Jeszcze jedno pytanko hm1 obsługuje euro poker ?
Witam,
Proszę o pomoc w wyborze poker roomu:
1.Jaki rodzaj/odmianę pokera grasz? (no-limit, fixed-limit, SnG, MTT, Omaha ...)
Texas Holdem, SnG
2.Na jakim limicie grasz? (przykład: NL25, SnG 11 $, FL 0,50 $ / 1 $)
SnG 0,5-2$
3Czy są to stoliki short handed, full ring, czy może heads-up?
full ring i heads-upy.
4.Ile czasu poświęcasz na grę?
1.5h gry oraz .5h nauki dziennie.
5.Jaki jest Twój obecny bankroll?
30$
7.Na którym poker roomie masz konto podpięte do PokerStrategy.com (wyznacznikiem jest często otrzymywanie StrategyPoints)?
Nie mam konta podpiętego, ale chciałbym szybko wbić wyższe statusy aby kontynuować dalszą edukację pokerową. Obecnie gram na Pokerstarsie.
8.Jakie są Twoje cele na najbliższe miesiące?
Polepszyć swoją grę w SnG!
Grać bardziej świadomie, polepszyć umiejętność analizowania przeciwników, rozwinąć się w matematyce pokera.
Lepiej budować swój mindset.
Stać się graczem zarabiającym.
@barthuspoker22
Spoiler
Napisane przez barthuspoker22
Witam.
Poszukuję roomu idealnego pod moją gra:
- no-limit
- nl2
- gram ok. 2h dziennie
- ok.50 $
- partypoker
- cele na najbliższe miesiące to wbić się an nl4
Cześć,
Nie napisałeś czy chcesz grać SH czy FR. Sugeruję na przyszłość napisać typ gier, gdyż ma to znaczenie w przypadku wyższych limitów.
Ze względu na bardzo niski poziom gier polecam 888poker.com. Znajdziesz tam masę słabych graczy. Wadą jest jedynie ograniczenie stołów (do 8). Jeśli jest to dla Ciebie przeszkodą - daj znać, a postaram się zasugerować inny, równie atrakcyjny room.
888poker
- promocje i informacje
- VIP System
- bonus od pierwszej wpłaty
Powodzenia przy stolikach!
Pozdrawiam.
Napisane przez Mika46
Jeszcze jedno pytanko hm1 obsługuje euro poker ?
EuroPoker to członek sieci Ongame, więc HM1 powinien działać bez problemów.
Pozdrawiam.
Spoiler
Napisane przez pawcio63
Witam,
Proszę o pomoc w wyborze poker roomu:
1.Jaki rodzaj/odmianę pokera grasz? (no-limit, fixed-limit, SnG, MTT, Omaha ...)
Texas Holdem, SnG
2.Na jakim limicie grasz? (przykład: NL25, SnG 11 $, FL 0,50 $ / 1 $)
SnG 0,5-2$
3Czy są to stoliki short handed, full ring, czy może heads-up?
full ring i heads-upy.
4.Ile czasu poświęcasz na grę?
1.5h gry oraz .5h nauki dziennie.
5.Jaki jest Twój obecny bankroll?
30$
7.Na którym poker roomie masz konto podpięte do PokerStrategy.com (wyznacznikiem jest często otrzymywanie StrategyPoints)?
Nie mam konta podpiętego, ale chciałbym szybko wbić wyższe statusy aby kontynuować dalszą edukację pokerową. Obecnie gram na Pokerstarsie.
8.Jakie są Twoje cele na najbliższe miesiące?
Polepszyć swoją grę w SnG!
Grać bardziej świadomie, polepszyć umiejętność analizowania przeciwników, rozwinąć się w matematyce pokera.
Lepiej budować swój mindset.
Stać się graczem zarabiającym.
Cześć,
Tak dobrej oferty gier jak na PokerStars nie znajdziesz nigdzie indziej, ale dobrą alternatywą może być WPT Poker lub PartyPoker. Są to roomy z tej samej sieci, więc mają "wspólne zalety", które postaram się szybko streścić.
- Słaby poziom graczy
- Dosyć przyzwoity traffic
- Świetne bonusy od pierwszej wpłaty
- Wygodny soft
- 4,5SP za 1$ wygenerowanego rake'u
PartyPoker
- promocje i informacje
- VIP Club
WPT Poker
- promocje i informacje
- VIP Club
Powodzenia przy stolikach!
Pozdrawiam.
Napisane przez dlrzz
@HTAndrzej5Spoiler
Napisane przez HTAndrzej5
Nie będę się rozpisywał, bo szukam roomu w ramach jednej konkretnej sieci, a mianowicie ipoker. Gram mtt i szukam roomu, który najlepiej spełni moje oczekiwania (kolejność wg priorytetu od najważniejszych):
-rb i promocje skierowane dla graczy mtt (mam na myśli takie dla graczy mid-high, nie interesują mnie jakieś freerolle na 1000 osób o piłkę z autografem)
-najniższe (żadne?) prowizje/przewalutowania itp przy wpłatach/wypłatach na mb w $ oraz ich szybkość
-kontakt z supportem
-mile widziany dostęp do satelit do turków live niedostępnych w pozostałych roomach sieci (jak np MPS na 770)kiedyś zdecydowanie najlepiej z mojego punktu widzenia wyglądał pod tym względem room chilipoker, ale przestał istnieć, a room który go przejął (poker770) niestety pod względem organizacji jest na poziomie roomu krzaku...
e: może nie jestem aż tak początkujący, ale mimo wszystko liczę na jakąś podpowiedź kogoś z doświadczeniem na wielu roomach tej sieci
![]()
Witam,
Rakeback praktycznie na każdym roomie z sieci iPoker jest taki sam, znajdziesz jedynie kosmetyczne zmiany. Promocje: to zależy. Raz będzie promocja na roomie dla MTT, by później skupili się jedynie na cash i SnG. Przykładowo:
WSOP Warrior Master League z pulą 100 000 $
=== Titan Poker WSOP Warrior League 2012 ===
Jednak jest bardzo mało promocji na iPoker, dotyczących samego MTT.
Przewalutowań - brak, jeśli założysz konto w dolarach.
Szybkość wypłat - na Poker770 zdarzają się przypadki, że gracze muszą długo czekać. Jednak nie dotyczy to wszystkich. Także Poker770 jest jedyną w tym momencie platformą, która ma powiązania z live turniejami innymi niż WSOP. Jest to prawdopodobnie spowodowane tym, że roomy z sieci iPoker zajmują się także bukmacherką oraz kasynami, więc nie będą wydawać pieniędzy na turnieje na żywo.
Kontakt z supportem jest bardzo dobry na Titan Poker. Jeśli jesteś w stanie zrezygnować z MPS, to chyba tam powinieneś właśnie wpłacić swoje pieniądze:
Titan Poker
- promocje i informacje
- VIP System
- bonus od pierwszej wpłatyPozdrawiam
dzięki
ta promocja WSOP Warrior to była dla całej sieci, chodziło mi bardziej o promocje tylko w ramach danego roomy, wydawało mi się że niektóre roomy miały własne leaderboardy mtt, ale nie mogę tego znaleźć, może to była jakaś czasowa promocja
wahałem się między Titanem a WH, ale chyba pójdę w stronę WH, bo mają minimalnie lepszy rb a innych różnic nie zauważyłem, poza tym nie mam tam jeszcze konta więc z bonusu od first depo będę miał przez 3 miechy dodatkowy rb 40%
trzeba będzie zaplanować jakiś ostrzejszy grind z okazji otwarcia konta
Witam.
Poszukuję roomu na którym najłatwiej by mi było zrobić coś z niczego, czyli takiego gdzie jest wiele freeroli.
Napisane przez bartek2322
Witam.
Poszukuję roomu na którym najłatwiej by mi było zrobić coś z niczego, czyli takiego gdzie jest wiele freeroli.
zdecydowanie everest
Witam, chciałbym prosić o pomoc w wyborze nowego poker roomu.
Jaki rodzaj/odmianę pokera grasz? (no-limit, fixed-limit, SnG, MTT, Omaha ...)
No-limit
Na jakim limicie grasz? (przykład: NL25, SnG 11 $, FL 0,50 $ / 1 $)
Przeszedłem NL2, NL5 ale chciałbym zacząć na nowym pokerroomie znów od NL5.
Czy są to stoliki short handed, full ring, czy może heads-up?
SH
Ile czasu poświęcasz na grę? (przykład: "gram 3 godziny w tygodniu" lub "generuję 1000 $ rake'u w miesiącu)
Od lipca myślę, że będzie to około 2-4h dziennie
Jaki jest Twój obecny bankroll? Szczególnie ważne jest to dla graczy tych najniższych limitów. Powodem jest to, że rake na tych stawkach jest zdecydowanie wyższy, w porównaniu do innych limitów. Tak więc, jeśli pozwala Ci na to bankroll, będziemy raczej sugerowali przejście na wyższy limit, abyś mógł korzystać z niższego rake'u.
Mam zamiar wpłacić 100$.
Na którym poker roomie masz konto podpięte do PokerStrategy.com
(wyznacznikiem jest często otrzymywanie StrategyPoints)?
EverestPoker
Jakie są Twoje cele na najbliższe miesiące?
W ciągu miesiąca NL10
Nie ukrywam, że chciałbym żeby na pokerromie chodził Elephant (wiem, że juz nie wspierany przez PS ale na Everescie wciąż działa). Równie ważne dla mnie jest to aby był duży traffic i najlepiej nie najwyższy poziom
(z czym miałem do czynienia na Everescie.) Chciałbym żeby moje konto było podpięte do PS a jeśli chodzi o PokerStars nie mam już takiej możliwości, ponieważ parę lat temu założyłem tam konto (zupełnie niepotrzebnie bo nigdy nie grałem na nim...).
z góry dziękuje za odpowiedź
pozdrawiam
maza780
Może Cake Poker?
plusy:
200% bonus od wpłaty
36% rakebacku
od dłuższego czasu HUD jest dozwolony
nie najwyższy poziom (amerykanie)
minusy:
3 SP za 1$ rake
porządny trafic tylko wieczorami i w nocy
Na tą chwilę 24 stołów SH na NL4 i 15 stołów SH NL10
@bartek2322
Spoiler
Napisane przez bartek2322
Witam.
Witam,
Na wielu platformach oferujemy freerolle, które mogą pomóc Ci w rozpoczęciu budowaniu Twojego bankrolla. Polecam stronę:
https://polska.pokerstrategy.com/freerolls/
Pozdrawiam
@maza780
Spoiler
Napisane przez maza780
Witam, chciałbym prosić o pomoc w wyborze nowego poker roomu.
Jaki rodzaj/odmianę pokera grasz? (no-limit, fixed-limit, SnG, MTT, Omaha ...)
No-limit
Na jakim limicie grasz? (przykład: NL25, SnG 11 $, FL 0,50 $ / 1 $)
Przeszedłem NL2, NL5 ale chciałbym zacząć na nowym pokerroomie znów od NL5.
SH
Ile czasu poświęcasz na grę? (przykład: "gram 3 godziny w tygodniu" lub "generuję 1000 $ rake'u w miesiącu)
Od lipca myślę, że będzie to około 2-4h dziennie
Jaki jest Twój obecny bankroll? Szczególnie ważne jest to dla graczy tych najniższych limitów. Powodem jest to, że rake na tych stawkach jest zdecydowanie wyższy, w porównaniu do innych limitów. Tak więc, jeśli pozwala Ci na to bankroll, będziemy raczej sugerowali przejście na wyższy limit, abyś mógł korzystać z niższego rake'u.
Mam zamiar wpłacić 100$.
Na którym poker roomie masz konto podpięte do PokerStrategy.com
(wyznacznikiem jest często otrzymywanie StrategyPoints)?
EverestPoker
W ciągu miesiąca NL10Nie ukrywam, że chciałbym żeby na pokerromie chodził Elephant (wiem, że juz nie wspierany przez PS ale na Everescie wciąż działa). Równie ważne dla mnie jest to aby był duży traffic i najlepiej nie najwyższy poziom
(z czym miałem do czynienia na Everescie.) Chciałbym żeby moje konto było podpięte do PS a jeśli chodzi o PokerStars nie mam już takiej możliwości, ponieważ parę lat temu założyłem tam konto (zupełnie niepotrzebnie bo nigdy nie grałem na nim...).
z góry dziękuje za odpowiedź
pozdrawiam
Witam,
Jak już maciasowy napisał, ciekawym wyborem będzie Cake Poker:
Cake Poker
- promocje i informacje
- VIP Club
- Cotygodniowe wyścigi rake na Cake
- Cotygodniowy rake race na Cake
Chciałbym jeszcze tylko dodać kilka informacji. Ponieważ Amerykanie ciągle mają możliwość gry na Cake Poker, trzymanie tam całego bankrolla może nie być bezpieczne. Wydaliśmy specjalne oświadczenie w tym wątku:
Cake Poker - informacja dotycząca funduszy
Minęło bardzo dużo czasu od przekazania Wam tej informacji i nie słyszałem o żadnych problemach, ale warto mieć ten aspekt gry na Cake na uwadze. Jeśli nie chciałbyś z tego powodu grać na Cake Poker, napisz, a znajdę dla Ciebie inny room.
Elephant przestał być przez nas supportowany i teraz ciężko znaleźć jakikolwiek room, na którym będzie działał. Jest to spowodowane różnymi update'ami i zmianami w zapisywaniu hand history. Z tego powodu Elephant nie działa już w sieci iPoker czy na PokerStars. Zawsze jest jednak alternatywa. Proponuję zainstalować darmowego na tę chwilę PokerTrackera 4:
https://www.pokertracker.com/products/PT4/download.php
Rejestrujesz się na ich stronie, przechodzisz pod ten adres i ściągasz program. PT4 jest w wersji BETA, ale nie przeszkadza to zupełnie w grze - działa bardzo dobrze i nie ma z nim wielu problemów. Mogę śmiało go polecić jako zamiennika Elephanta.
Pozdrawiam
Dzięki wielkie za odpowiedź, ale jednak wolałbym żeby mój bankroll był bezpieczny i nie było jakiegoś problemu z ewentualną wypłatą. Traffic też nie przekonuje, jedynie co kusi to ci amerykanie.
A co sądzicie o PartyPoker? Czytałem różne opinie.
Dziekuje również za link do PokerTrackera, byłem przekonany, że zarówno on jak i HM są płatne.
W moim odczuciu, PartyPoker posiada znacznie niższy poziom na tych limitach niż PokerStars. Plusem jest długi okres wyrabiania bonusu od pierwszej wpłaty, więc nie musisz narzucać szalonego tempa od samego początku gry na tym roomie. Minusem jest dosyć niski rakeback (chociaż first deposit bonus pozwoli Ci na tym limicie razem na jakieś 40-45% rb):
PartyPoker
- promocje i informacje
- VIP Club
Napisane przez maza780
Dziekuje również za link do PokerTrackera, byłem przekonany, że zarówno on jak i HM są płatne.
Nie ma problemu
PT3 jest ciągle płatne, ale tak jak pisałem - PT4 możesz używać za darmo, gdyż ciągle trwają nad nim prace. Sam posiadam licencję PT3, ale i tak przerzuciłem się na czwórkę.
Pozdrawiam
Sprawa wygląda tak ze będę wpłacał 20$ i właśnie się zastanawiam na jakim roomie był by najlepszy bonus od pierwszej wpłaty (chyba że nie ma przy tak małych wpłatach) i jednocześnie najsłabsi gracze.
GRAM:
- no-limit , BSS , FR
- nl2
- gram ok 2-3 h dziennie
- Najbliższe cele : wejść na nl4/nl5
Na nl2 grałem parę roomów (p* wh 888 i pp). Poziom jaki oferuje 888 przewyższa znacznie bonusy, (25bb/100) dlatego tam najwięcej czasu spędziłem. Party też fajny poziom (ciut wyższy, ale nie ma tragedii (22bb/100), do tego lepszy soft + lepiej wygląda z bonusami (tak mi się wydaje). WH i P* odradzam (najwięcej murów)- <10bb/100- chociaż na p* zaczynałem więc też najsłabiej gralem, a na wh mala próbka.
@barthuspoker
Spoiler
Napisane przez barthuspoker
Sprawa wygląda tak ze będę wpłacał 20$ i właśnie się zastanawiam na jakim roomie był by najlepszy bonus od pierwszej wpłaty (chyba że nie ma przy tak małych wpłatach) i jednocześnie najsłabsi gracze.
GRAM:
- no-limit , BSS , FR
- nl2
- gram ok 2-3 h dziennie
- Najbliższe cele : wejść na nl4/nl5
Witam,
W większości zgadzam się z hvnnn. Warto pójść na PartyPoker, gdyż bonus od pierwszej wpłaty wyrabia się tam bardzo długo i łatwo (33% rakeback), a to zawsze pomoże. Poziom jest na tyle zadowalający, że można spokojnie wchodzić po limitach i uczyć się coraz lepszej gry:
PartyPoker
- promocje i informacje
- VIP Club
Dodatkowo, by zwiększać w łatwy sposób swój bankroll, jak najbardziej EV+ jest gra w naszych freerollach:
2x codzienne freerolle z pulą 100 $ na PartyPoker
Cotygodniowe freerolle dla depozytorów z pulą 2280 $
888poker niestety ich nie posiada.
Pozdrawiam
Jaki rodzaj/odmianę pokera grasz?
No-limit Holdem, od czasu do czasu SnG.
Na jakim limicie grasz?
0,01/0,02 obecnie, ale planuje wpłacić 20$ i przenieść się na 0,05/0,10
short handed
Ile czasu poświęcasz na grę?
Minimum 3 godziny dziennie, zależnie od dnia.
Jaki jest Twój obecny bankroll?
20$(jutro wpłacam kolejne 20$)
Na którym poker roomie masz konto podpięte do PokerStrategy.com?
William Hill, ale nie gram tam, najbardziej podoba mi się Pokerstars, lecz nie wiem co jest najlepsze dla początkującego.
Podszkolić się do jakiegoś poziomu, zebrać minimum 100$ bankroll'u.
Double or Nothing na razie tylko ten rodzaj gram i na nim chcę się skupić.
Na jakim limicie grasz?
Teraz tylko DoN za 0,55 później mam zamiar iść w górę
1-2 h dziennie
27$
Podszkolić się,zbudować bankroll i zacząć grać na 5,50$
Teraz gram na bwin, wpłaciłem 12 $ , wygrywając DoN 0,55 + wykorzystując bilety z freerolli i bonusy doszedłem powoli (miesiąc) do obecnego bankrolla.
Mam pytanie czy jest jakiś room w którym oferta DoN jest lepsza niż na platformie bwin?
@polskipolakzpolski
Spoiler
Napisane przez polskipolakzpolski
No-limit Holdem, od czasu do czasu SnG.
Na jakim limicie grasz?
0,01/0,02 obecnie, ale planuje wpłacić 20$ i przenieść się na 0,05/0,10
short handed
Minimum 3 godziny dziennie, zależnie od dnia.
20$(jutro wpłacam kolejne 20$)
Na którym poker roomie masz konto podpięte do PokerStrategy.com?
William Hill, ale nie gram tam, najbardziej podoba mi się Pokerstars, lecz nie wiem co jest najlepsze dla początkującego.
Podszkolić się do jakiegoś poziomu, zebrać minimum 100$ bankroll'u.
Witam,
Na wstępie chciałbym zauważyć, że 40 $ to bardzo mały bankroll do rozpoczęcia gry na NL10. Z tyloma pieniędzmi powinieneś pozostać na NL2, żeby zminimalizować możliwość wyzerowania. Bardzo wielu graczy próbowało robić skoki na wyższe limity, ale zwykle nie wychodziło to za dobrze. Nawet nasz trener hahaUnaab, gdy wchodził limit wyżej, robił to z przynajmniej 15 buy-inami, a jest to pokerzysta z bardzo dużym doświadczeniem. Na najniższych stawkach jest to zwykle 25 buy-inów. Polecam przeczytać nasz artykuł, w którym zawarte są informacje o zarządzaniu kapitałem:
Co to jest strategia big stack? - artykuł PokerStrategy.com
Wracając do wyboru roomu - PokerStars posiada bardzo duży traffic i wiele szalonych graczy, od których można łatwo wyjąć pieniądze:
PokerStars
- promocje i informacje
- VIP System
Na najniższe stawki jest to jak najbardziej dobry wybór. Tak jak już pisałem, najlepiej będzie zacząć od NL2 i tam rozpocząć swoją naukę.
Pozdrawiam