Przejdź do forum
High Stakes Poker S...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] High Stakes Poker Season 5

181 Posty
51 Użytkownicy
0 Reakcje
13.2 K Wyświetlenia

Płacisz dwie duże ciemne i podejmujesz ostatni decyzje przed flopem.

Kaplan i ten drugi kolo jakos dretwo komentuja.. ;) Nie ma to jak duet komentujacy main event WSOPa :P

SamRadziwill
Elite Grinder

A ja właśnie tych komentatorów niesamowicie lubię, a tego gościa od WSOPa dosłownie słuchać nie mogę :D

@maggman - coś Ci się pomyliło, ja to mogę raczej twoim fanem być ;)

simon1989
BlackMember

arekol92 napisał
Płacisz dwie duże ciemne i podejmujesz ostatni decyzje przed flopem.

W grze live bardzo fajan sprawa.

Po prostu płacisz(w ciemno nie patrząc w karty-to istotne) dwukrotność big blinda i jesteś ostatnim, który podejmuje decyzje w fazie pre flop. Z tego co wiem najczęściej gra się do podwójnych straddle, tzw super straddle, czyli czterokrotność BB. Z więcej na live się nie spotkałem.

arturh
PokerStrategist

A mnie do szału doprowadza to, że nie pokazują tam jakie staki mają grający (albo ja nie widzę gdzie :). Nie jestem pewien ale wydaje mi się, że Durrr zagrał tam bet 100k ponieważ ugrał już trochę w poprzednich rozdaniach i potraktował tą kasę jako easy come easy go i zrzuciłby bez większego żalu na reraise. po prostu zagrał blefa i gdyby się nie udało to nic się nie stało i gram dalej.
Murek to zagrał najgorzej jak mógł i śmiać mi się chciało jak podbił z wyczekanym AA (za mało moim zdaniem) i wszyscy go sprawdzili. no parodia gry ultra tight. Zanim zrzucił te asy jest moment jak już przesuwa karty w stronę krupiera poczym cofa je i waha się jeszcze pare sekund. Myślę, że był w 90% pewien, że zrzuca mocniejszą rękę (w HU vs Durrr) ale w końcowym momencie zabrakło siły żeby to sprawdzić/przebić.
Sprawdzając myślę, że zrobiłby osła z durrra (w sensie ze by mu namiszał ostro w bani i zdezorientował dzieciaka, durrr by nie wiedział do końca co grać)

No ale fajnie się komentuje jak wszystkie karty widać :)

Myślę, że na Durrra największe szanse będzie miał Grandpa

SamRadziwill
Elite Grinder

arturh napisał

Myślę, że na Durrra największe szanse będzie miał Grandpa

Chodzi Ci o Doyle'a? Jeśli tak, to nie sądzę... On gra mocno, jeśli ma rękę. Kiedy jej nie ma - pasuje. Myślę, że przeciwko Brunsonowi durrrr nie będzie stosował jakichś ostrych blefów ;)

Petros86
Oldschool Grinder

arturh napisał

Murek to zagrał najgorzej jak mógł i śmiać mi się chciało jak podbił z wyczekanym AA (za mało moim zdaniem) i wszyscy go sprawdzili. no parodia gry ultra tight.

chyba nie wiesz kim jest ten pokerzysta którego nazywasz ultramurkiem

Barry Greenstein zdobył 3 złote bransoletki WSOP a łącznie w turniejach wygrał ponad 6 mln $. W poprzednim odcinku zagrał kapitalnego blefa. To że był na utg i trzymał nie znaczy że powinien podbić więcej niż standardowo.

arturh
PokerStrategist

Petros86 napisał

Barry Greenstein zdobył 3 złote bransoletki WSOP a łącznie w turniejach wygrał ponad 6 mln $. W poprzednim odcinku zagrał kapitalnego blefa. To że był na utg i trzymał nie znaczy że powinien podbić więcej niż standardowo.

ok.
1. nie sądzę żeby był kiepskim pokerzysytą
2. Bransoletki zdobył owszem (uważam to za duży sukces) ale nie w NL Holdem więc odnośnie tej ręki nie widzę związku
3. Rozumiem, że skoro Eastgate wygrał 8,5 mln $ to bije Barrego i jest lepszy?
4. Podbicie z UTG było moim zdaniem najmniejszym błędem w tej ręce. Bardziej bym się martwił o cold call 37$ i pass (tu mniej bo jednak była to trudna decyzja zawsze mógł sięnadziać).
Ale nadal nie rozumiem czemu to spasował skoro wiedział, że bije Durrra (bo moim zdaniem był prawie sure.)
I zastanawiem czy rzeczywiście nie szkoda mu za bardzo kasy.

Skoro sięj uż włączyłem w dyskusję to powiem swoje zdanie nt. Eastgate'a
Wyląda mi na to, że jego planem jest głównie nie przegrać i nie dać się ograć ale nie koniecznie ze względu na buy-in, czy że mu rolla brakuje.

Poza tym Petros86 jeżeli nie widzisz nic zabawnego w tym, że cały stół go sprawdził to się nie przejmuj, może masz tight poczucie humoru po prostu :P
I jeszcze jedno rozróżniaj śmianie się z sytuacji i z gracza unikniesz niepotrzebnego stresu. ;)

bebek
Poker Player

to jest link do analizy tej reki przez samego Greensteina

http://pokerroad.com/radio/tips-from-the-bear/player/hsp-season-5-episode-2-aces-vs-dwan-and-eastgate

SamRadziwill
Elite Grinder

Fajna ta analiza Barry'ego, mądrze tam kminił :]

Jeszcze parę słów do tej dyskusji o nim jako murku. Ja mam osobiście do niego dużo respektu i sympatii, ale jednak uczciwie trzeba przyznać że w HSP gra zawsze bardzo, bardzo tight.

SamRadziwill napisał

Jeszcze parę słów do tej dyskusji o nim jako murku. Ja mam osobiście do niego dużo respektu i sympatii, ale jednak uczciwie trzeba przyznać że w HSP gra zawsze bardzo, bardzo tight.

Pełen respekt dla Barry'ego, on w przeciwieństwie do Dwana gra solidnego pokera. Dwan to po prostu gambler, któremu do tej pory sprzyjało szczęście, i nie opowadajcie bajek, że Dwan analizuje niewiadomo co i gra super LAG. Facet po prostu wychodzi z założenia, że wystarczy wysokie przebicie w każdej rundzie licytacji.

Wystarczy ale do czasu.
nie mogę się doczekać odcinka w którym pójdzie z torbami :)

kptbombaak
PokerStrategist

A czemu w tym odcinku - http://www.pokertube.com/Movies.aspx?movie=9341 w rozdaniu od 5. minuty, przy allinach Negreu i Elezra dwa razy wykladaja board? Kto wygral i o co tu chodzi? Dzieki za odp, pzdr.

Awikun napisał

SamRadziwill napisał

Pełen respekt dla Barry'ego, on w przeciwieństwie do Dwana gra solidnego pokera. Dwan to po prostu gambler, któremu do tej pory sprzyjało szczęście, i nie opowadajcie bajek, że Dwan analizuje niewiadomo co i gra super LAG. Facet po prostu wychodzi z założenia, że wystarczy wysokie przebicie w każdej rundzie licytacji.

Wystarczy ale do czasu.
nie mogę się doczekać odcinka w którym pójdzie z torbami :)

Nie słuchałem analizy Barryego, ale generalnie mój punkt widzenia jest taki - wszyscy wiedzą, że Barry gra tight. Więc w tym rozdaniu musiał mieć jakąś wysoką parę. Dwan pokazał, że może grać naprawde prawie any 2, bo wszedł w większość rozdań. Więc nie dość, że Dwan powinien wiedzieć, że Barry ma mocną rękę to chce go wyizolować mając za sobą jeszcze cały stół! To oznacza big hand (lub w tym wypadku big play).

Dwan myślał - za mną sprawdzi mnie tylko 2x, na TT raczej nie licze bo przecież mam QT.

Eastgate - hmm mam tripsa. Robie call + ewaluate on turn, bo nie jestem pewien co do swojego kickera. Barry na pewno ma coś dużego, ale nie licze, że ma FH bardziej boje sie o Durra, chociaż jeśli sprawdzi to przy becie tego ostatniego na turnie, znowu będzie on za mną w kolejce.

Barry - nie moge teraz zrobić rerise, bo Eastgate najprawdopodobniej ma tripsa, albo robi slowplay FH. Robie call licząc na... zmiane akcji Durra? Asa na turnie? Szczerze tego call nie do końca rozumiem jeśli za nim idzie fold.

Turn.

Dwan - Eastgate ma tripsa, Barry ma overpare. Eastgate jest w stanie spasować ręce do dużego rerise co było widać wcześniej. Czy on może grać A2? Nawet jeśli to może uwierzyć w TT. Jeśli on spasuje to tym bardziej powinien to zrobić Barry skoro on wie, że ja go stawiam na overpare a pomimo tego betuje.

Edit - po analizie Barryego - czyli Durr nie grał tak maniakalnie jak to wygląda :) Barry powiedział, że nie zbetowałby FH / quadsów - no tak, o tym zapomniałem i zupełnie nie pomyślałem o tym sprawdzeniu kolorów asów z dwójkami - dużo sie można nauczyć :). Kurde a ten koleś przemyślał to wszystko na flopie - respect.

Krasu
PokerStrategist

kptbombaak napisał
A czemu w tym odcinku - http://www.pokertube.com/Movies.aspx?movie=9341 w rozdaniu od 5. minuty, przy allinach Negreu i Elezra dwa razy wykladaja board? Kto wygral i o co tu chodzi? Dzieki za odp, pzdr.

Bo tak się umówili , gdyby ktoś wygrał 2 razy to zgarnia pule , a tak był tylko split.

Marg0z
Oldschool Grinder

kptbombaak napisał

W grze live gra się relatywnie mało rąk dlatego takie kilkukrotne wyłożenie flopa zmniejsza po prostu swingi :D najczeście obaj gracze sie zgadzają jeśli podejżewają ze mają coin-flipa i chcą to sprowadzić bardziej do splita :D

arturh
PokerStrategist

acha, czyli oni się umówili przed wyłożeniem 1 flopa tak? w zasadzie jak nie chcą gamblować to mogliby po prostu zrobić splita przed flopem nie bardzo czaję sens tutaj takiego zagrania. poza tym jest to na minus dla low poketów skoro Negranu miał 6 outów to wiadomo, że na 10kart trafi przyjanmniej jednego a Elezra poniżej 50%. Czy coś źle liczę?

SamRadziwill
Elite Grinder

Nowy odcinek :)

Jak Wam się podobał? Było parę fajnych rozdań :]

simon1989
BlackMember

SamRadziwill napisał
Nowy odcinek :)

Jak Wam się podobał? Było parę fajnych rozdań :]

Akurat ten odcinek mi się najmniej podobał.

Najbardziej wg. mnie źle zagrana ręka to TT Doyle'a...Tragicznie to zagrał moim skromnym zdaniem...

A Daniel ma coś niefarta do tych karet...który to już raz...Fakt faktem rywale trafiali monstery kiedy był w rozdaniach...

kaczuba
Oldschool Grinder

Ziigmund mnie ciągle zaskakuje, 72o 3betuje, a KK tylko płasko sprawdza. :)

simon1989
BlackMember

kaczuba napisał
Ziigmund mnie ciągle zaskakuje, 72o 3betuje, a KK tylko płasko sprawdza. :)

Miksuje grę :D