Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

nl100/200 FR - Road to VEGAS

111 Posty
20 Użytkownicy
0 Reakcje
5,847 Wyświetlenia
MistyK
Oldschool Grinder

Siema wszystkim. Mam 21 lat, w pokera gram od marca tamtego roku (2010)aczkolwiek konto na forum mam duzo dluzej. W wieku 18 lat zalozylem tutaj konto zeby zaczac zarabiac gruby hajs, ale oczywiscie moj slomiany zapal zepsul mi plany. Troche zaluje ze wtedy nie zaczalem tego wszystkiego ale wazne ze w ogole ;) Studiuje informatyke w KRK, wiec nie spodziewajcie sie jakichs rozprawek, to beda po prostu - proste teksty:D Swoja "kariere" zaczynalem na nl2 na FTP gdzie w ciagu roku gralem juz na nl100. Wykresu z ftp niestety nie mam bo mialem formata. Jak wielu z Was, ftp jest mi co nieco winne i mam nadzieje ze w tym roku, cos w tej sprawie ruszy ;) Bloga zakladam glownie z powodu braku motywacji. Ostatnio dosyc malo gram i w sumie nie wiem dlaczego, dlatego mam nadzieje ze ten blog to zmieni ;) W miedzyczasie gralem jeszcze na p* ale troche przewyzszyl mnie tam poziom, zle mi sie gralo, za bardzo zanitowane stoly, to nie dla mnie ;> Obecnie gram na Ongame na koncie ktore nie jest przypisane do PS, dlatego taki status.. Gdy wroci FTP to mysle ze tam wroce. Na koniec chcialbym wszystkim zyczyc sukcesow w 2012 !:D Wrzucam wykresik z ongame. Volume nie zabija, ale jestem jednym z tych ktorzy oszukuja EV, chociaz to tylko ongame mnie tak lubi :)

Uploaded with ImageShack.us

Mam nadzieje ze komus czasami bedzie sie chcialo zerknac i poczytac ;D
PS: Nazwe dorzuce jak bedzie wena:>

Odpowiedz
Cytat
110 odpowiedzi
MistyK Autor wątku
MistyK
Oldschool Grinder

Wrzuce moze jakies lapki z dzis, zeby bylo co komentowac ;>
Grabbed by Holdem Manager
NL Holdem $2(BB) Replayer
SB ($136)
BB ($200)
UTG ($45.45)
UTG+1 ($104)
UTG+2 ($288)
Hero ($446)
CO ($177)
BTN ($97)

Typ 47/7, na flopie gram minr-> nie chce nikogo wiecej w rozdaniu, moge jeszcze uciec gdy dostane ship za plecami, a jesli dostane call od jednego z ogarnietych graczy to zawsze jestem tam bity. Ten fish i tak Qx nie zrzuci wiec imo spoko rozegrane.

Dealt to Hero A♠ Q♦

UTG calls $2, UTG+1 calls $2, fold, Hero raises to $8, CO calls $8, fold, fold, BB calls $6, UTG calls $6, UTG+1 calls $6

FLOP ($41) Q♠ 5♠ 5♣

BB checks, UTG checks, UTG+1 bets $16, Hero raises to $32, CO folds, BB folds, UTG folds, UTG+1 calls $16

TURN ($105) Q♠ 5♠ 5♣ 8♦

UTG+1 checks, Hero bets $406 (AI), UTG+1 calls $64.25 (AI)

RIVER ($233) Q♠ 5♠ 5♣ 8♦ 6♠

Spoiler

UTG+1 shows Q♥ J♣
(Pre 28%, Flop 16.5%, Turn 10.2%)

Hero shows A♠ Q♦
(Pre 72%, Flop 83.5%, Turn 89.8%)
Hero wins $230

typ 36/4 z ftcb ~~ 80%
pre i flop mysle standardowo. Na turnie nie podoba mi sie kolejny barrel bo jesli on folduje tak duzo na flopie to na turnie najczesciej ma tam tylko nutsy. Reki foldowac na pewno nie moge wiec imo c/c jest tam spoko.
NL Holdem $1(BB) Replayer
Hero ($113)
BB ($135)
UTG ($135)
UTG+1 ($100)
UTG+2 ($64.51)
MP1 ($100)
MP2 ($100)
CO ($40)
BTN ($96.66)

Dealt to Hero J♦ A♦

fold, fold, fold, fold, fold, fold, BTN calls $1, Hero raises to $4, fold, BTN calls $3

FLOP ($9) 5♠ T♦ 9♣

Hero bets $6.50, BTN calls $6.50

TURN ($22) 5♠ T♦ 9♣ Q♦

Hero checks, BTN bets $11, Hero calls $11

RIVER ($44) 5♠ T♦ 9♣ Q♦ 5♦

Hero checks, BTN bets $22, Hero raises to $91.60 (AI), BTN folds

Odpowiedz
Cytat
babel92
Oldschool Grinder

cz sup :D
stawiam kropę i będę wpadał :)

co do handów 1st imo wp, 2nd ja gram 5$ flop (jak ma foldować to i tak folduje), bet turn obv, bo mam 3 miliardy outów i nawet jak dostaje raise mam ez bet/call, a nie chce od niego check gdzie ja mam mnóstwo equity do nutsów i chcę go wystackować na river (nie masz pewności, że nie zagra Ci ch back turn or river), a jak gram ch/c to raczej donk river, bo Qx i tak sprawdzi, flush raisuje, full też ale wtedy shit happens, str8 / 2pairs czasem też zagra raise, a nie jesteś pewien czy to betnie (głownie Qx / 2pairs) - wiesz jakie OnGame jest pasywne :P

ale to tylko moje małe przemyślenia _wink:

pozdro _thumbsup:

Odpowiedz
Cytat
MistyK Autor wątku
MistyK
Oldschool Grinder

wiesz, jesli on tyle folduje na CB na flopie to przewaznie ma tam same nutsy, wiec jestem najczesciej tam behind. Jesli zagram bet i dostane ship to oddsy raczej nie pozwola mi callowac i marnuje tryliard outow. Co do rivera to zgodze sie, ze donk R bylby tam lepszy, bo fakt ze on moze poczekac slabsze Qx.
Dzieki za wpis;> Pozdro

Odpowiedz
Cytat
babel92
Oldschool Grinder

no jak :D

z nutsów tak naprawdę on tam ma tylko 55 i jakieś T9s, bo gra limp/call, więc na jego range masz naprawdę mnóstwo equity to raz, a dwa to zobacz -> betujesz flopa 5$, pot turn 19$, betujesz turn 11$, dostajesz raise -> do ilu? niech będzie nawe 35$, bo jeśli shipuje to jest to so sick i wtedy wiadomo że jest fold, bo znając OnGame tam jest wtedy str8 z dupy, at least set. więc przy raise do 35$ masz nadal 24$ do dołożenia by walczyć o pota ważącego 90$ gdzie macie ~50bb za sobą jeszcze, więc masz odds call + donk river gdy trafiasz.

ja tak to widzę :)

ps. na poprzedniej stornie mojego bloga wrzuciłem dwa ciekawe handy - jak chcesz pogadać wpadaj tam! _wink:

Odpowiedz
Cytat
Dreadman7
Oldschool Grinder

Rysuje się ciekawie, więc będę zaglądać ;)

gl przy stolikach

Odpowiedz
Cytat
Nurek20
Oldschool Grinder

Zapowiada się ciekawie . Tym bardziej ,że będziemy się regularnie widywać na Nl200-400 :D Życzę jak najmniej bad beatów z fishami.

Odpowiedz
Cytat
MistyK Autor wątku
MistyK
Oldschool Grinder

@Nurek20 A skad wiesz na jakim roomie gram?;p

W ogole mam ostatnio dylemat, zaczalem grac na tym krzakowym roomie i czuje ze od tych 2 miesiecy sie nie rozwinalem w ogole. Grajac na p* z dobrymi graczami, mozna bylo myslec ze oni mysla, a tutaj wystarczy grac ABC + czasami pospazzowac i wychodzi sie na ogromny + . W dodatku nie mam dostepu do materialow i teraz nie wiem jak sie zachowac, czy wrocic na p* i nabijac statusy zeby sie szkolic dalej czy po prostu trzepac hajs ile sie da:D

Time for session.

Odpowiedz
Cytat
Corsarz
PokerStrategist

Będę wpadał, zapowiada się ciekawie, sam zaczynam na poważnie przygodę z pokerem tylko ze na NL5 :D no ale nic powodzenia w grze :)

Odpowiedz
Cytat
Nurek20
Oldschool Grinder

Sam napisałeś w pierwszym poście gdzie grasz + widziałem cię przy stoliku a nicka nie masz raczej trudnego do skojarzenia :). A co do rozwoju to ja nie widzę problemu - możesz sobie abonament wykupić u konkurencji. A jak wydaje ci się że poziom jest niski na NL100 (bo jest). To szybko zagościsz na NL200 i Nl400 gdzie już spotkasz bardziej problematycznych regularsów. W szczególności na NL400 gdzie wpadają regi z SH. Ja jednak bym wolał siedzieć z samymi fishami :D Zresztą nie wiem czemu sądzisz że nie możesz się rozwijać grając ze słabszymi graczami? Przecież można mieć edge nad słabszym graczem 10bb/100h ale można też zrobić 30bb/100h. Zawsze się coś da poprawić. Twój problem leży raczej w braku motywacji do rozwoju a nie ,,słabym poziomie na ongame'' . A tak wogóle to polecam zainsteresowanie się stolikami 3 osobowymi w tej sieci. Często można tam trafić weak reg + fish i ładny winrate ukręcić + zawsze skilla poprawić(prawie że HU :D) . Pozdro

Odpowiedz
Cytat
MistyK Autor wątku
MistyK
Oldschool Grinder

Na nl200 poziom tez jest marny, masa regow ktorzy nie potrafia sie zaadaptowac. Pewnie probowalbym shotowac nl400, bo widzialem juz paru stalych fishow z nl100 i nl200 ale roll jeszcze nie pozwala wiec zostaje przy tym co mam aktualnie, chociaz nie wykluczam pogranie max 1 stolika w najblizszej przyszlosci, chcialbym zobaczyc czy naprawde tak wysoki tam jest poziom. Z tymi 3stolikowymi to jeszcze nie probowalem ale poszukam dzieki :D

Wczoraj w nocy pogralem chwile ale raczej nic ciekawego, dzisiaj znowu nie mialem czasu, bo niedawno wrocilem do domu.. Jutro znowu wiekszosc czasu na uczelni, ale pogram pewnie pare h wieczorem, volume jest tragiczny ale nadrobie w czw-niedz.

Kawalek na dobranoc -> ERO MISTRZ

Odpowiedz
Cytat
babel92
Oldschool Grinder

wrzucaj jakieś ciekawe handy! :D

Odpowiedz
Cytat
MistyK Autor wątku
MistyK
Oldschool Grinder

SB ($355)
BB ($177)
UTG ($210)
UTG+1 ($198)
UTG+2 ($127)
MP1 ($200)
MP2 ($70)
Hero ($200)
BTN ($354)

MP2 posts $2

Dealt to Hero K♣ A♣

fold, fold, UTG+2 calls $2, MP1 raises to $12, fold, Hero raises to $31, fold, fold, fold, fold, MP1 raises to $200 (AI), Hero calls $169 (AI)

FLOP ($407) 7♦ 4♠ 2♠

TURN ($407) 7♦ 4♠ 2♠ 9♣

RIVER ($407) 7♦ 4♠ 2♠ 9♣ 4♣

Okej wrzuce szybka reke, moze nie jest zbyt ciekawa, ale wydaje mi sie ze popelnilem tu blad. Gracz byl dla mnie praktycznie unkiem wtedy ale wiedzialem ze jest regiem bo sprawdzilem szybko na ptrze.
Callujecie ten ship ? Potrzebuje 42% eq

polska.pokerstrategy.com
Equity Wygrana Podział
MP2 41.90% 22.62% 19.28% { AKs }
MP3 58.10% 38.81% 19.28% { QQ+, AKs, AKo }

Byl edit (pomylilem sie bo dalem AKo,AKs) -> teraz mam super close spota, ale dorzucajac rake nie wiem czy call jest spoko ?

Wrzucajac mu std ship-range mam tu fold. Problem w tym ze sizingiem zachecam go czesto do lightshipow, ale mysle ze grajac wiekszy sizing on nigdy nie popelni na mnie tutaj bledu,a ja wlasnie tego chce, zwlaszcza ze on oddsow na setmining tu nie ma, a prawie dowolny 4bet go tu komituje.

i co robicie tutaj z AKo?
Jutro postaram sie wrzucic cos z wieksza rozkmina :)

Odpowiedz
Cytat
MistyK Autor wątku
MistyK
Oldschool Grinder

Jestem w trakcie sesji. Dzisiaj 600 rak, ale jutro i pojutrze planuje juz wiecej przygrindowac, bo nareszcie troche wolnego. Dzisiaj usiadlem do sesji zmeczony i od razu efekt w postaci -1,5BI gdzie moglem spokojnie 2 bi zaoszczedzic, ale za bardzo sie levelowalem z niemyslacymi regami.

Jaki macie tutaj plan na reke? Co robicie na R?

Spoiler

NL Holdem $1(BB) Replayer
SB ($153)
Hero ($100)
UTG ($109)
UTG+1 ($109)
UTG+2 ($52.63)
MP1 ($101)
CO ($119)
BTN ($98.50)

Dealt to Hero 8♥ A♥

fold, fold, fold, fold, fold, fold, SB raises to $2.50, Hero calls $1.50

FLOP ($5) 4♣ 9♥ K♥

SB bets $3.50, Hero calls $3.50

TURN ($12) 4♣ 9♥ K♥ 3♣

SB bets $9, Hero calls $9

RIVER ($30) 4♣ 9♥ K♥ 3♣ A♣

SB checks, Hero bets $20, SB raises to $138 (AI), Hero ??

Uploaded with ImageShack.us

PS: nie wiecie jak ustawic hiperlacze w sygnaturce? qwe cos takiego nie dziala, dunno why

Odpowiedz
Cytat
MistyK Autor wątku
MistyK
Oldschool Grinder

Zaczynam sie bac korekty.. Najwiekszy pot ever.
UTG to fish a UTG+1 to reg z poprzedniego rozdania. Nie wiem czy ten call jest tu dobry, ale po tym co zobaczylem u rega imo jest spoko, bo fish moze miec jakies 2 pary ktore zagra tak samo.

Spoiler

SB ($240)
BB ($200)
UTG ($255)
UTG+1 ($216)
UTG+2 ($200)
MP1 ($260)
MP2 ($86.12)
Hero ($200)
BTN ($130)

Dealt to Hero 6♠ 6♥

UTG calls $2, UTG+1 raises to $8, fold, MP1 calls $8, fold, Hero calls $8, fold, fold, fold, UTG calls $6

FLOP ($35) J♠ 7♦ 6♣

UTG checks, UTG+1 bets $25, MP1 folds, Hero calls $25, UTG raises to $108, UTG+1 raises to $208 (AI), Hero calls $167 (AI), UTG calls $100

TURN ($643) J♠ 7♦ 6♣ 6♦

RIVER ($643) J♠ 7♦ 6♣ 6♦ 4♥

UTG shows J♦ J♥
(Pre 54%, Flop 95.0%, Turn 0.0%)

UTG+1 shows J♣ A♠
(Pre 26%, Flop 0.3%, Turn 0.0%)

Hero shows 6♠ 6♥
(Pre 20%, Flop 4.7%, Turn 100.0%)

UTG wins $32.70
Hero wins $608

Odpowiedz
Cytat
insanepro
Elite Grinder

Siema, spoko blog będę czytać.
Co do sygnatury musisz przy jej edytowaniu kliknąć opcje i zaznaczyć "dezaktywuj BBCode" w tedy linki będą działać.

Odpowiedz
Cytat
MistyK Autor wątku
MistyK
Oldschool Grinder

@SzulerPl -> dzieki wielkie, dziala:)

Dzisiaj sesja 1k rak -> +3bi. Martwi mnie tylko fakt ze znowu miazdze EV, za sprawa tego rozdania wyzej. Nie wiem czy nie powinieniem w ogole patrzec na nia, bo mysl, ze niedlugo przyjdzie wyrownanie troche mnie tiltuje. We'll see, zapraszam do dyskusji na temat rozdan !

Odpowiedz
Cytat
MistyK Autor wątku
MistyK
Oldschool Grinder

Widze, ze niebardzo macie ochote na dyskusje z handami, wiec nie wrzucam narazie. Wczoraj nie gralem totalnie nic, caly dzien nie mialem czasu. Dzisiaj pogrinduje dopiero wieczorem, bo zaczyna sie okres kiedy trzeba oddawac projekty na uczelnie, wiec wypadaloby cos zaczac. Dzisiaj rano gralem troche, ale kazdy moj call na river konczyl sie oddaniem pota, nie wiem czy byly zle bo jedyne co repowal villain to jakies backdoory w ktore nie moglem uwierzyc, ale zapomnialem ze malo kto z regow blefuje na ongame.

Wrzucam klasyk, ale od paru dni ciagle tego slucham _biggrin:

Odpowiedz
Cytat
cezary1989
Elite Grinder

Siema Mistyk

Co do tej ręki z A8s. Na R jest to dla mnie easy bet/fold ale tylko dlatego że znam go dość dobrze i w swojej bazie mam na niego ok. 40K rąk i jego x/r R u mnie to tylko 2% więc wydaje mi się że nie będzie on tam miał blufów. Zastanawiam się tylko nad sizingiem, ale wydaje mi się że wysoki bet jest tam całkiem spoko bo repujesz tutaj nietrafione flush drawy, wyglądasz jakbyś chciał stworzyć sobie fe i chcesz żeby Cię bluffcatchował z Kx.

Widze, ze niebardzo macie ochote na dyskusje z handami, wiec nie wrzucam narazie

wrzucaj dalej ;)

Poza tym pare razy widzialem Cię przy stolikach.

pzdr

Odpowiedz
Cytat
MistyK Autor wątku
MistyK
Oldschool Grinder

Ale z czym go widzisz grajacego na river check ship ?

Odpowiedz
Cytat