Przejdź do forum
High Stakes Poker S...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] High Stakes Poker Season 5

181 Posty
51 Użytkownicy
0 Reakcje
13.2 K Wyświetlenia
Choody
PokerStrategist

a nie uważacie że Barry tą rękę zupełnie źle na flopie rozegrał? przy tylu przeciwnikach powinien po raise Durrra te asy wyrzucić. Była zbyt duża szansa, że ktoś z tą dwójką wszedł.

Możecie mnie zmieszać z błotem ale dla mnie Dwan to maniakalny pajac.

Do pełnego obrazu typowego online'owego donka brakuje mi tylko all inów na flopie w małe pule :)

Dodatkowo facet nie panuje nad mimiką i grą ciała i wydaje mi się, że w miarę kolejnych odcinków coraz więcej przeciwników przejrzy jego tanie sztuczki i puści go z torbami.

simon1989
BlackMember

Awikun napisał

Do pełnego obrazu typowego online'owego donka brakuje mi tylko all inów na flopie w małe pule :)

Dodatkowo facet nie panuje nad mimiką i grą ciała i wydaje mi się, że w miarę kolejnych odcinków coraz więcej przeciwników przejrzy jego tanie sztuczki i puści go z torbami.

Tanie sztuczki ??:P

Nie znam lepiej grającego Lagiem zawodnika. Potrafi zagrać pod każdego przeciwnika z osobna i coś mi się wydaje, że to on zacznie puszczać ludzi z torbami.

Jak będzie zobaczymy, ale póki co naprawdę robi na mnie wrażenie bo na live rzadko kiedy tak mi imponował a tutaj robi póki co z nimi co chce :P

A co do all-inów w małe pule to zwróc chociaż raz uwagę jak on betuje. A jeżeli to Ci nie pomaga to obejrzyj następny odcinek bez kart i wtedy zrozumiesz o co mi chodzi. My widzimy karty i jesteśmy mądrzy, a gdyby tak zakryć to dopiero zobaczymy co on robi z nimi przy stole...

Jest w puli z Barrym(chyba nie muszę mówić jaki to tighter) i Eastgatem(kolejny tight gracz) i teraz zakryj karty i zobacz jak to rozdanie wygląda z jego strony. Istny kosmos dla mnie.

Jak to mi Piachu powiedział: opowiedział niezłą historię tylko, że cały sęk polega na tym, że trzeba umieć to zrobić w odpowiednim momencie a on to zrobił w odpowiednim momencie, z odpowiednimi graczami, i odpowiednimi betami.

LOL zaczyna się :)

Napisałem że BRAKUJE MI all in'ów w małe pule.

A co do jego "opowieści" to wyjaśnienie jest proste, przeciwnicy nie zdążyli jeszcze rozgryźć jego stylu opowiadania. I póki co traktują je z pewnym respektem.

Co do stylu w jakim wyleci to stawiam, że wyleci przez swój własny blef w niewłaściwym momencie a nie przez jakiś suck out.

Może nie jestem obiektywny, ale dodatkowo denerwuje mnie jego fircykowaty wygląd, akcent i sposób mówienia (jakby zakończył swoją edukację na niepełnej podstawówce).

simon1989
BlackMember

Spoko każdy może mieć własne zdanie :)

Co by się nie działo ten sezon zapowiada się wyjątkowo :D

Awikun napisał

Bet za 100k stawiając przeciwnika na trips, to dla mnie nie jest tania sztuczka, ale coś, co nie przyszłoby mi do głowy. Zagrania durra byłyby beznadziejne na NL50, ale nie bedąc 0,5kk$ deep. Poza tym durr to gracz klasy światowej od lat, wierz mi on wie co to dynamika gry, adjusting, kreowanie wizerunku i zmuszanie przeciwników do błędów. Jego zagrania są do pewnego stopnia wypadkową tego co się działo wcześniej (myślę, że nie odpaliłby tego blefu, gdyby nie ręka z E1, gdzie Eastgate też miał tripsy), a jego przyszła gra będzie zależała od tego jak przeciwnicy reagują na niego teraz. Myślisz, że durr nie widzi jak Eli gra insta call z Ahigh przeciwko niemu na turnie i nie ma planu na dalszą grę w związku z tym?

Imho durrr jest w top 3 światowym leciutko i właśnie to udowadnia, a te wszystkie Daniele i inne Grensteiny mogą za nim co najwyżej torby nosić:):)

simon1989
BlackMember

maggman napisał

Awikun napisał

Bet za 100k stawiając przeciwnika na trips, to dla mnie nie jest tania sztuczka, ale coś, co nie przyszłoby mi do głowy. Zagrania durra byłyby beznadziejne na NL50, ale nie bedąc 0,5kk$ deep. Poza tym durr to gracz klasy światowej od lat, wierz mi on wie co to dynamika gry, adjusting, kreowanie wizerunku i zmuszanie przeciwników do błędów. Jego zagrania są do pewnego stopnia wypadkową tego co się działo wcześniej (myślę, że nie odpaliłby tego blefu, gdyby nie ręka z E1, gdzie Eastgate też miał tripsy), a jego przyszła gra będzie zależała od tego jak przeciwnicy reagują na niego teraz. Myślisz, że durr nie widzi jak Eli gra insta call z Ahigh przeciwko niemu na turnie i nie ma planu na dalszą grę w związku z tym?

Imho durrr jest w top 3 światowym leciutko i właśnie to udowadnia, a te wszystkie Daniele i inne Grensteiny mogą za nim co najwyżej torby nosić:):)

+1 nic dodać nic ująć. Najlepsze jest to, że wszyscy chcą go wydymać a on tak nimi kieruje, że popełniają masę błędów...

SamRadziwill
Elite Grinder

maggman napisał

Awikun napisał

+2, to jest też dokładnie moje zdanie, świetnie to podsumowałeś maggman :)

Btw, tą rękę obejrzałem już od wczoraj chyba z dziesięć razy i wcale mi się nie nudzi :D

Załóżcie fan klub Dwana :)

Chciałbym zobaczyć wasze miny (i Dwana jeszcze bardziej) jeśli w tym rozdaniu Eastgate miałby nie 24 tylko A2 czy A4 (nie pamiętam czy był trips 2 czy 4) =)

Eastgate grałby dokładnie tak samo tylko grzmotnął na koniec all in po przebiciu Dwana, a Dwan wyszedłby na niezłego jelenia.

Ale cierpliwości jeszcze to zobaczymy.

ebdul18
Elite Grinder

Pomijając już mitologizację durrrr'a. To uważam, że Kaplan czasami wstawiał strasznie fiszowskie komentarze. I ogólnie odczułem tak jak by odnosił się z niechęcią do durrrr'a. Jechał po nim np. za to, że na flopie na pozycji zagrał check behind z drugą parą i chyba nie najlepszym kickerem. Niezły fisz to był easy check, ale jego zdaniem trzeba zawsze grać cbeta jak i później od razu na stacki 200K deep z drugą parką :D.

simon1989
BlackMember

Awikun napisał

Chciałbym zobaczyć wasze miny (i Dwana jeszcze bardziej) jeśli w tym rozdaniu Eastgate miałby nie 24 tylko A2 czy A4 (nie pamiętam czy był trips 2 czy 4) =)

Eastgate grałby dokładnie tak samo tylko grzmotnął na koniec all in po przebiciu Dwana, a Dwan wyszedłby na niezłego jelenia.

Co by było gdyby :) Co by było gdyby Dwan miał TT i by grzmotnął call :D

Zobaczymy jak będzie kolejny odcinek już za tydzień :)

Olorion
BlackMember

http://www.pokertube.com/Movies.aspx?movie=9285&title=High_Stakes_Poker_S05_Ep1_3_4&player=1&page=0&FreeText=high%20stakes%20poker%20s05%20ep1&list=9

mina durra jak mowi "YEEEEEAAAAAAAA" miazdzy :D

Awikun napisał

Nie jestem typem człowieka, który nadaje się do takich instytucji jak fan club, ale gdybym był, prawdopodobnie fanclub durrra byłby miejscem dla mnie. Prawda jest taka, że jest to jeden z kilku (3,4?) graczy grajacych nosebleed od lat i utrzymujących się tam bez problemu nie odmawiając akcji praktycznie nikomu!!!!. Nie wiem czemu, ale wydaje mi się, że to nie jest szczęscie:D

Jest jeszcze jedna rzecz o której nie mówił nikt wcześniej na temat tego słynnego już rozdania. Zarówno Eastgate jak i Greenstein prawdopodobnie nie mają rolla na grę na tych stawkach tak deep. Myslę, że durr był tego świadomy odpalając 100k bluff.

mlooody88
Oldschool Grinder

maggman napisał

Awikun napisał

Muszę się z godzić z maggmanem, jak narazie durr steruje grą i poczynaniami innych graczy. Jednak to był dopiero drugi odcinek i myślę, że im dalej w las tym durr będzie miał coraz trudniej i jeszcze te Daniele zabiorą mu trochę stacka :)
Czekam aż w grze pojawi się Antonius i Esfandiari i mam nadzieję, że ograją durra bo jakoś nie przypadł mi do gustu :)

simon1989
BlackMember

Zobaczcie jak przed tym betem wymownie popatrzył na stacki i samych rywali :D

Marg0z
Oldschool Grinder

Jako osoba (wizerunek itd) to raczej należy do ludzi którzy mnie wku***iają :P ale też nie mogę tak mówić bo znam go tylko z TV a nie gadałem z nim na żywo więc może być całkiem inny :D

Ale jego gra jest wg mnie bardzo bardzo dobra :D rzadko kiedy widuje się taką dobra grę LOOSE :) czekał na kolejne odcinki :D

SamRadziwill
Elite Grinder

maggman napisał

Jest jeszcze jedna rzecz o której nie mówił nikt wcześniej na temat tego słynnego już rozdania. Zarówno Eastgate jak i Greenstein prawdopodobnie nie mają rolla na grę na tych stawkach tak deep. Myslę, że durr był tego świadomy odpalając 100k bluff.

Ja o tym wspominałem :D Tylko że nie tutaj, a w tym temacie.

kfas
Elite Grinder

Ostatnio Eastgate sie znacznie wzbogacil, wiec mozna powiedziec, ze rolla ma, a Greensteina nie doceniacie w tym aspekcie rowniez. Nie wiem dokladnie, ale na pewno gral sporo grubych stolow w Belaggio w innych miejscach, nie wspominajac o poprzednich HSP itd i scared money poker raczej tu nie gra. Bardziej to mogla byc slabosc u Petera no i to zreszta zaobserwowalismy w tym rozegraniu ;)

SamRadziwill napisał

maggman napisał

Ja o tym wspominałem :D Tylko że nie tutaj, a w tym temacie.

Masz nowego fana Panie Piotrze, choć widzę, że nie jestem pierwszy;)

kfas napisał
Ostatnio Eastgate sie znacznie wzbogacil, wiec mozna powiedziec, ze rolla ma, a Greensteina nie doceniacie w tym aspekcie rowniez. Nie wiem dokladnie, ale na pewno gral sporo grubych stolow w Belaggio w innych miejscach, nie wspominajac o poprzednich HSP itd i scared money poker raczej tu nie gra. Bardziej to mogla byc slabosc u Petera no i to zreszta zaobserwowalismy w tym rozegraniu ;)

Ja bym ich z drugiej strony nie przeceniał z tymi rollami. Nawet 9mio z WSOPa po odliczeniu podatku rollem na grę 500k deep przeciwko lepszym od siebie bym nie nazwał. Gdyby to nie było scared money oczekiwałbym od Petera dłuższego zastanowienia niż 10 sekund z tripsami:)

Czy Ivey będzie grał w HSP?

damianpat
BlackMember

Panowie co to jest straddle?

Pozdro