Właśnie o tym dyskutujemy :D.
Ebdul twoja wypowiedz nie tyczyla sie chyba mojego posta?
To co napisalem bylo apropo tego, ze arthur rozpoznaje kiedy przegra KK, QQ i AA przed rozegraniem...;)
Ale jesli to co napisales bylo do mnie to gratuluje wspanialego rozszyfrowania mojej osoby i mojej gry po jednym zdaniu, great read!;)
Polanka napisał
Ebdul twoja wypowiedz nie tyczyla sie chyba mojego posta?
To co napisalem bylo apropo tego, ze arthur rozpoznaje kiedy przegra KK, QQ i AA przed rozegraniem...;)
Ale jesli to co napisales bylo do mnie to gratuluje wspanialego rozszyfrowania mojej osoby i mojej gry po jednym zdaniu, great read!;)
Myslę, że to było odnośnie wypowiedzi kolegi wyżej, który mówił o czutce
Przynajmniej wg. mnie tak to wygląda i zgadzam się z wypowiedzią Ebdula w 100000%...
czy ja wiem czy zawalil - wiedzial jak gra dwan, w glowie mial jeszcze to rozdanie gdzie spasowal pare asow... jak gra sie z przeciwnikiem takim jak durrrr ktory raisuje tak naprawde ogromny zakres rak i potrafi grac wielkie blefy to czasem toppara ze srednim kickerem wyglada na niezlego monstera
w ogole troche smiesza mnie tu niektore komentarze, barry jest jednym z najlepszych graczy na swiecie - i komentowanie jego zagran jako 'fishowatych' jest dosyc zabawne
Myślałem Polanka, ze z tym wrozeniem to do mnie.
Co do posta powyżej, co z tego ze to jest BG każdy popełnia błędy. Po drugie sam chyba przyznał, ze zagrał źle po rozdaniu. Po trzecie durrrr po to tak gra żeby jakiś inny koleś w pewnym momencie stiltowal i sprawdził dużego 4beta z j9. Skoro BG jest taki świetny jak mówisz to chyba powinien spasowac, a nie rozpamiętywać ze kiedyś spasowal AA. Po czwarte aż tak bardo bym się nie zachwycał niektórymi zagraniami gwiazd tylko dlatego, ze są to gwiazdy. Jak pisałem wyżej każdy popełnia błędy.
Czy było to fiszowskie? Nie no jasne tylko dlatego że jest to BG to zagranie na stacki 270 bb deep ze słaba top para jest swietnym zagranie ;).
ebdul18 napisał
Myślałem Polanka, ze z tym wrozeniem to do mnie.Co do posta powyżej, co z tego ze to jest BG każdy popełnia błędy. Po drugie sam chyba przyznał, ze zagrał źle po rozdaniu. Po trzecie durrrr po to tak gra żeby jakiś inny koleś w pewnym momencie stiltowal i sprawdził dużego 4beta z j9. Skoro BG jest taki świetny jak mówisz to chyba powinien spasowac, a nie rozpamiętywać ze kiedyś spasowal AA. Po czwarte aż tak bardo bym się nie zachwycał niektórymi zagraniami gwiazd tylko dlatego, ze są to gwiazdy. Jak pisałem wyżej każdy popełnia błędy.
Czy było to fiszowskie? Nie no jasne tylko dlatego że jest to BG to zagranie na stacki 270 bb deep ze słaba top para jest swietnym zagranie ;).
Amen.
Sorki za off top ale Twoje słowa zawierają dokładnie to co chciałem ująć
patrzycie to na to tak, bo widzicie karty i wiecie jak sie skonczylo
jakby dwan pokazal tu blef z A-high to BG bylby wychwalany pod niebiosa - akurat dwan mial rakiety... ok, ja bym to spasowal - ale BG wiedzial chyba co robi
dwan ma taki image, ze nawet Ziggy (z ktorym 'troche' rak rozegrali) zabulil 6k aby sprawdzic jego bet z... K-high!
gdzies w necie widzialem analize rozdania co spasowal asy (barry wypowiadal sie w jakiejs audycji, analiza trwala dobre 20 minut! a on w glowie zrobil to sobie w pare sekund... nie wierze ze tutaj zagral bezmyslnie)
valkyros napisał
patrzycie to na to tak, bo widzicie karty i wiecie jak sie skonczylojakby dwan pokazal tu blef z A-high to BG bylby wychwalany pod niebiosa - akurat dwan mial rakiety... ok, ja bym to spasowal - ale BG wiedzial chyba co robi
dwan ma taki image, ze nawet Ziggy (z ktorym 'troche' rak rozegrali) zabulil 6k aby sprawdzic jego bet z... K-high!gdzies w necie widzialem analize rozdania co spasowal asy (barry wypowiadal sie w jakiejs audycji, analiza trwala dobre 20 minut! a on w glowie zrobil to sobie w pare sekund... nie wierze ze tutaj zagral bezmyslnie)
Chyba nie widzicie jednej konkretnej rzeczy. Dwan nie 4-betował pf jeszcze tutaj ani jednej ręki !!!! To nie to samo co gra po flopie. Dwan nie jest debil i na pf nie wkłada bezmyślnie pieniędzy(tyle kasy!!!) w śmieci. Rozumiem grę po flopie ale nie przed flopem gdzie decyduje siła ręki a nie umiejętności...
Dlatego wg. mnie Barry zagrał jak fish. Bo rozumiem akcję na flopie ale nie w sytuacji kiedy Dwan 4-betował pulę przed flopem bez pozycji.
I ja wierzę, że zagrał bezmyślnie do czego się po części po rozdaniu przyznał...
no widziecie, problem polega na tym, że BG zgarnął tą pulę. Nie wiem czy to można nazwać fiszowym zagraniem czy miał czutkę, ale skoro gracz tight tej klasy co BG nagle zachowuje się w taki soposób to albo gra blef albo ma dobre wyczucie ręki.
Nie wierzę żebyś ty nie miał przeczuć co do ręki jaką trzymasz.
Gdyby ready nie miały żadnego znaczenia to wystarczyłoby ustawić bota i wypić sobie kawkę w tym czasie skoro i tak grasz jak automat.
Jakbyś słuchał uważnie to przed turnem BG zapytany ile razy wykłądają powiedział: i fell i get something let's run it once. No i popatrz jaki fisz jak powiedział tak się stało. Pewnie jeszcze byś powiedział, że miał farta a nie ready.
Ty Ebdul będziesz mógł po nim jechać, że jest fiszem jak następnym razem odwinie taką akcję i przegra ale nie przypominam sobie takiej sytuacji w jego wykonianiu w tej serii. Wg twojego toku rozumowania to większość graczy przy tym stole można nazwać fiszami i donkami po tym co robią i z jakimi kartami wchodzą pf ale fakt jest taki, że to ty ich oglądasz w TV a nie oni ciebie.
Czekamy aż w następnej serii pojedziesz do Vegas i pokażesz im jak się gra. Podejżewam, że z twoimi umiejętnościami wyczyścisz ich nieźle
...tylko nie płacz jak twoje asy polegną na Q7s Daniela lub T9o Durrra
arturh napisał
no widziecie, problem polega na tym, że BG zgarnął tą pulę. Nie wiem czy to można nazwać fiszowym zagraniem czy miał czutkę, ale skoro gracz tight tej klasy co BG nagle zachowuje się w taki soposób to albo gra blef albo ma dobre wyczucie ręki.Nie wierzę żebyś ty nie miał przeczuć co do ręki jaką trzymasz.
Gdyby ready nie miały żadnego znaczenia to wystarczyłoby ustawić bota i wypić sobie kawkę w tym czasie skoro i tak grasz jak automat.
Jakbyś słuchał uważnie to przed turnem BG zapytany ile razy wykłądają powiedział: i fell i get something let's run it once. No i popatrz jaki fisz jak powiedział tak się stało. Pewnie jeszcze byś powiedział, że miał farta a nie ready.Ty Ebdul będziesz mógł po nim jechać, że jest fiszem jak następnym razem odwinie taką akcję i przegra ale nie przypominam sobie takiej sytuacji w jego wykonianiu w tej serii. Wg twojego toku rozumowania to większość graczy przy tym stole można nazwać fiszami i donkami po tym co robią i z jakimi kartami wchodzą pf ale fakt jest taki, że to ty ich oglądasz w TV a nie oni ciebie.
Czekamy aż w następnej serii pojedziesz do Vegas i pokażesz im jak się gra. Podejżewam, że z twoimi umiejętnościami wyczyścisz ich nieźle
![]()
Ja padłem
Napiszę tylko tyle...jeżeli bycie dobrym polega na tym, że wiesz jaka wyjdzie nastepna karta to ja już chyba skończę z tym sportem...
Pozdrawiam wróżki i czarnoksiężników
Hahahahahaha żal.pl. Zapomniałem, że gra w pokera polega na przewidywaniu przyszłości, a nie na chłodnej kalkulacji i zestawieniu ryzyka w stosunku do korzyści.
Aha no i przecież "Math is idiotic". Poczytaj sobie 2+2 i jak tam wszyscy są "zachwyceni" tym zagraniem i tym co powiedział BG, a później wygłaszaj jakieś teorie.
Jakbyś słuchał uważnie to przed turnem BG zapytany ile razy wykłądają powiedział: i fell i get something let's run it once. No i popatrz jaki fisz jak powiedział tak się stało. Pewnie jeszcze byś powiedział, że miał farta a nie ready.
żal.pl
Co z tego, że on tak powiedział człowieku. To go przecież jeszcze bardziej pogrąża.
Ty Ebdul będziesz mógł po nim jechać, że jest fiszem jak następnym razem odwinie taką akcję i przegra ale nie przypominam sobie takiej sytuacji w jego wykonianiu w tej serii. Wg twojego toku rozumowania to większość graczy przy tym stole można nazwać fiszami i donkami po tym co robią i z jakimi kartami wchodzą pf ale fakt jest taki, że to ty ich oglądasz w TV a nie oni ciebie.
Nigdzie nic nie pisałem o innych graczach więc może się nie podniecaj i nie wkładaj do moich ust czegoś czego nie powiedziałem.
Tego miałem nie komentować, ale idąc Twoim tokiem rozumowania Ty nie powinieneś komentować tego, co ja napisałem, bo chyba nie ma, co ukrywać, że jeżeli chodzi o nl holdem dzieli nas przepaść ;). Więc mógłbyś być chociaż słowny i stosować się do tego, co piszesz. (jeżeli sądzisz inaczej to moje stoliki HU czy jakiekolwiek inne chcesz są zawsze otwarte dla takich ludzi jak Ty)
"...tylko nie płacz jak twoje asy polegną na Q7s Daniela lub T9o Durrra"
Właśnie nie będę płakał, bo dla mnie math isnt idiotic. Płaczą Ci, którzy tego nie rozumieją.
Po raz kolejny świetnie skomentował to hasełko BG (math is idiotic) Gabe Kaplan. Powiedział coś w stylu, że dla ludzi, którzy tak sądzą drzwi mojego domu są zawsze otwarte (chodzi ofc o granie w pokera).
edit.
Głęboki sens tego zdania zrozumiałem dopiero teraz. Myślę, że za to, co jest napisane wytłuszczonym będziesz miał wieczny szacunek na tym forum ;(.
ebdul18 napisał
Aha no i przecież "Math is idiotic". Poczytaj sobie 2+2 i jak tam wszyscy są "zachwyceni" tym zagraniem i tym co powiedział BG, a później wygłaszaj jakieś teorie.
Barry wyjaśnił o co chodziło z tym zdaniem później w odcinku. Po prostu musiał powiedzieć to akurat zdanie, żeby zebrac troche kasy na fundację - zdanie to wymyslili mu forumowicze i poszli z nim o zaklad ze go nie wypowie. Moze po prostu mial w dupie co wszyscy o nim pomyslą, po prostu powiedzial to zeby zebrac troche kasy na cele charytatywne.
Pozdrawiam
miro850222 napisał
ebdul18 napisał
Aha no i przecież "Math is idiotic". Poczytaj sobie 2+2 i jak tam wszyscy są "zachwyceni" tym zagraniem i tym co powiedział BG, a później wygłaszaj jakieś teorie.Barry wyjaśnił o co chodziło z tym zdaniem później w odcinku. Po prostu musiał powiedzieć to akurat zdanie, żeby zebrac troche kasy na fundację - zdanie to wymyslili mu forumowicze i poszli z nim o zaklad ze go nie wypowie. Moze po prostu mial w dupie co wszyscy o nim pomyslą, po prostu powiedzial to zeby zebrac troche kasy na cele charytatywne.
Pozdrawiam
Fakt faktem zagrał dokładnie tak jak powiedział...A to, że był to zakład to już inna historia...
Nigdzie nic nie pisałem o innych graczach więc może się nie podniecaj i nie wkładaj do moich ust czegoś czego nie powiedziałem.
.
No widzę, że problemy z percepcją i czytaniem ze zrozumieniem masz.
po. 1 nie napisałem że ty tak powiedziałeś tylko, że z twojego toku rozumowania można to wyczytać. nie widzę tu żebym wkaładał jakieś słowa w twoje usta więc sam sięnie podniecaj
Skoro już porównujesz nasze doświadczenie i moje możliwości komenowania to porównaj swoje osiągnięcia do osiągnięć BG i zastanów się czy ty jesteś odpowiednią osobą żeby go komentoać bo chyba nie ma wątpliwości że jeszcze ci daleko do NL250k? (no chyba, że już grasz to szacun
)
Nikt nie powiediał, że math is idiotic i że tak
No nie wiem czemu zrozumiałeś że gra w pokera polega na przewidywaniu przyszłości a nie na kalkulacji ale może nie rozumiesz, że rozmawiamy o jednym konkretnym rozdaniu a nie na temat strategii i nikt niepowiedział, że BG czy ja tak gramy a jedynie sam to sobie wywnioskowałeś.
Ja tu mówiełem jedynie o czutce jaką wydawało mi się, że miał BG
A czemu go pogrąża fakt, że powiedział że czuje że coś trafi i tak się stało to już kompletnie nie czaję?
Proble z komentażem Kaplana jest taki ,że ja wcale nie widziałem żeby BG grał w taki sposób regularnie i prezentował styl maniaka jasnoidza przegrywając pot za potem i pewnie by sobie z nim poradził w HU.
Odbijająć od tematu to pewnie wg ciebie jasnowidzowie współpracujący z policją przy znajdowaniu osób zaginionych lub porwanych (mający udokumentowane i regularne sukcesy - w polsce jest przynajmniej jeden znany) to nic innego jak narwani czarnoksiężnicy i jadą na farcie.
Nie będę ci już tłumaczył w jaki sposób jest to możliwe bo widzę że twoja wiedza w temacie jest znikoma i wątpię zeby twój mózg mógł zrozumieć coś takiego chociaż na podstawym poziomie.
Zamykam temat przyznaję ci rację anyway i czekam na HSP w przyszłym roku z twoim udziałem. Będę ci kibicował (na prawde :))
Aha jak jasnowidze istnieją no to nie ma problemu to wszystko tłumaczy. Kurde, a ja żyłem w takiej nieświadomości, dzięki. Idę spalić wszystkie książki jakie mam dotyczące pokera przecież jak można przewidzieć przyszłość to są mi już nie potrzebne.
Skoro już porównujesz nasze doświadczenie i moje możliwości komenowania to porównaj swoje osiągnięcia do osiągnięć BG i zastanów się czy ty jesteś odpowiednią osobą żeby go komentoać bo chyba nie ma wątpliwości że jeszcze ci daleko do NL250k? (no chyba, że już grasz to szacun )
Nie ja zacząłem te porównania więc może się nie pogrążaj. Nie trzeba grać w piłkę nożną w najwyższej klasie rozgrywkowej w np. Anglii żeby móc komentować jakieś zagrania. Tak samo to działa w pokerze.
No nie wiem czemu zrozumiałeś że gra w pokera polega na przewidywaniu przyszłości a nie na kalkulacji ale może nie rozumiesz, że rozmawiamy o jednym konkretnym rozdaniu a nie na temat strategii i nikt niepowiedział, że BG czy ja tak gramy a jedynie sam to sobie wywnioskowałeś.
o rly?
A to zdanie poniżej to kto napisał?
Może na przyszłość zapoznaj się, co oznacza read w słowniczku pokerowym zanim znowu się skompromitujesz.
Proble z komentażem Kaplana jest taki ,że ja wcale nie widziałem żeby BG grał w taki sposób regularnie i prezentował styl maniaka jasnoidza przegrywając pot za potem i pewnie by sobie z nim poradził w HU.
On to powiedział ogólnie w stosunku do ludzi, którzy tak twierdzą. W tym zdaniu znowu się pogrążasz, bo przecież wcześniej pisałeś jak to nie wspaniale zagrał BG, a tutaj już wypisujesz, że grał jak maniak. Chyba coż tu nie pasuje.
Odbijająć od tematu to pewnie wg ciebie jasnowidzowie współpracujący z policją przy znajdowaniu osób zaginionych lub porwanych (mający udokumentowane i regularne sukcesy - w polsce jest przynajmniej jeden znany) to nic innego jak narwani czarnoksiężnicy i jadą na farcie.
Nie będę ci już tłumaczył w jaki sposób jest to możliwe bo widzę że twoja wiedza w temacie jest znikoma i wątpię zeby twój mózg mógł zrozumieć coś takiego chociaż na podstawym poziomie.
szacunek ;).
Ogólnie nie mam nic do BG i na milion procent jest sto razy lepszy ode mnie, ale każdy popełnia błędy. Nie lubie jedynie jak ktoś miesza poker z magią i nie mówię tutaj o BG tylko o naszym koledze Arturh.
[/QUOE]
.[/qute]No widzę, że problemy z percepcją i czytaniem ze zrozumieniem masz.
po. 1 nie napisałem że ty tak powiedziałeś tylko, że z twojego toku rozumowania można to wyczytać. nie widzę tu żebym wkaładał jakieś słowa w twoje usta więc sam sięnie podniecaj
Co do tego. Cóż mogę powiedzieć. Nice read!
o rly?
A to zdanie poniżej to kto napisał?
No bardzo mi przykro ale z tego zdania wynika tylko że BG powiedział że ma czucie że coś trafi a nie że taki jest jego styl, mój czy że gra w pokera na tym polega albo że math is idiotic. Niestety po raz kolejny nie zrozumiałeś przeczytanego tekstu.
Może na przyszłość zapoznaj się, co oznacza read w słowniczku pokerowym zanim znowu się skompromitujesz.
Jeżeli chodzi o to to użyłem tego słowa w j. ang ponieważ uważam że jest ono adekwatne do sytuacji(w której uważasz czyli "odczytujesz" ze na flopie.... bla bla itd. . Nie uważasz chyba że jeżeli jakieś słowo jest w sł. pokerowym to traci wszystkie inne meannings? Po prostu uważam ze po angielsku łatwiej się komunikować bo jest to dużo prostszy i badziej intuicyjni j. od naszego
On to powiedział ogólnie w stosunku do ludzi, którzy tak twierdzą. W tym zdaniu znowu się pogrążasz, bo przecież wcześniej pisałeś jak to nie wspaniale zagrał BG, a tutaj już wypisujesz, że grał jak maniak. Chyba coż tu nie pasuje.
No po praz kolejny nie popisałeś się zrozumieniem czytanego tekstu, napisałem dokładnie odwrotnie czyli nie że grał jak maniak tylko że NIE WIDZIAŁEM ŻEBY GRAŁ JAK MANIAK. przeczytaj teks jeszcze raz może zrozumiesz. (chodziło mi jedynie o to że komentarz kaplana jeżeli miałby się odnosić do BG to nie powinien byc wysuwany na temat 1 ręki a więcej nie widziałem. teraz kumasz?[QUOTE]
Ogólnie nie mam nic do BG i na milion procent jest sto razy lepszy ode mnie, ale każdy popełnia błędy. Nie lubie jedynie jak ktoś miesza poker z magią i nie mówię tutaj o BG tylko o naszym koledze Arturh.
No i na koniec magia a czutka no to są dwie różne sparwy.
Ale szcun, kończmy topic i zostawmy troche miejsca na przyszły tydz bo to by mogło trwać i trwać.
Kurcze przeczytałem te wszystkie rady .... miałem dzisiaj 3 dobre czutki na moje 27o ... wiedziałem że spadnie 2 2 7 na flopie !!!
i 600$ w dupe jestem
Marg0z napisał
Kurcze przeczytałem te wszystkie rady .... miałem dzisiaj 3 dobre czutki na moje 27o ... wiedziałem że spadnie 2 2 7 na flopie !!!i 600$ w dupe jestem
![]()
![]()
![]()
+1
Widocznie nie jesteś tak dobry w tym elemencie pokerowego rzemiosła jak BG
:D:D:D
Po prostu ten temat daje więcej śmiechu niż dowcipy i temat nietoperka
Barry "magic" Greenstein
kfas napisał
kfas napisał
Ja mysle, ze jesli suckout to raczej odwrotnieBo BG nie bedzie obstawial durrra na lepsza reke. No zobaczymy
![]()
kfastradamus
No to już wiemy dalczego kfas jest taki dobry w te klocki.