bedzie w teleexpresie
Napisane przez sojowyjarz
Jeżeli oni zalegalizują pokera, to Kapica powinien za to zapłacić stołkiem.
Dlaczego niby? On jest zwykłym szarym urzędasem egzekwującym prawo. Nie on je ustanawiał.
Napisane przez medzikone
Napisane przez Prestiqe
Palikot jako jeden z niewielu widzi jakie w Polsce cyrki się dzieją, ja tam jestem zadowolony, że na niego głosowałem. Pozdro dla wszystkich co myślą tak samo![]()
Nie myślę tak samo. Nie pozdro
![]()
Moja poprzednia wypowiedź nie miała na celu obrażenia innych osób którzy głosowali na inne partie PO,PiS, SLD, PSL itd. więc się nie spinaj.
tvn ladnie cenzuruje komentarze wiec wklejam tutaj to co tam probowalem wstawic, moze komus sie przyda taka argumentacja jezeli bedzie mial okazje do dyskusji z kimkolwiek z otoczenia, czy moze z mediow (ktos wspominal o checi naglasniania tego jeszcze bardziej).
skoro byl to turniej, i na calym swiecie organizowane sa dziesiatki turniejow za mniejsze, wieksze, lub bardzo duze pieniadze w pokera, to jak w ogole mozna pomyslec zeby nazwac to hazardem? jak to jest ze Ci sami ludzie wygrywaja turnieje i jest masa profesjonalnych graczy utrzymujacych sie z pokera - to co, oni maja najwiecej szczescia i to regularnie?
skoro poker to hazard wg. toku myslenia naszych ustawodawcow, to te wszystkie turnieje powinny nazywac sie loteriami. i w sumie nie ma sensu ich przeprowadzac, skoro to hazard i wszystko zalezy od przypadku, to wystarczy rozdac po losie na poczatku i zrobic losowanie kto wygra - na jedno wyjdzie, no nie?
naprawde wszyscy w rzadzie to tacy ignoranci? nie tego sie spodziewalem po PO - marnowanie pieniedzy na walke z normalnym sportem, takim samym jak brydz czy szachy, ktory w wielu krajach jest legalny, na robienie nalotow na kolesi grajacych sobie w karty, a ignorowanie takich problemow jak chociazby korupcja w polskim sporcie.
jak ktoś oglądał to teraz imo był świetny reportaż w panoramie o jednoznacznym wydzwięku ♠_biggrin:
Tzn jakim?? piszcie konkrety a nie ogólniki....
http://tvp.info/panorama/wideo/19102011-1545/5351614
W skrócie, że prawo jest kuriozalne i był wywiad z Wiśnią, który obalał mity, a potem porównali, że w innych krajach jest to legalne, są organizowane turnieje o grubą kasę, a u nas wpadają na urodziny i że jednak poker to dobro ♠_cool:
No to mamy w Faktach.
Kapica swoje, minister sprawiedliwości zaskoczony o co chodzi, Justyna Pochanke mocno podśmiechuje się z absurdalności i pyta Tuska
No i super odniesienie do Scrabble z nagrodami!
Swietnie przed chwila bylo pokazane w TVN - i wypowiadał sie Horecki i Wisniewski (o SB-ckich metodach) moze zaraz bedzie na stronie ich - ewentualnie powinni juz puszczac powtorke materialu w TVN24 - gdyby ktos mial mozliwosc zgrania (hehehe... dekoder z PVR??) i wrzucenia tu byloby milo
Przytocze tu słowa znanego nam polityka: "Polska to dziki kraj". Mnie już się płakać chce, gdy widzę co nasz rząd wyprawia. To jest debilizm żeby zakazywać to co jest uznawane na świecie za sport.
TVN Fakty, Kapica pytany o zatrzymania pokerzystów:
"Sprawę traktujemy PRIORYTETOWO."
Fajne mają priorytety....
czyje to były urodziny? bo jak widziałem w faktach to kilka twarzy widziałem znanych, nawet Pawcio chyba tam był i coś mamrotał przed budynkiem
zalosny kraj, jakas kretynka ktora nigdy nie widziala pokera na oczy wypowiada sie na temat losowosci, o kapicy nie wspomne