Dzis bylem na f50. Masakra jak tam duszno i parno bylo! Tego sie nawet opisac nie da. Generalnie z kazdego sie lalo :P. Ludzie mieli okulary/gogle nawet nie zaparowane, a zalane :D.
Strasznie nam fort zarosl, pare tygodni temu, nie bylo chyba nawet polowy z tych krzaczorow. Dla jednych to zaleta, dla mnie tak srednio na jeza. Moze dlatego ze jeszcze za slabo sie skradam... Inna sprawa ze 185cm wzrostu tez robi swoje :P.
Zabawna mini-scesja z "malarzami" byla - to chyba glowna atrakcja dzisiejszego dnia ;).
Pare slow odnosnie strzelania na f50. Mozna by rzecz ze sa w zasadzie 2 glowne "spolecznosci" ASG w Krakowie (nie wiem czy to moge w ten sposob nazwac, ale co tam ♠_biggrin: ): "ASG Krakow" i "ASG Sport" --> nazwy od adresow for ;). Nie wchodzac w szczegoly, chodzi o to ze sie "dzielimy" fortem. Tzn sport (czyli miedzy innymi ja) strzelamy w soboty (z reguly od 9.30 do 13.00-13.30), a ASG Krakow w niedziele. "Sporty" maja chyba tez mniej ludzi (co widac miedzy innymi po ruchu na forach). Co kto lubie ogolnie
A odnosnie limitow fps, to 350 obowiazuje (glownie umownie) tylko w budynkach, na otwartej przestrzeni obowiazuje glownie zdrowy rozsadek, czyli to co kazdy airsoftowiec musi posiadac
.
Zainteresowanych sobotnimi strzelankami zapraszam na: http://www.forum.asgsport.pl/ .
Co do milsimow, to tez jeszcze nie bylem niestety. Nie czuje sie na silach, no i raczej nie mam jeszcze wystarczajacego zaplecza, w sensie sprzetu, zeby poradzic sobie 24h bez przerwy w terenie. Dlatego miedzy innymi nie pojade pewnie na Swiatlo Ksiezyca, o ktorym duzo fajnych rzeczy slyszalem i na ktore wybiera sie paru znajomych...
A co do systemu trafien i kart, to chyba wiekszosc srodowiska jest jednak przeciwna tego typu rozwiazaniu... Ja sie nie znam, wiec sie wypowiadac nie bede ;). Czytalem tez co nieco o systemie "Red". Ideologicznie nawet mi sie spodobal, zwlaszcza te takie nawiazania troche larpowo-rpgowe ;). No ale ogolnie, troche zbyt skomplikowane to wszystko jest i jednak malo "realne", na co przeciez wiekszosc airsoftowcow kladzie tak duzy nacisk...
No ale i tak wszystko sie sprowadza do tego, jakie zasady sobie dany org wymysli