Przejdź do forum
Poker room dla Cieb...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Poker room dla Ciebie

1,875 Posty
599 Użytkownicy
13 Reakcje
196.2 K Wyświetlenia

Hej szukam jakiegoś innego roomu żeby może załapać się na jakiś mega fajny bonus od wpłaty. Obecnie gram na 888 ale drażni mnie już tam wszystko zaczynając od 6stołów max. co już mnie wpienia do granic...

1. Odmiana: Holdem
2. Szukam FR tylko tak żeby był jakiś ruch i nie trzeba było długo czekać na szukanie stolika
3. Stawki - NL5 (~150$ BR)
4. Konta mam na 770poker, starsy, FTP, 888, everest - zastanawiałem się nad william hill?
5. Czas na grę - 1-2h dziennie jestem w stanie.

6. WH jest chyba też w siecii iPoker tak? Czy nadal są tam te problemy z softem co wszyscy piszą? + pytanie o wypłaty na skrill też taka mękka jest jak przy 770poker z wypłatą gdzie $ idą 3-4tyg. nieraz?

Pytanie jak tam wygląda RB np. w porównaniu ze starsami? Gdzie to lepiej wypada? i ew. jaki tam bonusik można dostać na WH? Chyba, że jakaś inna alternatywa?

a i kolejna rzecz ważne żeby HM1 działał tam.

Dzięki za jakieś ew. sugestie co i gdzie bo wypada w końcu wbić jakiś status w końcu a nie brąz.

Edit.: i też ważne pytanie chociaż wiem, że każdy powie, że NL5 to i tak nie ważne jacy ludzie ale czy na WH ludzie na niskich limitach są bardziej pokroju tych ze starsów (gdzie jednak jest sporo ludzi ogarniających) czy bardziej są pokroju właśnie ludzi z 888 ;) ? bo nie ukrywam wolałbym ten drugi typ ludzi gdzie VPIP oscyluje w granicach 40

Odpowiedz
Cytat
Skibcio Autor wątku
Skibcio
PokerStrategist

Witaj jacekszy0,

Konkretne pytania _cool:

Tak William Hill jest w sieci iPoker. HM1 działa bez problemów.
Trafick na nl4 jest wystarczający do gry FR, na nl10 także, wyżej to już raczej PokerStars. W tej chwili (16:35) jest ok 18 stołów na nl4 oraz 12 stołów nl10. Zaletą gry w sieci iPoker jest to, że sporo osób dostaje tu darmowe kapitały, a wiele z tych osób niestety (dla nich) ich nie szanuje. Do tego trzeba pamiętać, że roomy z sieci iPoker połączone są z bukmacherką oraz kasynami co dla pokerzystów jest plusem.

Soft na wszystkich roomach w sieci iPoker jest taki sam, są tylko drobne różnice. U niektórych faktycznie nie działa stabilnie. Mi na ok 50k rąk zawiesił się pewnie z 2-4 razy.

3-4 tygodnie na oczekiwanie na wypłatę? Owszem były (są) takie przypadki jednak sądzę, że w większości przypadków jest to brak weryfikacji. Na Poker770 wypłaty powinny być realizowane w przeciągu 14 dni, ja czekałem ok 8-10. William Hill pod tym względem będzie na pewno lepszy. Np. na PaddyPowerPoker na wypłatę czekałem mniej niż 1h.

Jeśli chodzi o rakeback to wiele osób uważa, że ze względu na niższy rake na PokerStars tylko tam warto grać. Ja uważam, że jeśli gramy trochę wyżej nl25-nl50 to jest prawdą. Jednak na nl4 wybrałbym właśnie jakiś niszowy poker room który mógłbym podpiąć pod PokerStrategy.com, żeby móc korzystać z materiałów szkoleniowych.

Na William Hillu otrzymasz bonus od depozytu w wysokości 200% Twojej wpłaty. Jest to odpowiednik 29.5% rakebacku wypłacanego w artach 5$. Do tego korzystasz z systemu VIP tego poker roomu. Na nl4 w zależności od volume jakie wyrobisz otrzymasz ok 8-15% dodatkowego rakebacku.

William Hill
- promocje i informacje
- VIP System
- bonus od pierwszej wpłaty

Innym poker roomem może być wcześniej wspomniany PaddyPowerPoker. Oferta bonusowa jest bardzo podobna. Bonus od depozytu daje nam 200% bonus który jest odpowiednikiem 30% rakebacku wypłacany w 10$ ratach. System VIP powinien dać ok 10% dodatkowego rakebacku.

Paddy Power Poker
- promocje i informacje
- VIP Program

Pula graczy na obu tych poker roomach jest taka sama. Więc różnice między tymi dwoma poker roomami są znikome. Na Twoim miejscu wybrałbym jednak William Hill, ze względu na bonus od depozytu.

Jeśli miałbyś jakieś pytania to chętnie pomogę.

Pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat

Do tego trzeba pamiętać, że roomy z sieci iPoker połączone są z bukmacherką oraz kasynami co dla pokerzystów jest plusem.

Hehe nie dla mnie ;D bo lubię pogamblować trochę.

Napiszę tylko do supportu WH jeszcze przezornie czy nie miałem nigdy konta u nich wcześniej (bo boję się, że korzystałem właśnie z kasyna wcześniej :/ jak byłem mały i głupi) i nie chce mieć teraz nieprzyjemności jak zablokują.

Ok. ew. jeśli się okaże, że już coś tam kiedyś miałem to wezmę tego paddy skoro pule są połączone.

Swoją drogą jeśli nawet mają nie NL5 a NL4 to dla mnie nawet bardziej spoko. Zawsze to wyjdzie więcej BI przy moim rollu.

3-4 tygodnie na oczekiwanie na wypłatę?

No tyle czekałem na 770 :) 3tygodnie a konto było zweryfikowane duużo wcześniej i robiłem z niego kiedyś już też wypłaty. (ale to już tak poza tematem)

Dzięki za info.

Odpowiedz
Cytat
kawa114
Poker Player

Odradzam PokerStars!!!! Zapytacie dlaczego. A dlatego ze to co sie tam dzieje to jakas paranoja!!! Od ponad tygodnia nie wygralem rozdania w ktorym mialem KK na reku. Wchodze all in typy sprawdzaja z 1010 99 itp. i zawsze im dochodzi do tej trojki!!! ZAWSZE. Nie pisze tego 1 czy 2 takich sytuacjach. Tak jest ciagle i nie tylko ja jestem tego zdania. PokerStars to gowno ktore powinni zlikwidowac!!! Jak najbardziej odradzam pokerstars!!!

Odpowiedz
Cytat
swanker
PokerStrategist

# Jaki rodzaj/odmianę pokera grasz?
cash NLHE

# Na jakim limicie grasz?
NL10

# Czy są to stoliki short handed, full ring, czy może heads-up?
tylko FR

gram 4-6 stołów, więc nie musi być aż tak dużego ruchy, chodzi tylko o jak najniższy poziom.

Odpowiedz
Cytat

Szukam pokerroomu z najlepszym mozliwym rakebackiem na hu cash nl50 (z uwzglednieniem ewentualnego bonusu). Odpada ftp, p*, party, i siec ipoker. PKR tez odpada bo nie widzi mi sie grac 3d ;p Z góry dzięki za propozycje.

Zapomnialem dodac, ze najlepiej jak hm 1 bedzie obslugiwal ten room.

Odpowiedz
Cytat
Skibcio Autor wątku
Skibcio
PokerStrategist

Witaj swanker,

Z FR niestety nie jest zbyt dobrze. Warto przeczytać mój wczorajszy post (jeszcze świeży): Poker room dla Ciebie - poprzedni post Skibcia.

W sieci iPoker na pewno znajdziesz 6 stołów do gry wieczorem nawet więcej. Niektóre zalety gry na iPoker już wymieniłem (spójrz mój post wyżej).

Niestety na innych poker roomach z oferty PokerStrategy.com z trafickiem na FR jest ciężko. Oczywiście nie licząc PokerStars, bo tam trafic jest największy. Jeśli myślisz o grze FR na wyższych stawkach to i tak będziesz grać na tym poker roomie, warto jednak uzbierać bankroll co najmniej na nl25.

Jeśli roomy z sieci iPokera Ci nie pasują to wieczorem trafick (kilka stołów) będzie prawdopodobnie w sieci Microgaming oraz na Cake Poker.

Pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat
Skibcio Autor wątku
Skibcio
PokerStrategist

Witaj _Anonymous_,

PKR ma też wersję 2d...

Myślałeś może o sieci Microgaming? W ofercie PokerStrategy.com są dwa poker roomy Unibet oraz 24hPoker. Oferty obu tych poker roomów są bardzo zbliżone. Otrzymasz stały rakeback w wysokości 30%. Do tego bonus od pierwszej wpłaty da Ci dodatkowe 20%. Bonus ten możesz wyrabiać przez 2 miesiące. Więc masz 4 miesiące 50% rakebacku.

Dodatkowo na Unibecie jest wyścig raku, natomiast na 24hPoker są GameStony.

W tej chwili jest 9 niepełnych stołów i 4 pełne. Niestety albo stety są to stoliki anonimowe. Część osób sobie je chwali inni narzekają. Nie wiem jakie jest Twoje zdanie na ten temat...

Unibet Poker
- promocje i informacje
- Rake race na Unibet Poker po 5000 €

24hPoker
- promocje i informacje
- VIP System (30% rakebacku)
- Promocja VIP Gemstone

Jeśli jednak sieć Microgaming nie pasuje Ci, to niemal identyczną ofertę ma Poker Heaven - 30% stały rakeback oraz bonus od depozytu który jest równowartością 20% rakebacku. Teraz jest 9 niepełnych stołów oraz jeden pełny.

Poker Heaven
- promocje i informacje
- Promocja VIP Gemstone

Na tych poker roomach obowiązującą walutą jest €. Za każdy 1€ raku otrzymasz 4SP.

Pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat
Mietla9
Poker Player

Jaki rodzaj/odmianę pokera
grasz? (no-limit, fixed-limit, SnG,
MTT, Omaha ...)
nolimit holdem
Na jakim limicie grasz?
NL2
Czy są to stoliki short handed,
full ring, czy może heads-up?
Full ring
Ile czasu poświęcasz na grę?
Okolo 3h dziennie
Jaki jest Twój obecny bankroll?
Okolo 25bi na nl5
na których poker roomach
posiadasz już konto (przypisane/
nieprzypisane do
PokerStrategy.com)?
Party poker przypisane, pokerstars nieprzypisane
Jakie są Twoje cele na najbliższe
miesiące?
Przechodzenie na kolejne limity, doskonalenie swojej gry

wazny dla mnie bylyby rake, dosc duzy traffic w roznych porach dnia, fajnie jakby rowniez oferowany byl jakis bonus za wplate

Odpowiedz
Cytat
Simplus
PokerStrategist

Witam,

gdzie lepiej grać cash NL5-NL10: FTP czy P*? Gdzie znajde słabszych przeciwników (wydaje mi się że P*) a gdzie lepszy RB na moim limicie (i tutaj chyba FTP)?

Odpowiedz
Cytat
Skibcio Autor wątku
Skibcio
PokerStrategist

Witaj Mietla9,

Wybacz za brak odpowiedzi.

Przejrzałem Twoje ostatnie posty i widzę, że ostatnie rozdania które wstawiałeś były z gier sng?

Bonus za wpłatę oferowany jest na każdym poker roomie, o ile wcześniej nie miałeś tam konta. Jeśli chodzi o trafik w grach cash FR to z oferty PokerStrategycom najlepszy będzie na PokerStars. Na drugim miejscu jest sieć iPoker, o której pisałem kilka postów wyżej:

Poker room dla Ciebie - 1

Poker room dla Ciebie - 2

W przypadku FR na nl2 w sieci iPoker teraz jest ok 40 stołów. Na nl4 już ok 13.

Prawdopodobnie chcesz wyrobić wyższy status na PokerStrategy.com. Złoto? Dlatego wybrałbym jeden poker room z największym przelicznikiem SP/$ raku. Takimi poker roomami są Poker770 oraz William Hill w obu tych przypadkach jest to 5Sp/1$raku. Dodatkowo otrzymasz bonusowe SP za wpłatę na dany poker room:

Za swój pierwszy depozyt otrzymasz 100 bonusowych StrategyPoints, co od razu da ci srebro i dostęp do zaawansowanych strategii i materiałów szkoleniowych. Jeśli twój pierwszy depozyt przekroczy sumę 100 $, otrzymasz 1 bonusowy StrategyPoint (aż do 500) za każdego wpłaconego dolara. Możesz w ten sposób osiągnąć złoty status.

Poker770
- promocje i informacje
- VIP Club
- 7,70 $ za darmo na Poker770

William Hill
- promocje i informacje
- VIP System

Pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat
Mietla9
Poker Player

Tak właśnie zapomniałem dopisać, że również sng grywam ostatnio i chciałem zapytać jaki pokerroom byłby najlepszy pod tym kątem, te same sprawy mnie głównie interesują- rake i traffic.
I dzięki za odpowiedź co do cashy, muszę to przemyśleć w takim razie ;)

Odpowiedz
Cytat
Skibcio Autor wątku
Skibcio
PokerStrategist

Hej,

To w sumie niewiele się zmieni, jeśli chodzi o wybór poker roomu.

Rake niestety na iPokerze jest bardzo wysoki. Poniżej stawek 5$ wynosi on przeważnie 20%.

(FR)10os 1+0.2$ 10-25 stołów
(FR)30os 1+0.2$ 5-15 stołów
(SH)12os 2+0.4$ 20-40 stołów
(SH)DON super turbo 1+0.1$ 10-20 stołów

Wszystko zależy jaki typ SNG Ciebie interesuje. Do grania mikro FR cash oraz niektórych SNG poker roomy z sieci iPoker myślę, że nadają się. Jednak wyższe stawki to głównie PokerStars.

Pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat
Skibcio Autor wątku
Skibcio
PokerStrategist

Witaj Simplus,

FTP niestety nie jest już w ofercie PokerStrategy.com. Dlatego nie mogę odpowiedzieć Ci na to pytanie. Zostałbym posądzony o stronniczość albo promował konkurencyjny poker room _frown:

Pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat
ryhukox
Poker Player

Witam,
szukam roomu do grania speed pokera sh nl5 lub niżej strategią mss. Roomy na których nie mam konta a są w ofercie to:

everest
24hpoker
pokerheaven
europoker
unibet
cakepoker
mansion

Używam hm2, więc dobrze będzie jak będzie działał bez problemowo, do tego musi to być "lekki" soft (coś jak pkr odpada), jak najniższy rake (najistotniejszy punkt, licząc rake-rakeback), rebuy do ustalonej kwoty, nie ipoker

Odpowiedz
Cytat
Skibcio Autor wątku
Skibcio
PokerStrategist

Witaj ryhukox,

Poker Heaven, EuroPoker oraz Cake Poker od razu odpadają, są tam tylko zwykłe stoliki.

Na 24hpoker oraz na Unibet Poker jest niby wariant szybkiego pokera Blaze Poker. Problemem jest jednak brak graczy... możliwe, że wieczorem jest więcej osób.

Dlatego zostają tylko poker roomy z sieci iPoker. Everest Poker oraz Mansion Poker.

Jednak napisałeś, że iPoker odpada? Dlaczego?

Nie sugeruj się analizą raku na stołach SH która jest udostępniona na PokerStrategy.com, bo w praktyce na Speed Pokerze wychodzi on dużo lepiej -> taniej, ok 5-10bb. Warto odwiedzić odpowiednie wątki na forum dotyczące Speed Pokera.

HM2 działa w sieci iPoker bez problemów. Soft jest na pewno gorszy od tego znanego z PokerStars, jednak nie jest "ciężki". Dużo większe wymagania ma chociażby HM2.

Rebuy można dowolnie konfigurować. Do maksymalnej kwoty, minimalnej, ustalonej liczby bb, po wyzerowaniu się, spadnięciu poniżej początkowej wartości buyina, lub % wartości za która się wkupiłeś... nie wiem co jeszcze można dodać.

Z tych dwóch poker roomów wybrałbym raczej Everest Poker ze względu na lepsze warunki bonusu od wpłaty oraz programu VIP. Mansion Poker jest mało popularny na PokerStrategy.com, jednak jest zawsze pewną alternatywą.

Everest Poker
- promocje i informacje
- VIP System

Na Everest Poker StrategyPointsy przyznawane są w trochę inny sposób. Pojawią się jako bonusowe punkty. Warto mieć to na uwadze.

Pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat

Witam serdecznie :) Poprosiłbym ładnie o opinię :)

Jaki rodzaj/odmianę pokera grasz?
NL Holdem

Na jakim limicie grasz?
NL10 6-max, SnG 3,5$ Fullring, maksymalnie 6 stołów [laptop 15,6", lubię widzieć wszystko co się dzieje na każdym stole i wygodniej się robi notatki]

Czy są to stoliki short handed, full ring, czy może heads-up?
j/w

Ile czasu poświęcasz na grę?
1-2h dziennie

Jaki jest Twój obecny bankroll?
~25BI na NL10

Na których poker roomach posiadasz już konto (przypisane/nieprzypisane do PokerStrategy.com)?
Pokerstars nieprzypisane.
PartyPoker, ale strasznie irytuje mnie ich soft.
Innych nie znam i nie próbowałem.

Jakie są Twoje cele na najbliższe miesiące?
Wyrobić 100BI do SnG 7$ i przejść na nie

Zostać na P* czy może gdzieś może być ciekawiej? Na P* pasuje mi soft no i traffic wiadomo.

Odpowiedz
Cytat
ErHB01
PokerStrategist

Jaki rodzaj/odmianę pokera grasz? (no-limit, fixed-limit, SnG, MTT, Omaha ...)
No limit/ zdecydowanie przechodze na sng
Na jakim limicie grasz? (przykład: NL25, SnG 11 $, FL 0,50 $ / 1 $)
nl4/10 / z sng dopiero zaczynam takze micro 1/2$
Czy są to stoliki short handed, full ring, czy może heads-up?
short handed
Ile czasu poświęcasz na grę? (przykład: "gram 3 godziny w tygodniu" lub "generuję 1000 $ rake'u w miesiącu)
3-6 godzin dziennie
Jaki jest Twój obecny bankroll? Szczególnie ważne jest to dla graczy tych najniższych limitów. Powodem jest to, że rake na tych stawkach jest zdecydowanie wyższy, w porównaniu do innych limitów. Tak więc, jeśli pozwala Ci na to bankroll, będziemy raczej sugerowali przejście na wyższy limit, abyś mógł korzystać z niższego rake'u.

Chce przelac 100-150$

Na których poker roomach posiadasz już konto (przypisane/nieprzypisane do PokerStrategy.com)?
P770 przypisane /Party Poker nieprzypisane , niestety Pokerstars odpadają bo kiedys for fun zalozylem tam konto nie przypisujac do pkrstrategy (apropo, da sie moze jakos uprosic support zeby usuneli stare nigdy nie uzywane konto?)

Jakie są Twoje cele na najbliższe miesiące?
Najwazniejsze jest dla mnie poki co posiadanie podpiętego pod was konta i zdobycie srebra, złota co da mi dostep do ogromnych pokladow wiedzy + spokojne budowanie bankrola, wchodzenie na wyzsze limity, tak jak mowilem wyzej na ten czas interesuje mnie tylko sng wiec nie bardzo chce grac na sieci ipoker z 20% rake

Odpowiedz
Cytat
Skibcio Autor wątku
Skibcio
PokerStrategist

Witaj VoytX,

Wybacz za brak odpowiedzi.

Bardzo ciężko jest zbliżyć się do jakości oprogramowania oferowanego przez PokerStars.

Napisałeś że interesują Ciebie gry cash SH nl10, a także SnG FR 3,5$. Pierwszy rodzaj gier jest bardzo łatwo znaleźć, z SNG jest trochę gorzej. Do tego stawki 3,5$ oraz 7$ występują tylko na PokerStars. Na innych poker roomach są to przeważnie stawki 1,2,3,5,10,20 itd.

Myślałeś może o sieci Microgaming, a dokładnie o Unibecie? Bardzo podobał mi się tam wygląd i "lekkość" stołów. Gry na nl10 SH znajdziesz bez problemów. Trochę gorzej może być z SNG bo teraz jest teoretycznie uruchomionych 5-6 stołów na stawkach 2.5+0.25 oraz 5+0.5 (gry w €). Prz mieszaniu stawek nie byłoby problemów (średnia wyniosłaby ok 3,5$). Jednak ja preferowałbym granie cash na tym poker roomie.

Otrzymasz 30% rakeback oraz bonus od depozytu, który da kolejne 20%. 4SP za 1€ raku pozwoli szybko zdobyć wyższy status na PokerStrategy.com

Unibet Poker
- promocje i informacje
- Rake race na Unibet Poker po 5000 €

Alternatywą może być poker room z tej samej sieci o niemal identycznej ofercie.

24hPoker
- promocje i informacje
- VIP System (30% rakebacku)

Pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat
Najczarniejszy
Oldschool Grinder

...

[Treść wyedytowana]

//takie oferty są niezgodne z regulaminem forum - Skibcio

Edit: wybiore coś z IPoker, można skasować.

Odpowiedz
Cytat