Przejdź do forum
Poker room dla Cieb...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Poker room dla Ciebie

1,875 Posty
599 Użytkownicy
13 Reakcje
196.2 K Wyświetlenia
Skibcio Autor wątku
Skibcio
PokerStrategist

Witaj Macak,

Jeśli szukasz szybkiego pokera z oferty PokerStrategy.com, który nie jest PokerStarsem to wszystkie poker roomy z sieci iPoker udostępniają ten wariant pokera.

Nie wiem jednak jak wygląda na nim sprawa z HM ponieważ z niego nie korzystam. Musisz wziąć pod uwagę, że jest to stary program i już nie zawsze wspierany... Warto zainteresować się nowym Holdem Managerem 2 lub Poker Trackerem 4.

-> Holdem Manager 2
-> PokerTracker 4

Jeśli miałbyś jakiś problem z wyborem poker roomu z sieci iPoker pisz tu lub w dziale danego poker roomu.

Pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat
Skibcio Autor wątku
Skibcio
PokerStrategist

Witaj KirkBlade,

Który Holdem Manager?

Niestety na poker roomach z oferty PokerStrategy.com poza PokerStars trafic na nl25 FR może być niewystarczający na komfortową grę. Zbyt duża liczba graczy przerzuciła się na stoliki SH i trafic w grach FR niestety wymiera...

Czy interesowałby Ciebie gra na stolikach SH?

Pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat

Dzięki za info. Na razie raczej nie che przechodzić na SH.

Odpowiedz
Cytat

Cześć. Jako że szukam czegoś, gdzie mógłbym pograć to zwracam się o pomoc, bo na pewno macie rozeznanie większe ode mnie.

Jaki rodzaj/odmianę pokera grasz? (no-limit, fixed-limit, SnG, MTT, Omaha ...)
no-limit, turnieje

Na jakim limicie grasz? (przykład: NL25, SnG 11 $, FL 0,50 $ / 1 $)
Planuję wpłacić 100-200$, więc na jakimś odpowiednim;)

Czy są to stoliki short handed, full ring, czy może heads-up?
SH, FR

Ile czasu poświęcasz na grę?
3-4h dziennie, w przedziale 20-2

Na których poker roomach posiadasz już konto (przypisane/nieprzypisane do PokerStrategy.com)?
William Hill, przypisane

Jakie są Twoje cele na najbliższe miesiące?
Przede wszystkim to chyba się sprawdzić i zobaczyć jak to wyjdzie

Tak jak wpisałem wyżej, chciałbym wpłacić 100-200$. Gdzie można dostać jakiś fajny bonus? Fajny oczywiście znaczy dużo i z niezbyt trudnymi warunkami do spełnienia. Za wszelkie podpowiedzi będę wdzięczny

Odpowiedz
Cytat
pawew77
PokerStrategist

Jaki rodzaj/odmianę pokera grasz?
PLO

Na jakim limicie grasz?
PLO10

SH

2-3h dziennie

Jaki jest Twój obecny bankroll?
500$

Rozwój umiejętności w PLO i przejście na PLO100 do końca roku

Odpowiedz
Cytat
Skibcio Autor wątku
Skibcio
PokerStrategist

Witaj MicheroRNMD,

Generalnie dobrze jest mieć plan także na przyszłe zmiany poker roomów, a nie tylko na to który aktualnie jest najlepszy. Jeśli wybieramy jakąś sieć, to automatycznie przyzwyczajeni jesteśmy do danego oprogramowania, posiadamy także bazę rąk, którą możemy wykorzystać na innych skórkach danej sieci.

Grałeś już na iPoker, więc prawdopodobnie znasz tą sieć, jej plusy i minusy. Stolików nl5 FR, a w szczególności SH na pewno na tym limicie Ci nie zabraknie. Szczególnie w godzinach w których planujesz grać.

Dlatego polecę Ci poker room z tej sieci, a w zasadzie to trzy poker roomy :f_biggrin:

Pierwszym od które warto zacząć jest Poker770. Wpłacając 100$-200$ będziesz mógł grać właśnie na limicie nl5. Na tym poker roomie rakeback na tym limicie jest najwyższy. Bonus od depozytu daje ok 35%, dodatkowe kilka-kilkanście procent rakebacku otrzymasz z systemu VIP, a także ewentualnych promocji, np. organizowanej co pewien czas Cash Machine.

Poker770
- promocje i informacje
- VIP Club
- bonus od pierwszej wpłaty
- 7,70 $ za darmo na Poker770

Po wyrobieniu bonusu od depozytu warto poszukać innego poker roomu z sieci iPoker. Może być to np. Titan Poker, a następnie PaddyPowerPoker. Jeśli Twoje koncie William Hill nie był dokonywany depozyt to jest to poker room także warty odwiedzenia w późniejszym okersie. Szczególnie jeśli będziesz w stanie wyrobić co najmniej Platynę na PokerStrategy.com otrzymasz wtedy dodatkowy rakeback - Gamestony.

Na każdym z wymienionych przeze mnie poker roomach bonus od depozytu daje rakeback w okolicach 25-35%, system vip powinien dać ok 5-35%, promocje mogą dać kolejnych 5-15%. Są to jednak wartości orientacyjne, dużo zależy od Twojego volume i stawek na jakich będziesz grać.

Pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat

fixed-limit, RAZZ

FL 0,25$ / 0,50$ i FL 0,50 $ / 1 $

FR, SH, HU

Ile czasu poświęcasz na grę? (przykład: "gram 3 godziny w tygodniu" lub "generuję 1000 $ rake'u w miesiącu)

Gram 5 godz. tygodniowo, głównie wieczorem(poniedziałek- czwartek)

Jaki jest Twój obecny bankroll? Szczególnie ważne jest to dla graczy tych najniższych limitów. Powodem jest to, że rake na tych stawkach jest zdecydowanie wyższy, w porównaniu do innych limitów. Tak więc, jeśli pozwala Ci na to bankroll, będziemy raczej sugerowali przejście na wyższy limit, abyś mógł korzystać z niższego rake'u.

300-600$

Wrócić na 5/10 RAZZ

Odpowiedz
Cytat
Head Admin
spinek
PokerStrategist

Cześć pawew77,

Spoiler

Napisane przez pawew77
PLO

Na jakim limicie grasz?
PLO10

SH

2-3h dziennie

500$

Rozwój umiejętności w PLO i przejście na PLO100 do końca roku

Możliwości są w zasadzie dwie.
1. Grasz na PokerStars, gdzie masz największą ilość graczy, dobry soft i umiarkowany rake, ale zapewne nie masz bonusu od pierwszej wpłaty (myślę, że na 100% masz już tam konto), więc rakeback'u nie będzie za dużo.
2. Szukasz roomu z mniejszym fieldem, ale za to z dobrym rakeback'iem.
W tym drugim przypadku polecam trochę poskakanie po roomach i wyrabianie bonusów. Ma to ten plus, że zawsze jak Ci się coś nie spodoba to można zmienić room :)

Dlatego polecę Ci room z sieci iPoker. W tej sieci zawsze się trafi paru graczy, którzy przyszli z kasyna czy zakładów sportowych i nie bardzo wiedzą co się dzieje ;)
Jest dobry bonus od pierwszej wpłaty, z programu VIP też wpadnie parę % rakeback'u, a jeżeli zostałbyś tam na dłużej to możesz też wziąć udział w promocji VIP Gemstone (od 500$ rake'u miesięcznie).

William Hill
- promocje i informacje
- VIP System
- Promocja VIP Gemstone 2013

Jeżeli masz konto na William Hill to więcej informacji o innych roomach z sieci iPoker znajdziesz w podwieszonych wątkach na forach poszczególnych pokerroomów.

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
Head Admin
spinek
PokerStrategist

Cześć fililp88,

Spoiler

Napisane przez fililp88

fixed-limit, RAZZ

FL 0,25$ / 0,50$ i FL 0,50 $ / 1 $

FR, SH, HU

Ile czasu poświęcasz na grę? (przykład: "gram 3 godziny w tygodniu" lub "generuję 1000 $ rake'u w miesiącu)

Gram 5 godz. tygodniowo, głównie wieczorem(poniedziałek- czwartek)

Jaki jest Twój obecny bankroll? Szczególnie ważne jest to dla graczy tych najniższych limitów. Powodem jest to, że rake na tych stawkach jest zdecydowanie wyższy, w porównaniu do innych limitów. Tak więc, jeśli pozwala Ci na to bankroll, będziemy raczej sugerowali przejście na wyższy limit, abyś mógł korzystać z niższego rake'u.

300-600$

Wrócić na 5/10 RAZZ

Niestety, odkąd gracze z USA nie mogą grać, nie jest różowo, jeżeli chodzi o RAZZ :(
W zasadzie poza PokerStars, gdzie też jest bardzo niewiele gier, na innych pokerroomach hula wiatr (a tylko niektóre w ogóle udostępniają RAZZ'a).
Niestety zostaje tylko szukanie stolików na PokerStars. Z pustego i Salomon nie naleje :(

Miejmy nadzieję, że kiedyś gracze z USA powrócą i ta odmiana odżyje.

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
domaz
PokerStrategist

MTTSNG i MTT

Przez ostatni rok grałem 180os turbo na starsach za 8-15$ i 3+r oraz niskie i średnie MTT

500-1000 gier/ miesiąc

Bo dużej wypłacie szukam jakiegoś małego roomu na którym mógłbym odbudować BR, mogę wpłacić 500-1000$

odbudować BR grając niskie mtt/sng, może skorzystać z jakiejś aktualnej promocji?

z góry dziękuję za pomoc

Odpowiedz
Cytat
LeXeRo
Poker Player

1 - NL Holdem
2 - NL25 - BSS , NL50 - MSS
3 - Full Ring
4 - 3 godziny dziennie przez 6 dni w tygodniu
5 - 750$$
6 - Zadne
7 - Przechodzic w miare mozliwosci na wyzsze limity

Odpowiedz
Cytat
bartekdrzewo148
PokerStrategist

no limit
Na jakim limicie grasz?
nl2
sh
4h dziennie
94$
Na których poker roomach posiadasz już konto (przypisane/nieprzypisane do PokerStrategy.com)?
Poker Stars, Betfire, William Hill, Unibet, Poker 770, żadne z tych kont nie jest przypisane. Przed tym jak poznałem pokerstrategy pozakładałem konta na większości pokerroomach aby grać freerole i teraz mam problem bo chciałbym przenieść bankrolla z pokerstarsów na jakiś inny na którym nie będzie olbrzymiego raku dla niskich limitów oraz będę mógł nabijać pokerstrategy point aby mieć dostęp do większej ilości materiałów
Przechodzenie limitu nl2 oraz nl5

Czy jest na przykład możliwość abym założył nowe konto na william hillu bądź poker 770 na mame bądź ojca i przypisanie jego na pokerstrategy?

Odpowiedz
Cytat
bartekdrzewo148
PokerStrategist

Chciałbym aby również na danym pokeroomie była możliwość wpłaty przez neteller

Odpowiedz
Cytat
Head Admin
spinek
PokerStrategist

Cześć domaz,

Spoiler

Napisane przez domaz

MTTSNG i MTT

Przez ostatni rok grałem 180os turbo na starsach za 8-15$ i 3+r oraz niskie i średnie MTT

500-1000 gier/ miesiąc

Bo dużej wypłacie szukam jakiegoś małego roomu na którym mógłbym odbudować BR, mogę wpłacić 500-1000$

odbudować BR grając niskie mtt/sng, może skorzystać z jakiejś aktualnej promocji?

z góry dziękuję za pomoc

Przepraszam, że parę dni czekałeś na odpowiedź, ale pewnie spowodowane jest to tym, że tak naprawdę nie ma dobrej odpowiedzi na Twoje pytanie :)
Niestety poza PokerStars, żaden pokerroom nie posiada takiej bogatej oferty SNG i w zasadzie nie oferuje MTT SNG takich jak np. te 180-osobówki na PokerStars.

Na roomach z sieci iPoker czy Ongame rozgrywane są turnieje 30-osobowe, ale też raczej głównie wieczorami i nie jest możliwy na nich wielki multitabling (z tego co wiem niektórzy te 180-siątki grają w bardzo dużych ilościach).
Nie wiem na ile w grę wchodzi przekwalifikowanie się czyli granie np. STT, bo bez tego tak naprawdę ciężko będzie znaleźć dla Ciebie inny pokerroom.

Jeżeli w grę wchodzi rozgrywanie np. z rana turniejów STT, a wieczorami np. granie tych 30-osobowych SNG + dorzucanie turniejów MTT to mogę polecić paddypowerpoker.

Bonus od pierwszej wpłaty daje 30% rakeback'u, do tego dojdzie rakeback z systemu VIP (opłaca się dłużej zbierać punkty na wymianę) + dodatkowe promocje.

Wybrałem akurat ten pokerroom z sieci iPoker bo odbywa się tam dedykowana promocja (trwajaca cały rok) tylko dla graczy SNG i MTT. Szczegóły znajdziesz tutaj. Wygląda na trochę skomplikowaną, ale tak naprawdę dostanie się na pozycje premiowaną kilkoma/kilkunastoma dolarami tygodniowo nie powinno być problemem. Prawdziwa walka odbywa się o czołowe pozycje :)

Paddy Power Poker
- promocje i informacje
- VIP Program

Możesz sprawdzić również EuroPoker (sieć Ongame), ale tam też z MTT SNG to rozgrywane są tylko 30-osobówki.

EuroPoker
- promocje i informacje
- VIP System
- Points Race na EuroPoker po 3000 $

Podkreślam jeszcze raz, takiego rodzaju MTT SNG jak na PokerStars nie znajdziesz nigdzie indziej, więc jeżeli zdecydujesz się na zmianę room'u to przeglądnij samemu czy rodzaj gier i oferowany traffic spełnia Twoje oczekiwania.

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
Head Admin
spinek
PokerStrategist

Cześć LeXeRo

Spoiler

Napisane przez LeXeRo
1 - NL Holdem
2 - NL25 - BSS , NL50 - MSS
3 - Full Ring
4 - 3 godziny dziennie przez 6 dni w tygodniu
5 - 750$$
6 - Zadne
7 - Przechodzic w miare mozliwosci na wyzsze limity

Jeżeli chodzi o NL FR to jedyny pokerroom, który zapewni Ci odpowiednią ilość stołów to PokerStars.
Na innych pokerroomach nie znajdziesz wystarczającej ilości gier, a zakładam, ze grając MSS pewnie lubisz ich parę otworzyć :)

PokerStars
- promocje i informacje
- VIP System

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
Head Admin
spinek
PokerStrategist

Witaj bartekdrzewo148,

Spoiler

Napisane przez bartekdrzewo148
no limit
Na jakim limicie grasz?
nl2
sh
4h dziennie
94$
Poker Stars, Betfire, William Hill, Unibet, Poker 770, żadne z tych kont nie jest przypisane. Przed tym jak poznałem pokerstrategy pozakładałem konta na większości pokerroomach aby grać freerole i teraz mam problem bo chciałbym przenieść bankrolla z pokerstarsów na jakiś inny na którym nie będzie olbrzymiego raku dla niskich limitów oraz będę mógł nabijać pokerstrategy point aby mieć dostęp do większej ilości materiałów
Przechodzenie limitu nl2 oraz nl5

Czy jest na przykład możliwość abym założył nowe konto na william hillu bądź poker 770 na mame bądź ojca i przypisanie jego na pokerstrategy?

Zakładanie kont na inne osoby jest zabronione przez regulamin każdego pokerroom'u.

Jeżeli podoba Ci się na iPoker to polecam paddypowerpoker. Przyjemny bonus od pierwszego depozytu (30% rakeback'u) ważny przez 90 dni, a gry takie same jak na William Hill czy Poker770. Otrzymasz tam 4 StrategyPoints za każdego wygererowanego dolara rake'u, co w połączeniu z promocją 10 dodatkowych StrategyPoints każdego dnia powinno pozwolić na osiągnięcie statusu złoto. Za pierwszy depozyt dostaniesz co najmniej 100 bonusowych StrategyPoints, więc srebro powinieneś uzyskać od ręki.

Paddy Power Poker
- promocje i informacje
- VIP Program

Jeżeli podobało Ci się na Unibecie to warto zastanowić się też na 24hPoker. Oprócz bonusu od pierwszej wpłaty (20% zwrot rake'u), automatycznie będziesz też otrzymywał 30% rakeback'u.

Oba te pokerroom'y współpracują z Neteller.

24hPoker
- promocje i informacje
- VIP System (30% rakebacku)
- Promocja VIP Gemstone

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
LubieGrac
Legacy Member

Witam,
W pokera gram już dobrych parę lat, zazwyczaj było to pykanie na miedziaki ze znajomymi i parę razy próba zarobienia mln zł w pokersars i FTP :). Mam zamiar zacząć wszystko od początku, stąd prośba o pomoc w wyborze pokerromu.
Aktualnie mam konta na Pokerstars i FTP
Jeżeli chodzi o resztę bardziej lub mniej znanych kwestia tego, żeby spróbować zakładać konto na wybranym przez was pokerroomie, bo możliwe jest, że kiedyś gdzieś miałem już u nich konto założone:) ( łapanie promocji lub darmowa kaska)

Nie lubię skakać po różnych pokerroomach, najchętniej zostałbym przy jednym i na tym się skoncentrował.

1.Jaki rodzaj/odmianę pokera grasz? (no-limit, fixed-limit, SnG, MTT, Omaha ...)
-Holdem NL, oraz możliwe turnieje w weekandy

2.Na jakim limicie grasz? (przykład: NL25, SnG 11 $, FL 0,50 $ / 1 $)
- przechodzenie limitów, on mikro w góre

3.Czy są to stoliki short handed, full ring, czy może heads-up?
- preferuję stoliki z max 6 osób

4.Ile czasu poświęcasz na grę? (przykład: "gram 3 godziny w tygodniu" lub "generuję 1000 $ rake'u w miesiącu)
- Planuje 2h-4h gry oraz 1h-2h nauki, od poniedziałku do piątku
- w soboty możliwe turnieje więc wiecej
5.Jaki jest Twój obecny bankroll? Szczególnie ważne jest to dla graczy tych najniższych limitów. Powodem jest to, że rake na tych stawkach jest zdecydowanie wyższy, w porównaniu do innych limitów. Tak więc, jeśli pozwala Ci na to bankroll, będziemy raczej sugerowali przejście na wyższy limit, abyś mógł korzystać z niższego rake'u.
- temat rzeka, ale na mikro zacznę książkową grę

6.Jakie są Twoje cele na najbliższe miesiące?
- próba przechodzenia limitów od mikro w góre,
- nauka gry

Najwygodniej gra mi się max 4 stoły, wraz ze wzrostem skilla, możliwe zwiększenie:)
Pozdrawiam,
Z góry dzięki za pomoc

Odpowiedz
Cytat
Head Admin
spinek
PokerStrategist

Cześć LubieGrac,

Spoiler

Napisane przez LubieGrac
Witam,
W pokera gram już dobrych parę lat, zazwyczaj było to pykanie na miedziaki ze znajomymi i parę razy próba zarobienia mln zł w pokersars i FTP :). Mam zamiar zacząć wszystko od początku, stąd prośba o pomoc w wyborze pokerromu.
Aktualnie mam konta na Pokerstars i FTP
Jeżeli chodzi o resztę bardziej lub mniej znanych kwestia tego, żeby spróbować zakładać konto na wybranym przez was pokerroomie, bo możliwe jest, że kiedyś gdzieś miałem już u nich konto założone:) ( łapanie promocji lub darmowa kaska)

Nie lubię skakać po różnych pokerroomach, najchętniej zostałbym przy jednym i na tym się skoncentrował.

1.Jaki rodzaj/odmianę pokera grasz? (no-limit, fixed-limit, SnG, MTT, Omaha ...)
-Holdem NL, oraz możliwe turnieje w weekandy

2.Na jakim limicie grasz? (przykład: NL25, SnG 11 $, FL 0,50 $ / 1 $)
- przechodzenie limitów, on mikro w góre

3.Czy są to stoliki short handed, full ring, czy może heads-up?
- preferuję stoliki z max 6 osób

4.Ile czasu poświęcasz na grę? (przykład: "gram 3 godziny w tygodniu" lub "generuję 1000 $ rake'u w miesiącu)
- Planuje 2h-4h gry oraz 1h-2h nauki, od poniedziałku do piątku
- w soboty możliwe turnieje więc wiecej
5.Jaki jest Twój obecny bankroll? Szczególnie ważne jest to dla graczy tych najniższych limitów. Powodem jest to, że rake na tych stawkach jest zdecydowanie wyższy, w porównaniu do innych limitów. Tak więc, jeśli pozwala Ci na to bankroll, będziemy raczej sugerowali przejście na wyższy limit, abyś mógł korzystać z niższego rake'u.
- temat rzeka, ale na mikro zacznę książkową grę

6.Jakie są Twoje cele na najbliższe miesiące?
- próba przechodzenia limitów od mikro w góre,
- nauka gry

Najwygodniej gra mi się max 4 stoły, wraz ze wzrostem skilla, możliwe zwiększenie:)
Pozdrawiam,
Z góry dzięki za pomoc

Ponieważ zamierzasz grać bardzo popularną odmianę, to tak naprawdę każdy pokerroom będzie dobry :)

Jeżeli chciałbyś uzyskać wyższy status na PokerStrategy.com, żeby mieć dostęp do nowych materiałów to najłatwiej StrategyPoints zdobędziesz na Poker770 lub William Hill (oba z sieci iPoker).

Poker770
- promocje i informacje
- VIP Club
- 7,70 $ za darmo na Poker770

William Hill
- promocje i informacje
- VIP System

Ale tak naprawdę każdy room będzie dobry. Skoro jak piszesz, masz już założonych parę kont, to mniej więcej orientujesz się, która sieć najbardziej przypada Ci do gustu. Interesujące gry znajdziesz też na Ongame (EuroPoker) czy Microgaming (24hPoker, Unibet).

Jeżeli chciałbyś założyć konto i dostać trochę gotówki bez konieczności depozytu, to możesz sprawdzić na tej stronie, czy nie ma tam jakiegoś pokerroom'u, na którym nie masz jeszcze konta.

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
LubieGrac
Legacy Member

Witam ponownie i dziękuję za odpowiedź.

W pokera gram już długo i zawsze był to holdem. Od dłuższego czasu przeglądam to forum, czytam różne blogi i opinie i nie do końca jestem pewien czy to jest przyszłościowe, czy jednak lepiej by było zmienić odmianę. Grałem długo w holdema, ale nigdy nie zastanawiałem się dłużej nad pozycją i innymi rzeczami.( znam zasady, wiem co i kiedy lepie grać- przynajmniej tak mi się zdawało:)).

Chciałbym zacząć grę bardziej na poważnie i dlatego zastanawiam się którą odmianę wybrać. Chciałbym poświecić dziennie w godzinach wieczornych 4h max, weekandy dłużej, moim zdaniem, żeby był jakiś postęp zostaje tylko gra stolikowa i dlatego wydaje mi się, że holdem będzie najlepszym wyjściem.
Jeżeli chodzi o to, że próbowałem różne pokerroomy- to było dawno i nie prawda.
Wiem, że mam konto na P* i FTP, na p* nie wiem czy jest ono przypisane czy nie.

Jestem jak najbardziej otwarty na propozycje nie tylko poker roomu, ale także odmiany. Najlepiej gra mi się holdem 6 stolikowy. Myślałem także żeby może zaczać grę sng, i małe turnieje, ale od tego myślenia już głupieje:)

Pozdrawiam,
Z góry dzięki za odpowiedź

Odpowiedz
Cytat
debesciak69
Oldschool Grinder

Witam
na ktorych roomach/sieciach sa zsynchronizowane przerwy w mtt?

Odpowiedz
Cytat