Przejdź do forum
Poker room dla Cieb...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Poker room dla Ciebie

1,875 Posty
599 Użytkownicy
13 Reakcje
196.2 K Wyświetlenia
dlrzz
PokerStrategist

@jahjah1986

Spoiler

Napisane przez jahjah1986
Jaki rodzaj/odmianę pokera grasz?
Double or Nothing na razie tylko ten rodzaj gram i na nim chcę się skupić.
Na jakim limicie grasz?
Teraz tylko DoN za 0,55 później mam zamiar iść w górę
Ile czasu poświęcasz na grę?
1-2 h dziennie
Jaki jest Twój obecny bankroll?
27$
Jakie są Twoje cele na najbliższe miesiące?
Podszkolić się,zbudować bankroll i zacząć grać na 5,50$

Teraz gram na bwin, wpłaciłem 12 $ , wygrywając DoN 0,55 + wykorzystując bilety z freerolli i bonusy doszedłem powoli (miesiąc) do obecnego bankrolla.

Mam pytanie czy jest jakiś room w którym oferta DoN jest lepsza niż na platformie bwin?

Witam,

iPoker także oferuje Double or Nothing, ale jego wpisowe zaczyna się od 1 $. Radziłbym pozostać na bwin i systematycznie budować rolla. Później ewentualnie możesz pomyśleć o dorzuceniu dodatkowego poker roomu, jeśli traffic na bwin nie będzie Ci odpowiadał.

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
krazen
PokerStrategist

Jaki rodzaj/odmianę pokera grasz? (no-limit, fixed-limit, SnG, MTT, Omaha ...)
NL
Na jakim limicie grasz? (przykład: NL25, SnG 11 $, FL 0,50 $ / 1 $)
NL4
Czy są to stoliki short handed, full ring, czy może heads-up?
SH
Ile czasu poświęcasz na grę? (przykład: "gram 3 godziny w tygodniu" lub "generuję 1000 $ rake'u w miesiącu)
12-18h tygodniowo
$227
Na którym poker roomie masz konto podpięte do PokerStrategy.com (wyznacznikiem jest często otrzymywanie StrategyPoints)?
Podpięte mam na Party ale w zasadzie tam nie grałem i nie gram.
Najbliższe dni/tygodnie to NL10, później oczywiście wyżej. Ale będąc realistą usadowienie się na NL50 do końca roku z dodatnim winrate jest celem.

Pisałem na blogu ale tam mało kto zagląda, więc napiszę tu:

Myślę nad Starsami bo Zoom i duży field, ale nie wiem jaki tam poziom w porównaniu z iPoker gdzie teraz gram. Druga opcja to jakiś room z rakebackiem, na mikro zawsze to rollowi pomaga no i poziom na mniejszych roomach powinien być niższy.

Odpowiedz
Cytat
maciasowy
PokerStrategist

krazen

Spoiler

Napisane przez krazen
B]Jaki rodzaj/odmianę pokera grasz? (no-limit, fixed-limit, SnG, MTT, Omaha ...)
NL
NL4
SH
Ile czasu poświęcasz na grę? (przykład: "gram 3 godziny w tygodniu" lub "generuję 1000 $ rake'u w miesiącu)
12-18h tygodniowo
$227
Na którym poker roomie masz konto podpięte do PokerStrategy.com (wyznacznikiem jest często otrzymywanie StrategyPoints)?
Jakie są Twoje cele na najbliższe miesiące? Najbliższe dni/tygodnie to NL10, później oczywiście wyżej. Ale będąc realistą usadowienie się na NL50 do końca roku z dodatnim winrate jest celem. Pisałem na blogu ale tam mało kto zagląda, więc napiszę tu: Myślę nad Starsami bo Zoom i duży field, ale nie wiem jaki tam poziom w porównaniu z iPoker gdzie teraz gram. Druga opcja to jakiś room z rakebackiem, na mikro zawsze to rollowi pomaga no i poziom na mniejszych roomach powinien być niższy.

Rakeback masz na Cake- 36% (3SP za 1$ Rake) ale z tego powodu że graja tam amerykanie traffic jest głównie nocą ale i wieczorami nie ma co narzekać. Dodatkowo NL4 jest najniższym limitem na tym pokerroomie co na pewno wpływa na poziom tego limitu.

Innym wyjściem jest 24h Poker - 30% flat rakeback (4SP za 1 euro rake) z tym że wypłacany 2 razy w miesiącu ( by zakwalifikować się do niego trzeba w 2 tyg okresie zapłacić ok. 65 euro rake'u) Pytanie czy grając na NL4 jesteś w stanie go ugrać.
Walutą roomu jest Euro

Trzecią opcją jest Poker Heaven. (4SP za 1€ rake ) Tu również jest dostępny rakeback 30% i warunkiem jego otrzymania jest ugranie miesięczne 100 euro rake.

Odpowiedz
Cytat

NL
NL5-10centow
FR
30-40h tygodniowo
$600
6-8 STOLOW CHCE GRAC NARAZ

Odpowiedz
Cytat

Poprosil bym tez o alternatywe do gier SnG
SnG
NL 3/3,5 $ buy in
Sh tempo turniju normalne
30-40h tygodniowo
$600
6-8 STOLOW odpalanie kolejno po zakonczenu sie jakiegos stolu by trzymac sie na 6-8 stolach non stop przez ok 7h dziennie
Pewnie to wychodzi ok 3-4k sitow miesiecznie

Odpowiedz
Cytat
dlrzz
PokerStrategist

@krazen

Spoiler

Napisane przez krazen
NL
NL4
SH
12-18h tygodniowo
$227
Najbliższe dni/tygodnie to NL10, później oczywiście wyżej. Ale będąc realistą usadowienie się na NL50 do końca roku z dodatnim winrate jest celem.

Pisałem na blogu ale tam mało kto zagląda, więc napiszę tu:

Myślę nad Starsami bo Zoom i duży field, ale nie wiem jaki tam poziom w porównaniu z iPoker gdzie teraz gram. Druga opcja to jakiś room z rakebackiem, na mikro zawsze to rollowi pomaga no i poziom na mniejszych roomach powinien być niższy.

Witam,

Sądzę, że Zoom to bardzo dobry wybór, jeśli będziesz w stanie przyzwyczaić się do dynamiki i szybkiego otrzymywania nowych kart. Moim zdaniem poziom tam jest niższy niż na zwykłych stolikach. Rozgrywasz więcej rąk na godzinę = większy $/hr, większy rakeback. PokerStars posiada system VIP, a jego bonusy możesz znaleźć w naszych wątkach:

PokerStars
- promocje i informacje
- VIP System
- bonus od pierwszej wpłaty

Jeśli szukasz roomu z większym rakebackiem, to maciasowy zaproponował ciekawe rozwiązania, jednak chciałbym dodać kilka rzeczy od siebie:

Cake Poker - Ponieważ Amerykanie ciągle mają możliwość gry na Cake Poker, trzymanie tam całego bankrolla może nie być bezpieczne. Wydaliśmy specjalne oświadczenie w tym wątku:

Cake Poker - informacja dotycząca funduszy

Minęło bardzo dużo czasu od przekazania Wam tej informacji i nie słyszałem o żadnych problemach, ale warto mieć ten aspekt gry na Cake na uwadze. Plusem jest to, że swój bankroll możesz trzymać w dolarach i nie ma minimum rake, jaki musisz wyrobić, żeby otrzymać rakeback.

Co do roomów, w których trzymasz bankroll w Euro: niewielkim problemem mogą być przewalutowania, jeśli utrzymujesz portfel internetowy w dolarach. Dzięki trochę większemu bankrollowi na ten limit będziesz mógł jednak bez problemu grać w tej walucie, gdyż ciągle będziesz miał zapas BI na NL4. Idąc po kolei przykładami z wyżej:

24hPoker
- promocje i informacje
- VIP System
- rake race po 8000 €

Na 24hPoker, jak maciasowy zauważył, potrzebujesz ugrać przynajmniej 67 € rake przez dwa tygodnie (minimalna wypłata rakeback to 20 €). Według Twoich danych sądzę, że załapanie się na ten przedział będzie graniczne na 4 stołach, ale ciągle bardzo prawdopodobne.

Poker Heaven
- promocje i informacje

Poker Heaven na pierwszy rzut oka wydaje się dobry, ale jest jeden problem: punkty FPP zaczynają się dopiero naliczać od zabranego rake'u 0,25+ €. Na NL4 będzie bardzo ciężko to ugrać, gdyż mało będzie sytuacji, kiedy zabiorą aż tyle z pota.

Zaproponuję inne rozwiązanie w postaci PKR:

PKR
- promocje i informacje

Jest tam bardzo dużo słabych graczy, znajdziesz ich po 2-3 na stół SH. Nie potrzeba minimalnego rake do otrzymania rakebacku, które jest przyznawany do końca 10 dnia miesiąca. Bonus 125% od wpłaty też jest całkiem atrakcyjny.

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
dlrzz
PokerStrategist

@wwojda

Napisane przez wwojda
NL
NL5-10centow
FR
30-40h tygodniowo
$600
6-8 STOLOW CHCE GRAC NARAZ

Spoiler

Napisane przez wwojda
Poprosil bym tez o alternatywe do gier SnG
SnG
NL 3/3,5 $ buy in
Sh tempo turniju normalne
30-40h tygodniowo
$600
6-8 STOLOW odpalanie kolejno po zakonczenu sie jakiegos stolu by trzymac sie na 6-8 stolach non stop przez ok 7h dziennie
Pewnie to wychodzi ok 3-4k sitow miesiecznie

Witam,

W obydwu przypadkach wybrałbym room PokerStars. Spowodowane jest to kilkoma rzeczami:
- traffic jest tam bardzo dużo każdej porze
- soft pozwala na bezproblemową grę na większej ilości stołów, a zawsze możesz skorzystać z dodatków, takich jak np. TableNinja
- FR posiada dużo stolików
- zawsze możesz przejść na Zoom lub SnG, jeśli znudzą Ci się stoły cash: dzięki temu nadal będziesz wyrabiał bonus od pierwszej straty i otrzymasz rakeback z ugranej już części punktów

PokerStars
- promocje i informacje
- VIP System

Samych SnG nie wyobrażam sobie grać nigdzie indziej jak na PokerStars. Jest to jednak tylko moje osobiste zdanie.

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
PomorzaninNd
Elite Grinder

NL BSS

Dopiero zacznę NL 2

FR

W wakacje będzie to pewnie około 15h tygodniowo

Standard, chcę wpłacić 50$

Everest i P*

Nauka gry cash (do tej pory grałem SnG i wspinaczka po limitach)

Odpada gra na WPT/Party, Unibet, bwin i bet365

Odpowiedz
Cytat
Refic
Oldschool Grinder

Witam PomorzaninNd,

Spoiler

Napisane przez PomorzaninNd
NL BSS

Dopiero zacznę NL 2

FR

W wakacje będzie to pewnie około 15h tygodniowo

Standard, chcę wpłacić 50$

Everest i P*

Nauka gry cash (do tej pory grałem SnG i wspinaczka po limitach)

Odpada gra na WPT/Party, Unibet, bwin i bet365

ja bym Tobie polecił pozostanie na PokerStars o ile masz tam podpięte konto. Tam znajdziesz najwięcej stolików, dużą ilość słabych graczy i najlepszy soft.

Gdybyś jednak szukał alternatywy, to podrzucam Ci roomy z sieci iPoker. Tam również powinno Ci się całkiem fajnie grać ;)

William Hill
- promocje i informacje
- VIP System

Poker770
- promocje i informacje
- VIP Club

Titan Poker
- promocje i informacje
- VIP System

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
tommko
Elite Grinder

zaczynam gre w PLO
Na jakim limicie grasz?
PLO4
SH
ok 8 godz tygodniowo, wraz z rozwojem będzie wzrastac wraz z stawkami
na PLO przeznaczę ok. 120$ na początek
William Hill, Poker Stars, Unibet, Titan, Paddy Poker,
Nauka, nauka i analiza. Po miesiącu więcej gry, pod koniec roku wejscie nawet na PLO 100, ale raczej PLO 50.

Nie chciałbym zakładac nowego konta, gdyz na razie nie wyrobie pierwszego bonusu.
Interesuje mnie traffic do PLO 20 i jakies wyscigi w ktorych mozna chociaz kilka $ ugrac, reload bonus, ewentualnie rakeback mile widziany.
I przydaloby sie by HUD dzialal

Odpowiedz
Cytat
Refic
Oldschool Grinder

Witam tommko,

Spoiler

Napisane przez tommko
zaczynam gre w PLO
Na jakim limicie grasz?
PLO4
SH
ok 8 godz tygodniowo, wraz z rozwojem będzie wzrastac wraz z stawkami
na PLO przeznaczę ok. 120$ na początek
William Hill, Poker Stars, Unibet, Titan, Paddy Poker,
Nauka, nauka i analiza. Po miesiącu więcej gry, pod koniec roku wejscie nawet na PLO 100, ale raczej PLO 50.

Nie chciałbym zakładac nowego konta, gdyz na razie nie wyrobie pierwszego bonusu.
Interesuje mnie traffic do PLO 20 i jakies wyscigi w ktorych mozna chociaz kilka $ ugrac, reload bonus, ewentualnie rakeback mile widziany.
I przydaloby sie by HUD dzialal

O ile nie przerazi Cię gra w €, to polecam Tobie Unibet. Jako, że masz tam konto, pewnie dobrze znasz ten room, ruch na PLO4-PLO20 jest przyzwoity, rakeback jest dużym plusem, są różne promocje, generalnie całkiem w porządku room jak dla PLO.

Unibet Poker
- promocje i informacje

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
ding99
PokerStrategist

Witam po ponad rocznej przerwie planuje powrócić do pokera i dlatego po proszę o pomoc przy wyborze room-a .

Jaki rodzaj/odmianę pokera grasz? - NL
Na jakim limicie grasz? - Obecnie na żadnym
Czy są to stoliki short handed, full ring, czy może heads-up? - Są to stoliki SH
Ile czasu poświęcasz na grę? - Będę grał 20 – 30 godzin tygodniowo
Jaki jest Twój obecny bankroll? - Planuje wpłacić 200 $
Na którym poker roomie masz konto podpięte do PokerStrategy.com - Poker Stars , Titan, Wiliam Hill , Everest
Jakie są Twoje cele na najbliższe miesiące? - Nauka gry na stolikach SH

Z góry dziękuję za udzieloną pomoc.
Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
dlrzz
PokerStrategist

@ding99

Spoiler

Napisane przez ding99
Witam po ponad rocznej przerwie planuje powrócić do pokera i dlatego po proszę o pomoc przy wyborze room-a .

Jaki rodzaj/odmianę pokera grasz? - NL
Na jakim limicie grasz? - Obecnie na żadnym
Czy są to stoliki short handed, full ring, czy może heads-up? - Są to stoliki SH
Ile czasu poświęcasz na grę? - Będę grał 20 – 30 godzin tygodniowo
Jaki jest Twój obecny bankroll? - Planuje wpłacić 200 $
Na którym poker roomie masz konto podpięte do PokerStrategy.com - Poker Stars , Titan, Wiliam Hill , Everest
Jakie są Twoje cele na najbliższe miesiące? - Nauka gry na stolikach SH

Z góry dziękuję za udzieloną pomoc.
Pozdrawiam

Witam,

Na Twoim miejscu wybrałbym grę na PartyPoker:

PartyPoker
- promocje i informacje
- VIP Club

Otrzymujesz 100% bonus od pierwszej wpłaty i masz 120 dni na wyrobienie całego bonusu. Jednocześnie stoliki są dosyć soft i będziesz dzięki temu mógł łatwiej powrócić do gry. Podczas wyrabiania First Depositu będziesz otrzymywał na NL10 około 50% rakebacku razem z nagrodami z systemu VIP.

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
jaroslaw
Oldschool Grinder

MTT non turbo (nl holdem full ring)

2-10 rebuy i 5-30 freezout

Gram ok 4 dni w tygodniu.

Obecnie gram na Poker Stars i Party Poker.

Chciałbym wybrać sobie trzy poker roomy z najlepszą i najbardziej rozbudowaną ofertą MTT. Na pewno będę grał na Poker Stars więc szukam jeszcze 2 poker room'ów. Puki co interesują mnie tylko turnieje nl holdem, non turbo, full ring. Pozdrawiam :)

Odpowiedz
Cytat
galer
Oldschool Grinder

Napisane przez jaroslaw
MTT non turbo (nl holdem full ring)

2-10 rebuy i 5-30 freezout

Gram ok 4 dni w tygodniu.

Obecnie gram na Poker Stars i Party Poker.

Chciałbym wybrać sobie trzy poker roomy z najlepszą i najbardziej rozbudowaną ofertą MTT. Na pewno będę grał na Poker Stars więc szukam jeszcze 2 poker room'ów. Puki co interesują mnie tylko turnieje nl holdem, non turbo, full ring. Pozdrawiam :)

Myślałes o 888 Poker? Wielu graczy MTT bardzo sobie chwali ten room.
Nie ma tam dużego fielda, a i przeciwnicy podobno nie grzeszą wielkimi skillami.

Sprawdź ich ofertę:

888poker
- promocje i informacje
- VIP System

Pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat
miron666
PokerStrategist

1. Jaki rodzaj/odmianę pokera grasz?
- no limit, czasem jakies mtt dla urozmaicenia

2. Na jakim limicie grasz?
obecnie nl5 na everescie (ale nie chce tam grac bo nie ma ruchu) ale musze zaczac od zbudowania nowego br na nl2
mtt do 3 $

3. Czy są to stoliki short handed, full ring, czy może heads-up?
FR na cash i mtt

4. Ile czasu poświęcasz na grę?
15-20 h tygodniowo

5. Jaki jest Twój obecny bankroll?
zaczne od parunastu $ na nowym pr bo na everescie mam zamrozone $
gram bss

6. Jakie są Twoje cele na najbliższe miesiące?
- Skutecznie zbudować nowy br oraz przejsc na nl5 i pod koniec lipca grac nl10
- poszukuje roomu z dobrym rb,ruchem i gdzie skutecznie mozna budować się na fiszach.
- zbudować mindset i nauczyć sie odpuszczać marginalne ręce i premium hands
- przeczytać dokładnie wszystkie artykuły dla srebra
- polepszyć hand reading
- brać po uwagę statystyki

Odpowiedz
Cytat

Ja mam pytanie trochę z innej półki, jednak temat wydaje mi się odpowiedni.

Dawno nie grałem w sieci ipoker.
Który z softów przedstawia w tej chwili najlepsze promocje dla graczy micro cash. I jaki to rakeback może procentowo wyjść.

Głownie pytam o porównanie TITAN POKER i WILLIAM HILL, bo na tych softach mam podpięte konta. Bonus od pierwszego depo odpada.

Ewentualnie jak inny room z sieci ma lepszą ofertę również prosiłbym o krótkie porównanie

Odpowiedz
Cytat
Refic
Oldschool Grinder

Witam miron666,

Spoiler

Napisane przez miron666
1. Jaki rodzaj/odmianę pokera grasz?
- no limit, czasem jakies mtt dla urozmaicenia

2. Na jakim limicie grasz?
obecnie nl5 na everescie (ale nie chce tam grac bo nie ma ruchu) ale musze zaczac od zbudowania nowego br na nl2
mtt do 3 $

3. Czy są to stoliki short handed, full ring, czy może heads-up?
FR na cash i mtt

4. Ile czasu poświęcasz na grę?
15-20 h tygodniowo

5. Jaki jest Twój obecny bankroll?
zaczne od parunastu $ na nowym pr bo na everescie mam zamrozone $
gram bss

6. Jakie są Twoje cele na najbliższe miesiące?
- Skutecznie zbudować nowy br oraz przejsc na nl5 i pod koniec lipca grac nl10
- poszukuje roomu z dobrym rb,ruchem i gdzie skutecznie mozna budować się na fiszach.
- zbudować mindset i nauczyć sie odpuszczać marginalne ręce i premium hands
- przeczytać dokładnie wszystkie artykuły dla srebra
- polepszyć hand reading
- brać po uwagę statystyki

napisałeś nam, że chcesz budować bankroll od NL2 i MTT do 3$. Celowo pogrubiam mtt ponieważ wydaje mi się, że nie przestrzegasz zasad zarządzania bankrollem. Ba, jestem tego pewien, bo nie można przestrzegać brm w mtt, gdy buduje się rolla od NL2 ;)

Tak więc, przede wszystkim polecam Ci zaznajomić się z zasadami BRM. Mtt to bardzo, ale to bardzo swingowa odmiana pokera, 100-200, a niektórzy pewnie będą twierdzili, że nawet 500 BI to minimum jakie należy mieć aby komfortowo grać turnieje. Nie licz na złoty strzał, zgłębiaj strategię i ucz się na własnych błędach. To jedyna droga do sukcesu ;)

Wracając jednak do wyboru roomu, wydaje mi się, że każdy room gdzie znajdziesz odpowiedni traffic będzie dla Ciebie dobry.
Przede wszystkim polecam Ci:
PokerStars
- promocje i informacje
- VIP System

Tutaj zawsze znajdziesz chętne osoby do gry, ale tak naprawdę prawie każdy PokerRoom z naszej oferty doskonale się dla Ciebie nadaje.

Twoje cele na najbliższe miesiące są bardzo dobre, jednak nie mają związku z jakimś konkretnym PokerRoomem. Możesz je realizować grając wszędzie ;)

Gdybyś miał jeszcze jakieś pytania, śmiało wal.

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
Paavv
PokerStrategist

Napisane przez TOMKX

Spoiler

Który z softów przedstawia w tej chwili najlepsze promocje dla graczy micro cash. I jaki to rakeback może procentowo wyjść.

Głownie pytam o porównanie TITAN POKER i WILLIAM HILL, bo na tych softach mam podpięte konta. Bonus od pierwszego depo odpada.

Ewentualnie jak inny room z sieci ma lepszą ofertę również prosiłbym o krótkie porównanie

Witaj TOMKX! Na przyszłość prosiłbym o wypełnienie ankiety wd, szablonu dla uzyskania trafniejszej pomocy. Zabrakło takiej informacji jak "Ile czasu poświęcasz na grę?", co może być istotne jeśli dany room oferuje promocje dla grinderów, a drugi dla niedzielnych graczy.

Aktualnie więcej promocji dla graczy cash oferuje Titan Poker, o promocjach możesz przeczytać w tym dziale.

Zarówno promocja Titan Treasures jak i Cash Point, pozwala osiągać dodatkowe korzyści poprzez granie stolików cash. Jeśli grasz stawki NL 20 lub wyższe polecam zainteresować się promocją Rakemania.

Co do dokładnej wartość rakebacku, na Titan Poker jest ona zależna od tego ile czasu poświęcasz na grę i tutaj ciężko mi cokolwiek sprecyzować bez tej informacji.

Zachęcam do udzielenia dokładniejszych informacji dzięki czemu będę mógł Ci lepiej pomóc.

Pozdrawiam :fdrink

Odpowiedz
Cytat

Napisane przez Paavv
Napisane przez TOMKX

Spoiler

Witaj TOMKX! Na przyszłość prosiłbym o wypełnienie ankiety wd, szablonu dla uzyskania trafniejszej pomocy. Zabrakło takiej informacji jak "Ile czasu poświęcasz na grę?", co może być istotne jeśli dany room oferuje promocje dla grinderów, a drugi dla niedzielnych graczy.

Aktualnie więcej promocji dla graczy cash oferuje Titan Poker, o promocjach możesz przeczytać w tym dziale.

Zarówno promocja Titan Treasures jak i Cash Point, pozwala osiągać dodatkowe korzyści poprzez granie stolików cash. Jeśli grasz stawki NL 20 lub wyższe polecam zainteresować się promocją Rakemania.

Co do dokładnej wartość rakebacku, na Titan Poker jest ona zależna od tego ile czasu poświęcasz na grę i tutaj ciężko mi cokolwiek sprecyzować bez tej informacji.

Zachęcam do udzielenia dokładniejszych informacji dzięki czemu będę mógł Ci lepiej pomóc.

Pozdrawiam :fdrink

bede gral srednio ok 10 godzin w tygodniu na 3-4 stolach PLO 4 do PLO10

Odpowiedz
Cytat