@krazen
Spoiler
Napisane przez krazen
Jaki rodzaj/odmianę pokera grasz? (no-limit, fixed-limit, SnG, MTT, Omaha ...)
NL
Na jakim limicie grasz? (przykład: NL25, SnG 11 $, FL 0,50 $ / 1 $)
NL4
Czy są to stoliki short handed, full ring, czy może heads-up?
SH
Ile czasu poświęcasz na grę? (przykład: "gram 3 godziny w tygodniu" lub "generuję 1000 $ rake'u w miesiącu)
12-18h tygodniowo
Jaki jest Twój obecny bankroll?
$227
Na którym poker roomie masz konto podpięte do PokerStrategy.com (wyznacznikiem jest często otrzymywanie StrategyPoints)?
Podpięte mam na Party ale w zasadzie tam nie grałem i nie gram.
Jakie są Twoje cele na najbliższe miesiące?
Najbliższe dni/tygodnie to NL10, później oczywiście wyżej. Ale będąc realistą usadowienie się na NL50 do końca roku z dodatnim winrate jest celem.
Pisałem na blogu ale tam mało kto zagląda, więc napiszę tu:
Myślę nad Starsami bo Zoom i duży field, ale nie wiem jaki tam poziom w porównaniu z iPoker gdzie teraz gram. Druga opcja to jakiś room z rakebackiem, na mikro zawsze to rollowi pomaga no i poziom na mniejszych roomach powinien być niższy.
Witam,
Sądzę, że Zoom to bardzo dobry wybór, jeśli będziesz w stanie przyzwyczaić się do dynamiki i szybkiego otrzymywania nowych kart. Moim zdaniem poziom tam jest niższy niż na zwykłych stolikach. Rozgrywasz więcej rąk na godzinę = większy $/hr, większy rakeback. PokerStars posiada system VIP, a jego bonusy możesz znaleźć w naszych wątkach:
PokerStars
- promocje i informacje
- VIP System
- bonus od pierwszej wpłaty
Jeśli szukasz roomu z większym rakebackiem, to maciasowy zaproponował ciekawe rozwiązania, jednak chciałbym dodać kilka rzeczy od siebie:
Cake Poker - Ponieważ Amerykanie ciągle mają możliwość gry na Cake Poker, trzymanie tam całego bankrolla może nie być bezpieczne. Wydaliśmy specjalne oświadczenie w tym wątku:
Cake Poker - informacja dotycząca funduszy
Minęło bardzo dużo czasu od przekazania Wam tej informacji i nie słyszałem o żadnych problemach, ale warto mieć ten aspekt gry na Cake na uwadze. Plusem jest to, że swój bankroll możesz trzymać w dolarach i nie ma minimum rake, jaki musisz wyrobić, żeby otrzymać rakeback.
Co do roomów, w których trzymasz bankroll w Euro: niewielkim problemem mogą być przewalutowania, jeśli utrzymujesz portfel internetowy w dolarach. Dzięki trochę większemu bankrollowi na ten limit będziesz mógł jednak bez problemu grać w tej walucie, gdyż ciągle będziesz miał zapas BI na NL4. Idąc po kolei przykładami z wyżej:
24hPoker
- promocje i informacje
- VIP System
- rake race po 8000 €
Na 24hPoker, jak maciasowy zauważył, potrzebujesz ugrać przynajmniej 67 € rake przez dwa tygodnie (minimalna wypłata rakeback to 20 €). Według Twoich danych sądzę, że załapanie się na ten przedział będzie graniczne na 4 stołach, ale ciągle bardzo prawdopodobne.
Poker Heaven
- promocje i informacje
Poker Heaven na pierwszy rzut oka wydaje się dobry, ale jest jeden problem: punkty FPP zaczynają się dopiero naliczać od zabranego rake'u 0,25+ €. Na NL4 będzie bardzo ciężko to ugrać, gdyż mało będzie sytuacji, kiedy zabiorą aż tyle z pota.
Zaproponuję inne rozwiązanie w postaci PKR:
PKR
- promocje i informacje
Jest tam bardzo dużo słabych graczy, znajdziesz ich po 2-3 na stół SH. Nie potrzeba minimalnego rake do otrzymania rakebacku, które jest przyznawany do końca 10 dnia miesiąca. Bonus 125% od wpłaty też jest całkiem atrakcyjny.
Pozdrawiam