Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Airsoft

89 Posty
21 Użytkownicy
0 Reakcje
5,615 Wyświetlenia
imfar Autor wątku
imfar

Z kamizelką to ciężko jest coś doradzić, bo wszystko zależy od tego ile szpeja z sobą nosisz ;) Z tego co pamiętam to jesteś z Krakowa. Zobacz więc sobie kamizelki na Taiwangun. Są naprawdę w małych pieniądzach, a będziesz mógł na miejscu przymierzyć. Ja przeważnie mam pas z szelkami i nie narzekam.

Z bullpupów podoba mi się tylko L85

no i może trochę TAR21

Co do budynków, to nie mam dużo doświadczenia. Słyszałem, czytałem, że właśnie P90 jest najwygodniejsze. Mnie jego wygląd odpycha i wolałbym coś w stylu MP5K czy UMP.

Gaziaki (pistolety) - pewne, że można, ale solidny rof jest chyba ważny w CQB. Gaziaka jak sobie sprawię, to Colta1911 po to żeby ładnie w kaburze wyglądał ;)

Napisane przez SnikerS89
Tematem zainteresowałem się jakieś kilkanaście miesięcy temu, niestety na zainteresowaniu się skończyło, a szkoda. Ogólnie militaria trochę mnie ciekawi, no i taka zabawa zapewne przypadłaby mi do gustu.

Najbardziej interesują mnie klimaty II WŚ, widziałem w internecie, czy na zagranicznych filmikach, są też fajne repliki z tego okresu. No ale z tego co widzę, czy na jakiś polskich filmikach, u nas wszyscy 'zajęci' nowoczesnym sprzętem ;) Może wie ktoś coś czy znajdą się w Polsce jakieś grupy airsoftowe w klimacie z II WŚ? Chyba będę musiał zagłębić się w końcu szerzej w temat airsoftu :f_thumbsup:

Myślę, że jakieś grupy by się znalazły, chociaż o żadnej nie słyszałem. WWII to okres który zdecydowanie częściej przewija się w grumach tylko rekonstrukcyjnych niż airsoftowo-rekonstrukcyjnych.

Ja osobiście o wiele mocniej siedzę w klimatach wojny w Vietnamie niż w klimatach nowoczesnych. Samo wyszukiwanie i zbieranie sprzętu daje sporo radości. Najlepiej znaleźć jakąś grupę airsoftową i niezależnie od ich "wzorowania" realizować zajawkę na WWII. Repliki są, mundury są :f_thumbsup:

Odpowiedz
Cytat
Rantrave
Rantrave

Napisane przez imfar

Z resztą i tak te dłuższe M nie są tak brzydkie jak "kosmosy" w stylu AUG, czy P90 z tym to już wstyd wyjść na strzelankę ;)

Jakoś w StarGate'ach biegali z P90 i to tak źle nie wyglądało :D

Odpowiedz
Cytat
sojowyjarz

Jak coś takiego by zobaczyła starsza babcia na żywo to by na zawał zeszła.

Odpowiedz
Cytat
imfar Autor wątku
imfar

Napisane przez Rantrave

Napisane przez imfar

Z resztą i tak te dłuższe M nie są tak brzydkie jak "kosmosy" w stylu AUG, czy P90 z tym to już wstyd wyjść na strzelankę ;)

Jakoś w StarGate'ach biegali z P90 i to tak źle nie wyglądało :D

:ayfkm: :D

Jakby tam się pojawiali prawdziwi wojacy jak ci

a nie team z metroseksualnym P90 Goa'uld by nawet oporu nie stawiali ;)

Odpowiedz
Cytat
Rantrave
Odpowiedz
Cytat
kevONEin

wracajac do mojej kamizelki - owszem jestem, czy tam mieszkam, w Krakowie, ale problemy sa co najmniej 2:
1) ich sklep jest otwarty do 16, a ja po 16 dopiero z pracy wychodze (a w soboty, to sie czlowiek chce postrzelac, a nie po sklepach jezdzic :D );
2) owszem, sa dobre ceny u krakmanow, no ale niestety cos za cos - to sa wszystko chinczyki, na ktore tak bardzo "wszyscy" narzekaja (wystarczy zobaczyc tematy o kamizelkach na wmasgu...).

w kazdym razie - mam ciezka rozkmine _ugly:.

cos czuje ze skonczy sie na tym, ze troche doplace i kupie porzadne, solidne i wygodne pasoszelki z miwo... we shall see...

odnosnie gaziakow - jesli budynki sa tylko dodatkiem, klamka w zupelnosci wystarcza. jesli natomiast walczymy tylko w budynkach, no to owszem, przydalby sie jakis nieduzych rozmiarow elektryk typu mp5 czy wlasnie p90.

uzi jest fajne :P. jest wlasnie news na wmasgu, ze na gunfire pojawi sie uzi made by kwc :). niestety prawie 600zl, to troche duzo jak na takie cus... chyba ze jest sie na etapie "lans & lans" :P

podoba Ci sie L85?? omg prosze Cie :). to jest paskudztwo! ten dlugi mag, wyglada tragicznie! moze jakby krotki wsadzic, wywalic uchwyt do noszenia, to by to jako tako wygladalo... tar duzo ladniejszy imo.

mi wlasnie wczoraj zamowienie z wgca przyszlo: precka, lowcapy i jakies tam pierdoly jeszcze :)

Low capy do G36

daja rade, nie? :)

Odpowiedz
Cytat
imfar Autor wątku
imfar

Mam jedną kamizelkę od krakmanów, dostałem ją od kumpli na urodziny. Powiem szczerze, że jest całkiem niezła i nie piszę tak dlatego, że kumple też są na PokerStrategy :D. Warto zobaczyć, przymierzyć, podotykać ;). No ale skoro nie masz jak się tam zebrać, to trudno.

Tak eLeczka jest kozak _cool:.

Ładne te magi i fajnie, że loły. Ja się staram biegać tylko z real i to 20rd, ale czasem odpuszczam jak wszyscy jadą na hi przyjmuja strategię "spray and pray" ;).

Jaka precka? Ja zainwestowałem w KM Head i jestem bardzo zadowolony.

Odpowiedz
Cytat
krzychoo89

[treść edytowano]

// spam - imfar

Odpowiedz
Cytat
dragoste

O ASG wiem już od dawna, ale dopiero niedawno miałem szanse się w to pobawić. Stwierdzam, że jest to świetna sprawa, o ile gracze grają fair play.
U nas było kilka osób z Niemiec ( Niemcy i Rosjanie mieszkający w Niemczech), którzy chyba odgrywali rolę predatora, bo dostawali serię kulek, i nadal twierdzą, że nie dostali. :D
Generalnie i tak zabawa świetna. Może by tak na następnym zlocie PS.com meczyk ASG zorganizować? ;>
Wtedy na pewno bym pojechał na zlot. :D

Odpowiedz
Cytat
imfar Autor wątku
imfar

Fair play w airsofcie to sprawa najważniejsza, dlatego tak ważne, żeby starannie sobie dobierać ekipę. W gruncie rzeczy to ekipa, tak Twoja jak i przeciwna, ma decymujący wpływ na to jak się będziesz bawić. Terminatorzy, camperzy, czy ludzie strzelający tak długi seriami, że nawet nie słyszą czy ktoś dostał... to wszystko psuje zabawę.

Myślę, że szanse aby stało się to oficjalną częścią zlotów PS są nikłe. Za mało nas do tego, poza tym są ludzie którzy wolą tak jak krzychoo89 wyśmiać niż zrozumieć czyjeś hobby :facepalm:. Nic nie stoi jednak na przeszkodzie, żeby stało się to częścią nieoficjalną ;). Wszystko zależy od tego ile nas będzie i czy będzie ktoś z nas znał dobrą, bezpieczną miejscówkę w mieście zlotowym.

Odpowiedz
Cytat
Rantrave

Imfar, orientujesz się, czy ktoś w Polsce używa takiego sprzętu? ?(

I czy są moździerze? Widziałem w ofertach sklepów czy na filmach miny, miotacze ognia, granatniki, panzerfausty, miniguny ale moździerzy nie mogę się doszukać :rage: :rage: :rage: :rage:

Odpowiedz
Cytat
imfar Autor wątku
imfar

Minigun _cool: oj nie wiem. Chyba jakiś Polak, ma taki sprzęt. Wydaje mi się, że czytałem coś o nim na wmasgu, ale podkreślam, że wydaje mi się. Dopóki czegoś takiego nie postawi się na jakimś samochodzie, czy czymkolwiek stabilnym i mobilnym, zabawka traci sens.

Moździerze są na pewno, ale są totalnie nie praktyczne. Ładowane standardowymi granatami 40mm na GG nie sprawdzają się. Podobnie zresztą jak granatniki podwieszane pod karabinkiem.

Jedyne co z taki "nie standardów" się sprawdza to granaty ręczne Tornado.

Wiem, że firma która je robi prowadziła również prace nad tego typu granatami wyrzucanymi z granatników. Niestety nie wiem jednak jak im poszło/idzie.

Odpowiedz
Cytat
galer

Napisane przez imfar
Do puki czegoś takiego nie postawi się na jakimś samochodzie, czy czymkolwiek stabilnym i mobilnym, zabawka traci sens.

Nie no...sam czasami byka walnę, ale.... :rolleyes:

Odpowiedz
Cytat
imfar Autor wątku
imfar

Aj... nie podkreśliło :facepalm: Już poprawiłem w swoim poście.
Wstyd :(

Odpowiedz
Cytat
galer

Sorry za offtopa, ale chyba znowu nie podkreśliło... :rolleyes:

Dzięki - imfar

Odpowiedz
Cytat
kevONEin

@Imfar

kamizelka - dzis zamowilem paso-szelki z Miwo, wiec problem zalatwiony :). jest to ponoc najwygodniejsza opcja z mozliwych (do lasu tylko pasoszelki wg "znawcow", ale w tym dobrym znaczeniu zeby nie bylo). znajomy uzywa takiego systemu i szczerze poleca. mam nadzieje ze do piatku przyjda, a jesli tak to w sobote bedzie okazja na test z akcji :). tylko ladownice musze skolowac jeszcze. do krakmanow musze wlasnie jakos wpasc (po takie cus - Ladownice), tylko kurde ciezko bedzie, bo te ich godziny otwarcia, to o kant dupy rozbic... :/. worek na zrzut mam, ten znajomy od pasoszelek ma jakies cargo itp na zbyciu, wiec musze z nim zagadac. 2 podwojne ladownice, worek, cargo i mysle ze na poczatek styknie. to jest ten ogromny plus beltkitow, ze konfiguracje mozesz sobie absolutnie dowolna zrobic, po prostu doupujesz nowe ladownice/kieszenie w miare potrzeb, a nie ze dostajesz 12 kieszenie, a polowa z nich nie ma praktycznie zadnego zastosowania...

magi - z chinszczyzny, produkt dboys jest ponoc najsolidniej wykonany i najmniej awaryjny. no i te atrapy naboi wygladaja naprawde spoko :). odnosnie real-capow (30bb), to widzialem tylko na spechopie, ale niestety bez atrap, jednolity czarny plastik...

precka - km head :). ten sam, wyzej wspomniany znajomy, ja polecal. jest to ta sama klasa co promyk (o ile nie ciut lepsza), a duzo duzo lepsza niz systemy/mabulle/guardery itp. wyszlo mnie w zasadzie tylko troche drozej niz systema kupowana w Polsce, wiec jest dobrze. test skupienia tez dopiero w sobote bedzie.

ahhh szykuje sie fajna sobota :)

@Rantrave

minigun ma sie pojawic w ofercie sklepu Gunfire. wazy 15kg, a jego bateria, a raczej akumulator, jest prawie rozmiarow samochodowego :D. odnosnie ceny, to na redwolfie jest za 3500$, wiec obstawiam ze u nas bedzie kosztowal 10k+ zl :).

tutaj filmik lepiej obrazujacy jego mozliwosci:

jest sila!

Odpowiedz
Cytat
Rantrave

Już pomijam, że taki Minigun to fajna zabawka, ale bardziej interesują mnie moździerze i to czy się sprawdzają.

@Imfar,

W jakim sensie te moździerze nie są praktycznie?

Odpowiedz
Cytat
kevONEin

no sa po prostu za duze... pamietam ze jakis czas temu, gdzies natknalem sie na kogos sprzedajacego takie mozdzierze, ale raczej na pewno byly to produkty home-made, bo chyba seryjnie nikt takowych nie produkuje (aczkolwiek moge sie mylic).

tutaj jakas archiwalna aukcja z allegro - mozdzierz asg

taki mozdzierz to dokladnie takiego samego typu zabawka jak minigun - postrzelasz z tego, badz pobawisz sie tym, raczej tylko na jakichs zlotach, wiekszych scenariuszach itp... wedlug mnie na sobotnich strzelankach taki mortar nie mialby racji bytu...

Odpowiedz
Cytat
Rantrave

Napisane przez kevONEin
no sa po prostu za duze... pamietam ze jakis czas temu, gdzies natknalem sie na kogos sprzedajacego takie mozdzierze, ale raczej na pewno byly to produkty home-made, bo chyba seryjnie nikt takowych nie produkuje (aczkolwiek moge sie mylic).

tutaj jakas archiwalna aukcja z allegro - mozdzierz asg

taki mozdzierz to dokladnie takiego samego typu zabawka jak minigun - postrzelasz z tego, badz pobawisz sie tym, raczej tylko na jakichs zlotach, wiekszych scenariuszach itp... wedlug mnie na sobotnich strzelankach taki mortar nie mialby racji bytu...

To że jest za duży to nie jest "nie praktyczny". Taki sam sprzęt rzędu ckmów czy rkmów, sprzęt do niesienia przez 2 ludzi.

Pytanie tylko, czy to się sprawdza w działaniu? Czy pocisk nie zrobi imo krzywdy i jaki ma to zasięg i jak wysoko ten pocisk leci?

A czy na polskim rynku można się już zaopatrzyć w miotacze ognia czy to też tylko zabawka z zagranicy?

Odpowiedz
Cytat