Napisane przez michalkowalczyk84
Dobrze TVN pokpil sobie troszke z UstawyBRAWO !! czekam co powie TVP
Ale skocza slupki ogladalnosci wiadomosci/faktow/wydarzen ;)))
Napisane przez michalkowalczyk84
Dobrze TVN pokpil sobie troszke z UstawyBRAWO !! czekam co powie TVP
Ale skocza slupki ogladalnosci wiadomosci/faktow/wydarzen ;)))
heheh
dokladnie tak
sam nawet nie pamietam kiedy o tej porze ogladalem fakty
zawsze o tej godzinie juz sesyjka jest
hehe
Hahaha z tego reportazu na TVP wynika ze glownym dowodem ze gra byla na pieniadze sa nominaly ktore byly umieszczone na zetonach.
Najczesciej turnieje zaczynaja sie od 5 badz 10k w stackach nawet jak wpisowe to 20zl. Wydaje mi sie to mozliwe ze kapica mysli ze studenciacy przyszli sobie pograc przy piwku za 10k zl wpisowego
przy 100 osobach to daje pule miliona zlotych wiec moze stad to zainteresowanie.
Boże co za fail.
Piszę się na taki turniej w Warszawie.
Oczywiście z workiem ziemniaków :D.
w wiadomościach zaraz będzie "partia pokera na 100 graczy i 60 funkcjonariuszy" ♠_biggrin:
zaraz bedzie w wiadomosciach - "partia pokera na 100 graczy i 60 funkcjonariuszy"
a moze nie maja czym grac i dlatego rekwiruja karty i zetony???
jak mnie to wkurwia, ze wszystkie te lajzy nie majace pojecia o pokerze mowia ze jest to gra losowa, w ktorej wszystko zalezy od szczescia
chyba jestem w czepku urodzony patrzac na moja zielona linie
Wow, Wiadomości są z nami!
Plus za formę reportażu.
(Dla nieoglądających : pokazali tę sytuacje z dobrej strony, ośmieszając celników. Była też wypowiedź prawnika, że granie ze znajomymi w brydża, pokera to nie jest gra hazardowa)
Napisane przez LargoX
jak mnie to wkurwia, ze wszystkie te lajzy nie majace pojecia o pokerze mowia ze jest to gra losowa, w ktorej wszystko zalezy od szczesciachyba jestem w czepku urodzony patrzac na moja zielona linie
![]()
A jak maja mowic? Ona tego nie wymyslila, wedlug ustawy poker to gra losowa i oni sie do tego odnosza bez wzgledu na wlasne przekonania.
TVP1 tez zaczyna rzetelnie pokazywac co sie stalo - ponizej moj mejl do TVP z godziny 14.26
Witam
obawiam się ze osoba która wypowiadała się na temat NIELEGALNEGO GRANIA W POKERA W POLSCE nieco się zapędziła. Otóż ustawa mówi wyraźnie:
"USTAWA
z dnia 19 listopada 2009 r.
o grach hazardowych - tekst jednolity
Art. 2.
1. Grami losowymi są gry o wygrane pieniężne lub rzeczowe, których wynik w
szczególności zależy od przypadku, a warunki gry określa regulamin. Są to:
1) gry liczbowe – gry, w których wygraną uzyskuje się przez prawidłowe wytypowanie
liczb, znaków lub innych wyróżników, a wysokość wygranych
zależy od łącznej kwoty wpłaconych stawek, oraz gra liczbowa keno, w której
wygraną uzyskuje się przez prawidłowe wytypowanie liczb, a wysokość
wygranych stanowi iloczyn wpłaconej stawki i mnożnika ustalonego dla poszczególnych
stopni wygranych;
2) loterie pieniężne, w których uczestniczy się przez nabycie losu lub innego
dowodu udziału w grze, a podmiot urządzający loterię oferuje wyłącznie
wygrane pieniężne;
3) gra telebingo, w której uczestniczy się przez nabycie dowodu udziału w grze
zawierającego przypadkowe zestawy liczb lub znaków z góry ustalonego
zbioru liczb lub znaków, przeprowadzana na skalę ogólnokrajową z losowaniem
nadawanym jako audycja telewizyjna, a podmiot urządzający grę
oferuje wygrane pieniężne lub rzeczowe;
4) gry cylindryczne, w których uczestniczy się w grze przez wytypowanie
liczb, znaków lub innych wyróżników, a wysokość wygranej zależy od
określonego z góry stosunku wpłaty do wygranej, zaś wynik gry ustalany
jest za pomocą urządzenia obrotowego;
5) gry w karty: black jack, poker, baccarat;
6) gry w kości;"
wydaje mi się, iż rzetelny dziennikarz powinien sprawdzić ustawę o której wypowiada się pracownik Izby Celnej/Policji (de facto nie znajacy jej jak widać!!!) zanim ją powtórzy.
Mam nadzieje,że zostanie ta wypowiedź jednak sprostowana - ponieważ mam wrażenie, iż ktoś stara się wprowadzić tzw. "opinie publiczna" w błąd. Ciekaw też jestem jaki jest koszt zorganizowania takiej akcji (myślę, że nie mnie jednego to interesuje"
pozdrawiam serdecznie
http://www.tvp.pl/szczecin/informacyjne-spoleczne-kulturalne/kronika/wideo/1830-191011/5502298
dobry program , poleca mazak
"albo przebijac albo pasowac, ciekawe kiedy spasuje premier" ♠_thumbsup:
na prawde duzy + za to, ze w mediach poker jednak przedstawiany jest z tej dobrej strony a sama ustawa jest krytykowana
Media są po naszej stronie
Ośmieszają całą akcję i przypominają o pierożkach
oby tak dalej, nawet gen. Kapica cos już tam chrząka o legalizacji sportowego poksa.