no rozszerzona jak sama nazwa mowi nie jest pikus, ale nadal jest to tylko kwestia przygotowania i nie jest to wyzwanie typu przeplynac atlantyk. sam pisalem matme rozszerzona:D
No ja przygotowuje się tylko do matury roszerzonej z matmy i do fizyki. Podstawe z matmy mysle ze walne na lajcie z 90%.
#Gex
Widzę, że zostały przyzwyczajenia z w3...
Czy wszyscy z was którzy deklarują się na uczelnie techniczne zdają mat/fiz rozszerzoną?
Ja się porywam, ale po próbach jakie mieliśmy w szkole nie jestem zbyt zadowolony ;P
Oby było tak łatwe jak rok temu.
Osobiście startuje na Politechnikę Lubelską, jak pójdzie dobrze matura to może PW
Ja z fizyki rozszerzonej rezygnuje, pisze podstawe. Po prostu nie czułem się na silach wybierając przedmioty. Ale teraz patrząc z perspektywy czasu, te fizyke rozszerzoną o wiele bardziej sie oplaca pisać. Nie dosc ze z tego co od kazdego słysze, ze fiza rozszerzona nie ma takiej roznicy jak matma podst -> matma rozsz to do tego dochodzi przelicznik pkt.
Na PP, na te kierunki co ja chce isc jezeli chodzi o fizyke to jest przelicznyk 2X.
Gdzie to X = Fiza podst + Fiza rozsz. Jak wiadomo nie pisze sie tego i tego, więc uczelnia zastępuje fizyke podstawe w przypadku pisania rozszerzenia wzorem
Fiz podst= 0,5*fiz rozsz + 50 (dla wyników powyzej 30 lub wyzej).
Więc wychodzi na to, ze np mialbym te min 30% z fizyki rozsz przechodzi to na (juz po zsumowaniu) 95% gdzie z samej podstawy wątpie ze tyle walne, a rozszerzenie 30% mysle ze dałbym rade na ostrym lajcie.
Napisane przez Nasir99
No co ty gadasz? To siema. Też jestem z okolic ; )
Szkoła jaka? :>
do trmu chodzę, jak jesteś z tych okolic to pewnie skojarzysz tę szkołę:) a ty skąd? w Kołobrzegu się uczysz?
Kraków - AGH Budownictwo ♠_o:
Jakimś fuksem wbiłem ten indeks na AGH i pozostaje mi tylko pozdawać obowiązkowe przedmioty. Najgorszy jest ustny polski, wszyscy mi mówią że te książki z bibliografii trzeba naprawdę przeczytać
Powodzenia wszystkim, a po maturze ultimate sick grind
Napisane przez Mihalenko
Kraków - AGH Budownictwo ♠_o:Jakimś fuksem wbiłem ten indeks na AGH i pozostaje mi tylko pozdawać obowiązkowe przedmioty. Najgorszy jest ustny polski, wszyscy mi mówią że te książki z bibliografii trzeba naprawdę przeczytać
![]()
Powodzenia wszystkim, a po maturze ultimate sick grind
![]()
Powodzenie ci się przyda na AGH, już czuje ten grind wakacyjny ♠_ugly:
Matura? : P Pojdziecie na pierwszego lepszego kolosa i was 10x bardziej zniszczy. Sam nie wierzylem w te slowa, dopoki sie nie przekonalem.
Napisane przez Hadart
Matura? : P Pojdziecie na pierwszego lepszego kolosa i was 10x bardziej zniszczy. Sam nie wierzylem w te slowa, dopoki sie nie przekonalem.
Ale bez matury, nie będzie tego kolosa:P
Napisane przez Nevrex
Gdańsk PG/UG lub Uniwersytet Wrocławski.Jak tu się uczyć jak się ma najlepszy miesiąc w karierze
![]()
Ja mam najgorszy a i tak sie nic nie ucze.
Kraków-AGH a tak btw to tylko ja sie tak strasnzie boje polskiego podstawowego??
matura ustna z polskiego najgoesza ahahahha. i trzeba przeczytac to? chlopie co Ty za bredni sie nasluchales. to zdaje KAZDY
Napisane przez variat
matura ustna z polskiego najgoesza ahahahha. i trzeba przeczytac to? chlopie co Ty za bredni sie nasluchales. to zdaje KAZDY
na pewno ktoś kiedyś nie zdał
Napisane przez mouse91
Napisane przez Nasir99
Szkoła jaka? :>do trmu chodzę, jak jesteś z tych okolic to pewnie skojarzysz tę szkołę:) a ty skąd? w Kołobrzegu się uczysz?
Pewnie. Ja Ekonom. Miło wiedzieć że ktoś w tym samym roczniku z Kg udziela się na tym forum ;]
Napisane przez mouse91
Napisane przez variat
na pewno ktoś kiedyś nie zdał
Chodzą słuchy, że kiedyś głuchoniemy zdał, ale nie wiem czy to prawda
Napisane przez Nasir99
Napisane przez mouse91
Napisane przez Nasir99
Szkoła jaka? :>do trmu chodzę, jak jesteś z tych okolic to pewnie skojarzysz tę szkołę:) a ty skąd? w Kołobrzegu się uczysz?
Pewnie. Ja Ekonom. Miło wiedzieć że ktoś w tym samym roczniku z Kg udziela się na tym forum ;]
LOL, matura ustna? Trzeba byc chyba mega wybitnym zeby napisac samemu prace a potem nie wiedziec co sie w niej napisalo
Uczysz sie na pamiec 3-4 stron i jazda. A te pytania to tez wystarczy ze wiesz o ktora ksiazke pytaja
A Polski pisemny? Jeszcze wiekszy LOL. Dwa teksty do ktorych trzeba wybrac poprawne odpowiedzi albo cos uzupelnic + otwarte do ktorego na dodatek masz fragment. Jedyny problem to polega na umiejscowieniu fragmentu w calosci ksiazki (jesli ktos nie czytal to moze miec problem). No ale blagam.
Napisane przez variat
Dla mnie osobiście była najgorsza bo... chyba na niej najbardziej się stresowałem. Tylko i wyłącznie pod tym względem.
I nie, nie zdaje każdy. U mnie było kilka przypadków.
Napisane przez Jendrke
Czy wszyscy z was którzy deklarują się na uczelnie techniczne zdają mat/fiz rozszerzoną?:
Nie
ja zdaje mat i chem na rozszerzeniu
Napisane przez Jendrke
Osobiście startuje na Politechnikę Lubelską, jak pójdzie dobrze matura to może PW :f_p
Z Lublina jesteś?
Gdzie się uczysz teraz?