Witam,
W pokera gram już dobrych parę lat, zazwyczaj było to pykanie na miedziaki ze znajomymi i parę razy próba zarobienia mln zł w pokersars i FTP :). Mam zamiar zacząć wszystko od początku, stąd prośba o pomoc w wyborze pokerromu.
Aktualnie mam konta na Pokerstars i FTP
Jeżeli chodzi o resztę bardziej lub mniej znanych kwestia tego, żeby spróbować zakładać konto na wybranym przez was pokerroomie, bo możliwe jest, że kiedyś gdzieś miałem już u nich konto założone:) ( łapanie promocji lub darmowa kaska)
Nie lubię skakać po różnych pokerroomach, najchętniej zostałbym przy jednym i na tym się skoncentrował.
1.Jaki rodzaj/odmianę pokera grasz? (no-limit, fixed-limit, SnG, MTT, Omaha ...)
-Holdem NL, oraz możliwe turnieje w weekandy
2.Na jakim limicie grasz? (przykład: NL25, SnG 11 $, FL 0,50 $ / 1 $)
- przechodzenie limitów, on mikro w góre
3.Czy są to stoliki short handed, full ring, czy może heads-up?
- preferuję stoliki z max 6 osób
4.Ile czasu poświęcasz na grę? (przykład: "gram 3 godziny w tygodniu" lub "generuję 1000 $ rake'u w miesiącu)
- Planuje 2h-4h gry oraz 1h-2h nauki, od poniedziałku do piątku
- w soboty możliwe turnieje więc wiecej
5.Jaki jest Twój obecny bankroll? Szczególnie ważne jest to dla graczy tych najniższych limitów. Powodem jest to, że rake na tych stawkach jest zdecydowanie wyższy, w porównaniu do innych limitów. Tak więc, jeśli pozwala Ci na to bankroll, będziemy raczej sugerowali przejście na wyższy limit, abyś mógł korzystać z niższego rake'u.
- temat rzeka, ale na mikro zacznę książkową grę
6.Jakie są Twoje cele na najbliższe miesiące?
- próba przechodzenia limitów od mikro w góre,
- nauka gry
Najwygodniej gra mi się max 4 stoły, wraz ze wzrostem skilla, możliwe zwiększenie:)
Pozdrawiam,
Z góry dzięki za pomoc