Przejdź do forum
High Stakes Poker S...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] High Stakes Poker Season 5

181 Posty
51 Użytkownicy
0 Reakcje
13.2 K Wyświetlenia
MoroP
Oldschool Grinder

Mi się Barry coraz mniej podoba z jego stylem murka :)

kaczuba
Oldschool Grinder

simon1989 napisał

kaczuba napisał
Ziigmund mnie ciągle zaskakuje, 72o 3betuje, a KK tylko płasko sprawdza. :)

Miksuje grę :D

Ja to jak go widzę w akcji, to mam wrażenie, że ustala sobie linie obstawiania na wszystkie rundy licytacji jeszcze przed rozdaniem kart w danym rozdaniu. ;)

SamRadziwill
Elite Grinder

Mi się coraz mniej podoba gra Eastgate'a... To żetony pomyli, to pozwala dobrać darmową kartę na flopie i potem daje się wyblefować Doylowi na turnie...

Jakoś mi brakuje u niego agresji ;) Wygląda na to, że gra baaardzo scary money, zresztą pokazał to już w poprzednich odcinkach, w swoich rozdaniach z tripsami.

on reprezentuje raczej PHILL style bardziej pasive niz agresive ;) male pule ,check calle itp

simon1989
BlackMember

SamRadziwill napisał
Mi się coraz mniej podoba gra Eastgate'a... To żetony pomyli, to pozwala dobrać darmową kartę na flopie i potem daje się wyblefować Doylowi na turnie...

Jakoś mi brakuje u niego agresji ;) Wygląda na to, że gra baaardzo scary money, zresztą pokazał to już w poprzednich odcinkach, w swoich rozdaniach z tripsami.

Podzielam zdanie. Można grać pasywnie, ale gra w tym odcinku bardzo, ale to bardzo mi się nie podobała. Dosłownie robili z nim co chcieli a to pomylenie żetonów to było niezłe kino :D

Wogóle jakiś ten odcinek dziwny. Wg. mnie kiepski pod względem prawdziwego pokera...Popatrzcie jak rzadko grał Durrr :D

Aksolot
Oldschool Grinder

Eastgate wyraźnie nie czuję się komfortowo w tej grze, ale trzeba przyznać, że przy akcji z pomyleniem żetonów Daniel go trochę wkopał. Nie sądzę żeby Elezra tak to przebił sam ze siebie.

SamRadziwill
Elite Grinder

Aksolot napisał

Eastgate wyraźnie nie czuję się komfortowo w tej grze, ale trzeba przyznać, że przy akcji z pomyleniem żetonów Daniel go trochę wkopał. Nie sądzę żeby Elezra tak to przebił sam ze siebie.

Fakt :D Sama pomyłka tymczasem świadczy o sporym zdenerwowaniu Eastgate'a.

DrugsOrMe
Oldschool Grinder

No Eastgate gra trochę tak jak w turnieju ;) ale to chyba dlatego, że wkupił się za bardzo deep no i pewnie nie ma takiego doświadczenia w cashach jak reszta. W sumie niepotrzebnie też mówił, że spasował te tripsy wcześniej...

Daniel zagrał mega słabo w tym odcinku jak na swoje możliwości. Chyba tiltował po tej ręce z Barrym 2pary vs strit. Dalej ta dziwna ręka przeciwko Doylowi i Eliemu, gdzie poddał się na turnie i jeszcze na koniec wpadł pod karetę trzymając parę JJ za ponad 200BB...

Ale to już się robi taka tradycja, że on zawsze ma bardzo zły run, a potem nadrabia ;)

Fajnie w zajawkach zapowiada się ta ręka Barry vs Durrr, coś czuję że Dwan jakiegoś suck outa sprzedał :D

kfas
Elite Grinder

Ja mysle, ze jesli suckout to raczej odwrotnie ;) Bo BG nie bedzie obstawial durrra na lepsza reke. No zobaczymy ;)

A Daniel kiepsko sie wpakowal, fakt..

arturh
PokerStrategist

Known players:
[tg]Position_Stack:hands/vp$ip/RaisePreflop/AF/WTS/ORL/BBvsSteal/W$SD;BB$5,02:514/20/10/2,1/25/17/100/44;UTG1$5,24:47/13/9/-/40/0/100/0;Hero$5,98:///////;[/tg]
0,02/0,05 No-Limit Hold'em (9 handed)
Hand recorder used for this poker hand: PokerStrategy Elephant 0.67 by www.pokerstrategy.com.

Preflop: Hero is BU with A♦, A♠
UTG1 raises to $0,15, 5 folds, Hero raises to $0,50, SB folds, BB calls $0,45, UTG1 calls $0,35.

Flop: ($1,52) T♥, 4♦, 5♥ (3 players)
BB bets $1,42, UTG1 raises to $4,74 (All-In), Hero folds, BB calls $3,10 (All-In), UTG1 gets uncalled bet back.

Turn: ($10,56) 9♣
River: ($10,56) 8♥ (1 players)

Final Pot: $10,56

Results follow (highlight to see):
BB shows para damy (Qc Qs)
UTG1 shows para dziesiątki (Ac Tc)

BB wins with para damy (Qc Qs)

Pare dni temu pisałem nt BG a dzisiaj sam zagrałem w jego stylu. Lol
Obstawiałem gościa na TT, jak się okazało miał ATs fish je****

Marg0z
Oldschool Grinder

arturh napisał
Known players:
[tg]Position_Stack:hands/vp$ip/RaisePreflop/AF/WTS/ORL/BBvsSteal/W$SD;BB$5,02:514/20/10/2,1/25/17/100/44;UTG1$5,24:47/13/9/-/40/0/100/0;Hero$5,98:///////;[/tg]
0,02/0,05 No-Limit Hold'em (9 handed)
Hand recorder used for this poker hand: PokerStrategy Elephant 0.67 by www.pokerstrategy.com.

Preflop: Hero is BU with A♦, A♠
UTG1 raises to $0,15, 5 folds, Hero raises to $0,50, SB folds, BB calls $0,45, UTG1 calls $0,35.

Flop: ($1,52) T♥, 4♦, 5♥ (3 players)
BB bets $1,42, UTG1 raises to $4,74 (All-In), Hero folds, BB calls $3,10 (All-In), UTG1 gets uncalled bet back.

Turn: ($10,56) 9♣
River: ($10,56) 8♥ (1 players)

Final Pot: $10,56

Results follow (highlight to see):
BB shows para damy (Qc Qs)
UTG1 shows para dziesiątki (Ac Tc)

BB wins with para damy (Qc Qs)

Pare dni temu pisałem nt BG a dzisiaj sam zagrałem w jego stylu. Lol
Obstawiałem gościa na TT, jak się okazało miał ATs fish je****

Tylko że nie ma chyba porównania gry NL5 i High stakes :P

arturh
PokerStrategist

no chyba nie ma :P
...ale od czegoś trzeba zacząć :)

Qsypal
BlackMember

Właśnie oglądnąłem. Kilka fajnych akcji, mnie zmartwiły te 2 calla Daniela. Gdzie się podziały jego magiczne ready? ;p A ja sobie jego książkę zamówiłem, a tu się okazuje fish zwykły :D

A tak poważnie, Dwain coś cicho siedział...

mrozny
PokerStrategist

heja, czy ktos moglby mi napisac czy sa gdzies do sciagniecia cale odcinki? niewiem jakies torrenty, peb czy cos w tym stylu? bo tak bardzo nie lubie ogladac odcinkow pocietych na 8-mio czy tam 10 minutowe wycinki ze ich nie ogladam wcale...

Aksolot
Oldschool Grinder

Mroźny, narzekasz jak stara baba (bez urazy ;) ). Myślę jednak że tutaj może uda Ci się coś znaleźć http://infobot.pl/r/na .

bebek
Poker Player

mrozny napisał
heja, czy ktos moglby mi napisac czy sa gdzies do sciagniecia cale odcinki? niewiem jakies torrenty, peb czy cos w tym stylu? bo tak bardzo nie lubie ogladac odcinkow pocietych na 8-mio czy tam 10 minutowe wycinki ze ich nie ogladam wcale...

http://www.thepokerbay.org/

mrozny
PokerStrategist

bebek napisał

mrozny napisał

http://www.thepokerbay.org/

dziekofka wielka :)

Aksolot, jak bym umial znalezc na google to bym sie tu nie pytal :P
peace i pozdro

arturh
PokerStrategist

Moim zdaniem Daniel tiltował ewidentnie i myślę, że to z powodu że starałsięgrać zbyt tight jak na niego (zresztą w E1lub2 spytany czemu nie gra sam powiedział, że stara się grać tight) Zrzucił A7pf potem zaczął grać ręce typu 63s jak lubi, nie wyszło - dostał JJ i zwariował ;). Szkoda trochę 200K ale gostać. Podoba mi się zachowanie Benyamina - ostrzegał go i wydaje się być spoko gościem.

East już mówiłem i wy mówiliście.
1. zbyt deep
2. Honor - nie chce dać sięograć i AF ma chyba 0

Dwain jak spasował Ax pf to byłem w szoku.

Ja to mam teraz prolem bo od oglądania 4 serii zacząłem grać za bardzo loose i mi BR stopniał :)
(seven deuce niezły zakład =))
Następny odcinek to chyba będzie hicior.

A ja sie tak zastanawiam na jakich zasadach oni tam graja. Na pewno graja na prawdziwe pieniadze bo widac jak sie denerwuja i tiltuja, ale jaki maja interes zeby sie pchac do takiego stolu, z takimi dobrymi przciwnikami.

Sam Greenstein mowil w jednym odcinku, ze nie dorobil sie grajac z lepszymi. Kazdy dobrze wie i ostatnio ciagle slysze, ze poker to nie gra honoru a grac tylko ze gorszymi bo inaczej ciezko cokolwiek wygrac.

Tak samo Million dollar cash game w Londynie. Same rekiny.

Moze dostaja od GSN jakies dobre pieniadze, albo liczy sie dla nich reklama, nie ma pojecia.

piotereczek
Oldschool Grinder

Groszkin napisał
A ja sie tak zastanawiam na jakich zasadach oni tam graja. Na pewno graja na prawdziwe pieniadze bo widac jak sie denerwuja i tiltuja, ale jaki maja interes zeby sie pchac do takiego stolu, z takimi dobrymi przciwnikami.

Sam Greenstein mowil w jednym odcinku, ze nie dorobil sie grajac z lepszymi. Kazdy dobrze wie i ostatnio ciagle slysze, ze poker to nie gra honoru a grac tylko ze gorszymi bo inaczej ciezko cokolwiek wygrac.

Tak samo Million dollar cash game w Londynie. Same rekiny.

Moze dostaja od GSN jakies dobre pieniadze, albo liczy sie dla nich reklama, nie ma pojecia.

Ale zawsze coś się mogą nauczyć od siebie nawzajem a potem jeszcze lepiej kosić słabszych graczy .