Przejdź do forum
fml... czyli celnic...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

fml... czyli celnicy atakują...

657 Posty
232 Użytkownicy
0 Reakcje
110.4 K Wyświetlenia
piotereczek
Oldschool Grinder

Napisane przez A1varo

Napisane przez naturehol
Myślę czy nie poinformować UC w Pń o zorganizowanym turnieju w holdema na dużą pulę. Celnicy zapukają a tam 4 osoby grają w piotrusia na drobniaki. Wszystko nagrać i dodatkowo ożywić PS forum <3

:facepalm:
już było
:facepalm: :facepalm:

I jak wyszło , bo nie chodzi o tą akcję pfps ?( ?(
co było wiadomo że celnicy się nie pokażą :rage: :rage:

Odpowiedz
Cytat
winkel1989
PokerStrategist

hoho maks kara 65 baniek.

Odpowiedz
Cytat
kacper3k
Elite Grinder

w sensie 6 500 zl? bo nie wiem dokładnie jak się te stawki dzienne przelicza :(

Odpowiedz
Cytat
mazaq
PokerStrategist

Napisane przez kacper3k
w sensie 6 500 zl? bo nie wiem dokładnie jak się te stawki dzienne przelicza :(

65k zł, ale no wai, żebym tyle dostał :D

Odpowiedz
Cytat

Skąd niby te 65k?

Odpowiedz
Cytat
mazaq
PokerStrategist

max kara wedle tego pisma to 120 stawek dziennych

Art. 33 § 3. stanowiący, że: stawka dzienna nie może być niższa od 10 złotych, ani też przekraczać 2000 złotych.

więc imo 120x2000= 240k ;o

edit

a nie, to jest przestępstwo skarbowe, wiec

Spoiler

Kara grzywny przy przestępstwach skarbowychZa przestępstwa skarbowe wymierza się karę grzywny w stawkach dziennych w wymiarze od 10 do 720 (reguła), przy czym stawka dzienna nie może być niższa od jednej trzydziestej części minimalnego wynagrodzenia ani też przekraczać jej czterystukrotności. Minimalne wynagrodzenie wynosi w 2011 r. 1386 zł. Minimalne wynagrodzenie jest ustalane na podstawie przepisów Ustawy z 10 października 2002 o minimalnym wynagrodzeniu za pracę (tekst jednolity Dz.U. z r. 2002 nr 200 poz. 1679 ze zmianami). Jak więc widać, ustawodawca wprowadził inne zasady ustalania stawek dziennych grzywny w Kodeksie karnym a inne w Kodeksie karnym skarbowym.

:f_frown:

Odpowiedz
Cytat

Dlatego pytałem dlaczego 65k.

Jak jesteś studentem, uczniem, albo kolesiem pracującym jako kelner w tanim barze i mającym na utrzymaniu pięcioro dzieci to dostaniesz minimum tej kary. Oczywiście ważna jest też szkodliwość/skala przestępstwa, ale w tym wypadku jest raczej znikoma. W tej kwestii akurat polskie prawo jest wyrozumiałe.

Imo maksymalna kara jaką możesz tu dostać, to 1000-1500 zł.

I tak postępowanie zostanie umorzone :ayfkm:.

Odpowiedz
Cytat
naturehol
PokerStrategist

z kims tam gadalem kto ma w znajomuch pelno prokuratorow itd i wszyscy stwierdzili, ze za takie pierdoly by nawet nie scigali. takimi rzeczami normalni prokuratorzy sie nie zajmuja.

Odpowiedz
Cytat
hardcorowy997
PokerStrategist

Napisane przez naturehol
z kims tam gadalem kto ma w znajomuch pelno prokuratorow itd i wszyscy stwierdzili, ze za takie pierdoly by nawet nie scigali. takimi rzeczami normalni prokuratorzy sie nie zajmuja.

ale na polecenie jasnie wielmożnego pana generała Kapicy by musieli :rage:

Odpowiedz
Cytat
mazaq
PokerStrategist

Napisane przez mstck
Dlatego pytałem dlaczego 65k.

Jak jesteś studentem, uczniem, albo kolesiem pracującym jako kelner w tanim barze i mającym na utrzymaniu pięcioro dzieci to dostaniesz minimum tej kary. Oczywiście ważna jest też szkodliwość/skala przestępstwa, ale w tym wypadku jest raczej znikoma. W tej kwestii akurat polskie prawo jest wyrozumiałe.

Imo maksymalna kara jaką możesz tu dostać, to 1000-1500 zł.

I tak postępowanie zostanie umorzone :ayfkm:.

na przesłuchaniu powiedziałem, że nie mam pracy, jestem biednym studentem, ogolnie bida z nedzą :pokerface:
za wszelką cene proponowali ugodę za 600 zł, ale podziękowałem _confused:

Odpowiedz
Cytat
preludiumm
PokerStrategist

w każdym razie mazaq musisz iść na cele grypsującą, jak się klawisz będzie pytał to powiedz że chcesz do grypsujących

Odpowiedz
Cytat
mazaq
PokerStrategist

Napisane przez preludiumm
w każdym razie mazaq musisz iść na cele grypsującą, jak się klawisz będzie pytał to powiedz że chcesz do grypsujących

Spoiler

:rage:

Odpowiedz
Cytat

Napisane przez mazaq
na przesłuchaniu powiedziałem, że nie mam pracy, jestem biednym studentem, ogolnie bida z nedzą :pokerface:
za wszelką cene proponowali ugodę za 600 zł, ale podziękowałem _confused:

:f_thumbsup:

Prokurator i tak umorzy, i nic Donald nie zarobi.

Odpowiedz
Cytat
winkel1989
PokerStrategist

Napisane przez mazaq
Kara grzywny przy przestępstwach skarbowychZa przestępstwa skarbowe wymierza się karę grzywny w stawkach dziennych w wymiarze od 10 do 720 (reguła), przy czym stawka dzienna nie może być niższa od jednej trzydziestej części minimalnego wynagrodzenia ani też przekraczać jej czterystukrotności. Minimalne wynagrodzenie wynosi w 2011 r. 1386 zł. Minimalne wynagrodzenie jest ustalane na podstawie przepisów Ustawy z 10 października 2002 o minimalnym wynagrodzeniu za pracę (tekst jednolity Dz.U. z r. 2002 nr 200 poz. 1679 ze zmianami). Jak więc widać, ustawodawca wprowadził inne zasady ustalania stawek dziennych grzywny w Kodeksie karnym a inne w Kodeksie karnym skarbowym.
:f_frown:

Pozostaje kwestia czy tutaj chodzi o 400-krotność przeciętnego wynagrodzenia, czy 400-krotność tej 1/30. A przyjałem pierwsze założenie i wyszło, że możliwa kara to 65.000.000 zł. oczywiście nierealna ale absurdalne jest ogólnie taka możliwość. Znając polskie sądy to jeżeli nie trafi się na jakiegoś sluzbistę [ a takich dość mało] to raczej zakończy się na grzywnej w wysokości jakiegoś mandatu za za szybką jazdę :).

Odpowiedz
Cytat
Don4tello
BlackMember

Nie wiem czy było wcześniej, ale znalazłem fajny filmik :) Może ktoś nie widział Hitler i akcja CBŚ w Szczecinie _thumbsup:

Odpowiedz
Cytat
polacybiedacy
Oldschool Grinder

to pismo co zeskanowales jest jakies niedorobione

Tak samo jest napisane ze " zgodnie z ustwa BLA BLA BLA kto uczestniczy w grze losowej, zakladzie wzajemnym, grze na automacie, urzadzonych lub prowadzonych wbrew przepisom ustawy lub warunkom koncesji lub zezwolenia, karze grzywny do 120 stawek dziennych "

Ten kto nie gra zgodnei z ustawa KARZE GRZYWNY

Ja też KARZE , tzn KARAM tylko w pokera.

To pismo cale jest z doopy ^^

Odpowiedz
Cytat
qolcz
PokerStrategist

podobno wczoraj znowu byl nalot na pokera live w Lodzi...

Odpowiedz
Cytat
A1varo
Poker Player

Napisane przez qolcz

ditajls?

Odpowiedz
Cytat

Wpisz w google:

poker texas łódź celnicy nalot

pierwszy link :facepalm:.

Odpowiedz
Cytat
salyk
Oldschool Grinder

Napisane przez A1varo

Napisane przez qolcz

ditajls?

Kleo zatrzymana. Najazd SC w Łodzi

Odpowiedz
Cytat