Przejdź do forum
Poker room dla Cieb...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Poker room dla Ciebie

1,875 Posty
599 Użytkownicy
13 Reakcje
196.2 K Wyświetlenia
Skibcio Autor wątku
Skibcio
PokerStrategist

Witaj ErHB01,

Wybacz za brak odpowiedzi. Nie wiedziałem co Ci odpisać, a nie lubię dawać zdawkowych odpowiedzi.

Niestety 20% rake na mikro SnG jest na wielu poker roomach. Chociażby na wspomnianej przez Ciebie sieci iPoker. Da się jednak przejść te stawki. Szczególnie jeśli weźmiemy udział w promocjach na danych poker roomach oraz umiejętnie wykorzystamy bonusy od depozytu.

Przykładem takiego poker roomu jest EuroPoker z sieci Ongame. Aktualnie trwa tam promocja dla graczy SnG === 25 000 $ w promocji Hot Streak ===. Może w drugiej turze uda Ci się zdobyć $$$ z tej promocji. Warto wcześniej poćwiczyć grę SnG na tym poker roomie. Pomóc mogą Ci w tym filmy MarioAK:

-> SnG na Ongame - gra we wczesnej fazie
-> S'n'G / Turnieje na Ongame - bubble oraz ITM

Chciałbyś powalczyć o iPada? === 100 iPadów do rozdania ===

Oprócz wcześniej wspomnianej promocji bonus od depozytu da Ci rakeback na poziomie 36%. Warto także zainteresować się freerollami. Szczegóły poniżej:

EuroPoker
- promocje i informacje
- VIP System
- bonus od pierwszej wpłaty
- Points Race na EuroPoker po 3000 $
- Cotygodniowe freerolle dla depozytorów z pulą 1000 $

Pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat
Skibcio Autor wątku
Skibcio
PokerStrategist

Witaj Najczarniejszy,

Niestety jeśli konto na PokerStars założyłeś nie przez PokerStrategy.com to szans na jego podpięcie jest niemal zerowa. Warto skontaktować się w tym celu z PokerStars, jednak nadmierne kombinowanie nie zawsze się opłaca.

Część Twojego posta musiałem usunąć. Na forum panują pewne zasady, jeśli z niego korzystasz to wypadałby tych zasad przestrzegać.

Jeśli grasz mało to raczej wysokiego statusu w systemie VIP nie zdobędziesz warto zainteresować się więc poker roomem ze stałym rakebackiem.

Jednym z takich poker roomów jest Cake Poker. Jest to mały poker room z 36% rakebackiem. W dalszym ciągu grają na nim amerykanie. Sześć stołów nl10 i nl25 spokojnie znajdziesz. Do tego bonus od depozytu da Ci kilka-kilkanaście dodatkowych % rakebacku.

Cake Poker
- promocje i informacje
- Rake race na Cake Poker po 60 000 $
- Promocja VIP Gemstone

Pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat
kubieniec
PokerStrategist

Gdzie polecacie teraz grać micro MTT? Mówi się że 888 jest dobre jednak mało przejrzysta jest lista turniejów i ciężko znaleźć kilka MTT z pulą gwarantowana na zadowalającym poziomie

Odpowiedz
Cytat
zbxzbx
PokerStrategist

Cześć,

Przygotowuje się do przeprowadzki z PartyPoker, bo nie dzieje się tam najlepiej a w dodatku wywala mi soft co jakieś 15minut. Żałuje tylko opcji table stackingu który był bardzo wygodny - szczególnie że gram na lapku.

Zależy mi też na pełnej kompatybilności z HM2.

Jaki rodzaj/odmianę pokera grasz?
NO LIMIT HOLDEM SH

Na jakim limicie grasz?
NL2 -> NL4/5

Czy są to stoliki short handed, full ring, czy może heads-up?
SH

Ile czasu poświęcasz na grę?
3-5h/DZIENNIE

Jaki jest Twój obecny bankroll?
70BI na NL2

Na których poker roomach posiadasz już konto?
-Pokerstars
-Poker 770
-PartyPoker|
-FTP

Jakie są Twoje cele na najbliższe miesiące?
Wspinać się po stawkach (do NL 50/100) i wtedy zacząć czerpać profity.

Będę wdzięczny za pomoc.
BTW
Poza segregacja graczy PartyPoker chyba zdelegalizowało HUDa.

Żenada

PS.
Któryś z pokerroomów posiada table stacking tak jak Party??

Odpowiedz
Cytat
Skibcio Autor wątku
Skibcio
PokerStrategist

Witaj kubieniec,

Niestety poker room 888 Poker nie jest w ofercie PokerStrategy.com.

Najlepszym poker roomem do grania MTT jest niewątpliwe PokerStars. Na forum panuje jednak opinia, że przez wariancje -> dużą liczbę graczy, na tym poker roomie ciężko jest się dostać do wysokich/dobrze płatnych miejsc. Z drugiej strony pozostałe poker roomy nie ma tak bogatej oferty MTT. Więc zdania są podzielone.

Więc dla mnie numerem 1 jest PokerStars.

PokerStars
- promocje i informacje
- VIP System

Wiele osób ma niepodpięte konta do PokerStrategy.com. Jeśli chcesz to zawsze możesz dorzucić do swojej sesji 1-kilka MTT z innego, mniejszego poker roomu. Tu szukałbym poker roomów albo z wysokim współczynnikiem ilości SP za 1$ raku np. William Hill lub Poker770 (5SP za 1$ raku grając 1 MTT dziennie masz srebro niemal pewne, złoto wyrobić też jest łatwo), albo z fajnymi freerollami od depozytu (=== Freerolle dla depozytorów z pulą 10 000 $ - dyskusja ===, większość tych freerolli odpowiada MTT za 10-20$).

Pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat
Skibcio Autor wątku
Skibcio
PokerStrategist

Witaj zbxzbx,

Niestety tylko PartyPoker posiada wbudowaną funkcjonalność takiego rozmieszczania stołów. Rozwiązania są w zasadzie dwa.

1. Przejście na wariant szybkiego pokera. Wtedy na 4 stołach będziesz miał wystarczająco dużo akcji i jednocześnie spokojnie wyświetlisz je na swoim laptopie. PokerStars, wszystkie poker roomy z sieci iPoker oraz od niedawna EuroPoker.

2. Skorzystanie z programów wspomagających Twoją grę, a dokładnie układające odpowiednio stoły. Przykładem takiej aplikacji jest StackAndTile. Sposób jego działania przedstawiony jest na filmie. Dla twojego limitu jest to program darmowy.

Do tego pamiętam, że widziałem kiedyś program który imitował tą "tabelę stackingu". Działał chyba tylko na PokerStars, ale nie mogę sobie przypomnieć jego nazwy, warto poszukać. Jednak obawiam się, że projekt ten mógł zostać porzucony. Jeśli przypomnę sobie nazwę tego programu to dam znać.

Jeśli chodzi o wybór poker roomu to w Twoim przypadku masz duże pole do manewru. Gry cash SH na niskich limitach są bardzo popularne i praktycznie na każdym poker roomie znajdziesz wystarczającą liczbę stołów. Nie ma chyba poker roomu z oferty PokerStrategy.com którego nie obsługiwałby HM2.

Jeśli jednak miałbyś jakieś pytania to chętnie pomogę.

Pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat
hvnnn
PokerStrategist

Właśnie przechodzę z fr na sh. Postanowiłem grać od początku (tzn od nl2). Póki co gram na p*, ale konto mam tam niepodpięte (więc dla celów naukowych wolę zmienić na coś co mam podpięte/ nie mam konta). Co polecacie? BR około 300$, rozdań tygodniowo 8000+ i do tego szybko będę zmieniał limity.
Aha i zależy mi przede wszystkim na fiszach (raczej na limitach nl10+ bo na nl2 nie trzeba szukać roomu pod tym względem).

Odpowiedz
Cytat
streetart90
PokerStrategist

Cześć! Mam zamiar przenieśc rolla z PartyP na jakiś pokerroom aby miec podpięte konto pod PS.

NO LIMIT HOLDEM SH

Na jakim limicie grasz?
NL4/5->nl10

SH

3-5h/DZIENNIE

45 BI na NL4

-Poker 770
-PartyPoker
-Titan
-Everest
-PKr
-WH

Przymierzam się do nl10

Ogólnie ostatnio podpięłem konto na Titanie ,bo oferują mi dobry bonus, insta 10 usd, bonus do wyrobienia plus jakies monety 10k. Właśnie zastanawiam się nad depozytem na ten room. Chciałbym się dowiedziec jak wyglądają inne sieci jeśli chodzi o nl4->. Odpada P* bo tam nie dostaje sp. WH nie daje bonusu więc tam nie wracam. Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
Head Admin
spinek
PokerStrategist

Cześć hvnnn,

Spoiler

Napisane przez hvnnn
Właśnie przechodzę z fr na sh. Postanowiłem grać od początku (tzn od nl2). Póki co gram na p*, ale konto mam tam niepodpięte (więc dla celów naukowych wolę zmienić na coś co mam podpięte/ nie mam konta). Co polecacie? BR około 300$, rozdań tygodniowo 8000+ i do tego szybko będę zmieniał limity.
Aha i zależy mi przede wszystkim na fiszach (raczej na limitach nl10+ bo na nl2 nie trzeba szukać roomu pod tym względem).

W zasadzie na każdym poker roomie będziesz mógł pograć. Polecałbym wybrać coś z sieci Microgaming albo iPoker.

Z Microgaming proponuję Unibet. Oprócz bonusu od pierwszej wpłaty będziesz otrzymywał 30% rakeback'u. Jest tam sporo fishy, ale mankamentem mogą być stoliki anonimowe, których jest większość (ale też gra na nich sporo słabych graczy). Jeżeli nie lubisz grać na takich stołach, proponowałbym room z sieci iPoker np. William Hill.
Gdy się pośpieszysz, zdążysz jeszcze w tym miesiącu wziąć udział w promocji Level Up, dzięki której możesz uzyskać dodatkową gotówkę.

Unibet Poker
- promocje i informacje
- 30% rakebacku i Unibet Plus
- Wyścig rake'u o 5000 € dla członków PokerStrategy.com

William Hill
- promocje i informacje
- VIP System

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
Head Admin
spinek
PokerStrategist

Cześć streetart90,

Spoiler

Napisane przez streetart90
Cześć! Mam zamiar przenieśc rolla z PartyP na jakiś pokerroom aby miec podpięte konto pod PS.

NO LIMIT HOLDEM SH

Na jakim limicie grasz?
NL4/5->nl10

SH

3-5h/DZIENNIE

45 BI na NL4

-Poker 770
-PartyPoker
-Titan
-Everest
-PKr
-WH

Przymierzam się do nl10

Ogólnie ostatnio podpięłem konto na Titanie ,bo oferują mi dobry bonus, insta 10 usd, bonus do wyrobienia plus jakies monety 10k. Właśnie zastanawiam się nad depozytem na ten room. Chciałbym się dowiedziec jak wyglądają inne sieci jeśli chodzi o nl4->. Odpada P* bo tam nie dostaje sp. WH nie daje bonusu więc tam nie wracam. Pozdrawiam

Masz już parę kont w sieci iPoker, więc wiesz jak sprawy wyglądają: skoro gra się na każdym z nich z tymi samymi graczami, to najlepiej wybrać taki pokerroom, który aktualnie oferuje coś ekstra ;)
Nie wiem co dokładnie masz na myśli pisząc, że podpiąłeś konto na Titan Poker? Będziesz otrzymywał StrategyPoints pod warunkiem, że założyłeś konto na Titan Poker poprzez tę stronę. Jeżeli konto miałeś założone inaczej, to nie będziesz otrzymywał StrategyPoints. Sam z poziomu forum nie mogę sprawdzić, czy masz podpięte konto czy też nie.

Jeżeli szukałbyś innego pokerroom'u z sieci iPoker, to ciekawym wyborem byłby paddypowerpoker.

Paddy Power Poker
- promocje i informacje
- VIP Program

Możesz sprawdzić także room z sieci Micrograming: Unibet lub 24hPoker. Na każdym oprócz bonusu od pierwszej wpłaty otrzymasz 30% rakeback'u. Na tych roomach gra głównie toczy się na stolikach anonimowych, a nie każdemu dobrze się na nich gra. Sam musisz ocenić czy taka gra to coś dla Ciebie.

Unibet Poker
- promocje i informacje
- 30% rakebacku i Unibet Plus
- Wyścig rake'u o 5000 € dla członków PokerStrategy.com

24hPoker
- promocje i informacje
- VIP System (30% rakebacku)
- Promocja VIP Gemstone

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
agjar
Oldschool Grinder

Witam

Jaki rodzaj/odmianę pokera grasz? (no-limit, fixed-limit, SnG, MTT, Omaha ...)
SnG HU

Na jakim limicie grasz? (przykład: NL25, SnG 11 $, FL 0,50 $ / 1 $)
SnG HU 3 $ +

Ile czasu poświęcasz na grę? (przykład: "gram 3 godziny w tygodniu" lub "generuję 1000 $ rake'u w miesiącu)
5 lub wiecej dziennie

250 $

Na których poker roomach posiadasz już konto (przypisane/nieprzypisane do PokerStrategy.com)?
Poker* , Unibet

Nauka i wbijanie na wyzszy lvl dlatego szukam innych romow zeby wykorzystac bonusy od wplaty i zeby byl trafik tak od okolo poludnia

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
Skibcio Autor wątku
Skibcio
PokerStrategist

Witaj agjar,

Wybacz za brak odpowiedzi, czasem ciężko jest doradzić w wyborze poker roomu szczególnie jeśli niewielu moderatorów gra HU.

Pierwsza sieć jaka przyszła mi do głowy to iPoker (5% raku), jednak trochę słabo z trafikiem i jest spory podział na stoły zwykłe, szybkie i ultra szybkie (1 minutowe blindy).

Na OnGame jest trochę lepiej na stawkach 5$ ale rake wynosi 10%, do tego jest sporo stołów Coinflip :facepalm:

Na Caku jest także niski rake 2,2% do 5% w zależności od szybkości stołów, jednak podobnie jak wyżej mało stołów teraz kilka turbo na 5$ i kilka HT na 7$.

Sytuacje w sieci Mikrogaming raczej znasz - Unibet. Także niewiele stołów i dość wysoki rake.

Na Poker Heaven podobna sytuacja jak powyżej kilka stołów ale reke niski poniżej 5%.

Masz złoty status, konto na PokerStars jest podpięte do PokerStrategy.com? Jeśli tak to ja przemyślałbym pozostanie na tym poker roomie, mimo że jestem zwolennikiem wyrabiania bonusów... Jest to jedyne miejsce gdzie przez całą dobę będziesz miał wystarczającą ilość stołów.

Jeśli jednak koniecznie chcesz grać na innym poker roomie to wybrałbym Cake Poker albo Poker Heaven. Na obu masz wysoki zwrot raku (stały 36 lub 30% + bonus od depozytu + okazjonalne promocje, warto odwiedzić fora tych poker roomów). Grając HU nie masz raczej uruchomionych wielu stołów także zawsze opcją pozostaje granie na dwóch poker roomach, na limicie 2-5$ nie będzie to raczej konieczne jednak wyżej byłoby raczej wskazane.

Cake Poker
- promocje i informacje
- Rake race na Cake Poker po 60 000 $
- Promocja VIP Gemstone

Poker Heaven
- promocje i informacje
- Promocja VIP Gemstone

Pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat
agjar
Oldschool Grinder

Dzieki za info , masz racje jednak zotane na Starsach tam moge grac praktycznie 24h a konto jest podpiete do PS wiec jest ok

Dzieki i Pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat

Hej

Chciałabym się przenieść z ipokera bo pomimo kilku podejść zawsze dostaje baty. Nie wiem czy poziom tak rozni sie tam od innych roomow ale na 888 dojechalam do nl 50, po tym jak przestal mi dzialac hm1 przenioslam sie na 770, mam 200 bakow i problem z nl 10... :(

NO LIMIT HOLDEM SH

Na jakim limicie grasz?
nl 10-25

SH

1-3h/DZIENNIE

300$

-Poker 770

Dzięki

Odpowiedz
Cytat

I jeszcze pytanko: czy na unibet dalej jest podzial na stoly z mozliwoscia korzystania z HM/PT i bez?

Odpowiedz
Cytat
Skibcio Autor wątku
Skibcio
PokerStrategist

Witaj 9roszek,

Zacznę od końca :f_biggrin: Masz na myśli stoły anonimowe, gdzie prawdziwy nick gracza jest ukryty? Jeśli tak to te stoły nadal są. Działa na nich HUD ale należy wziąć pod uwagę, że nie zawsze te statystyki będą poprawnie liczone (player1, player2 itd). Jeśli masz jakieś szczegółowe pytania dotyczące Unibeta to najlepiej zapytać się w dziale tego poker roomu: Unibet (sieć Microgaming).

Ciężko powiedzieć gdzie będzie wyższy/niższy poziom. Powiedziałbym, że ilu jest graczy tyle będzie różnych opinii na ten temat. Wystarczy kilka badbeatów lub niepasujący soft i już możemy mieć złe podejście do danego roomu. Inna osoba może mieć odwrotne zdanie.

Jeśli nie szło Ci na Poker770 to najlepiej sobie na razie odpuścić sieć iPoker. Nie twierdzę, że jest to złe miejsce ale jeśli masz teraz uprzedzenia do tej sieci to lepiej poszukać innego miejsca.

Dobrym rozwiązaniem będzie właśnie sieć Microgaming, o której sam wspomniałeś -> Unibet. Jeśli nie przywiązujesz dużej uwagi do jakiś szczegółowych statystyk (powinny być zawsze liczone od zera) to jest to dobre miejsce do gry (pamiętaj, że przeciwnicy też Ciebie nie będą znać). Po wyrobieniu bonusu na Unibecie możesz później grać na 24hPoker. Więc będziesz miał dwa bonusy od depozytu na niemal identycznych poker roomach.

Unibet Poker
- promocje i informacje
- Rake race na Unibet Poker po 5000 €

Innym poker roomem może być na pewno znany Ci PokerStars. Tu już nie masz "problemów" (dla niektórych jest to zaleta) z anonimowymi stołami. Na nl25 spokojnie wyrobisz cały bonus od depozytu, możesz go podzielić na raty i na razie grać na nl10.

PokerStars
- promocje i informacje
- VIP System

Tak naprawdę jesteś w bardzo dobrej sytuacji. Grasz najbardziej popularną odmianę pokera i praktycznie na każdym poker roomie znajdziesz odpowiednie stoły. Nawet na tak małych poker roomach jak PKR, Cake Poker czy Poker Heaven gdzie otrzymasz stały 30-36% rakeback oraz dodatkowe bonusy.

Pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat

Dzięki za wyczerpującą odpowiedź. A w jaki sposób dostaję stały rake back? Jest dodawany do rolla na konto co miesiąc czy na pokerstrategy czy jeszcze jakośc inaczej?

Odpowiedz
Cytat
Skibcio Autor wątku
Skibcio
PokerStrategist

Zawsze wpływa na Twoje konto w poker roomie na którym grasz. Na każdym poker roomie wygląda to trochę inaczej. Warto odwiedzić tą stronę: Rakeback.

Na Unibecie za rejestrację przez PokerStrategy.com dostajesz najwyższy status VIP i to dzięki niemu masz 30% rakebacku. Raz w tygodniu punkty wymieniane są na $$$. Na 24hPoker powinno tak samo.

Na Cake Poker także raz w tygodniu.

Na PKR oraz Poker Heaven rakeback przyznawany jest raz w miesiącu (na początku miesiąca).

Oprócz stałego rakebacku organizowane są także różnego rodzaju promocje, przez poszczególne poker roomy oraz PokerStrategy.com, więc oprócz tych 30-36% można jeszcze kilka-kilkanaście procentów zdobyć :]

Odpowiedz
Cytat

najs, dzięki skibcio :)

Odpowiedz
Cytat

- Głownie bede chciał się skupić na budowaniu rolla dzięki SNG, ( bede chciał - bo aktualnie nie gram przez brak monitora i neta ), później oczywiście MTT, bo w tym idzie mi najlepiej, ale ( moim niezbyt profesjonalnym zdaniem - a moze i sie myle) nie zbuduje dobrego rolla w krotkim czasie na MTT. Po osiągnieciu rolla w wysokosci 150$ chciałbym przejsc na SNG HU za 1$.
SNG wszelakie, głownie odnajduje sie w duzych, bo uwielbiam MTT, a one sa do nich zblizone, czyli 180os., 90os. ; 9os. i tak dalej..

Na jakim limicie grasz?
- To będzie tak naprawde moja pierwsza wpłata, ale grałęm juz na kase, bo wygrywałęm w freeroll'ach w pozniej przerzucilem sie na kase. WIęc micro.

Ile czasu poświęcasz na grę? (przykład: "gram 3 godziny w tygodniu" lub "generuję 1000 $ rake'u w miesiącu)

- cash'ówek nie trawie, wiec pisalem juz u góry, co bede grał. MTT, bo lubie głownie bardzo powolne blindy, conajmniej 15minutowe, ale w turbo tez jakos szło.. Mogę poświecić w sumie 5 godzin dziennie.

Jaki jest Twój obecny bankroll? Szczególnie ważne jest to dla graczy tych najniższych limitów. Powodem jest to, że rake na tych stawkach jest zdecydowanie wyższy, w porównaniu do innych limitów. Tak więc, jeśli pozwala Ci na to bankroll, będziemy raczej sugerowali przejście na wyższy limit, abyś mógł korzystać z niższego rake'u.

- Wpłata będzie myśle w wysokości 30$ ( kupe kasy wydam na monitor, ktory jest mi niezbedny, bo rozwalilem matryce w lapku..

Na których poker roomach posiadasz już konto (przypisane/nieprzypisane do PokerStrategy.com)?
- Mam przypisane do Partypoker, więc z tego co się orientuje, nie moge juz przypisac do innego i otrzymac darmowe $$$ po zdaniu quizu ( myle się ? )

Realny, zaś bardzo duży cel : 3000$ w rok, od zaczęcia gry ( oczywiscie dokształcanie sie i tak dalej - ale o tym nie musze mowic ) Jestem ambitny, tak sądze i czytam narazie artykuły psychologii i strategii, nawet, jeśli nie gram.

Odpowiedz
Cytat