Napisane przez hellYeahEnT
Niestety mam podobnie, ze nudze sie bardzo szybko gra, ale zauwazylem tez ze nie ogarniam wiecej niz ~450 rozdan /h na Maxa i bardziej mi sie oplaca grac 450 niz np 650. Gra dla pieniedzy niestety jest nudna i taka prawda
Jezeli masz plan na to, na co przeznaczysz wygrane pieniadze, jakis cel do ktorego sie zblizasz i kwoty, ktorymi obracasz sa dla Ciebie "odczuwalne" w zyciu realnym (jest to wiecej niz 2 piwa :D) to nigdy nie powinna Cie nudzic gra typowo dla pieniedzy. Wiadomo z czasem, szczegolnie jezeli nie ma stalych wyplat i funu z wydawania wygranej kasy, to przeksztalca sie to w gre na punkty zamiast gre na pieniadze. Swiadomosc jak dla mnie jest tu najwazniejsza.
W momencie kiedy odczuwam, ze gra dla pieniedzy staje sie dla mnie nudna, to po prostu przechodze na wyzsze stawki. (z tego co sie orientuje to u Ciebie to nie poskutkowalo
- u mnie z reszta kilkukrotnie tez :D).
Proponowalbym potraktowac gre w pokera jako wlasna dzialalnosc z ogromnym ROI. Nie potrzeba duzego kapitalu poczatkowego, maszyn, siedziby, wydatkow, pracownikow, czasu na rozwiniecie biznesu i przede wszystkim pomyslu - jedyne czego potrzebujemy do komp, miejsce z netem i czas. Pomysl oczywiscie mamy (poker), a dodatkowo caly know how by rozpoczac taka dzialalnosc jest w naszej glowie i latwno dostepny online. Jedynym pracownikiem jestesmy my sami i jedyne co moze zawiesc to rowniez my sami.
Jezeli nadal to nie bedzie dzialac to mozna zatrudnic sie na zwykly etat, 8 godzin dziennie i zobaczyc jak wyglada takie zycie, jaki mamy zap****ol i jaka kasa zasila nasze konto na koniec miesiaca. W takim wypadku rowniez wskazane byloby trafienie na beznadziejnego szefa prostaka, ponizajacego nas na kazdym kroku, bazujacego na wyzyskiwaniu a dodatkowo zarabiajacego tak 4-5 razy wiecej niz my. To powinno raz na zasze wyleczyc nas z problemu nudy zwiazanej z zarabiania takich pieniedzy i spasc na ziemie :D.
pozdrawiam