Przejdź do forum
Poker room dla Cieb...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Poker room dla Ciebie

1,875 Posty
599 Użytkownicy
13 Reakcje
196.2 K Wyświetlenia

Witam
Zanim odpowiem na wszystkie pytania chcialbym napisac troszke o sobie . Aktualnie grinduje na PS nl25 . Ze wzgledu ze mam jeszcze pare leakow moj winrate nie jest taki jaki bym chcial dlatego kolega podsunal mi pomysl abym '' poskakal '' po roomach takich jak np william hill aby grac z bonusem lub rb ktory zwiekszy moj winrate. Chcialbym poznac wasza opinie co o tym myslicie i jakie wskazowki moglibscie mi dac na droge .

Jaki rodzaj/odmianę pokera grasz? No Limit
Na jakim limicie grasz? NL25
Czy są to stoliki short handed, full ring, czy może heads-up?
SH
Ile czasu poświęcasz na grę? Średnio 3-5 godzin dziennie 5-6 dni w tygodniu.
Jaki jest Twój obecny bankroll? ~$800
Na którym poker roomie masz konto podpięte do PokerStrategy.com (wyznacznikiem jest często otrzymywanie StrategyPoints)? P*,
Jakie są Twoje cele na najbliższe miesiące? Praca nad swoja gra nl 25 i powrot na PS
z gory dziekuje ! :)

Odpowiedz
Cytat
alkanpl
PokerStrategist

:rage:Witam,

alkan chce grac cash, mss SH lub/i FR.
Mam juz konta przypisane na:
iPoker
PartyPoker

Brak mozliwosci przypisania na p* :rage:

Mam dostep do zaawansowanych strategii MSS ze zlota (lol zaawansowanych, to powinno byc w brazie imho). Ogolnie turniejowiec chcacy sie nauczyc grindowac i posmakowac tych wykresow.

Limit nie ma znaczenia ale nie chcialbym zaczynac wyzej niz NL5.

Poprosze o room i limit gdzie i jak najlepiej zaczac.
(Fajnie jakby ten room tez byl w promocji od 0 do bohatera, bo planuje grindowac tam na potrzeby bloga).

EDIT: room musi supportowac HM2

Odpowiedz
Cytat
salyk
Oldschool Grinder

@mwatola

Spoiler

Witam
Zanim odpowiem na wszystkie pytania chcialbym napisac troszke o sobie . Aktualnie grinduje na PS nl25 . Ze wzgledu ze mam jeszcze pare leakow moj winrate nie jest taki jaki bym chcial dlatego kolega podsunal mi pomysl abym '' poskakal '' po roomach takich jak np william hill aby grac z bonusem lub rb ktory zwiekszy moj winrate. Chcialbym poznac wasza opinie co o tym myslicie i jakie wskazowki moglibscie mi dac na droge .

Jaki rodzaj/odmianę pokera grasz? No Limit
Na jakim limicie grasz? NL25
SH
Ile czasu poświęcasz na grę? Średnio 3-5 godzin dziennie 5-6 dni w tygodniu.
Jaki jest Twój obecny bankroll? ~$800
Na którym poker roomie masz konto podpięte do PokerStrategy.com (wyznacznikiem jest często otrzymywanie StrategyPoints)? P*,
Jakie są Twoje cele na najbliższe miesiące? Praca nad swoja gra nl 25 i powrot na PS
z gory dziekuje ! :)

A może spróbujesz:
Poker Heaven
- promocje i informacje
- bonus od pierwszej wpłaty

Stały rakeback 30%, względnie niski poziom. Rakeback może Ci pomóc zbudować rolla na kolejny limit. Pamiętaj jedynie, że są tam stoliki 5osobowe i nie wiem czy Ci to odpowiada :f_rolleyes:

Odpowiedz
Cytat
devies
Oldschool Grinder

O mnie zapomniano?

Odpowiedz
Cytat
galer
Oldschool Grinder

Napisane przez devies
Witam.

# Jaki rodzaj/odmianę pokera grasz? (no-limit, fixed-limit, SnG, MTT, Omaha ...)
SNG

# Na jakim limicie grasz? (przykład: NL25, SnG 11 $, FL 0,50 $ / 1 $)
normlanie SNG 15$-60$, jednak chcę zacząć na nowym roomie od ~5$-15$
# Czy są to stoliki short handed, full ring, czy może heads-up?
Heads up

# Ile czasu poświęcasz na grę? (przykład: "gram 3 godziny w tygodniu" lub "generuję 1000 $ rake'u w miesiącu)
~5h dziennie, 4-5 dni w tygodniu

# Jaki jest Twój obecny bankroll? Szczególnie ważne jest to dla graczy tych najniższych limitów. Powodem jest to, że rake na tych stawkach jest zdecydowanie wyższy, w porównaniu do innych limitów. Tak więc, jeśli pozwala Ci na to bankroll, będziemy raczej sugerowali przejście na wyższy limit, abyś mógł korzystać z niższego rake'u.
~50$-100$ (na start- nie chcę przenosić całego bankrolla, a nawet jakiejś większej jego części)

# Na którym poker roomie masz konto podpięte do PokerStrategy.com (wyznacznikiem jest często otrzymywanie StrategyPoints)?
żadnym

# Jakie są Twoje cele na najbliższe miesiące?
Wyrobić chociaż status platyna na PokerStrategy

Chodzi głównie o wyrobienie konkretnego statusu PokerStrategy, bo jeżeli bym miał zostać na tym roomie na dłużej i przelać na niego cały swój bankroll to pozwolę sobie przykleić mojego poprzedniego posta z innego tematu:

Specjalizuję się w grach HUSNG normal speed 4 players. Na Pokerstars stawki mi odpowiadają, na Unibecie nie. A to dlatego, że na Unibecie takie turnieje odbywają się ze stawkami max 11€ buy in, a to za mało dla mnie. Na początek budowania rolla może i dobre, ale potem już nie.
Chciałbym znaleźć taki pokerroom, na którym były by powyższe gry za około 60$ (może być nieco mniej), a żeby zarazem nabić na tych grach trochę punktów do statusu na PokerStrategy. No i jeszcze ważna rzecz żeby było z kim grać, a nie jak na Unibecie, że do gry za 11€ trzeba czekać czasami godzinę, a nie raz i dwie żeby komplet czterech graczy się zarejestrował.

Ja tutaj widzę tylko Poker Stars:

PokerStars
- promocje i informacje
- VIP System

W HU SNG traffic to podstawa, a 4 osobowe turki na wyższych limitach to właściwie tylko P*.

Skoro grałeś już na 60$ to znaczy, że szybko przejdziesz przez mikro limity i nie ma co robić teraz przelewów na inny room skoro i tak zaraz będziesz musiał przechodzić na starsy.

Pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat
dlrzz
PokerStrategist

@alkanpl

Spoiler

Napisane przez alkanpl
:rage:Witam,

alkan chce grac cash, mss SH lub/i FR.
Mam juz konta przypisane na:
iPoker
PartyPoker

Brak mozliwosci przypisania na p* :rage:

Mam dostep do zaawansowanych strategii MSS ze zlota (lol zaawansowanych, to powinno byc w brazie imho). Ogolnie turniejowiec chcacy sie nauczyc grindowac i posmakowac tych wykresow.

Limit nie ma znaczenia ale nie chcialbym zaczynac wyzej niz NL5.

Poprosze o room i limit gdzie i jak najlepiej zaczac.
(Fajnie jakby ten room tez byl w promocji od 0 do bohatera, bo planuje grindowac tam na potrzeby bloga).

EDIT: room musi supportowac HM2

Witam,

Może w takim razie zainteresujesz się Everest Poker?

Everest Poker
- promocje i informacje
- VIP Summit Club
- wyścig rake'u

Jeśli zaczynasz od tak niskich limitów, polecałbym jednak strategię BSS.

Promocja "od zera do bohatera" obejmuje każdy room, na którym masz przypisane konto.

Nie znam Twojego bankrolla, więc nie mogę doradzić limitu, ale jeśli nigdy nie grałeś cash, to 30 bi spokojnie wystarczy.

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
Rodri85PL
PokerStrategist

Tak inaczej niż inni:

Jeśli bym się chciał wspinać po szczeblach Omaha PLO, to gdzie najlepiej grać? Może i być nawet każdy limit osobno, zaczynając od dolnych dla oswojenia (2/4 i 5/10) do coraz wyższych limitów... Gdzie można znaleźć sporo słabych graczy?

Odpowiedz
Cytat

Cześć proszę o pomoc w dokonaniu decyzji w którym roomie powinienem zaczać grać (znów).

Będę grać NL2 FR. Na grze w tygodniu będę mógł przeznaczyć ok.10h.
Mam zamiar nauczyć się lepiej korzystać ze statystyk graczy i zacząć wklejać problematyczne ręce na forum.

Z platformą pokerstrategy mam połączone tylko konto z partypoker.

Mój bankroll to 10$

Odpowiedz
Cytat

arandir44 wpłać chociaż te 30$ bo będzie Ci ciężko psychicznie grać z 5 BI.

Odpowiedz
Cytat
Refic
Oldschool Grinder

@Rodri85PL

Spoiler

Napisane przez Rodri85PL
Tak inaczej niż inni:

Jeśli bym się chciał wspinać po szczeblach Omaha PLO, to gdzie najlepiej grać? Może i być nawet każdy limit osobno, zaczynając od dolnych dla oswojenia (2/4 i 5/10) do coraz wyższych limitów... Gdzie można znaleźć sporo słabych graczy?

Polecam Ci np.
Unibet Poker
- promocje i informacje

Jest tam bardzo niski poziom w Omahe, traffic jest dobry więc można spokojnie pograć. Jedynym minusem jest to, że gry są w €. Daj znać czy to Ci odpowiada.

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
Refic
Oldschool Grinder

@arandir44

Spoiler

Napisane przez arandir44
Cześć proszę o pomoc w dokonaniu decyzji w którym roomie powinienem zaczać grać (znów).

Będę grać NL2 FR. Na grze w tygodniu będę mógł przeznaczyć ok.10h.
Mam zamiar nauczyć się lepiej korzystać ze statystyk graczy i zacząć wklejać problematyczne ręce na forum.

Z platformą pokerstrategy mam połączone tylko konto z partypoker.

Mój bankroll to 10$

Polecam Ci:
PokerStars
- promocje i informacje
- VIP System

William Hill
- promocje i informacje
- VIP System

Na tych roomach full ringi gra się łatwo i przyjemnie _thumbsup:
Uważaj jednak na swój bankroll, może pomyśl o jakimś jego zwiększeniu przed rozpoczęciem gry na jednym z tych roomów. 10$ to bardzo mało, pograj freerolle, ewentualnie dopłać trochę do swojego rolla, to będzie bardzo pomocne.

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
Rodri85PL
PokerStrategist

Nie wiem czy odpowiada: jeśli poziom okaże się jednak wysoki to mi zwracasz straty :D ale to dopiero ogarnę w kwietniu najwcześniej ;)

Odpowiedz
Cytat
devies
Oldschool Grinder

Napisane przez galer

Napisane przez devies
Witam.

# Jaki rodzaj/odmianę pokera grasz? (no-limit, fixed-limit, SnG, MTT, Omaha ...)
SNG

Heads up

# Ile czasu poświęcasz na grę? (przykład: "gram 3 godziny w tygodniu" lub "generuję 1000 $ rake'u w miesiącu)

# Jaki jest Twój obecny bankroll? Szczególnie ważne jest to dla graczy tych najniższych limitów. Powodem jest to, że rake na tych stawkach jest zdecydowanie wyższy, w porównaniu do innych limitów. Tak więc, jeśli pozwala Ci na to bankroll, będziemy raczej sugerowali przejście na wyższy limit, abyś mógł korzystać z niższego rake'u.
~50$-100$ (na start- nie chcę przenosić całego bankrolla, a nawet jakiejś większej jego części)

# Na którym poker roomie masz konto podpięte do PokerStrategy.com (wyznacznikiem jest często otrzymywanie StrategyPoints)?
żadnym

Chodzi głównie o wyrobienie konkretnego statusu PokerStrategy, bo jeżeli bym miał zostać na tym roomie na dłużej i przelać na niego cały swój bankroll to pozwolę sobie przykleić mojego poprzedniego posta z innego tematu:

Specjalizuję się w grach HUSNG normal speed 4 players. Na Pokerstars stawki mi odpowiadają, na Unibecie nie. A to dlatego, że na Unibecie takie turnieje odbywają się ze stawkami max 11€ buy in, a to za mało dla mnie. Na początek budowania rolla może i dobre, ale potem już nie.
Chciałbym znaleźć taki pokerroom, na którym były by powyższe gry za około 60$ (może być nieco mniej), a żeby zarazem nabić na tych grach trochę punktów do statusu na PokerStrategy. No i jeszcze ważna rzecz żeby było z kim grać, a nie jak na Unibecie, że do gry za 11€ trzeba czekać czasami godzinę, a nie raz i dwie żeby komplet czterech graczy się zarejestrował.

PokerStars
- promocje i informacje
- VIP System

W HU SNG traffic to podstawa, a 4 osobowe turki na wyższych limitach to właściwie tylko P*.

Skoro grałeś już na 60$ to znaczy, że szybko przejdziesz przez mikro limity i nie ma co robić teraz przelewów na inny room skoro i tak zaraz będziesz musiał przechodzić na starsy.

Pozdrawiam.

No tak, tylko, że ja chciałem wyrobić trochę punktów PS, a do Pokerstars nie mam podpiętego konta...

Odpowiedz
Cytat
Ihave2outs
PokerStrategist

Jaki rodzaj/odmianę pokera grasz? (no-limit, fixed-limit, SnG, MTT, Omaha ...)
SNG(30os. nie turbo) oraz MTT
• Na jakim limicie grasz? (przykład: NL25, SnG 11 $, FL 0,50 $ / 1 $)
SNG 5,5-11$/ MTT 5-10euro
• Czy są to stoliki short handed, full ring, czy może heads-up?
FR
• Ile czasu poświęcasz na grę? (przykład: "gram 3 godziny w tygodniu" lub "generuję 1000 $ rake'u w miesiącu)
4-6h/dzien
• Jaki jest Twój obecny bankroll? Szczególnie ważne jest to dla graczy tych najniższych limitów. Powodem jest to, że rake na tych stawkach jest zdecydowanie wyższy, w porównaniu do innych limitów. Tak więc, jeśli pozwala Ci na to bankroll, będziemy raczej sugerowali przejście na wyższy limit, abyś mógł korzystać z niższego rake'u.
5k USD
• Na którym poker roomie masz konto podpięte do PokerStrategy.com (wyznacznikiem jest często otrzymywanie StrategyPoints)?
FTP RIP, Pokerheaven, planuje założyc konto na europoker(dobrze czy zle?) bo na ongame nie mam nic podpiete pod pokerstr., niestety ale betfair,bwin,heypoker mam zalozone nie wiem przez co?!
• Jakie są Twoje cele na najbliższe miesiące?
generalnie szukam dobrego rakebacka, wyzej narazie nie mam ochoty wchodzic ze wzgledu na swoj tilt, chce zostać RakeBack PRO

Odpowiedz
Cytat
galer
Oldschool Grinder

Napisane przez devies

Napisane przez galer

Napisane przez devies
Witam.

SNG

Heads up

żadnym

PokerStars
- promocje i informacje
- VIP System

Pozdrawiam.

No tak, tylko, że ja chciałem wyrobić trochę punktów PS, a do Pokerstars nie mam podpiętego konta...

Wyżej napisałeś, że nie masz podpiętego ŻADNEGO poker roomu do PokerStrategy.com, a skoro niepodpięte roomy odpadają to szczerze mówiąc nie wiem co mogę Ci polecić :)

Myślę, że tylko na P* da się komfortowo grać takie heads supy.

Odpowiedz
Cytat
elmander1991
Oldschool Grinder

Na jakim limicie grasz? (przykład: NL25, SnG 11 $, FL 0,50 $ / 1 $)
NL50 FR
Na którym poker roomie masz konto podpięte do PokerStrategy.com (wyznacznikiem jest często otrzymywanie StrategyPoints)?
TYLKO I WYŁĄCZNIE:MansionPoker, PaddyPower, PKR, 24hPoker, Betfred i WPT Poker. Na pozostałych nie mogę zbierać StrategyPoints bądź muszę grać w Euro co też odpada, więcej informacji poniżej, z góry dzieki za rade.

Obecnie grinduje NL25 na Everescie a moj bankroll juz w znacznym w sponiu przekroczyl wymagana wartosc do gry na NL50, w zwiazku z mala iloscia stolikow na tym limicie na Everku planuje przenosiny. Pewnie wiekszosc doradzi mi sie przeniesc na PokerStars lub PartyPoker ale to poki co nie wchodzi w gre gdyz nie mam tam podpietego konta pod PokerStrategy, tak samo WilliamHill, CakePoker i kilka innych, latwiej bedzie jesli podam te pokerromy na ktorych moge zbierac StrategyPoints. Roomy w ktorych bede musial grac w Euro aktualnie odpadaja takze pozostaja mi: MansionPoker, PaddyPower, PKR, 24hPoker, Betfred i WPT Poker. Osobiscie planowalem przenosiny na MansionPoker ale wole najpierw dowiedziec sie od Was jak sprawa sie ma ze stolikami na NL50 FR i iloscia Fiszy na tych limitach. Z gory dzieki za wszelkie odpowiedzi.

Odpowiedz
Cytat
salyk
Oldschool Grinder

@elmander1991

Spoiler

Na jakim limicie grasz? (przykład: NL25, SnG 11 $, FL 0,50 $ / 1 $)
NL50 FR
Na którym poker roomie masz konto podpięte do PokerStrategy.com (wyznacznikiem jest często otrzymywanie StrategyPoints)?
TYLKO I WYŁĄCZNIE:MansionPoker, PaddyPower, PKR, 24hPoker, Betfred i WPT Poker. Na pozostałych nie mogę zbierać StrategyPoints bądź muszę grać w Euro co też odpada, więcej informacji poniżej, z góry dzieki za rade.

Obecnie grinduje NL25 na Everescie a moj bankroll juz w znacznym w sponiu przekroczyl wymagana wartosc do gry na NL50, w zwiazku z mala iloscia stolikow na tym limicie na Everku planuje przenosiny. Pewnie wiekszosc doradzi mi sie przeniesc na PokerStars lub PartyPoker ale to poki co nie wchodzi w gre gdyz nie mam tam podpietego konta pod PokerStrategy, tak samo WilliamHill, CakePoker i kilka innych, latwiej bedzie jesli podam te pokerromy na ktorych moge zbierac StrategyPoints. Roomy w ktorych bede musial grac w Euro aktualnie odpadaja takze pozostaja mi: MansionPoker, PaddyPower, PKR, 24hPoker, Betfred i WPT Poker. Osobiscie planowalem przenosiny na MansionPoker ale wole najpierw dowiedziec sie od Was jak sprawa sie ma ze stolikami na NL50 FR i iloscia Fiszy na tych limitach. Z gory dzieki za wszelkie odpowiedzi.

Hej,

a co sądzisz jednak o WPT? Nasz nowy partner:
https://polska.pokerstrategy.com/wpt-poker/

Jest to praktycznie PartyPoker, tylko pod innym skinem. Dobry soft, dobry field, first deposit bonus. Przemyśl również i tą opcję..

Odpowiedz
Cytat
ITakPrzegram
Elite Grinder

Witam ;)) Po zamknięciu FTP krążę po różnych roomach i jakos do konca nie moge sie otrząsnąć po stracie czesci rolla i przede wszystkim rusha na którym to regularnie osiągałem dobre wyniki. Niby wychodzę na plus ale to nie to... cały czas czegoś mi brakuje.

-Jaki rodzaj/odmianę pokera grasz?
SnG,MTT

-Na jakim limicie grasz?)
Na początku planuje grać HU SnG za 5 i 10$, SnG 6-max turbo za 5 oraz weekendowo MTT za 5$

-Czy są to stoliki short handed, full ring, czy może heads-up?
j.w

-Ile czasu poświęcasz na grę?
2-3h dziennie

-Na którym poker roomie masz konto podpięte do PokerStrategy.com?
Jak wybiore room to założe konto przez waszą strone :>

Jakie są Twoje cele na najbliższe miesiące?
Ustabilizowanie swojej gry, zadomowienie się na jednym roomie i osiąganiu w miare regularnych dodatnich wyników.

Najbardziej zależy mi na porównaniu ongame vs ipoker. Chętnie wysłucham też innych propozycji. Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat

jaki room najlepszy na husng micro? poza starsami i pp

Odpowiedz
Cytat

elmander 24hpoker to też tylko Euro..

Z tych co podałeś wybrałbym WPT. ipoker ma specyficzny soft, którego nie każdy lubi, poza tym chyba słabo tam FR. Na PKR chyba też słabo z FR.

bwin.party wg mnie najpoważniejszy gracz jeżeli się nie chce grać na P*. No i chcesz SP to masz 4.5 za $.

Odpowiedz
Cytat