Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Airsoft

89 Posty
21 Użytkownicy
0 Reakcje
5,614 Wyświetlenia
imfar

Witam

Jak się już zdążyłem przekonać wśród naszej pokerowej społeczności są airsoftowcy. Może ujawnią się nowi, albo kogoś temat airsoftu zaciekawi. Moim zdanie jest to świetna forma spędzania wolnego czasu i polecam ją wszystkim.

Zapraszam do dyskusji.

Dla tych, którzy nie wiedzą czym jest airsoft wstawię filmik.

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
88 odpowiedzi
Szwejk

Ja mam ochotę się w to pobawic, ale na razie brak kasy na sprzet i ekipy.

Odpowiedz
Cytat
imfar Autor wątku
imfar

Fajną opcją jest wypożyczenie sprzętu. Coraz więcej hal to oferuje i to w całkiem znośnych pieniądzach. Jednak nie ma to jak własna replika, którą po prostu się czuje ;).

Odpowiedz
Cytat
Mocnym

Oczywiście, że są. Ujawniam się :) Może ktoś na Tomaszowo w tym roku jedzie?

Po za tym wyjazdem prawie już się nie strzelam, bo nie mam czasu, ale Tomaszowa nie odpuszczam.

Odpowiedz
Cytat
imfar Autor wątku
imfar

Ja na zlocie airsowtowym jeszcze nie byłem. Jakoś okazji nie było, a poza tym wolę chyba strzelanki we własnym gronie. W tedy mam pewność dobrego funu :f_cool:

Z czego strzelasz?

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
kevONEin
imfar Autor wątku
imfar

Już zapomniałem o tym temacie...

Jeszcze w tym roku sezonu nie zacząłem, a już się napaliłem na następna replikę

:f_love: _love: :f_love: _love:

Odpowiedz
Cytat
Refic

Jakie są koszty takiej zabawy?

Odpowiedz
Cytat
halabasa

imfar i jakie są zasady takiego "meczu" jak na tym filmiku bo w paintballu dostal bys farbom i jestes dead tutaj?

Odpowiedz
Cytat
poquitoapoco

Bawiłem się, ale niestety od 2 lat lipa, brak kasy i czasu (ah te malenże :D)

@Refic
Ja zacząłem od 400zł, więcej na początek nie trzeba, ale około 2,5 zabawy pożarło około 3k zł, jak nie więcej (ogólnie to na sprzęt wydałem lekko 5k zł, ale coś się sprzedało, na czym się zarobiło). Ogólnie i tanio i drogo. Jak jesteś oszczędny to nie trzeba wiele kasy, ale jak ktoś ma tak jak ja... To uuuu xD Cała wypłata lekko :D

Odpowiedz
Cytat
kevONEin

Napisane przez imfar
Już zapomniałem o tym temacie...

Jeszcze w tym roku sezonu nie zacząłem, a już się napaliłem na następna replikę

:f_love: _love: :f_love: _love:

bleeee, ohydne sa te krotkie, nieorisowane eMki ;)

Napisane przez Refic
Jakie są koszty takiej zabawy?

zalezy co rozumiesz pod tym pojeciem. zaczac zabawe mozna inwestujac w sprzet mysle ze juz od 400-500zl. replika + okulary + kulki i w zasadzie na poczatek wystarczy. jestem niestety/stety przykladem tego ze jak sie zacznie, to "nie mozna przestac" ;). jedna inwestycja goni kolejna :D. no ale fun jest _thumbsup:

Napisane przez halabasa
imfar i jakie są zasady takiego "meczu" jak na tym filmiku bo w paintballu dostal bys farbom i jestes dead tutaj?

fair play :). poczules ze dostales "kulke", mowisz "dostalem" i schodzisz na resp, czy tam gdzies. wydaje sie to byc strasznie naciagane (sam tak myslalem), ale w rzeczywistosci mysle ze sie sprawdza.

Napisane przez arabischeTerroristen
Ja zacząłem od 400zł, więcej na początek nie trzeba, ale około 2,5 zabawy pożarło około 3k zł, jak nie więcej (ogólnie to na sprzęt wydałem lekko 5k zł, ale coś się sprzedało, na czym się zarobiło). Ogólnie i tanio i drogo. Jak jesteś oszczędny to nie trzeba wiele kasy, ale jak ktoś ma tak jak ja... To uuuu xD Cała wypłata lekko :D

cos o tym wiem... ;). z tym ze ja w pol roku po rozpoczeciu zabawy wydalem juz te 2k ehh :)

Odpowiedz
Cytat
imfar Autor wątku
imfar

Refic
To jest trochę tak jak z pytaniem ile kosztuje samochód? :D
:spade: Repliki sprężynowe to parędziesiąt PLN - musisz je po każdy strzale przeładowywać, ale jak wszyscy takie mają to i tak jest zabawa :D
:spade: Repliki elektryczne made in china kontynentalna to 300 - 600 PLN
:spade: Repliki elektryczne rodem z Japoni, Tajwanu czy Hong-Kongu to 800 - 5k PLN (przy czym większość znajduje się w przedziale 1,2k - 1,5k PLN)

Do tego akumulator, ładowarka i mnóstwo opcji na tuning. To tyle jeżeli chodzi o główną replikę. Trzeba się jeszcze zapatrzeć w dobre okulary. Potem wiadomo: mundur, oporządzenie... Nie ma kwoty która starczyła by maniakowi, zawsze można mieć więcej replik, lepszych replik, więcej mundurów, lepszych mundurów :f_ugly:

halabasa
Jeżeli chodzi Ci o to że w paintballu jest farba, a tutaj nie, to my się po prostu przyznajemy. To jest gra honorowa _thumbsup:. Jeżeli natomiast o to czy po jednym "dostaniu" nie żyjesz, to wszystko zależny jak sobie ustalisz. Przeważnie jednak trafienie w cokolwiek to śmierć.

Napisane przez kevONEin

bleeee, ohydne sa te krotkie, nieorisowane eMki ;)

:ayfkm: Nie żartuj nawet w ten sposób :D

:f_love: :f_love: :f_love: :f_love:

:f_love: :f_love: :f_love: :f_love:
Uploaded with ImageShack.us

Odpowiedz
Cytat
kevONEin

ale ja wcale nie zartuje :P

z emek, tylko "dlugie" mi sie podobaja. this! ->LMT Defender Patrol RIS

btw - jestem na kupnie kamizelki i kurde nie wiem co wybrac... juz sie chyba z miesiac zastanawiam i waham co kupic. problemem jest to ze mam ograniczony budzet - 200zl - a w tej cenie niestety ciezko kupic cos porzadnego... wszyscy na chinczyzne narzekaja, ale w tej cenie niestety nie kupie nic innego/lepszego... pasoszelki miwo + ladownice to koszt 300-350zl minimum, flyye 400+, no i wez sie tu zdecyduj... Najblizej jestem tego: chinska kopia cirasa.

ahh te dylematy maniaka... :D

Odpowiedz
Cytat

Rowniez bawilem sie w airsoft :) sprzet dalej mam, ale brak czasu na strzelanki.
Sprzet jeszcze lezy :) i mam do sprzedania galila :) i troche szpeju

Odpowiedz
Cytat
imfar Autor wątku
imfar

De gustibus et coloribus non est disputandum ;) ale tamta eMka nie podoba mi się wcale :P W ogóle nie chciałoby mi się biegać z czymś dłuższym niż M4.

Z resztą i tak te dłuższe M nie są tak brzydkie jak "kosmosy" w stylu AUG, czy P90 z tym to już wstyd wyjść na strzelankę ;)

No jak to wygląda ?( :

Odpowiedz
Cytat
kevONEin

steyr zajebisty! bullpupy rzadza :D. kumpel z pracy, ktory mnie "wciagnal w to wszystko" latal pare lat z p90 :P. zgadnij co teraz niedawno kupil... FN2000 :D. cisneli mu ludzie jak latal z p90, teraz mu cisna jak biega z "wioslem" :P. a potem zdziwko, jak ich sciaga jak chce :)

cos magicznego jest w tym aug...

Odpowiedz
Cytat
fatamorganapl

Ogolnie to krotkie sa bardziej uniwersalne bo z M4 to sobie na luzaku biegasz w budynkach. A takie M16 to juz wadzi

Odpowiedz
Cytat
kevONEin

Napisane przez fatamorganapl
Ogolnie to krotkie sa bardziej uniwersalne bo z M4 to sobie na luzaku biegasz w budynkach. A takie M16 to juz wadzi

do cqb to masz gaziaki :f_thumbsup:

Odpowiedz
Cytat
fatamorganapl

Wiesz m4 tez moze byc gaziak... chodzilo mi o wielkosc ;)
Jak nie masz mocnej to m4 spoko do budyneczku, a boczna dla supportu.
Znow M16 troche jak ze sloniem w sklepie z porcelana ;p

Odpowiedz
Cytat
SnikerS89

Tematem zainteresowałem się jakieś kilkanaście miesięcy temu, niestety na zainteresowaniu się skończyło, a szkoda. Ogólnie militaria trochę mnie ciekawi, no i taka zabawa zapewne przypadłaby mi do gustu.

Najbardziej interesują mnie klimaty II WŚ, widziałem w internecie, czy na zagranicznych filmikach, są też fajne repliki z tego okresu. No ale z tego co widzę, czy na jakiś polskich filmikach, u nas wszyscy 'zajęci' nowoczesnym sprzętem ;) Może wie ktoś coś czy znajdą się w Polsce jakieś grupy airsoftowe w klimacie z II WŚ? Chyba będę musiał zagłębić się w końcu szerzej w temat airsoftu :f_thumbsup:

Odpowiedz
Cytat