Przejdź do forum
Poker room dla Cieb...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Poker room dla Ciebie

1,875 Posty
599 Użytkownicy
13 Reakcje
196.2 K Wyświetlenia
Head Admin
spinek
PokerStrategist

Hej LubieGrac,

Skakania po odmianach nie polecam, gdyż ciężko być dobrym we wszystkim. Lepiej skoncentrować na jednej odmianie i uczyć się jak najwięcej, bo tylko wtedy przyjdą wyniki.
Skoro grałeś już trochę w No Limit Holdem Shorthanded (max 6-osób) to najlepiej się tego trzymać i rozwijać w tej dziedzinie.

Solidną porcję wiedzy znajdziesz w filmach z serii "Crushing microstakes"

Crushing microstakes - część 1
Crushing microstakes - część 2
Crushing microstakes - część 3
Crushing microstakes - część 4
Crushing microstakes - część 5
Crushing microstakes - część 6
Crushing microstakes - część 7
Crushing microstakes - część 8
Crushing microstakes - część 9
Crushing microstakes - część 10

Aby sprawdzić czy masz przypisane konto na PokerStars do PokerStrategy.com sprawdź w oprogramowaniu PokerStars czy masz pod Requests opcję "Information Sharing". Jeżeli jej nie ma , to znaczy, że konto jest niepodpięte i nic się nie da z tym zrobić.

Co do odpowiedniego pokerroomu dla Ciebie to przeglądnij te, które poleciłem w poprzednim poście. Aktualnie jeżeli zarejestrujesz się i dokonasz wpłaty na Poker770 za pośrednictwem Skrill, możesz dodatkowo dostać 3 tickety do freerolli o 1000$. Szczegóły tutaj.

Poker770
- promocje i informacje
- VIP Club
- bonus od pierwszej wpłaty
- 7,70 $ za darmo na Poker770

Po prostu zdecyduj się na jakiś pokerroom, załóż konto, nie zapominaj o prawidłowym zarządzaniu bankrollem, dużo się ucz i jazda z tym koksem _thumbsup:

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
Head Admin
spinek
PokerStrategist

Napisane przez debesciak69
Witam
na ktorych roomach/sieciach sa zsynchronizowane przerwy w mtt?

Cześć debesciak69,

W zasadzie zsynchronizowane 5-minutowe przerwy przed pełną godziną stały się standardem wśród pokerroom'ów i z tego co sprawdziłem, to chyba wszystkie pokerroom'y/sieci będące w ofercie PokerStrategy.com je mają.

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
LubieGrac
Legacy Member

Dzięki Spinek na szybką odpowiedź, tak też zrobię, przemawia jeszcze za tym to że holdem nl można grać praktycznie o każdej godzinie, a tak jak mówiłem chce poświecić ok 3-4h dziennie na pokerka.

Czy jest sens od początku przejmować się czy dany room ma rakeback, lub szukać promocje depozytowe?
Czy lepiej zadbać o to później bo na początku na mikro stawkach i tak ciężko było by wyrobić max od first depo.
Niestety nie za bardzo umiem angielski i na pokerstars z tłumaczem google nie znalazłem pod które menu sprawdzić czy mam konto podpięte czy nie:)
Wielkie dzięki za spis filmików.

Odpowiedz
Cytat
Head Admin
spinek
PokerStrategist

Napisane przez LubieGrac
Czy jest sens od początku przejmować się czy dany room ma rakeback, lub szukać promocje depozytowe?

Oczywiście, że lepiej jest mieć bonus od depozytu niż go nie mieć. W zasadzie każdy pokerroom oferuje bonus od pierwszego depozytu, a gdy już go wyrobisz, zawsze można się rozglądnąć za kolejnym :)
Pokerroom'y często też oferują dodatkowe promocje np. bonusy od ponownego depozytu, żeby zatrzymać graczy.

Jeżeli chodzi o PokerStars to w polskiej wersji językowej pod "Żądania" powinieneś szukać "Przekazywanie Danych". Jeżeli nie ma nic takiego, to konto jest niepodpięte do PokerStrategy.com

Zachęcam także do założenia bloga, gdzie będziesz mógł opisywać swoje postępy, a inni gracze też będą zaglądać i od czasu do czasu doradzą czy coś podpowiedzą :)

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat

1. Jaki rodzaj/odmianę pokera grasz? (no-limit, fixed-limit, SnG, MTT, Omaha ...):
- No Limit
2. Na jakim limicie grasz? (przykład: NL25, SnG 11 $, FL 0,50 $ / 1 $):
- do NL5
3. Czy są to stoliki short handed, full ring, czy może heads-up?:
- FL
4. Ile czasu poświęcasz na grę? (przykład: "gram 3 godziny w tygodniu" lub "generuję 1000 $ rake'u w miesiącu):
- ok 2 godzin dziennie
5. Jaki jest Twój obecny bankroll? Szczególnie ważne jest to dla graczy tych najniższych limitów. Powodem jest to, że rake na tych stawkach jest zdecydowanie wyższy, w porównaniu do innych limitów. Tak więc, jeśli pozwala Ci na to bankroll, będziemy raczej sugerowali przejście na wyższy limit, abyś mógł korzystać z niższego rake'u. Na których poker roomach posiadasz już konto (przypisane/nieprzypisane do PokerStrategy.com)?:
- ok 20$
6. Jakie są Twoje cele na najbliższe miesiące?:
- rozwój i powiększenie bankrolla

Odpowiedz
Cytat
Head Admin
spinek
PokerStrategist

Cześć SirDavidis,

Spoiler

Napisane przez SirDavidis
1. Jaki rodzaj/odmianę pokera grasz? (no-limit, fixed-limit, SnG, MTT, Omaha ...):
- No Limit
2. Na jakim limicie grasz? (przykład: NL25, SnG 11 $, FL 0,50 $ / 1 $):
- do NL5
3. Czy są to stoliki short handed, full ring, czy może heads-up?:
- FL
4. Ile czasu poświęcasz na grę? (przykład: "gram 3 godziny w tygodniu" lub "generuję 1000 $ rake'u w miesiącu):
- ok 2 godzin dziennie
5. Jaki jest Twój obecny bankroll? Szczególnie ważne jest to dla graczy tych najniższych limitów. Powodem jest to, że rake na tych stawkach jest zdecydowanie wyższy, w porównaniu do innych limitów. Tak więc, jeśli pozwala Ci na to bankroll, będziemy raczej sugerowali przejście na wyższy limit, abyś mógł korzystać z niższego rake'u. Na których poker roomach posiadasz już konto (przypisane/nieprzypisane do PokerStrategy.com)?:
- ok 20$
6. Jakie są Twoje cele na najbliższe miesiące?:
- rozwój i powiększenie bankrolla

Widziałem, że rozważasz przejście na PokerStars. PokerStars to bardzo dobry wybór pod względem dostępności stolików No Limit Full Ring. Plusem jest także świetne oprogramowanie.

Na PokerStars masz aktualnie dostępne do wyboru dwa kody bonusowe od pierwszej wpłaty. Możesz użyć albo kodu STARS600, z którym możesz uzyskać bonus do wyrobienia aż do 600$. Szczegóły znajdziesz w tym wątku.

Druga możliwość to użycie kodu FREE20. Przy wpłacie minimum 20$ z kodem FREE20 w ciągu 36 godzin do Twojego konta zostanie dopisane 20$ na grę. Będziesz mógł nimi swobodnie grać, ale przed dokonaniem wypłaty będziesz musiał ugrać 50VPP (nie jest to dużo - grając na NL2 wystarczy wygenerować 5$ rake'u)

Jeżeli masz taki niewielki bankroll i nie zapowiada się na to, żebyś mógł w najbliższym czasie przeznaczyć więcej środków na pierwszą wpłatę, to polecałbym Ci właśnie ten kod FREE20

Aby zerejestrować się na PokerStars za pośrednictwem PokerStrategy.com postępuj zgodnie z instrukcjami z tej strony, tylko w momencie wpisywania kodu bonusowego możesz zamiast kodu STARS600 użyć kodu FREE20

PokerStars
- promocje i informacje
- VIP System

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat

Dziękuję za odpowiedz :)

Odpowiedz
Cytat

Witam.

Obecnie mieszkam we francji i tutaj chciałbym zacząć grać online. Do tej pory grałem na bwinie(ale po fuzji z party przestałem), pkr(wkuzający soft 3d:D) i oczywiscie pokerstars. PS może być lecz na fr z tego co widziałem rake zabija.Jest jakiś room z mniejszym rake? Gram NLH SH nl5-10.

Odpowiedz
Cytat
Head Admin
spinek
PokerStrategist

Cześć Limes77,

Spoiler

Napisane przez Limes77
Witam.

Obecnie mieszkam we francji i tutaj chciałbym zacząć grać online. Do tej pory grałem na bwinie(ale po fuzji z party przestałem), pkr(wkuzający soft 3d:D) i oczywiscie pokerstars. PS może być lecz na fr z tego co widziałem rake zabija.Jest jakiś room z mniejszym rake? Gram NLH SH nl5-10.

Nie jestem ekspertem od francuskich pokerroomów, ale na francuskim forum można znaleźć analizy rake'u:
https://www.pokerstrategy.com/fr/forum/thread.php?postid=1391778#post1391778 - PokerStars.fr
https://www.pokerstrategy.com/fr/forum/thread.php?postid=1391783#post1391783 - Everest Poker.fr
https://www.pokerstrategy.com/fr/forum/thread.php?postid=1391788#post1391788 - Unibet.fr

Z tych 3 najciekawiej dla niskich stawek wygląda Unibet.fr
We Francji ten room operuje w sieci Ongame (choć były jakieś pogłoski jakoby miał przenieść się do iPoker, ale na razie chyba do tego nie doszło), więc miałbyś soft, który już znasz. Z najniższych stawek jest NL4, NL10, NL30 i podobno jest po kilkanaście stolików na każdym limicie.

Najlepiej będzie, gdy sam zerkniesz na francuskie forum i przeglądniesz wątki z analizą rake'u (odnośniki do nich znajdziesz w podwieszonym wątku na forum każdego pokerroom'u). Niestety rake na wszystkich pokerroomach z .fr jest wysoki.

Jeżeli znasz francuski to możesz też założyć wątek i się popytać. Na pewno gracze czy moderatorzy z Francji będą w stanie udzielić lepszych informacji.

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat

Jaki rodzaj/odmianę pokera grasz?

SH NL10+

Ile czasu poświęcasz na grę? (przykład: "gram 3 godziny w tygodniu" lub "generuję 1000 $ rake'u w miesiącu)

30k++ raczek na miesiac

Jaki jest Twój obecny bankroll?

spokojny na NL10

Na których poker roomach posiadasz już konto (przypisane/nieprzypisane do PokerStrategy.com)?

P*

Jakie są Twoje cele na najbliższe miesiące?

utrzymac golda na PS.COM, wyrobic 1st depo bonus i wiadomo, wejsc najwyzej jak sie da :)

juz mialem dzisiaj wplacac rolla na william hill ale jak zobaczylem 3 niepelne stoly na nl10 to sie troche powstrzymalem, tak to wyglada everyday w godzinach 9-14 ?
Nie ukrywam, ze wole sobie rozlozyc powiedzmy te 4-6 sesji w ciagu calego dnia niz sleczec przed kompem caly wieczor, wiec przede wszystkim interesuje mnie traffic! :)

HELP :f_confused:

Odpowiedz
Cytat
szczelon
PokerStrategist

Witam Cię aszuler

Chciałbym zaproponować Ci Everest Poker. Na chwilę obecną naliczyłem 18 pełnych stołów SH NL10 w walucie $. Faktem jest to, że piszę posta przed godziną 18-stą, ale z tego co tam grałem to nie miałem problemów ze stolikami. Tym bardziej jakbyś mieszał stawki to całkowicie zażegnasz ten problem. Poziom jest niższy niż na PokerStars.

Do dyspozycji masz bonus od pierwszej wpłaty 200% aż do 2000$ ( czyli przy wpłacie 1000$ masz 2000$ bonusu do wyrobienia).
O złoty status przy grze na tym poker roomie nie musisz się martwić, ponieważ otrzymujesz 3,5 StrategyPoints za każdego 1$ rake'u, a dodatkowo przy wpłacie możesz otrzymać nawet 500 StrategyPoints.

Myślę, że Everest Poker będzie Ci odpowiadał

Sprawdź ofertę Everest Poker

Pobierz oprogramowanie Everest Poker

Przejdź na forum Everest Poker

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
krzychummmm
PokerStrategist

Witam grałem pół roku temu na party poker i wypłaciłem już kasę z niego wcześniej skorzystałem z jakiejś promocji teraz chcę znów wpłacić na Party Poker czy jest dla mnie jakaś promocja ?

Odpowiedz
Cytat
thomaPL
Oldschool Grinder

krzychu napisz do supportu party
okresl kwote jaka chesz wplacic i zapytaj czy maja jakas propozycje bonusowa bo inne roomu kusza Cie bonusem first deposit

Odpowiedz
Cytat
krzychummmm
PokerStrategist

thomaPL tak też zrobiłem, dzięki interesuje mnie na początek skromnie jakieś 60$. JEdnak jak nie dadzą żadnej promo idę gdzie indziej jako first deposit. Może do Poker Star?

Odpowiedz
Cytat

Witam a ja szukam jakiegoś roomu z dobrym rackebackiem, do którego mógłbym podpiąć moje konto PS, żeby uzyskać dostęp do jakiś przyzwoitych filmow szkoleniowych. najchetniej I-poker. Mam juz konto na titanie, bet365, 770poker i williamhill. Mam zamiar grać w sumie sam nie wiem co cashe NL10 pewnie, troche MTT (ipopsy:D). Bankroll to jakieś 500-1000$.

Odpowiedz
Cytat
Skibcio Autor wątku
Skibcio
PokerStrategist

Witaj krzychummmm,

PokerStars prawie zawsze jest dobrym wyborem. Ciężko wytknąć jakiś błąd temu poker roomowi, no może poza tym, że wielu użytkowników chcących korzystać z oferty PokerStrategy.com ma już konto na PokerStars i przez to nie może zbierać StrategyPoints.

PokerStars
- promocje i informacje
- VIP System

Jeśli jednak będziesz chciał wybrać inny poker room niż PartyPoker/PokerStars to daj znać.

Pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat
Skibcio Autor wątku
Skibcio
PokerStrategist

Witaj esiok6,

Poker roomów z sieci iPoker w naszej ofercie jest sporo :f_biggrin:

Jednym z poker roomów które warto odwiedzić jest PaddyPowerPoker. Otrzymasz 4SP za 1$ raku więc wyrobienie odpowiedniego statusu na PokerStrategy.com będzie dość łatwe. Tylko dwa poker roomy oferują lepszy przelicznik jednak na nich już grałeś...

Na PaddyPowerPoker otrzymasz 200% bonus od depozytu do 2000$, który jest równowartością 30% rakebacku, wypłacany w 10$ ratach. Bierzesz także udział w systemie VIP, który jest chyba jednym z prostszych systemów w sieci iPoker, ilość przyznawanych punktów jest stała, a wyższy status daje dostęp do bardziej opłacalnych bonusów.

Dodatkowo na PaddyPowerPoker możesz wziąć udział w promocji Ironman IV. Promocja już trwa ale zapisy są w dalszym ciągu otwarte. Więc jeśli zdecydujesz się grać na tym poker roomie zapisz się do niej jak najszybciej. Btw 1$ raku to 20PPP.

Paddy Power Poker
- promocje i informacje
- VIP Program

Nie zapomnij zapisać się do promocji na stronie PaddyPowerPoker!

Pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat
roqallo
PokerStrategist

Heloo

Jaki rodzaj/odmianę pokera grasz? (no-limit, fixed-limit, SnG, MTT, Omaha ...)

0-FR HL nl10

Na jakim limicie grasz? (przykład: NL25, SnG 11 $, FL 0,50 $ / 1 $)

nl10

Czy są to stoliki short handed, full ring, czy może heads-up?

FR

Ile czasu poświęcasz na grę? (przykład: "gram 3 godziny w tygodniu" lub
"generuję 1000 $ rake'u w miesiącu)

od 10 do 20 tyg

Jaki jest Twój obecny bankroll? Szczególnie ważne jest to dla graczy tych najniższych limitów. Powodem jest to, że rake na tych stawkach jest zdecydowanie wyższy, w porównaniu do innych limitów. Tak więc, jeśli pozwala Ci na to bankroll, będziemy raczej sugerowali przejście na wyższy limit, abyś mógł korzystać z niższego rake'u.

~70BI na nl10

Na których poker roomach posiadasz już konto (przypisane/nieprzypisane do PokerStrategy.com)?

Poker roomy przypisane
PartyPoker PartyPoker 0.00
Poker770 Poker770 0.00
Titan Poker Titan Poker 0.00
Mansion Poker Mansion Poker

nie przypisane

888
starsy
FTP
everet
red king
william hill
pady power

Jakie są Twoje cele na najbliższe miesiące?

poprawiś grę i wejść na wyższy limit ;]

Odpowiedz
Cytat
smoku
PokerStrategist

Cześć rogallo.

Niestety gier FR jest coraz mniej. Obecnie można je znaleźć głównie na PokerStars i w sieci iPoker. Ponieważ masz już konta i na PokerStars, i na większości roomów iPoker, to nie mamy zbyt dużego wyboru. Polecić mogę:

bet365
- promocje i informacje
- VIP System

Za grę na tym poker roomie otrzymasz 4 SP za każdego 1$ ugranego rake'u. Dodatkowo możesz skorzystać z bonusu od pierwszej wpłaty 200% aż do 1000$.

Pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat
roqallo
PokerStrategist

dzięki

Odpowiedz
Cytat