Powodem jest to, że rake na tych stawkach jest zdecydowanie wyższy, w porównaniu do innych limitów. Tak więc, jeśli pozwala Ci na to bankroll, będziemy raczej sugerowali przejście na wyższy limit, abyś mógł korzystać z niższego rake'u.
-Gdybym nie robił wypłat bankroll by wyglądał ~3.500$
-Na te chwile jest to ~300e (nie chcialem przechodzic wyzej poniewaz bardzo dobrze czuje sie w micro, wiem wiele tym nie osiagne i robie blad. Moze w niedalekiej przyszlosci sie to zmieni)

6. Jakie są Twoje cele na najbliższe miesiące?
-Grac to co gralem do tej pory z 6tyg przerwą na wyjazd do USA

Najlepszą opcją gry w microMTT będzie sieć iPoker, a najlepszy bonus aktualnie dostaniesz od poker roomu ...

Poker770
- promocje i informacje
- VIP Club
- bonus od pierwszej wpłaty
- Cotygodniowe freerolle dla depozytorów z pulą 1000 $
- Odbierz 20 $ darmowej gotówki na Poker770

Dzięki grze na Poker770 otrzymasz 5 StrategyPoints za każdy 1$ wygenerowanego rake'u, co jest najlepszym przelicznikiem na PokerStrategy.com co czyni ten poker room bardzo atrakcyjnym, jeżeli zależy Ci na dostępie do większej ilości materiałów szkoleniowych _cool: _cool:

Jednakże jedna, szczególna promocja powinna przykuć Twoją uwagę, a mianowicie ... <werble>
Freeroll z pulą nagrów 10 000$!

Jest to wyłączny freeroll dla użytkowników PokerStrategy.com, którzy mają powiązane konta z Poker770, więc field nie jest duży, przeważnie jest to 300-400 osób, co czyni ten turniej niezwykle atrakcyjnym! Wystarczy, że do 27 października wykonasz depozyt i ugrasz 25 StrategyPoints, co jest równe 5$ rake'u. Dodatkowo jeżeli wykonasz depozyt do końca dnia jutrzejszego, możesz wziąć udział w promocji cash machine, czyli oprócz swojego first deposit bonusu, otrzymasz dodatkowe 20$!

Jeżeli jednak ten poker room Ci nie odpowiada to daj znać, poszukamy czegoś innego.

Pozdrawiam i powodzenia!

Odpowiedz
Cytat
Pokerfsw
Poker Player

Ok dzieki za pomoc, z pewnoscia tam zagladne ;)

Odpowiedz
Cytat
venatici
PokerStrategist

Nie ma za co! _thumbsup:

Jeżeli ten poker room nie będzie Ci odpowiadał to napisz, poszukamy czegoś innego.

Powodzenia

Odpowiedz
Cytat

Bump :pokerface:

Odpowiedz
Cytat
kamzak
Oldschool Grinder

Siema jaki room jest dla mnie najlepszy, dodam ze ineteresuje mnie w miare dobry rakeback+bonus od wplaty i taki room gdzie bede mogl odpalic 8-9 stolikow :)

1) NL Hold'em
2) NL50 i NL100
3) SH
4) ok 120 godzin miesiecznie
5) obecnie 1550$ ale spokojnie dobije do 2500$ w ciagu miesiaca, bo wlasnie wtedy planuje zrobić konto na nowym pokerroomie :)
6) PokerStars, FullTilt, PaddyPower, Titan, Betfair, 770 Mansion,WH
7) wbić na NL200 :) wyrobić Diament na PS

Odpowiedz
Cytat
venatici
PokerStrategist

Napisane przez kamzak
Siema jaki room jest dla mnie najlepszy, dodam ze ineteresuje mnie w miare dobry rakeback+bonus od wplaty i taki room gdzie bede mogl odpalic 8-9 stolikow :)

1) NL Hold'em
2) NL50 i NL100
3) SH
4) ok 120 godzin miesiecznie
5) obecnie 1550$ ale spokojnie dobije do 2500$ w ciagu miesiaca, bo wlasnie wtedy planuje zrobić konto na nowym pokerroomie :)
6) PokerStars, FullTilt, PaddyPower, Titan, Betfair, 770 Mansion,WH
7) wbić na NL200 :) wyrobić Diament na PS

Cześć,

Twoim kryteriom stołów odpowiadają poker roomy z sieci iPoker lub MPN (Microgaming).
Jeżeli chodzi o sieć Microgaming to polecam Ci te 2 poker roomy:

24hPoker
- promocje i informacje
- VIP System (30% rakebacku)

W 24hPoker masz przelicznik 4 StrategyPoints za każdy 1 euro zapłaconego rake'u, a bonus od pierwszej wpłaty to aż 200% aż do 1000 euro!

Alternatywą dla 24hPoker jest
Unibet Poker
- promocje i informacje
- 30% rakebacku i Unibet Plus
- Rake race na Unibet Poker po 5000 €

Gdzie również za 1 euro rake'u dostajesz 4 StrategyPoints

Jak już wspomniałem alternatywą dla sieci Microgaming jest iPoker, z tej sieci chciałbym Ci zaproponować te poker roomy:

Winner Poker
- 4 StrategyPoints za 1$ rake'u
- Bonus od pierwszej wpłaty 250% aż do 2000$
- System VIP na Winner Poker

Bet365 (sieć ipoker)
- 4 StrategyPoints za 1$ rake'u
- Bonus od pierwszej wpłaty 200% aż do 1000$
- System VIP na Bet365

Everest Poker
- 3,5 StrategyPoints za każdy 1$ rake'u
- promocje i informacje
- VIP Summit Club
- bonus od pierwszej wpłaty 200% aż do 2000$
- wyścig rake'u

Moim zdaniem najlepiej prezentuje się Winner Poker z najlepszym bonusem od pierwszej wpłaty i wysokim współczynnikiem $rake/StrategyPoints _thumbsup: _thumbsup:

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
kubusaka
Legacy Member

Jaki rodzaj/odmianę pokera grasz? (no-limit, fixed-limit, SnG, MTT, Omaha ...)
- No-limit Holdem cashówki. Od czasu do czasu jakiś mtt

Na jakim limicie grasz? (przykład: NL25, SnG 11 $, FL 0,50 $ / 1 $)
- NL2 ...

Czy są to stoliki short handed, full ring, czy może heads-up?
- SH

Ile czasu poświęcasz na grę? (przykład: "gram 3 godziny w tygodniu" lub "generuję 1000 $ rake'u w miesiącu)
- Dziennie gram około 1k rąk

Jaki jest Twój obecny bankroll? Szczególnie ważne jest to dla graczy tych najniższych limitów. Powodem jest to, że rake na tych stawkach jest zdecydowanie wyższy, w porównaniu do innych limitów. Tak więc, jeśli pozwala Ci na to bankroll, będziemy raczej sugerowali przejście na wyższy limit, abyś mógł korzystać z niższego rake'u.
- 80$

Na których poker roomach posiadasz już konto (przypisane/nieprzypisane do PokerStrategy.com)?
- przypisane: Poker770
- nieprzypisane: Pokerstars (gram obecnie tylko tu)

Jakie są Twoje cele na najbliższe miesiące?
- Pokonać mikrostawki i piąć się powoli w górę.

Odpowiedz
Cytat
spajson
PokerStrategist

- No-limit Holdem cashówki. Od czasu do czasu jakiś mikro MTT

Na jakim limicie grasz?
- NL10 na P* ZOOM na nowym roomie planuje zacząc od NL5 też SZYBKIE STOLIKI - to priorytet

- SH

Ile czasu poświęcasz na grę?
- jesli mam czas to tygodniowo co najmniej 10k hands

Jaki jest Twój obecny bankroll? Szczególnie ważne jest to dla graczy tych najniższych limitów. Powodem jest to, że rake na tych stawkach jest zdecydowanie wyższy, w porównaniu do innych limitów. Tak więc, jeśli pozwala Ci na to bankroll, będziemy raczej sugerowali przejście na wyższy limit, abyś mógł korzystać z niższego rake'u.
- wstępnie planuje wpłacić na nowy room 100-150$

Na których poker roomach posiadasz już konto (przypisane/nieprzypisane do PokerStrategy.com)?
- przypisane: Poker770, Titan, PKR,
- nieprzypisane: Pokerstars (gram obecnie tylko tu)

wstępnie celem jest wyrobienie Srebra+ na poker strategy

Odpowiedz
Cytat
miltiades
PokerStrategist

1) no-limit
2) Nl2
3) full ring
4) nie jestem pewien, ok 2h dziennie
5) 50$
6) żadnym, dopiero chce zacząć

Odpowiedz
Cytat
Skibcio Autor wątku
Skibcio
PokerStrategist

Witaj kubusaka,

Wybacz za późną odpowiedź _frown:

Jak Ci się grało na Poker770? Warto pomyśleć o pozostaniu na sieci iPoker. Wielu graczy otrzymuje tam kapitały startowe, nie każdy je szanuje. Do tego poker roomów z tej sieci jest dużo, więc praktycznie możesz mieć stały 35%-50% rakeback. Oczywiście jeśli połączysz bonusy od depozytu, program VIP oraz okazjonalne promocje.

Na początku warto założyć konto np. na Titan Poker, mają bardzo przyjemny layout stołu. Do tego bonus od depozytu w wysokości 200% wpłaconej kwoty, więc spokojnie wystarczy także na wyższy limit.

Później będziesz mógł wybrać inny poker room z lepszym przelicznikiem StrategyPoints za 1$ raku. Na Titan Poker otrzymasz 3 StrategyPoints za 1 $ raku, na innych poker roomach będzie ich więcej.

Titan Poker
- promocje i informacje
- VIP System

Pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat
Skibcio Autor wątku
Skibcio
PokerStrategist

Witaj spajson,

paddypowerpoker :f_pleased:

Speed Poker. Jest to odpowiednik zooma z PokerStars. Na niskich limitach trafik jest bardzo dobry, do tego rake na Speed Pokerze jest dużo niższy niż na zwykłych stołach. Na nl5 wynosi ok 6-7bb/100h _rolleyes:

Po dokonaniu wpłaty na ten poker room po kilku dniach otrzymasz srebrny status na PokerStrategy.com. Więc pierwszy cel spełnisz bardzo szybko. Na paddypowerpoker otrzymujesz 4 StrategyPoitns za 1 $ raku więc zdobycie złota nie powinno być trudne, jeśli będziesz utrzymywać zakładane volume to sądzę, że w drugim tygodniu od założenia konta możesz oczekiwać złotego statusu na PokerStrategy.com.

Wspominałeś o okazjonalnych mikro MTT. Na paddypowerpoker rozgrywana jest seria turniejów za 1$ w którym pula nagród jest powiększona przez poker room o 100$, jeśli zagrasz 2 takie turnieje w tygodniu to możesz wziąć udział we freerollu z pulą 1000 $. Przy rollu 100-150$ jest to raczej fajna opcja "Od czasu do czasu jakiś mikro MTT". _wink:

Więcej szczegółów w dziale paddypowerpoker:

paddypowerpoker
- promocje i informacje
- VIP Program

Pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat
Skibcio Autor wątku
Skibcio
PokerStrategist

Witaj miltiades,

Wybrałeś Full Ringi, czym był podyktowany ten wybór? Bardzo ciężko o duże stoły w sieci. Na mikrolimitach da się jeszcze je znaleźć w sieci iPoker. Wyższe limity to już tylko PokerStars, a i tam chyba powoli umierają.

Posiadasz dalej status basic. Nie otrzymałeś do tej pory darmowej gotówki _rolleyes: Widziałem, że masz problemy z darmową gotówką na Poker770. Sprawy związane z kontem i darmową gotówką najlepiej rozwiązywać bezpośrednio kontaktując się z naszym supportem.

Jeśli nie będziesz mógł otrzymać darmowej gotówki na Poker770 to najlepiej wybrać Titan Poker. Bardzo podobny do niego jest William Hill jednak ten poker room lepiej zostawić sobie jako drugi., gdy będziesz grać na nieco wyższym limicie.

Titan Poker
- promocje i informacje
- VIP System

William Hill
- promocje i informacje
- VIP System
- Cotygodniowe freerolle dla depozytorów z pulą 1000 $
- Promocja VIP Gemstone

Pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat
kubusaka
Legacy Member

Napisane przez Skibcio
Witaj kubusaka,

Wybacz za późną odpowiedź _frown:

Jak Ci się grało na Poker770? Warto pomyśleć o pozostaniu na sieci iPoker. Wielu graczy otrzymuje tam kapitały startowe, nie każdy je szanuje. Do tego poker roomów z tej sieci jest dużo, więc praktycznie możesz mieć stały 35%-50% rakeback. Oczywiście jeśli połączysz bonusy od depozytu, program VIP oraz okazjonalne promocje.

Na początku warto założyć konto np. na Titan Poker, mają bardzo przyjemny layout stołu. Do tego bonus od depozytu w wysokości 200% wpłaconej kwoty, więc spokojnie wystarczy także na wyższy limit.

Później będziesz mógł wybrać inny poker room z lepszym przelicznikiem StrategyPoints za 1$ raku. Na Titan Poker otrzymasz 3 StrategyPoints za 1 $ raku, na innych poker roomach będzie ich więcej.

Titan Poker
- promocje i informacje
- VIP System

Pozdrawiam.

Dobrze choć denerwuję mnie to że nie mogę tak jak na P* oznaczać przeciwników niby pokazuję to HUD, ale przy wybieraniu stolików nie widzę HUDa i nie mogę ustalić najlepszego miejsca oraz czy w ogóle opłaca się dołączać do takiego stolika.

Kolejną rzeczą jaka mnie denerwuję jest to, że w HM2 zakładka active session nie działa. HUD działa stoły wykrywa, tylko potem nie mogę przeprowadzić analizy ze względy braku historii sesji, normalnie podczas sesji oznaczam ręce do analizy.

Mówisz o poker roomach tej sieci to oznacza, że na każdym poker roomie tej sieci mam to samo konto?

pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
Skibcio Autor wątku
Skibcio
PokerStrategist

Można oznaczać graczy kolorami. Jest to tylko mniej widoczne, ale tak jak wspomniałem można modyfikować wygląd stołów jest niestety przy tym trochę zabawy. Warto odwiedzić tematy poszczególnych poker roomów na naszym forum, szczególnie William Hill, było tam kilkanaście modów stołów.

Jeśli chodzi o Hold'em Managera to załóż temat w dziale Narzędzi pokerowych i pomocy technicznej. Moderator zajmujący się tym trackerem pomoże Ci.

Sieć iPoker składa się z kilkudziesięciu poker roomów. Mają one takie samo oprogramowanie (różni się wyglądem i manu lobby), oraz wspólną pulę graczy. Grając np. na Poker770 grasz jednocześnie z osobami z William Hill itd.

Jednak na każdym poker roomie musisz oddzielnie zakładać nowe konto, nowe konto to nowy bonus od depozytu _pleased:

Odpowiedz
Cytat
miltiades
PokerStrategist

Wybrałem full ring ponieważ dla takiego rodzaju stołu jest strategia na PS (przynajmniej na basic)

Odpowiedz
Cytat
kubusaka
Legacy Member

Skibcio
Ok

miltiades
Im szybciej przejcież na SH tym lepiej czyli najlepiej od początku.
Sam grałem na początku FR po czym przekonano mnie na SH i do tej pory FR nie chę widzieć, a materiałów na SH jest dużo a żeby wyrobić bronze nie trzeba nawet wpłacać kasy na poker room, skorzystaj z ponusu który daje pokerstrategy za podpiecie konta do partnerskiego roomu

Odpowiedz
Cytat

Witajcie kubusaka i miltiades,

Mimo wszystko - osobiście, radziłbym zacząć od FR ze względu na mniejszą wariancję i ogólnie wymaga mniejszego doświadczenia niż gra na skróconym stole.

Jednak rada Kolegi kubusaka jest ok - warto sprawdzić która dynamika gry, specyfika gry najbardziej nam odpowiada i w niej się realizować.

Powodzenia!

Pozdrawiam,

jeneral86

Odpowiedz
Cytat
oski10
PokerStrategist

1.Jaki rodzaj/odmianę pokera grasz? (no-limit, fixed-limit, SnG, MTT, Omaha ...)
-Holdem NL
-mtt

2.Na jakim limicie grasz? (przykład: NL25, SnG 11 $, FL 0,50 $ / 1 $)
- SnG 1,50$-3,50$
- mtt 2$-5$

3.Czy są to stoliki short handed, full ring, czy może heads-up?
- Fullring

4.Ile czasu poświęcasz na grę? (przykład: "gram 3 godziny w tygodniu" lub "generuję 1000 $ rake'u w miesiącu)
- Gram min 3h dziennie.

5.Jaki jest Twój obecny bankroll?

-Zamierzam wpłacić 150 $

- Poker Stars - od zawsze gram na starsach. SnG 1,50 $ na 18 os. i przy tym chialbym zostać tylko przenieść sie na inny poker room.

- Na wielu innych tez posiadam. Raczej wszystkie przypisywałem.

6.Jakie są Twoje cele na najbliższe miesiące?

- przede wszystkim złoty status na poker strategy!

Odpowiedz
Cytat
Skibcio Autor wątku
Skibcio
PokerStrategist

Witaj oski10,

Informacja o poker roomach na jakich do tej pory grałeś jest o tyle przydatna, że mogę mieć jakiś obraz poker roomów jakie do tej pory preferowałeś oraz wiem na jakich poker roomach masz możliwość skorzystania z bonusu od depozytu.

SnG 18 osobowych poza PokerStars raczej nie ma. Na pewno trafik będzie mniejszy, jednak pozwalający na płynną grę.

Stołów 10 osobowych na limicie 3,3 $ jest sporo na EuroPoker, niestety na pozostałych limitach wygląda to już trochę gorzej i raczej trzeba będzie mieszać limity. MarioAK jakiś czas temu nakręcił serię filmów dotyczącą właśnie tych gier, warto zacząć od obejrzenia tych filmów:
SnG na Ongame

EuroPoker
- promocje i informacje
- VIP System
- Promocja VIP Gemstone

Alternatywą do Ongame oraz PokerStars jest sieć iPoker. Tutaj trochę gorzej wygląda sprawa z rejkiem na limitach poniżej 5 $. Wybór gier jest większy niż na Ongame, jednak z tego powodu jest mniej stołów w danym wariancie, podział na szybkość blindów itp. Bardzo dużo osób gra na stołach z jackpotem, na limitach <5$ jest to chyba najlepszy wybór, bo rake nie różni się od stołów zwykłych, a zawsze tego jackpota można ustrzelić _pleased:

Na limicie 2,4$ są to stoły 2x6osobowe, jest ich bardzo dużo... Na limicie 6$ są to stoły FR.

W tym przypadku najlepiej wybrać poker room na którym masz możliwość skorzystania z bonusu od depozytu, jednak nie podałeś na jakich poker roomach masz już konto.

Pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat
Janeare
PokerStrategist

NL czasem turki

Na jakim limicie grasz? (przykład: NL25, SnG 11 $, FL 0,50 $ / 1 $)

NL10, NL25

SH i FR

Ile czasu poświęcasz na grę? (przykład: "gram 3 godziny w tygodniu" lub "generuję 1000 $ rake'u w miesiącu)

7h dziennie

dowolny

EverestPoker, PokerStars

Chciałabym się skupić na turniejach ale szukam roomu gdzie obok turków mogę zagrać cash z fajnymi bonusami i rakeback.

Odpowiedz
Cytat